لاوروف: امیدواریم آتش بس بین ایران و اسرائیل پایدار باشد

وزیر خارجه روسیه تاکید کرد امیدوار است آتش بس بین ایران و اسرائیل پایدار باشد. به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان در مسکو گفت: ما و عربستان از آتش بس بین ایران و اسرائیل استقبال می‌کنیم و امیدواریم که آتش بس پایدار ... لاوروف: امیدواریم آتش بس بین ایران و اسرائیل پایدار باشد

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آمریکا, اسراییل, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, سوریه, عربستان, فلسطین, مذاکرات هسته‌ای

۲۱ کشور عربی و اسلامی حملات اسرائیل به ایران را محکوم کردند

وزرای خارجه ۲۱ کشور عربی و اسلامی به ابتکار مصر که به تازگی روابط گرمی را با تهران آغاز کرده است، حملات اسرائیل به ایران را محکوم کردند. به گزارش ایرنا به نقل از سی‌ان‌بی‌سی، وزرای خارجه ۲۱ کشور عربی و اسلامی حملات رژیم اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران و تمامی اقداماتی که نقض قوانین ... ۲۱ کشور عربی و اسلامی حملات اسرائیل به ایران را محکوم کردند

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, اسراییل, الجزایر, امارات, ایران, بحرین, برونئی, پاکستان, ترکیه, جیبوتی, چاد, خاورمیانه, سازمان ملل, سودان, عراق, قطر, کومور, کویت, لیبی, مذاکرات هسته‌ای

نیویورک تایمز: بخش عمده برنامه هسته‌ای ایران دست نخورده باقی مانده است

روزنامه آمریکایی نوشت در پی حملات اسرائیل، به برنامه هسته‌ای ایران آسیب چندانی وارد نشده و بخش عمده این برنامه سالم و دست نخورده باقی مانده است. به گزارش ایسنا، روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی با اشاره به حملات تجاوزگرانه اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای مهم ایران شامل فردو و نطنز و به شهادت رساندن جمعی ... نیویورک تایمز: بخش عمده برنامه هسته‌ای ایران دست نخورده باقی مانده است

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, جهان, خبر

البرادعی از وزیر خارجه آلمان خواست بیشتر با حقوق بین‌الملل آشنا شود

البرادعی در پاسخ به وزیر خارجه آلمان در توجیه حملات اسرائیل به خاک ایران، بخش‌هایی از حقوق بین‌الملل را به وی یادآوری کرد. محمد البرادعی، رئیس اسبق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پاسخ به اظهارات وزیر خارجه آلمان در ایکس نوشت: آیا کسی به شما گفته است که «حملات هدفمند علیه تأسیسات هسته‌ای» طبق ماده ... البرادعی از وزیر خارجه آلمان خواست بیشتر با حقوق بین‌الملل آشنا شود

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آلمان, آمریکا, اروپا, اسراییل, ایران, تحلیل, جهان, خاورمیانه, سازمان ملل, سوئیس, مذاکرات هسته‌ای

وال استریت ژورنال: مذاکرات عمان پوششی برای حمله اسرائیل بود

یک روزنامه آمریکایی اذعان کرد که آمریکا از مذاکرات هسته‌ای به عنوان پوششی برای غافلگیر کردن ایران استفاده کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال اعلام کرد که مذاکرات دیپلماتیک آمریکا با ایران که دور جدید آن قرار بود به میزبانی عمان در مسقط برگزار شود، پوششی برای انجام حملات اسرائیل به ... وال استریت ژورنال: مذاکرات عمان پوششی برای حمله اسرائیل بود

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, تحلیل, تنش‌زایی, جهان, روسیه, عمان, مذاکرات هسته‌ای

پکن: آمریکا باید تمام تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه علیه ایران را رفع کند

وزارت خارجه چین ضمن استقبال از شروع مجدد مذاکرات وین، تأکید کرد که ایالات متحده باید تمامی تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی علیه ایران را رفع کند

 

به گزارش خبرگزاری فارس، «وانگ ونبین» سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز (دوشنبه) در کنفرانس خبری خود ضمن استقبال از ازسرگیری مذاکرات «وین» برای احیای برجام تأکید کرد که ایالات متحده باید به طور کامل تمامی تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه علیه کشورهای ثالث همچون ایران و چین را رفع کند.

 

بنا بر گزارش شبکه «سی سی تی وی»، وی در ابتدا ضمن استقبال از شروع مجدد مذاکرات وین گفت: «این نتیجه تلاش‌های مشترک تمامی طرف‌ها است و نشان‌دهنده از اراده مشترک تمامی طرف‌ها برای حفظ این توافق جامع است و مطابق با انتظارات عمومی جامعه بین‌المللی است».

 

ونبین در ادامه ضمن تأکید بر عزم پکن برای حفظ برجام گفت: «چین قاطعانه به حفظ این توافق جامع درباره موضوع هسته‌ای ایران متعهد است و اهمیت بسیار زیادی برای ازسرگیری مذاکرات درباره اجرای این توافق قائل است. چین برای مدتی از طرق مختلف ارتباطات و هماهنگی‌های فشرده‌ای با طرف‌های اصلی همچون روسیه، ایران، انگلیس، فرانسه، آلمان، ایالات متحده و اتحادیه اروپا در سطوح مختلف انجام داده است».

 

سخنگوی وزارت خارجه چین همچنین در ارتباط با ازسرگیری مذاکرات وین توضیح داد: «با آغاز مجدد مذاکرات، راه‌حل سیاسی و دیپلماتیک موضوع هسته‌ای ایران، فرصت‌های جدیدی را پیدا کرده است و در عین حال با چالش‌های جدی روبرو است».

 

ونبین سپس از تمامی طرف‌های مذاکره‌کننده درخواست کرد که از فرصت شروع مجدد مذاکرات برای پیشبرد تلاش‌های دیپلماتیک بهره‌مند شوند.

 

وی در این خصوص گفت: «چین امیدوار است که تمامی طرف‌های ذی‌ربط از فرصت به وجود آمده برای افزایش بیشتر تلاش‌های دیپلماتیک بهره گیرند و به طور کامل از خود حسن نیت و انعطاف نشان دهند و برای دستیابی هرچه سریع‌تر به نتایج مثبت تلاش کنند».

 

وانگ ونبین سپس به چهار نکته در ادامه روند مذاکرات هسته‌ای ایران اشاره کرد که شامل موارد زیر می‌شود:

 

سخنگوی وزارت خارجه چین در خصوص مورد اول بر لزوم رفع تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی آمریکا تأکید کرد و گفت: «مسئله اول، حفظ منطق صحیح مذاکرات است. ایالات متحده آمریکا بعنوان آغازگر بحران هسته‌ای ایران، باید به طور کامل تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی علیه طرف‌های ثالث همچون ایران و چین را لغو کند. بر این اساس، ایران اجرای تعهدات خود را ازسرمی‌گیرد. تمامی طرف‌ها باید انصاف و عدالت را به منظور دستیابی به اهداف بالا رعایت کنند و شرایط خوبی را به وجود آورند».

 

وی ادامه داد: «مسئله دوم، احترام به حقوق و منافع قانونی و مشروع و نگرانی‌های معقول تمامی طرف‌ها است. مذاکرات باید بر اساس احترام متقابل پیش رود و در جهت منافع متقابل و نتایج برد-برد ادامه یابد و توازن حقوق و تعهدات تمامی طرف‌های این توافق جامع را احیا کند و صلح و ثبات منطقه‌ای را ترویج دهد و حقوق و منافع تمامی طرف‌ها برای برقراری همکاری اقتصادی و تجاری قانونی و مشروع با ایران حفظ و رعایت شود».

 

سخنگوی وزارت خارجه چین در خصوص سومین نکته توضیح داد: «مسئله سوم، اتخاذ یک راهبرد مذاکره عملی و انعطاف‌پذیر است. چین با پیشبرد مذاکرات بر اساس اجماع مذاکرات پیشین موافق است. در عین حال، باید بر رایزنی‌های برابر تأکید شود و خرد سیاسی اعمال شود و به صورت خلاقانه مسائل باقیمانده در مذاکرات رفع شود و برای دستیابی هرچه سریع‌تر به توافق تلاش شود».

 

ونبین در پایان در خصوص نکته چهارم تأکید کرد: «نکته چهارم، پایبندی به مسیر حل و فصل سیاسی و دیپلماتیک است. تمامی طرف‌ها باید بی‌طرف و منطقی باقی بمانند و روند مذاکرات را حفظ کنند و از گفتار و اعمال افراطی که در تلاش‌های دیپلماتیک اخلال اجیاد می‌کند، بپرهیزند. چین همچنان به تمرین چندجانبه‌گرایی واقعی ادامه خواهد داد و به شیوه‌ای سازنده در مرحله بعدی مذاکرات مشارکت خواهد کرد و تمام تلاش خود را برای بازگرداندن هرچه سریع‌تر این توافق به مسیر اصلی به کار خواهد گرفت. ما تمایل داریم با تمامی طرف‌ها بر اساس احترام متقابل، برابری و منافع متقابل همکاری سازنده‌ای داشته باشیم».

 

نشست کمیسیون مشترک برجام ساعت ۱۶:۳۰ به وقت تهران (۱۴ به وقت وین) امروز هشتم آذر ماه (۲۹ نوامبر) در محل هتل پله کوبورگ وین با حضور هیأت‌های اصلی عضو برجام (ایران و گروه ۱+۴) (آلمان، فرانسه، روسیه، چین و انگلیس) و هماهنگ کننده اتحادیه اروپا برگزار خواهد شد.

 

طی دو روز گذشته نیز رایزنی‌های دوجانبه و سه جانبه‌ای بین هیأت ایران با هیأت‌های چین و روسیه و انریکه مورا انجام شد.

 

«میخائیل اولیانوف» نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در «وین» اتریش در آستانه نشست عصر امروز کمیسیون مشترک برجام در «وین» پایتخت اتریش تأکید کرد که هیچ‌گونه جایگزین منطقی و قابل قبولی برای پایان موفقیت‌‌آمیز مذاکرات «وین» برای احیای برجام وجود ندارد.

 

وی در این پیام توییتری در خصوص روند مذاکرات وین نوشت: «لطفاً روسیه را مستثنی کنید. ما کاملاً از تمامی مشکلات موجود در مذاکرات وین آگاه هستیم اما خوشبینی محتاطانه‌ای داریم. دلیل این خوشبینی محتاطانه بسیار ساده است: ما هیچ جایگزین معقول و قابل قبولی برای اتمام موفقیت‌آمیز مذاکرات درباره برجام نداریم».

 

میخائیل اولیانوف به پیام توییتری «استفانی لیختنشتاین» خبرنگار اتریشی پاسخ داده بود که در پیامی مدعی شده بود که حال و هوای مذاکره‌کنندگان در وین غم‌انگیز است.

 

وی در پیامی نوشته شده بود: «حال و هوای مذاکره‌کنندگان (در وین) اگر تاریک نباشد، غم‌انگیز است».

 

از طرف دیگر، «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام در پیامی که در صفحه توییتری خود منتشر کرد، گفت که در آستانه نشست کمیسیون مشترک برجام که قرار است عصر امروز (دوشنبه) در «وین» برگزار شود، تلاش‌های مقدماتی فشرده در جریان است.

 

وی در این پیام نوشت: «به وین برای دور هفتم مذاکرات به منظور بازگرداندن برجام به مسیر اصلی بازگشتیم. تلاش‌های مقدماتی فشرده در جریان است».

 

ایران در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد و به امید وادار کردن ایران با موافقت با توافق مورد پذیرش واشنگتن، سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران را در پیش گرفت اما این سیاست نه تنها نتیجه‌ای در برنداشت بلکه ایران را وادار کرد تا یکسال پس از تداوم پایبندی به برجام و بعد از بدعهدی طرف‌های اروپایی برجام، گام‌هایی را در جهت کاهش تعهدات برجامی بردارد.

 

دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای را فراهم کند.

اعتراض پکن به آمریکا؛ تفاوت ایران با استرالیا در برخورداری از اورانیوم غنی شده چیست؟

هیات چین در سازمان‌های بین‌المللی با انتقاد از مواضع دوگانه آمریکا گفته چرا ایران نمی‌تواند اورانیوم غنی شده بالای ۳.۷ درصد تولید کند، اما آمریکا و انگلیس مواد ساخت سلاح اتمی با غنای بالا به استرالیا منتقل می‌کنند.

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, استرالیا, امریکا, انگلستان, ایران, تحریم, جهان, چین, روسیه, گزارش, مذاکرات اتمی

پیامی برای ایران؛ بمب‌افکن آمریکایی و جنگنده اسرائیلی در آسمان منطقه

درپی حمله سایبری به سامانه‌های سوخت‌رسانی در ایران، غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل، گفت که حمله سایبری اخیر به این سامانه‌ها «به طور قطع به وسیله آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها انجام شده است   العربیه فارسی: ارتش اسرائیل اعلام کرد که روز شنبه، جنگنده‌های اف-۱۵ اسرائیلی طی عملیاتی یک بمب‌افکن بی-۱بی آمریکا را در مسیر ... پیامی برای ایران؛ بمب‌افکن آمریکایی و جنگنده اسرائیلی در آسمان منطقه

ادامه

اسراییل, امریکا, ایران, جهان, خاورمیانه, گزارش, مذاکرات اتمی

نشست خبری مشترک امروز «سرگئی لاوروف» و «حسین امیرعبداللهیان»

لاوروف: «ما توافق کردیم که تولید واکسن روسی کرونا، اسپوتنیک وی، در ایران در اسرع وقت انجام شود. ما ‌علی‌رغم تحریم‌های آمریکا به توسعه روابط تجاری خود با ایران ادامه می‌دهیم».

ادامه

اذربایجان, ارمنستان, اسیای مرکزی, افغانستان, ایران, ترکیه, تروریسم, جنوب شرق اروپا, جهان, خاورمیانه, روسیه, سوریه, گرجستان, گزارش, مذاکرات اتمی