رئیسجمهور روسیه تأکید کرد ارتش اوکراین در ضدحملات متحمل خسارات زیادی شده و غرب نیز از نتایج این ضدحملات نا امید شده است.
به گزارش مهر به نقل از اسپوتنیک، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه امروز در نشست عملیاتی شورای امنیت این کشور با اشاره به اینکه ارتش اوکراین در ضدحملات متحمل خسارات فراوانی شده، تأکید کرد غرب از نتایج ضدحملات ناامیدشده است.
وی دراینباره گفت: ضد حمله اوکراین هیچ نتیجهای نداشته و روشن است که حامیان غربی کییف بهروشنی از نتایج ضدحملات ناامید شدهاند.تمام غرب میبینند که تجهیزات «افتخار آمیز» آنها بسیار عالی میسوزند.
پوتین با تأکید بر این اینکه «انبارهای سلاح غربیها در حال اتمام است و قابلیتهای فناوری آنها اجازه نمیدهد که به سرعت این انبارها را مجددا پر کنند.» افزود: اوکراین دهها هزار نیروی نظامی خود را از دست داده و جهان دارد میبیند که تجهیزات غربی چگونه منهدم و سوخته میشوند.
رئیسجمهور روسیه همچنین گفت: تهیه سلاح، مزدور و مستشاران خارجی برای کییف به آنها کمک نمیکند تا از ارتش روسیه در جبهه جنگ عبور کنند.
پوتین با اشاره به اینکه «هیئت حاکمه آمریکا از تداوم جنگ در اوکراین سود میبرند.» گفت: هنوز هم می توان با ارسال سلاح های غربی به کییف و استفاده از آنها در نبرد، درگیری را طولانی تر کرد.
وی با اشاره به گمانهزنیها درباره اتحاد لهستان، لیتوانی و اوکراین گفت: طرح و برنامه اتحاد لهستان-لیتوانی-اوکراین برای اشغال خاک اوکراین است.
ضدحملات ارتش اوکراین که از ماهها پیش مقامات و رسانههای غربی و اوکراینی با آبوتاب فراوان وعده آن را داده بودند، سرانجام ۴ ژوئن (۱۴ خرداد) بیسروصدا و بدون اعلام رسمی در محورهای مختلف آغاز شد و بنا بر گزارشها، نیروهای اوکراینی نه تنها تاکنون موفق به شکست خطوط دفاعی ارتش روسیه و پیشروی چشمگیری نشدهاند، بلکه حجم زیادی از تجهیزات نظامی مدرن اهدایی غربیها نیز در این ضدحملات نابود شده یا سالم به تصرف نیروهای ارتش روسیه درآمده است.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین تا پیش از این مدام تأکید میکرد ارتش اوکراین عزم خود را جزم کرده که در ضدحملات بهاره، نهتنها مناطق شرقی از دسترفته را از روسیه پس بگیرد، بلکه آخرین سرباز روسها را نیز از شبهجزیره کریمه که در سال ۲۰۱۴ با برگزاری همهپرسی به خاک روسیه الحاق شد، اخراج کند، اما خبرهای میدان جنگ تاکنون چشمانداز روشنی را پیش چشم زلنسکی و غربیها قرار نمیدهد.
پیش از این نیکلای پاتروشف، دبیر شورای امنیت ملی روسیه اول تیرماه در نشست اعضای این شورا با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور این کشور اعلام کرد که از تاریخ ۴ ژوئن (آغاز ضدحملات اوکراین) تا روز چهارشنبه ۲۱ ژوئن رژیم کییف ۲۴۶ تانک از جمله ۱۳ تانک کشورهای غربی، ۵۹۵ واحد خودروی زرهی نظامی و خودروی زرهی، و ۲۷۹ توپخانه میدانی منهدم شده است.
وی همچنین گفت: ۴۲ سامانه موشکی چندمنظوره و سامانه موشکی ضدهوایی و ۱۰ جنگنده تاکتیکی، ۴ بالگرد، و ۲۶۴ پهپاد ارتش اوکراین نیز منهدم شدند. در همین بازه زمانی و در جریان ضدحملات بیش از ۱۳ هزار نظامی را نیز از دست داد.
روسیه: لهستان میخواهد مناطق غربی اوکراین را اشغال کند
رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه هشدار داد که لهستان با اعزام نیروی نظامی به غرب اوکراین به دنبال اشغال مناطق غربی اوکراین است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «سرگئی ناریشکین»، رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه اعلام کرد لهستان با استقرار نیروهای نظامی در غرب اوکراین، به دنبال اشغال مناطق غربی اوکراین است.
دوشنبه گذشته شبکه تلویزیونی LCI فرانسه اعلام کرد که لهستان و برخی از کشورهای حوزه بالتیک در حال آماده شدن برای اعزام نیروهای خود به اوکراین هستند. منابعی در دولت لهستان که نخواستند نامشان فاش شود در این خصوص گزارش دادند که لهستانیِها اکنون منتظر نتیجه نهایی ضدحمله اوکراین و اقدامات تهاجمی نیروهای روسی هستند.
بر اساس اعلام این وبگاه، اگر مشخص شود که روسیه در حال پیروزی در اوکراین است، لهستانیها ممکن است اولین بخش از نیروهای خود را را در سال جاری به کییف بفرستند.
تا کنون بیانیه رسمی از سوی کشور لهستان و یا اوکراین در این خصوص رسانهای نشده است.
رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه پارسال تیرماه نیز اعلام کرد لهستان به دنبال مخفیکردن طرحهایش برای تصاحب مناطق غربی اوکراین است و از درز اطلاعات مربوط به این برنامه عصبی است.
به گفته ناریشکین اطلاعات رسیده به سرویس اطلاعات خارجی نشان میدهد مقامات لهستان امیدوارند در بحبوحه بنست ژئوپلیتیکِ (جنگ اوکراین)، نه کییف، نه واشنگتن، و نه مسکو هیچ کدام توجهی به آمادهسازی ورشو برای تصرف قلمروهای اوکراین نداشته باشند.
وی در اینباره افزود: امید مقامات ورشو به این است زمانی که جنگ اوکراین وارد مرحله حلوفصل دیپلماتیک شود، همه طرفها مجبور خواهند بود «گسترش خاک لهستان در مناطق غربی اوکراین» را به عنوان یک واقعیت انجامشده بپذیرند. و هماکنون درز اطلاعات حساس مربوط به این برنامه، لهستان، ناتو و دوستانشان در اتحادیه اروپا را نگران کرده است.
این مقام ارشد امنیتی دولت روسیه در ادامه گفت: در حال حاضر و پس از درز اطلاعات، ورشو به دنبال این است از طریق تبلیغات و پروپاگاندای گسترده رسانهها و اندیشکدههای دولتی، شرایط و وضعیت خود را اصلاح و «شایعات» مربوط به تقویت مواضعش در اوکراین را تکذیب و رد کند.
بنا به اعلام سرویس اطلاعات خارجی روسیه، طبق برنامه، تمرکز اصلی دولت لهستان در ایجاد تصویری از «همکاری گروهی» همه همسایههای اوکراین درباره مسائل کییف بود و برای تحقق این هدف، ورشو قصد داشت در زمینه حل مسائل اوکراین همکاری با مجارستان و رومانی را افزایش دهد تا پیشبرد اهداف خود (تصرف بخشهایی از خاک اوکراین) را پشت سر آنها پنهان کند.