رئیس جمهوری روسیه گفت که در دیدار با آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان درباره برجام پس از خروج آمریکا از این توافق به تبادل نظر پرداخته و دو طرف گفت وگوی مفصلی در این باره داشته اند.
ولادیمیر پوتین در این باره در کنفرانس خبری مشترک با مرکل به خبرنگاران افزود: «ما با خانم مرکل درباره مسائل مهم بین المللی و به ویژه اوضاع به وجود آماده در مورد برنامه جامعه اقدام مشترک (برجام) پس از خروج یک طرفه آمریکا و همچنین اوضاع خاورمیانه به گفت و گو و تبادل نظر پرداختیم.»
وی ادامه داد: مسأله سوریه را بررسی و اعلام کردیم که باید به طور مشترک در حل سیاسی بحران سوریه در چارچوب مذاکرات آستانه و ژنو به منظور بهبود اوضاع میدانی و ارائه کمک های بشر دوستانه به مردم این کشور تلاش کنیم.
پوتین در ادامه این کنفرانس خبری مشترک از اروپا خواست تا محدودیت های غیر قابل درک برای ارائه کمک های بشر دوستانه روسیه به مردم سوریه را برطرف کند.
رهبر روسیه در این باره گفت: اگر اروپایی ها می خواهند مردم از اروپا به خانه های خود در سوریه بازگردند پس لازم است محدودیت های غیر قابل درک برای روسیه را در آن قسمت هایی از خاک سوریه که تحت کنترل دولت مرکزی است، برطرف کنند.
وی همچنین ضمن تاکید بر تسریع کار بازسازی سوریه گفت: مردم سوریه چطور می توانند به وطن خود بازگردند وقتی آنجا همه چیز ویران شده است؟
پوتین در ادامه بازداشت رئیس خبرگزاری ریانووستی روسیه در اوکراین به اتهام خیانت به کشورش را محکوم کرد و گفت: مدت ها بود چنین چیزی نشنیده بودم.
پوتین درباره خط انتقال گاز «جریان شمالی ۲» تصریح کرد: پس از راه اندازی «جریان شمالی ۲» قرار نیست ترانزیت گاز روسیه از اوکراین به اروپا متوقف شود.
رئیس جمهوری روسیه افزود: تاکید می کنم که صادرات ما در صورت اقتصادی، منطقی و معقول بودن برای شرکایمان ادامه خواهد داشت؛ مسکو همواره گفته است که این پروژه یک پروژه کاملا اقتصادی است و نباید آن را با مسائل سیاسی مربوط کرد.
پروژه «جریان شمالی ۲» شامل دو شاخه خط انتقال گاز با ظرفیت سالانه ۵۵ میلیون مترمکعب گاز از دریای بالتیک تا آلمان است، این خط لوله جدید قرار است در کنار «جریان شمال» که در حال حاضر فعال است، ساخته شود.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا سه شنبه ۱۸ اردیبهشت با تکرار اتهام هایی علیه ایران اعلام کرد که آمریکا در برجام نخواهد ماند و تحریم های یکجانبه تعلیق شده کشورش را علیه تهران بازخواهد گرداند.
این اقدام با مخالفت بسیاری از کشورها به ویژه دیگر طرف های امضا کننده برجام مواجه شد و اروپائیان تلاش های تازه ای را برای خنثی کردن تاثیر تحریم های آمریکا بر شرکت های اروپایی آغاز کردند.
مقام های سه کشور فرانسه، انگلیس و آلمان هفته جاری در جلسات متعدد بر حفظ برجام و حفاظت از شرکت های خود برابر تحریم های آمریکا تاکید کرده اند.
کمیسیون اروپا نیز امروز دربیانیه ای مطبوعاتی که در تارنمای آن منتشر شد، از آغاز روند رسمی اعمال قانون انسداد علیه تحریم های آمریکا برضد ایران خبر داد.
کمیسیون اروپا در این بیانیه اعلام کرد که روند ازسرگیری اجرای قانون انسداد را آغاز کرده تا شرکت های اروپایی فعال در ایران را از تحریم های آمریکا محافظت کند.
این نهاد وابسته به اتحادیه اروپا اعلام کرده است که قصد دارد این تمهیدات را پیش از ۱۵ مرداد و ازسرگیری اعمال تحریم های آمریکا، اجرایی کند.
رئیسان جمهوری روسیه و فرانسه چند روز پیش نیز در تماس تلفنی که به ابتکار طرف فرانسوی صورت گرفت، بر پایبندی دو کشور بر توافق هسته ای موسوم به برجام تاکید کردند.
ایرنا