مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

”هیئت تحریر شام“ پس از یک جنگ داخلی که بیش از یک دهه ادامه داشت در مدتی بسیار کوتاه در سوریه به قدرت رسید. آیا این تغییر و تحول به این علت بود که دولت قبلی، دولت بشار اسد، حمایت مردمی را کاملاً از دست داده بود؟ یا علت‌های دیگری هم وجود داشت؟ اول اینکه ... مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

ادامه

آمریکا, ازبکستان, اسراییل, افغانستان, اقتصادی, ایدئولوژی, تحلیل, ترکیه, تروریسم, جهان, حزب کمونیست, خاورمیانه, روسیه, سوریه, صهیونیسم, طبقه کارگر, غرب, کودکان

وال استریت ژورنال: شی جین‌پینگ برنده جنگ تجاری جهانی ترامپ است

نشریه آمریکایی رئیس جمهور چین را برنده جنگ تجاری که دونالد ترامپ با اعلام تعرفه‌های تجاری بالا علیه کشورهای دیگر به راه انداخته، دانست. به گزارش ایسنا، روزنامه «وال استریت ژورنال» آمریکا ارزیابی کرد «شی جین‌پینگ»، رئیس جمهور چین برنده اصلی جنگ تجاری جهانی که «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا به موجب تعرفه‌های جدید خود ... وال استریت ژورنال: شی جین‌پینگ برنده جنگ تجاری جهانی ترامپ است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, استراتژیک, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, چین

گاردین: آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

روزنامه «گاردین» با اشاره به جنگ تعرفه ای «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا نوشت که بسیاری از برندهای آمریکایی متحمل شدیدترین کاهش قیمت سهام و ارزش بازار شده و سرمایه گذاران این شرکت ها به افزایش قیمت و کاهش بالقوه هزینه های مصرف کننده واکنش منفی نشان داده اند. به گزارش روز جمعه ایرنا به ... گاردین: آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اندونزی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, سازمان تجارت جهانی, شرق آسیا, ویتنام

هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ایجاد تفرقه و نفاق با هدفِ جلوگیری از هرگونه همبستگی و مقاومت کارگران با وضعیت شغلی‌ای مختلف از حربه‌های کارگزاران رژیم ولی فقیه به‌منظور استثمار وحشیانهٔ طبقه کارگر کشور ما است. در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد کارگران با انواع قراردادهای موقت، حجمی، پیمانی، و یا حتا بدون قرارداد مکتوب کار می‌کنند و امنیت ... هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ادامه

استثمار, اقتصادی, ایران, بازنشستگی, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, همبستگی

اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

در واکنش متقابل و قاطعانه به اقدام دوم آوریل ۲۰۲۵ دولت آمریکا مبنی بر اعلام “تعرفه های متقابل” بر کالاهای وارداتی از چین، شورای دولتی چین روز جمعه چهارم آوریل تصویب کرد که از ساعت ۱۲ و ۰۱ دقیقه دهم آوریل، تعرفه های اضافی را بر کالاهای وارداتی از مبدأ ایالات متحده اعمال خواهد کرد. ... اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

پنتاگون به هند هشدار داد

مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) به هند برای خرید تجهیزات نظامی از روسیه هشدار داد و اعلام کرد که هیچ تضمینی برای دریافت معافیت از تحریم های واشنگتن وجود ندارد.

 

به نقل از روزنامه ‘تایمز او ایندیا’، واشنگتن نگران تصمیم هند برای خرید تجهیزات جدید نظامی از روسیه از جمله سامانه موشکی اس ۴۰۰ است.

 

بر اساس قوانین کنونی آمریکا، اگر کشوری با روسیه ارتباط نظامی و یا اطلاعاتی داشته باشد، می تواند شامل تحریم های آمریکا قرار گیرد.

 

اما پس از لابی جیمز متیس وزیر دفاع آمریکا، کنگره این کشور به رئیس جمهوری و وزیر امور خارجه آمریکا اجازه اعطای معافیت به کشور های خاص را داد. با این حال این معافیت ها منوط به افزایش خرید نظامی از غرب در مقابل روسیه است.
راندال شریور مشاور وزیر دفاع آمریکا در امور امنیتی آسیا و اقیانوسیه اعلام کرد: موافقت با معافیت ها، انتظاراتی به وجود آورده است که واشنگتن هند را از هرگونه عواقب این قانون حفظ خواهد کرد. من باید بگویم این ایده ها گمراه کننده هستند. همچنان نگران تصمیم هند برای خرید تجهیزات جدید نظامی از روسیه هستیم.

 

سخنان این مقام آمریکایی پیش از برگزاری مذاکرات ‘ ۲+۲ ‘ میان هند و آمریکا در هفته آینده مطرح می شود. این مذاکرات میان وزرای دفاع و خارجه هند و آمریکا خواهد بود.

 

شریور افزود: این موضوع که هند می خواهد سامانه موشکی اس ۴۰۰ را از روسیه خریداری کند از جنبه های مختلف نگران کننده است. نظر قاطع آمریکا این است که هند به دنبال منابع جایگزین باشد و سعی خواهیم کرد که نیاز های دفاعی هند را تامین کنیم.

 

آمریکا در سال های اخیر سعی کرده است روابط سیاسی و نظامی نزدیک تری با دهلی نو ایجاد کند. ایالات متحده، هند را به عنوان یک کشور مهم برای مقابله با نفوذ روز افزون چین در منطقه می داند.

 

هند خرید نظامی خود را از آمریکا و فرانسه افزایش داده است اما این کشور همچنان به تجهیزات و تجربه حرفه ای روسیه وابسته است.

 

سال گذشته دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا قانونی به نام ‘مبارزه با مخالفان آمریکا از طریق تحریم’ یا ‘کاتسا’ امضا کرد که بر اساس آن روسیه، ایران و کره شمالی شامل تحریم های آمریکا شدند. بند ۲۳۱ قانون کاتسا کشورهای دوم را که دارای قرادادهای مهم با بخش های دفاعی و امنیتی روسیه هستند را واجد شرایط برای تحریم از سوی آمریکا می داند.

 

هند که دارای روابط گسترده نظامی با روسیه است و اکثر تجهیزات نظامی خود را از این کشور خریداری می کند، تحت تاثیر این قانون قرار گرفته است.

 

هند قصد دارد تا سامانه موشکی اس ۴۰۰ را برای نیروی هوایی خود از روسیه خریداری کند اما یک مقام ارشد کنگره آمریکا اعلام کرده است که این معامله قابلیت همکاری میان نیروهای هندی و آمریکایی را با مشکل روبرو خواهد کرد.

 

مقامات هندی اعلام کردند، هند و روسیه مذاکرات در خصوص قیمت سامانه موشکی اس ۴۰۰ که قرار است در نیروی هوایی هند به خدمت گرفته شود را به پایان رساندند.

 

به گفته مقامات هندی، دو کشور اکنون به دنبال یافتن راه حلی برای دور زدن تحریم های آمریکا علیه روسیه می باشند.

 

بسیاری از کشور ها همچنان خواهان خرید سامانه موشکی پیشرفته روسیه به نام اس ۴۰۰ هستند. هند نیز قرار است ۵ سامانه موشکی اس ۴۰۰ را به قیمت ۴.۵ میلیارد دلار از روسیه خریداری کند. اما این پروژه مانند سایر پروژه های نظامی هند و روسیه دچار مشکل شده است.

 

بر اساس گزارش ماه گذشته موسسه بین المللی صلح استکهلم سهم واردات سلاح هند از روسیه بین سال های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ به مقدار ۷۹ درصد بوده است که این مقدار در سال های ۲۰۱۳-۲۰۱۷ به ۶۲ درصد کاهش یافته است. قطعات، لوازم و نگهداری روسی برای زیرساخت های امنیتی هند حیاتی هستند.

 

این مسئله برای ارتش هند بسیار مهم است؛ چرا که تحریم خرید نظامی از روسیه احتمالا به چشم انداز امنیتی هند در منطقه به شدت صدمه خواهد زد.

ایرنا

نماینده مهاباد: به داد مردم گرفتار در این شرایط نابسامان اقتصادی برسید

به گزارش افکارنیوز، جلال محمودزاده نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی پیش از پایان جلسه علنی امروز پارلمان در تذکری شفاهی اظهار داشت: آقای روحانی! شما چه جوابی برای مردم در جلسه روز گذشته خانه ملت داشتید؟ مردم کردنشین بیشترین رأی را به شما دادند، اما شما برای آنان چه کردید؟

ادامه

اقتصادی, ایران, حقوق بشر, خبر

راهکار رئیس‌جمهوری ونزوئلا برای برون رفت از کاهش ارزش پول ملی

رئیس‌جمهوری ونزوئلا در پیامی به مردم اعلام کرد: مردم هم اکنون به خرید «پترو» به عنوان ارز رایج بین‌المللی دسترسی دارند تا از این طریق بتوانند اقلام مورد نیاز خود را خریداری کنند.

ادامه

اقتصادی, امریکای لاتین, جهان, خبر, ونزوئلا