بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکتهای اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضیای مسالمتآمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراضها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس
تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
جوانان «چوار» به استخدام غیربومیها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام میگویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرکهای صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاستها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند. گذران زندگی با این حقوقها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
پشتیبانی وهمبستگی با اعتصاب کارگران فولاد اهواز وظیفه درنگ ناپذیر نیروهای ترقیخواه میهن ماست
اعزام گارد ویژه برای سرکوب کارگران قهرمان فولاد اهواز / به تهدید، احضار و بازداشت کارگران پایان دهید!
خصوصی سازی و ابلاغیه اصل ۴۴ ولی فقیه عامل نابودیِ امنیت شغلی زحمتکشان
اعتصابِ کارگران فولاد اهواز وارد سیوهشتمین روز گردید. شب گذشته ماموران امنیتی به خانۀ کارگران اعتصابی حمله کردند و بر اساس آخرین گزارش ها ۳۱ تن از آنان را در خانههایشان بازداشت کردند. امّا به رغم اِعمال فشارها از صبح امروز کارگران به اعتصاب ادامه داده و همچنان با راهپیمایی و تجمع در خیابانهای شهر برتحقق خواستههای به حق خویش پافشاری میکنند. در راهپیمایی روزهای گذشته، کارگران با سر دادن شعارهائی مانند«صدای هر کارگر مرگ بر ستمگر»، «همشهری با غیرت حمایت حمایت» ارادهٔ خود به ادامهٔ اعتصاب را نشان دادند. بعلاوه از دیروز در کنارواحدهای نیروی انتظامی، رژیم گارد ویژه ضد شورش را وارد صحنه ساخته و نیروهای این یگان در سطح شهر و کارخانه حضور یافته و در برابر کارگران بی دفاع و حق طلب صف کشیدند. در ادامهٔ ایجاد جوّ رعب و وحشت دیشب ماموران امنیتی با یورش به خانهٔ کارگران حداقل ۱۵ تن از آنان را بازداشت کردند. دستگیری این تعداد از کارگران به هدف لطمه زدن به مسیر مبارزه، ادامهٔ اعتصاب و مطابق با برنامهای از پیش تعین شده صورت میگیرد. آماج رژیم و ارگانهای امنیتی هراس افکنی، ایجاد تفرقه و نا امیدی از ادامهٔ مبارزه در میان کارگران است.
در روزهای اخیر رژیم کوشیده است با انواع ترفندها از ادامه و گسترش اعتصابِ کارگران فولاد اهواز جلوگیری نماید. در این راستا هیاتی به ریاست علیرضا محجوب چهرهٔ بد نام و دبیرکل تشکل زرد حکومتی خانهٔ کارگر دیروز در میان کارگران در مسجد شرکت حاضر و تلاش ورزید کارگران را به دستکشیدن از مبارزه و پایاندادن به اعترض وادار نماید. این توطئهٔ دبیرکل خانهٔ کارگر با سخنان شجاعانهٔ نمایندگان کارگری و مخالفت جدی کارگران ناکام ماند. کارگران طی این دیدار بار دیگر بر توقف خصوصیسازی، راهاندازی و استمرارتولید، احیای حقوق سندیکایی، نظارت کارگری بر تولید، آزادی کارگران در بند و پایاندادن به تهدید و احضارِ فعالین سندیکایی اصرار کردند.
شایان توجه است که در روزهای اخیر کارگران با تجمع در برابر دفتر نمایندگی ولی فقیه در استان خوزستان بر موضوع توقف خصوصیسازی و خلع ید از بخش خصوصی تاکید نموده بودند. واحدهای بزرگ و راهبردی مانند گروه ملی فولاد ایران و مجتمع نیشکر هفت تپه با ابلاغیه اصل ۴۴ ولی فقیه به بخش خصوصیِ غارتگر واگذار شده است. کارگران به حق نابودیِ امنیت شغلی و کاهش قدرتِ خرید خودرا بر اثر این سیاستهای کلی نظامِ ولایت فقیه تشخیص داده و علیه آن مبارزه میکنند. این فقط دولت های مختلف جمهوری اسلامی نبودهاند که با برنامههای اقتصادی – اجتماعی خود کارگران را به ورطهٌ فقر و فلاکت کشاندند، بلکه نقش اصلی و هدایتکننده را ولی فقیه و نهاد پوسیدهٌ ولایت فقیه برعهده داشته که ابلاغیه اصل ۴۴ نمونه بارزِ آن محسوب میشود.
با ادامه و گسترشِ اعتصاب در گروه صنعتی ملی فولاد اهواز و پایداری دلیرانهٌ کارگران این واحد تولیدی، خواستِ توقف خصوصیسازی، خلع ید از بخش خصوصی، اِعمالِ کنترل و نظارت کارگری بر تولید، و مخالفت قاطع با ابلاغیه اصل ۴۴ ولی فقیه به مطالبهٌ سراسریِ کارگران و دیگر زحمتکشان فکری و یدی کشور فراروییده است. این خواست کارگران اعتصابی فولاد اهواز و کارگران نیشکر هفت تپه یعنی توقف خصوصیسازی و نظارت کارگری بر تولید با حمایتِ شمار زیادی از تشکلهای صنفی، سندیکایی، اجتماعی و سیاسی روبرو شده است.
رژیم ولایت فقیه در حالی تلاش میورزد به اعتصاب کارگران فولاد اهواز پایان دهد که نارضایتی بطور جدی و گسترده درمیان طبقه کارگر و زحمتکشان به علتِ عدم افزایش و ترمیم دستمزد در سال جاری و ارایه طرحهائی مانند مزدِ توافقی، دستمزد پلکانی و منطقهای و شناورسازی مزد ونیز حراج اموال تامین اجتماعی در محیط های کارگری رشد یافته است.
کارگران خواهانِ تامین امنیتِ شغلی، رسیدگی به معیشتِ خود و دریافتِ دستمزدِ عادلانه مطابق با نرخ واقعی تورم هستند. همچنین باید به وضعیت کارگران در بند اشاره داشت. وضع جسمانی و سلامتی علی نجاتی نگران کننده گزارش شده است. او به دلیل وخامت وضع جسمی از زندان به بیمارستان انتقال یافته. آزادی کارگران در بند و پایاندادن به تهدید و پیگرد مبارزان سندیکایی از خواستههای اصلی کارگران اعتصابی و جنبش کارگری ـ سندیکائی میهن ماست.
درچنین اوضاعی حزب توده ایران کارزار گسترده در حمایت از جنبش کارگری – سندیکایی و اعتصاب کارگران فولاد اهواز را یک ضرورت حیاتی ارزیابی کرده و برآن تاکید میورزد. حزب ما بر پایه احساس مسئولیت میهنی و انقلابی خود همه نیروها، حزبها و سازمانهای ملی، مترقی و آزادیخواه و تشکلهای صنفی، اجتماعی و مردمی شامل جنبشهای زنان و جوانان و دانشجویان را به همبستگی با مبارزاتِ کارگران فرا میخواند. میتوان با کارزار مشترک، سطح همبستگی در جنبش همگانی ضد دیکتاتوری را ارتقا داد و در راه پیوند اعتراضهای پراکنده به یکدیگر گام به پیش برداشت. حزب ما خواهان آزادی فوری و بیقید و شرط کارگران در بند است و بطور خستگی ناپذیر در این راه مبارزه کرده و میکند.
زحمتکشان، زنان، دانشجویان، جوانان، نیروهای مترقی و آزادیخواه میهن با همه توان از اعتصابِ کارگران و مبارزهٌ به حق جنبش کارگری حمایت کنید!
کارگر زندانی آزاد باید گردد!
خصوصیسازی را متوقف کنید، کارگران میتوانند و باید در کنترل و نظارتِ بر تولید مشارکت داشته باشند!
نه به استبداد مذهبی، نه به تحریم و مداخله خارجی!
هرچه گسترده تر باد همبستگی گردانهای جنبشِ مردمی در مبارزه علیه رژیم ولایت فقیه!
کار نان آزادی!
حزب توده ایران
۲۶ آذر ماه ۱۳۹۷
فعال کارگری؛ چرا وقتی خصوصیسازی مشکل دارد کارگر باید مجازات شود؟
سهیلا جلودارزاده در گفتوگو با ایلنا، در واکنش به بازداشتهای گسترده کارگران گروه ملی فولاد اهواز با اعلام این خبر که جلسه امروز کمیسیون اجتماعی به این موضوع اختصاص یافته است، گفت: متاسفانه دچار روندی تکراری شدیم و بارها گفتهایم که مسائل صنفی را نباید با مسائل سیاسی ادغام کنیم. وی گفت: چرا وقتی ... فعال کارگری؛ چرا وقتی خصوصیسازی مشکل دارد کارگر باید مجازات شود؟
نماینده بندرعباس؛ سهام آلومنیوم المهدی و هرمزال باید به کارگران واگذار شود / شبانه از کشور شمش خارج میکنند
«احمد مرادی» با اشاره به فسخ قرارداد آلومینیوم المهدی و هرمزال گفت: سازمان خصوصیسازی با فشار دستگاههای نظارتی و نمایندگان مجلس مجبور شد بپذیرد که خریدار آلومینیوم المهدی و هرمزال تخلفاتی داشته و حق و حقوق دولت را پرداخت نکرده و قرارداد را فسخ کرد.
آمار کارگران بازداشتی گروه ملی صنعتی فولاد اهواز به ۴۱ نفر رسید
به گزارش برخی منابع کارگری، شمار کارگران گروه ملیصنعتی فولاد اهواز که از دوشب گذشته تاکنون بازداشت شدهاند به ۴۱نفر رسیده. گویا بازداشتها دیشب هم ادامه داشته است.
باندهای مافیاییِ”حداقل دستمزد” را نشانه رفتهاند/ «سرکوب دستمزدی» یک سیاست حاکم است
عبدالله وطنخواه میگوید: وقتی «سرکوب دستمزدی» یک سیاستِ حاکم است، قدرتهای پیرامونی که دست در سفره اصلیِ ثروت و قدرت ندارند، سعی میکنند با دستاندازی به محدوده حقوق صنفی و شهروندی مردم، اهداف خود را به پیش ببرند و به انباشتِ ثروت بپردازند؛ حذف حداقل دستمزد در روستاها نیز از همین آبشخور نشات میگیرد. ... باندهای مافیاییِ”حداقل دستمزد” را نشانه رفتهاند/ «سرکوب دستمزدی» یک سیاست حاکم است