به نقل از مرکز رسانه های بینالمللی خاورمیانه، احمد زاهد حمیدی معاون نخست وزیر مالزی در یک نشست خبری از تأسیس سفارت این کشور در بیتالمقدس شرقی خبر داد.
معاون نخست وزیر مالزی در ادامه افزود که به دنبال اقدام ترکیه، کابینه این کشور در چند روز آینده طرح پیشنهادی را با این موضوع به نجیب رزاق نخست وزیر ارائه داده تا تصمیم گیری و به زودی آنرا اجرایی نماید.
لازم به ذکر است، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه یکشنبه ۲۶ آذر ماه سال جاری در اظهاراتی اعلام کرد که آنکارا بیتالمقدس شرقی را به عنوان پایتخت فلسطین به رسمیت شناخته و در آن سفارت این کشور را افتتاح خواهد کرد.
شایان ذکر است، مجمع عمومی سازمان ملل روز ۲۱ دسامبر سال جاری میلادی با ۱۲۸ رأی موافق، ۹ رأی مخالف و ۳۵ رأی ممتنع، پیشنویس قطعنامه مربوط به وضعیت بیتالمقدس را به تصویب رساند.
کشورهای مخالف با این قطعنامه، آمریکا، گواتمالا، هندوراس، جزایر مارشال، میکرونزی، نائورو، پالائو، توگو و اسرائیل بودند.
بر اساس این قطعنامه، مجمع عمومی سازمان ملل، بیتالمقدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت نشناخت.
گفتنی است دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا ۶ دسامبر سال جاری میلادی (۱۵ آذر ماه) اعلام کرده بود که قصد دارد سفارت آمریکا را به بیتالمقدس منتقل کند و آن را به عنوان پایتخت رژیم اسرائیل معرفی کند.
این در حالی است که گواتمالا سفارتش در اسرائیل را از تلآویو به بیتالمقدس اشغالی منتقل میکند
به گزارش «اسکاینیوز»، ۳ روز پس از رای قاطع مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصمیم خودسرانه «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا درباره بیتالمقدس اشغالی، «جیمی مورالس» رئیسجمهوری گواتمالا اعلام کرد که دستوراتی به وزارت خارجه گواتمالا داده است تا روند انتقال سفارتخانه این کشور در اسرائیل را از تلآویو به بیتالمقدس آغاز کند.
بدین ترتیب مورالس اولین رئیسجمهوری یک کشوری میشود که از موضع جنجالی دولت ترامپ درباره شهر بیتالمقدس اشغالی حمایت میکند.
رئیسجمهوری گواتمالا در حساب کاربری خود در فیسبوک نوشت که بعد از گفتوگوی تلفنی با «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر اسرائیل در روز یکشنبه، تصمیم انتقال سفارت از تلآویو را اتخاذ کرده است.
مورالس نوشت: «یکی از موضوعات بسیار مهم بازگشت سفارت گواتمالا از تلآویو به بیتالمقدس بود، و این امر امروز شدنیست.»
وی افزود: «به همین دلیل به شما اعلام میکنم که دستوراتی به وزارت خارجه دادهام تا هماهنگیهای ویژه و لازم برای تحقق این امر را صورت دهد.»
گواتمالا یکی از ۷ کشوری بود که در کنار آمریکا و اسرائیل، به قطعنامه اخیر مجمع عمومی سازمان ملل متحد علیه تصمیم آمریکا در به رسمیت شناختن بیتالمقدس به عنوان پایتخت اسرائیل رای منفی داده بود.
به این ترتیب، گواتمالا دومین کشوری است که بعد از آمریکا روند انتقال سفارتش به بیتالمقدس اشغالی را آغاز کرده است؛ ولی مشخص نیست که این انتقال چه زمانی آغاز خواهد شد، اما این تصمیم، گواتمالا را در برابر اجماع بینالمللی قرار میدهد که شرق بیتالمقدس را همچنان تحت اشغال نظامی اسرائیل میداند و یک بیت المقدس «یکپارچه» را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت نمیشناسد.
مهر، تسنیم