نشست سران مجمع همکاری چین و آفریقا چهارم سپتامبر ۱۳ شهریور در پکن پایان یافت. دو سند «بیانیه پکن» و «برنامه اقدامهای پکن» منتشر شد که تفاهم چین و آفریقا درباره مسائل مهم کنونی پیش روی جهان و عزم راسخ چین و آفریقا برای اجرای اقدامهای هشتگانه ، پیشبرد ارتقاء کیفیت و کارایی همکاری و برقراری جامعه نزدیک تر با سرنوشت مشترک چین و آفریقا را نشان داده است. شی جین پینگ رییس جمهوری خلق چین گفت که نشست پکن برگی جدید در تاریخ روابط چین و آفریقا را گشوده و نشانه ورود همکاری جنوب-جنوب به عصر جدید است.
به گزارش رادیو بینالمللی چین، شی جینپینگ رییس جمهور چین وسیریل راماپوزا رییس جمهور آفریقای جنوبی به عنوان رئیسان مشترک مجمع به ترتیب ریاست میزگرد رهبران همان روز را برعهده داشتند و دو سند دستآورد را به تصویب رساندند. بعد از نشست روسای جمهوری چین و آفریقای جنوبی و سنگال به عنوان رئیس جدید مجمع با خبرنگاران دیدار کردند.
شی جین پینگ گفت: در این نشست « بیانیه پکن درباره ایجاد جامعه نزدیکتر با سرنوشت مشترک چین و آفریقا» منتشر شد که تفاهمات دو طرف درباره مسائل مهم و بزرگ بین المللی و منطقهای را نشان میدهد و به جهان پیام قوی درباره پیشرفت دست در دست چین و آفریقا صادر میکند. بر اساس « برنامه اقدامهای پکن مجمع همکاری چین و آفریقا» ( ۲۰۱۹-۲۰۲۱) که در این نشست منتشر شد، چین و آفریقا در سه سال آینده طبق برنامه اقدامهای هشتگانه، به طور همهجانبه همکاریهای عملی در ابعاد مختلف را تقویت خواهند بخشید.
شی جین پینگ افزود: جهان امروز شاهد تغییراتی است که در صد سال گذشته بیسابقه بودهاند، چند قطبی شدن جهان و جهانی شدن اقتصاد به طور عمیق توسعه یافته ، سرنوشت مردم کشورهای مختلف به طور نزدیک باهم پیوند خورده که امری بی سابقه است. در عین حال جهان با عوامل بیثباتی و نامشخص روبهرو است و انسان با چالشهای مشترک فراوانی مواجه شده است. با این حال چین و آفریقا بر این باورند که باید دست در دست هم جامعه نزدیکتر و با سرنوشت مشترک را برقرار کنند.
وی گفت: تمایل داریم دست در دست به طور مشترک جامعه با سرنوشت مشترک چین و آفریقا را بر پایه مسئولیتپذیری مشترک، همکاری برد-برد، شکوفایی مشترک فرهنگی، امنیت و هاهنگی و همزیستی مشترک ایجاد کنیم.
دو طرف مایلند پیوند راهبردی و هماهنگی سیاسی را تقویت بخشند و همکاری در ساخت مشترک کمربند و جاده را به پیش سوق دهند.

رهبران و نمایندگان ۵۳ کشور آفریقایی در این دوره از نشست پکن حضور داشتند، بعد از نشست پکن سال ۲۰۰۶ و نشست ژوهانسبورگ در سال ۲۰۱۵ ، اعضای خانواده چین و آفریقا بار دیگر گردهم آمدند. شی جین پینگ عنوان کرد، روابط چین و آفریقا در عصر جدید با تکیه بر انرژی فراوانی که انباشته است به پیشواز یک دورنمای تابناک میرود. چین مایل است به اتفاق آفریقا با استفاده از فرصت نشست پکن ، با تمام نیرو روابط راهبردی و مشارکتی همه جانبه چین و آفریقا را به سطحی جدید برساند.
روسای جمهور آفریقای جنوبی و سنگال نیز خاطر نشان کردند، مجمع همکاری چین و آفریقا ظرف ۱۸ سال پس از تاسیس خود به بستری مطلوب برای آفریقا و چین و به ویژه برای کشورهای آفریقایی در راستای تسریع آهنگ توسعه تبدیل شده است. نشست پکن با دستآوردهای فراوان خود، به خوبی دوستی عمیق و برادرانه آفریقا و چین را نشان داده و نقشه جدید توسعه روابط آفریقا و چین را ترسیم کرده است. آفریقا تمایل دارد به اتفاق چین روابط راهبردی و مشارکتی همه جانبه آفریقا و چین را عمیقتر سازد و علاوه بر مشارکت در ساختن یک کمربند –یک جاده و اجرای اقدامات جدید برای توسعه همکاریهای دو طرف، جامعه نزدیکتر و با سرنوشت مشترک چین و آفریقا را ایجاد کند.
راماپوزا رییس جمهور آفریقا گفت:«همه ما پیشنهاد رییس جمهور شی جین پینگ درباره یک کمربند-یک جاده را پذیرفتهایم و از آن حمایت میکنیم تا با چالشهای پیشرو مقابله کنیم. امیدواریم با استفاده از این فرصت، روند از بین بردن ضعفهای قاره آفریقا رابه پیش سوق دهیم. از رئیس جمهور شی و دولت چین صمیمانه تشکر میکنیم که کمکهای مالی خود را در ابعاد کلیدی از جمله زیرساختها، صنعتی شدن، اقتصاد دریایی، علوم و فنون ، بهداشت و آموزشهای فنی را در اختیار آفریقا گذاشته است.
رهبران آفریقایی در نشست روز سه شنبه، یکی پس از دیگری رضایت خود از روند اجرای برنامههای دهگانه همکاری نشست ژوهانسبورگ را بیان کردند و پیشنهادها و اقدامهای جدید مطرحشده از سوی شی جین پینگ در نشست پکن را بسیار عالی ارزیابی کردند. آنان بر این باور بودند که این اقدامها و پیشنهادها کاملاً با اولویتهای توسعه اقتصادی و اجتماعی آفریقا هماهنگ است. چین همواره با گوش فرا دادن به ندای آفریقا از این قاره حمایت کرده است. چین با وجود کمک به آفریقا هرگز در امور داخلی کشورهای آفریقایی مداخله نمی کند. چین در همکاری با آفریقا همیشه انصاف وعدالت را در درجه اول قرار داده که با نابرابریهای موجود در روابط بین المللی کاملاً متفاوت است. آفریقا از عدالتخواهی چین در جامعه جهانی و دفاع از منافع مسلم آفریقا و کشورهای در حال توسعه قدردانی میکند. تقویت همکاری آفریقا و چین در ابعاد مختلف نقش و تاثیر بسیاری از کشورهای در حال توسعه در امور بین المللی راافزایش خواهد داد.