آفریقا، کلید طلایی چین برای قفل تعرفه‌های ترامپ

با افزایش ۲۵ درصدی صادرات چین به آفریقا در سال ۲۰۲۵، این قاره به بازار کلیدی پکن تبدیل شده و همزمان با تعرفه‌های گزنده دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، طرح «کمربند و جاده»، تجارت چین با آفریقا را به ۱۲۲ میلیارد دلار رسانده است. به گزارش ایرنا، بلومبرگ امروز چهارشنبه گزارش داد که آفریقا به ... آفریقا، کلید طلایی چین برای قفل تعرفه‌های ترامپ

ادامه

آفریفای مرکزی, آفریقا, آمریکا, اتیوپی, اقتصادی, جنگ تجاری, چین, شرق آسیا, کنگو, گزارش, مصر, نیجریه

شی: چین و روسیه باید به طور مشترک از منافع امنیتی خود حفاظت کنند/ روسیه و چین باید کشورهای جنوب جهان را متحد کنند

همزمان با گسترش فزاینده روابط پکن-مسکو، رئیس جمهور چین تاکید کرد که کشورش و روسیه باید از منافع امنیتی و مرتبط با امور توسعه‌ خود محافظت کنند. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، رئیس جمهور چین، روز سه‌شنبه در دیدار با رئیس پارلمان روسیه در تلاش برای ایجاد یک نظم بین‌المللی «عادلانه‌تر» گفت که ... شی: چین و روسیه باید به طور مشترک از منافع امنیتی خود حفاظت کنند/ روسیه و چین باید کشورهای جنوب جهان را متحد کنند

ادامه

آسیا, آمریکا, اتحاد شوروی, اروپا, استراتژی, اوکراین, جنوب, جهان, روسیه, ژاپن, شرق آسیا, صلح, کره شمالی, گزارش, هندوستان

کره شمالی ۲ موشک جدید آزمایش کرد

خبرگزاری مرکزی کره (KCNA) بامداد یکشنبه گزارش داد، کره شمالی با نظارت «کیم جونگ اون» رهبر این کشور ۲ موشک ضدهوایی «جدید» آزمایش کرد. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، این گزارش افزود که آزمایش موشکی کره شمالی روز شنبه انجام شد. خبرگزاری مرکزی کره اعلام کرد که این آزمایش «قابلیت رزمی بالاتری» ... کره شمالی ۲ موشک جدید آزمایش کرد

ادامه

آمریکا, جهان, خبر, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی

چین ناوشکن آمریکایی را از دریای جنوبی بیرون کرد

ارتش چین یک ناوشکن آمریکایی را از آب‌های جزیره‌ای در دریای جنوبی چین بیرون کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شینهوا، ارتش چین ناوشکن هگنز آمریکا را که به صورت غیر قانونی وارد آب‌های منطقه‌ای این کشور در نزدیکی هوانگیان داو شده بود را بیرون کرد. بر اساس این گزارش، نیروهای چینی اعلام ... چین ناوشکن آمریکایی را از دریای جنوبی بیرون کرد

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

رهبر حزب کمونسیت روسیه از کره‌شمالی تقدیر کرد

رهبر کمیته مرکزی حزب کمونیست فدراسیون روسیه با ارسال نامه‌ای به رهبر کره شمالی، از اعزام قوای نظامی این کشور به روسیه در جریان جنگ با اوکراین تمجید و تقدیر کرد. به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری یونهاپ، «گنادی آندریویچ زیوگانوف» (Gennady Andreyevich Zyuganov)، به مناسبت هشتادمین سالگرد رهایی شبه جزیره کره ... رهبر حزب کمونسیت روسیه از کره‌شمالی تقدیر کرد

ادامه

آمریکا, استعمار, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, حزب کمونیست, خبر, روسیه, ژاپن, شبه جزیره کره, شرق آسیا, شرق اروپا, غرب, کره شمالی, مشارکت استراتژیک, ناتو

پایان نشست سران مجمع همکاری چین و آفریقا در پکن

نشست سران مجمع همکاری چین و آفریقا چهارم سپتامبر ۱۳ شهریور در پکن پایان یافت. دو سند «بیانیه پکن» و «برنامه اقدام‎های پکن» منتشر شد که تفاهم چین و آفریقا درباره مسائل مهم کنونی پیش روی جهان و عزم راسخ چین و آفریقا برای اجرای اقدام‎های هشتگانه ، پیشبرد ارتقاء کیفیت و کارایی همکاری و برقراری جامعه نزدیک تر با سرنوشت مشترک چین و آفریقا را نشان داده است. شی جین پینگ رییس جمهوری خلق چین گفت که نشست پکن برگی جدید در تاریخ روابط چین و آفریقا را گشوده و نشانه ورود همکاری جنوب-جنوب به عصر جدید است.

 

به گزارش رادیو بین‌المللی چین، شی جین‎پینگ رییس جمهور چین وسیریل راماپوزا رییس جمهور آفریقای جنوبی به عنوان رئیسان مشترک مجمع به ترتیب ریاست میزگرد رهبران همان روز را برعهده داشتند و دو سند دست‎آورد را به تصویب رساندند. بعد از نشست روسای جمهوری چین و آفریقای جنوبی و سنگال به عنوان رئیس جدید مجمع با خبرنگاران دیدار کردند.

 

شی جین پینگ گفت: در این نشست « بیانیه پکن درباره ایجاد جامعه نزدیکتر با سرنوشت مشترک چین و آفریقا» منتشر شد که تفاهمات دو طرف درباره مسائل مهم و بزرگ بین المللی و منطقه‌ای را نشان می‎دهد و به جهان پیام قوی درباره پیشرفت دست در دست چین و آفریقا صادر می‎کند. بر اساس « برنامه اقدام‎های پکن مجمع همکاری چین و آفریقا» ( ۲۰۱۹-۲۰۲۱) که در این نشست منتشر شد، چین و آفریقا در سه سال آینده طبق برنامه اقدام‎‎های هشتگانه، به‎ طور همه‎جانبه همکاری‎های عملی در ابعاد مختلف را تقویت خواهند بخشید.

 

شی جین پینگ افزود: جهان امروز شاهد تغییراتی است که در صد سال گذشته بی‎سابقه بوده‎اند، چند قطبی شدن جهان و جهانی شدن اقتصاد به طور عمیق توسعه یافته ، سرنوشت مردم کشورهای مختلف به طور نزدیک باهم پیوند خورده که امری بی سابقه است. در عین حال جهان با عوامل بی‎ثباتی و نامشخص روبه‎رو است و انسان با چالش‎های مشترک فراوانی مواجه شده است. با این حال چین و آفریقا بر این باورند که باید دست در دست هم جامعه نزدیکتر و با سرنوشت مشترک را برقرار کنند.

 

وی گفت: تمایل داریم دست در دست به طور مشترک جامعه با سرنوشت مشترک چین و آفریقا را بر پایه مسئولیت‎پذیری مشترک، همکاری برد-برد، شکوفایی مشترک فرهنگی، امنیت و هاهنگی و همزیستی مشترک ایجاد کنیم.

 

دو طرف مایلند پیوند راهبردی و هماهنگی سیاسی را تقویت بخشند و همکاری در ساخت مشترک کمربند و جاده را به پیش سوق دهند.

 

رهبران و نمایندگان ۵۳ کشور آفریقایی در این دوره از نشست پکن حضور داشتند، بعد از نشست پکن سال ۲۰۰۶ و نشست ژوهانسبورگ در سال ۲۰۱۵ ، اعضای خانواده چین و آفریقا بار دیگر گردهم آمدند. شی جین پینگ عنوان کرد، روابط چین و آفریقا در عصر جدید با تکیه بر انرژی فراوانی که انباشته است به پیشواز یک دورنمای تابناک می‎رود. چین مایل است به اتفاق آفریقا با استفاده از فرصت نشست پکن ، با تمام نیرو روابط راهبردی و مشارکتی همه جانبه چین و آفریقا را به سطحی جدید برساند.

 

روسای جمهور آفریقای جنوبی و سنگال نیز خاطر نشان کردند، مجمع همکاری چین و آفریقا ظرف ۱۸ سال پس از تاسیس خود به بستری مطلوب برای آفریقا و چین و به ویژه برای کشورهای آفریقایی در راستای تسریع آهنگ توسعه تبدیل شده است. نشست پکن با دست‎آوردهای فراوان خود، به خوبی دوستی عمیق و برادرانه آفریقا و چین را نشان داده و نقشه جدید توسعه روابط آفریقا و چین را ترسیم کرده است. آفریقا تمایل دارد به اتفاق چین روابط راهبردی و مشارکتی همه جانبه آفریقا و چین را عمیقتر سازد و علاوه بر مشارکت در ساختن یک کمربند –یک جاده و اجرای اقدامات جدید برای توسعه همکاری‎‎های دو طرف، جامعه نزدیک‎تر و با سرنوشت مشترک چین و آفریقا را ایجاد کند.

 

راماپوزا رییس جمهور آفریقا گفت:«همه ما پیشنهاد رییس جمهور شی جین پینگ درباره یک کمربند-یک جاده را پذیرفته‎ایم و از آن حمایت می‎کنیم تا با چالش‎های پیشرو مقابله کنیم. امیدواریم با استفاده از این فرصت، روند از بین بردن ضعف‌های قاره آفریقا رابه پیش سوق دهیم. از رئیس جمهور شی و دولت چین صمیمانه تشکر می‎کنیم که کمک‎های مالی خود را در ابعاد کلیدی از جمله زیرساخت‎ها، صنعتی شدن، اقتصاد دریایی، علوم و فنون ، بهداشت و آموزش‎های فنی را در اختیار آفریقا گذاشته است.

 

رهبران آفریقایی در نشست روز سه شنبه، یکی پس از دیگری رضایت خود از روند اجرای برنامه‎های دهگانه همکاری نشست ژوهانسبورگ را بیان کردند و پیشنهاد‌ها و اقدام‎های جدید مطرح‎شده از سوی شی جین پینگ در نشست پکن را بسیار عالی ارزیابی کردند. آنان بر این باور بودند که این اقدام‎ها و پیشنهاد‎ها کاملاً با اولویت‎های توسعه اقتصادی و اجتماعی آفریقا هماهنگ است. چین همواره با گوش فرا دادن به ندای آفریقا از این قاره حمایت کرده است. چین با وجود کمک به آفریقا هرگز در امور داخلی کشورهای آفریقایی مداخله نمی کند. چین در همکاری با آفریقا همیشه انصاف وعدالت را در درجه اول قرار داده که با نابرابری‎های موجود در روابط بین المللی کاملاً متفاوت است. آفریقا از عدالت‎خواهی چین در جامعه جهانی و دفاع از منافع مسلم آفریقا و کشورهای در حال توسعه قدردانی می‎کند. تقویت همکاری آفریقا و چین در ابعاد مختلف نقش و تاثیر بسیاری از کشورهای در حال توسعه در امور بین المللی راافزایش خواهد داد.

ارتش آمریکا مانع انجام پروژه خط آهن ارتباطی میان دو کره شد

مقام‌های ارتش آمریکا با پروژه راه آهن ارتباطی بین دو کره مخالفت کرده و مانع اجرایی شدن آن شدند؛ اقدامی که نشان دهنده افزایش اختلافات میان سئول و واشنگتن بر سر توافق برای ساخت این راه ارتباطی ریلی است.

ادامه

امریکا, جهان, خبر, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی