مجلس نمایندگان لیبی با متهم کردن سفیر ایتالیا در طرابلس به دخالت در امور داخلی این کشور، خواستار اخراج او شد.
به گزارش ایرنا، تارنمای «الوسط » لیبی پنجشنبه شب نوشت، کمیته امور خارجی و همکاری های بین المللی مجلس نمایندگان لیبی سخنان «جوسیبی بیرونی » سفیر ایتالیا در لیبی را که خواستار به تعویق انداختن انتخابات در لیبی شده بود ، شدیدا محکوم کرد و آن را بر خلاف عرف دیپلماتیک دانست.
این کمیته ، سخنان سفیر ایتالیا را دخالت آشکار در امور داخلی لیبی و نقض حاکمیت ملی این کشور دانست و از وزارت خارجه خواست او را عنصر نامطلوب تلقی کرده و اخراج کند.
خبرگزاری آناتولی نیز در این خصوص نوشت، سفیر ایتالیا چند روز پیش در مصاحبه با شبکه «لیبیا روحها الوطن» گفته بود مخالف برگزاری انتخابات در لیبی است و به هر قیمتی پای آن می ایستد.
بر اساس اعلام این خبرگزاری، سفیر ایتالیا برخی طرف ها را به اعمال فشار برای زودتر برگزار شدن این انتخابات متهم کرده و گفته بود آن ها می خواهند قدرت را در دست داشته باشند.
لیبی در قرن بیستم، به مدت سه دهه مستعمره ایتالیا بود.گفته می شود فرانسه و ایتالیا برای کسب سهم بیشتر از لیبی که سرشار از منابع نفتی است، با هم رقابت می کنند.
لیبی از نظر داشتن منابع نفتی ، رتبه نخست را در آفریقا دارد و این منابع از چندین دهه پیش باعث شده است کشورهای زیادی به این کشور آفریقایی واقع در جنوب دریای مدیترانه،چشم داشته باشند. این کشور واقع در شمال آفریقا در بخش نفت با ذخایر اثبات شده ۴۷ میلیارد بشکه، رتبه دهم جهان و رتبه نخست را در قاره آفریقا دارد. ۳.۵ درصد کل ذخایر نفتی جهان در این کشور قرار دارد.
لیبی از سال ۲۰۱۱ و در پی سرنگونی نظام معمر قذافی با مشکل بی ثباتی دست و پنجه نرم می کند.سازمان ملل و برخی کشورهای منطقه تلاش می کنند انتخابات ریاست جمهوری و مجلس در این کشور در ۱۹ آذر برگزار شود اما برخی طرف ها می گویند لیبی برای برگزاری این انتخابات امادگی ندارد و مهم تر از برگزاری انتخابات، پذیرش نتایج آن توسط همه مردم است.
اکنون دو دولت موازی در لیبی وجود دارد، نخست دولت وفاق ملی مستقر در طرابلس که مورد حمایت سازمان ملل است و رهبری آن را «فایز السراج » بر عهده دارد و دوم دولت مستقر در طبرق واقع در شرق لیبی که مجلس نمایندگان از آن حمایت می کند و البته ارتش لیبی تحت فرماندهی «خلیفه حفتر» نیز مورد حمایت این دولت است.