دفتر نخست‌وزیری اسرائیل اعلام کرد مروان برغوثی را آزاد نخواهد کرد

اسرائیل با آزادی مروان البرغوثی در طرح تبادل اسرا مخالفت کرده، زیرا او نفوذ مردمی بالایی دارد و می‌تواند فلسطینی‌ها را متحد کند. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از الجزیره؛ پس از امضای توافق آتش‌بس غزه، رسانه‌ها اعلام کردند که قرار است در چارچوب توافق، ۲۰ اسیر اسرائیلی با حدود دو هزار اسیر فلسطینی که ... دفتر نخست‌وزیری اسرائیل اعلام کرد مروان برغوثی را آزاد نخواهد کرد

ادامه

آفریقای جنوبی, اسراییل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, فلسطین

مراحل و جزئیات اجرای توافق غزه و تبادل اسرا

رسانه‌های عبری گزارش دادند، توافق آتش‌بس امروز پنجشنبه، ساعت ۱۲ ظهر به وقت محلی وارد مرحله اجرایی خواهد شد. به گزارش ایسنا، رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند ظهر امروز (ساعت ۱۲ به وقت محلی) مراسم امضای رسمی توافق وارد مرحله اجرایی خواهد شد. خبرگزاری فرانسه نیز به نقل از یک منبع در جنبش مقاومت اسلامی فلسطین ... مراحل و جزئیات اجرای توافق غزه و تبادل اسرا

ادامه

آزادی, آمریکا, اسراییل, جهان, خاورمیانه, خبر, زندانی سیاسی, فلسطین

ایران ۴۸ فروند سوخو ۳۵ از روسیه خرید؟

روسیه ۴۸ جنگنده سوخو ۳۵ به ایران می‌فروشد؛ جزئیات تازه افشا شده از قراردادهای محرمانه صادرات هواپیماهای جنگی روسیه منتشر شد. سند تازه افشا شده‌ای که گفته می‌شود از شرکت دفاعی دولتی روسیه – Rostec – است، جزئیاتی از قرارداد فروش هواپیماهای جنگنده سوخو روسی به ۳ کشور ایران، الجزایر و اتیوپی را نشان می ... ایران ۴۸ فروند سوخو ۳۵ از روسیه خرید؟

ادامه

اتیوپی, الجزایر, اوکراین, ایران, جهان, جهان عرب, خاورمیانه, خبر, روسیه, شرق اروپا

فروش تسلیحات انگلیس به اسرائیل امسال رکورد زد

در بحبوحه ادامه کشتارها در غزه، یک گروه تحقیقی فاش کرد که ارزش تسلیحات بریتانیایی صادراتی به اسرائیل در سال ۲۰۲۵ به بالاترین میزان خود رسیده است. به گزارش ایسنا، تحلیل گروه تحقیقی «فکت‌چک» از داده‌های گمرکی سازمان مالیات اسرائیل نشان می‌دهد که تل‌آویو در ۹ ماه اول سال نزدیک به یک میلیون پوند مهمات ... فروش تسلیحات انگلیس به اسرائیل امسال رکورد زد

ادامه

اسراییل, اقتصادی, انگلیس, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, صهیونیسم, غرب اروپا, نسل‌کشی

وال استریت ژورنال: چین در حال ساخت پروژه‌های زیرساختی در ایران در ازای نفت است

روزنامه آمریکایی در گزارشی مدعی شد که چین تحت یک سیستم تهاتر، در ازای نفت، در پروژه‌های زیرساختی ایران وارد شده است. به گزارش ایلنا به نقل از تاس، روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی مدعی شد که چین تحت یک سیستم تهاتری که به تهران اجازه می‌دهد از درآمدهای فروش نفت خود به پکن ... وال استریت ژورنال: چین در حال ساخت پروژه‌های زیرساختی در ایران در ازای نفت است

ادامه

آمریکا, اقتصادی, ایران, تحریم, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, شرق آسیا, غرب, کمربند و جاده

پارلمان اسرائیل دولت ائتلافی بنی گانتس و بنیامین نتانیاهو را تایید کرد

سرانجام پس از برگزاری سه انتخابات و ۵۰۰ روز بلاتکلیفی در تشکیل دولت و بار دیگر سه روز تاخیر به دلیل اختلافات سیاسی در درون حزب لیکود بر سر پست‌های کابینه، بنیامین نتانیاهو روز یکشنبه به عنوان نخست‌ وزیر دولت جدید اسرائیل سوگند یاد کرد.

 

به گزارش یورونیوز؛ در این روز همچنین کنست، پارلمان اسرائیل با ۷۳ رای موافق، یعنی ۱۲ رای بیشتر از آستانه اکثریت، دولت ائتلافی او و بنی گانتس را تایید کرد.

 

طی سه روز منتهی به مراسم سوگند، نتانیاهو و گانتس، رقبای پیشین و متحدان امروز، آخرین تصیمات دربارۀ انتصابات جدید در دولت پیش‌رو را گرفتند تا به این ترتیب با تایید پارلمان، دولت جدید با ۳۶ وزیر و ۱۶ معاون کار خود را آغاز کند.

 

این دو رهبر سیاسی، یک ماه پیش از این اعلام کرده بودند که اختلاف‌هایشان را به کناری نهاده و با تشکیل ائتلاف سعی می‌کنند قدرتمندانه با بحران‌های جدی‌تری همچون شیوع کرونا و بحران اقتصادی روبرو شوند.

 

بر اساس توافق مناقشه برانگیزی که میان این دو حاصل شد، بینامین نتانیاهو به مدت ۱۸ ماه نخست ‌وزیر اسرائیل خواهد بود و سپس این مقام را برای ۱۸ ماه دوم به بنی گانتس واگذار خواهد کرد.

 

از همین آغاز به کار دولت جدید، انتقادات بسیاری متوجه سیاست‌های نتانیاهو است. مهمترین انتقادات مربوط به خلق پست‌های زیاد در کابینه است، آن هم در دورانی که نرخ بیکاری در اسرائیل به دلیل شیوع کرونا تا ۲۵ درصد افزایش یافته است.

 

بنی گانتس در کابینه جدید در مقام وزیر دفاع فعالیت می‌کند و گبی اشکنازی، هم‌حزبی کنونی و هم‌رزم پیشین او نیز وزیر خارجه اسرائیل خواهد شد.

 

اسرائیل کاتز، معاون آقای نتانیاهو در حزب لیکود و وزیر خارجه دولت پیشین، به سمت وزیر دارایی منصوب شده است و یاریو لوین که نزدیکترین متحد آقای نتانیاهو محسوب می‌شود، رئیس جدید پارلمان است.

 

در دولت جدید بار دیگر یهودیان ارتدوکس از قدرت بالایی برخوردارند و همزمان برای اولین بار، یک زن اسرائیلی با تبار اتیوپیایی نیز وارد کابینه شده است.

 

پنینا تامانو‌شاتا که ۳۹ سال سن دارد، وکیل، روزنامه‌نگار، سیاست‌مدار و نماینده پیشین پارلمان اسرائیل است که در شمال اتیوپی به دنیا آمده و اکنون از سوی اتحاد آبی- سفید بنی گانتس به مقام وزارت جذب مهاجرت منصوب شده‌ است.

 

جامعه ۱۴۰ هزار نفری اتیوپی تبارهای اسرائیل یکی از فقیرترین اقلیت‌های این کشور محسوب می‌شود که نرخ بیکاری بالایی نیز دارد. با این وجود شمار قابل توجهی از فرزندان نسل دوم این اقلیت موفق شده‌اند به موقعیت‌های خوبی در ارتش، دستگاه قضایی و ساختار سیاسی این کشور برسند.

 

یکی دیگر از موضوعات بحث برانگیز درباره دولت جدید، خلق پستی تحت عنوان «نخست‌وزیر متناوب» است که به آقای نتانیاهو اجازه می‌دهد در تمام دوران رسیدگی به پرونده‌های فساد مالی او در دادگاه و حتی روند فرجام خواهی، همچنان در این پست باقی بماند.

 

نگرانی مهم دیگر این است که آیا نتانیاهو به عهد خود وفادار خواهد بود و پس از ۱۸ ماه این مقام را به گانتس واگذار خواهد کرد و یا زیر پیمان خود می‌زند.

ترکیهِ اردوغان: بنیادگرایان مذهبی و نبرد علیه کووید

کمال اوکویان، دبیرکل حزب کمونیست ترکیه، می‌گوید پس از گسترش بیماری همه‌گیر کرونا، خیزش سیاسی، اقتصادی، و فرهنگی دو تکیه‌گاهِ رئیس‌جمهور را درهم خواهد کوبید.

ادامه

انگلستان, ایتالیا, ترکیه, جهان, خاورمیانه, دیدگاه, سرمایه‌داری, سوریه, سوسیالیسم, فرانسه, قبرس, لیبی, مقاله

العربی الجدید: نبرد غیرمستقیم ایران و آمریکا در سوریه

نشانه های سیاسی و نظامی متعددی وجود دارد که نشان می‌دهد دولت آمریکا تصمیم قطعی دارد تا فشار مکرری به ایران وارد کرده و آن را مجبور به تغییر استراتژی‌اش در سوریه و اتخاذ اقداماتی در راستای عقب نشینی یا کاهش حضور در این کشور عربی کند. این در حالی است که تحلیلگران در قدرت ... العربی الجدید: نبرد غیرمستقیم ایران و آمریکا در سوریه

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جهان, حضور نظامی, خاورمیانه, روسیه, سوریه, عراق, لبنان, مقاله