ولید جنبلاط با بیان اینکه کسی دقیقاً از موضع آمریکا در قبال سوریه اطلاع ندارد، خاطرنشان کرد: “اشتباه فاحش” گذرگاهی بود که از ترکیه برای عبور هزاران تندروی غربی و عربی به سوریه ایجاد شد.
ولید جنبلاط، رئیس حزب سوسیال ترقی خواه لبنان در مصاحبه با روزنامه فرامنطقهای الحیاه گفت: یکی بودن دیدگاهها میان روسیه و آمریکا درخصوص سوریه مهمترین مساله است چراکه این دو کشور دو عامل اساسی درخصوص مساله سوریه بوده و بعد از آن کشورهای منطقهای مطرح هستند که آنها نیز منافع و دستورکارهای مختلف خود را دارند.
وی با بیان اینکه هیچ کس نمیداند موضع آمریکا در قبال سوریه دقیقاً چیست، افزود: من نمیدانم که بیانیه ژنو همچنان قابل ترتیب اثر هست یا خیر.
جنبلاط درخصوص سخنان سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان مبنی بر آمدن نیروهایی از خارج به لبنان و سوریه جهت رویارویی با هرگونه تجاوزی از سوی اسرائیل گفت: با احترامی که برای سخنان سید حسن نصرالله قائل هستم، اما لبنان بهای سنگینی را با مرتبط کردن مسیر خود با سوریه و در گذشته با مرتبط کردن مسیر خود با فلسطینیها پرداخت کرد. باید تواضع در پیش بگیریم و به طرح دفاعی بازگردیم. زمانی که شرایط در روزی مناسب شد، سلاح حزب الله تحت اختیار دولت قرار بگیرد.
وی افزود، جایز نیست که با شعار مبارزه با تروریسم با تمامی آوارگان سوری به عنوان تروریست برخورد شود.
رئیس حزب سوسیال ترقی خواه لبنان درخصوص وضعیت منطقه و آینده سوریه تصریح کرد: حضور ایران و روسیه بسیار به نظام سوریه کمک کرد اما ایران دستورکار متفاوتی از دستورکار روسیه در سوریه دارد.
وی گفت که “اشتباه فاحش” گذرگاهی بود که از ترکیه برای عبور هزاران تندرویی ایجاد شد که از غرب و کشورهای عربی آمده بودند.
جنبلاط تصریح کرد که در جریان سفرش به روسیه احساس کرد که نگرانیهایی نسبت به تقسیم سوریه وجود دارد.
اما این مقام لبنانی گفت که نگرانیهایی نسبت به لبنان وجود ندارد.
وی تصریح کرد: سخنان سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در مورد پیشرفت ثبات در لبنان “بسیار مهم” است اما ما به عنوان لبنانیها باید برای حفاظت از خود قوی باشیم.
جنبلاط از سخنان امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه درخصوص سوریه نیز انتقاد کرد.
از سوی دیگر، رئیس حزب سوسیال ترقی خواه لبنان درخصوص تصمیم مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق برای برگزاری همه پرسی جهت جدا شدن از عراق گفت که به بارزانی نصیحت میکند که در دعوت به همه پرسی عجله نکند.
اما وی گفت، نباید به کردها را ماهیت عربی داد و این اشتباه تاریخی در عراق و در سوریه از دههها قبل بوده است.
ایسنا