«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بینالمللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بیسابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
یورش به قوانین کار و صندوقهای بازنشستگی
بهرغم اعتصاب و اعتراضهای گسترده و سراسری نفتگران، اعتراضهای بازنشستگان صندوقهای کارگری، کشوری، لشگری، و فولاد، و تجمع اعتراضی گستردۀ بازنشستگان مخابرات در استانهای مختلف در ۷ آبان، و وعده دادن پزشکیان به خامنهای به اجرا کردن “برنامه هفتم توسعه”، دولت پزشکیان به اجرای بهاصطلاح متناسبسازی حقوق بازنشستگان بر اساس برنامه ضدمردمی هفتم توسعهٔ رژیم ... یورش به قوانین کار و صندوقهای بازنشستگی
کوالالامپور: «سیاست آینده مشترک» مهمترین مشوق مالزی برای عضویت در بریکس است
نخست وزیر مالزی، «سیاست آینده مشترک» را مهمترین مشوق کشورش برای عضویت در بریکس دانست و گفت: اصل سیاست آینده مشترک مورد استقبال کشورهای آسیایی، آفریقایی، آمریکای لاتین و جنوب جهانی قرار گرفته است. به گزارش روز سهشنبه ایرنا از خبرگزاری برناما، انور ابراهیم در آیین افتتاحیه هفتمین نمایشگاه بینالمللی واردات چین (CIIE) اظهار داشت: ... کوالالامپور: «سیاست آینده مشترک» مهمترین مشوق مالزی برای عضویت در بریکس است
پیروزی چپ در انتخابات ریاستجمهوری سریلانکا
نوشتهٔ آتول چاندرا – ویجی پراشاد بخشی از روند بازسازی جبههٔ آزادیبخش خلق شامل طرد سکتاریسم [خودمحوری] چپروانه در آن حزب بوده است. این حزب برای شکلگیری ائتلاف قدرت ملی خلق (NPP) متشکل از بیست و یک گروه چپ و چپِ میانه کوشید. برنامهٔ مشترک این ائتلاف شامل مقابله با فساد و سیاستهای صندوق بینالمللی ... پیروزی چپ در انتخابات ریاستجمهوری سریلانکا
تخلف پشت تخلف؛ سافاری الیمالات مجوز ندارد
یک بام و دو هوا؛ سازمان منابع طبیعی برای سافاری مایا واقع در جنگل الیمالات هیچ مجوزی صادر نکرده، اما سازمان حفاظت محیط زیست با اجرای این پروژه موافقت کرده است. تخلفات «مجتمع گردشگری الیمالات» واقع در محدوده جنگلی الیمالات نور ادامه دارد. زینب رحیمی، خبرنگار محیط زیست: یک بام و دو هوا؛ سازمان منابع ... تخلف پشت تخلف؛ سافاری الیمالات مجوز ندارد
وسوسه صندلیهای خالی و آقازادههای بیکار
حکم معاونت وزارت صنعت برای داماد حسن روحانی، رییسجمهوری موجی از انتقادات را در پی داشت، هرچند که این حکم به دستور رییسجمهور لغو شد اما خلأهای اجرای قانون منع بکارگیری بازنشستگان بیش از پیش خود را نشان داد.
بعد از جنجالها بر سر موضوع «ژن خوب» حالا انتصابات فامیلی بار دیگر اعتراض در میان افکارعمومی، رسانهها و فضای مجازی را به همراه داشته است.
به گزارش «اعتمادآنلاین»؛ قانون منع بکارگیری بازنشستگان درحالی با شعار جوانگرایی تصویب شد و طراحان و مجریان آن با اصرار نسبت به برکناری برخی از مسئولان کشور تاکید کردند که این قانون علاوه بر اینکه چهرههای مسن و از کار افتاده را از مسئولیتها کنار میزند، باعث ورود سیل عظیم بیکاران جوان به چرخه کار در کشور میشود.
اما حالا پرکردن صندلیهای خالی شکل و شمایلی متفاوت از آنچه که گفته میشد، به خود گرفته است. این روزها اخباری منتشر میشود که براساس آن فرزندان مقامات و مسئولان کشور به سمتهای بالای مدیریتی منصوب میشوند.
۲۳ آذرماه بود که خبر انتصاب کامبیز مهدیزاده به عنوان معاون وزیر صنعت منتشر و سپس از سوی پایگاه اطلاع رسانی دولت تایید شد. پس از آن رسانهها افشا کردند که این فرد داماد حسن روحانی، رییسجمهوری است. این موضوع انتقادهای گستردهای به ویژه در فضای مجازی در پی داشت اما یکشنبه ۲۵ آذر رمضانعلی سبحانیفر، نماینده مجلس و سخنگوی حزب اعتدال و توسعه از دستور روحانی برای ابطال حکم دامادش خبر داد. هرچند هنوز مقامات دولتی این دستور روحانی را تایید نکرده اند.بعد از همه این انتقادها دوشنبه ۲۶ آذر متن استعفایی از آقای داماد در رسانهها منتشر شد که کمی بعد از آن هم وزارت صمت خبر استعفای مهدیزاده را تایید کرد.
از طرفی یک نماینده مجلس که خواست نامش فاش نشود به «اعتمادآنلاین» گفته که جعفر سرقینی معاون وزیر صمت در امور معادن و صنایع معدنی به دلیل اعتراض به عزل و نصبهای اخیر رحمانی، وزیر صنعت، استعفا داده است. با وجود اینکه حواشی حول این حکم انتصاب همچنان ادامه دارد اما این تنها انتصاب فامیلی در ماههای اخیر نیست.
چندی پیش هم هادی رحمانیفضلی، پسر وزیر کشور با حکم فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد به عنوان مشاور او منصوب شد؛ آن هم در شرایطی که پسوند فضلی از نام فرزند وزیر حذف شده بود تا حاشیهای ایجاد نکند، اما به هر صورت این موضوع از چشم رسانهها دور نماند. البته که این تنها انتقاد به انتصاب فامیلی از طرف رحمانیفضلی نیست و پیش از این هم انتقادهای گستردهای درباره به کار گرفتن خویشاوندان او در وزارت کشور مطرح شده بود.
رحمانیفضلی درباره برخی از این انتصابها گفته بود که به دلیل نیاز به امنیت، کار را در برخی امور به کسانی سپرده که به آنها اطمینان داشته است.
همچنین اوایل آذر ماه فریدالدین حدادعادل، فرزند غلامعلی حدادعادل در حکمی از سوی معاون صداوسیما به عضویت شورای اندیشهورزی شبکه سه سیما منصوب شد.
علاوه بر این حمیدرضا عارف، فرزند محمدرضا عارف که سال گذشته اصطلاح «ژن خوب» حاصل مصاحبه او با رسانهها بود، به عنوان مشاور رئیس و مسئول کمیسیون صلح و ورزش کمیته ملی المپیک منصوب شد. حالا هم خبر رسیده که سیدحسین میرخلیلی، داماد سیداحمد خاتمی عضو مجلس خبرگان هم در دفتر محمدباقر نوبخت رییس سازمان برنامه و بودجه مشغول به کار است و البته در همین رابطه خاتمی در پیامی تاکید کرده که نفوذ او در این جریان تاثیرگذار نبوده است.
نمونه این اتفاقات اخیر موجب شده تا برخی نمایندگان مجلس به فکر تصویب قانونی برای جلوگیری از انتصابات فامیلی بیفتند. اما پیش از هر چیز به نظر میرسد که باید فکری به حال وسوسه صندلیهای خالی و فامیلهای بیکار کرد که شاید در جریان اصلاح قانون منع بکارگیری بازنشستگان قابل بازبینی باشد.
اعتمادآنلاین
دکتر بشارتی: قاچاق خاک ایران یک فاجعه است
دکتر حسین بشارتی گفت: متأسفانه ادامه قاچاق خاک ایران که از چند سال پیش شروع شده صحت دارد و طی آن یک سری افراد سودجو با بهانههای مختلف خاک حاصلخیز کشور را جمع آوری و به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میکنند تا صرف ساخت جزایر مصنوعی شود.
بازداشت رئیس ستاد انتخاباتی حسن روحانی به اتهام زمینخواری و دریافت رشوه
به گزارش افکارنیوز، رئیس ستاد انتخاباتی حسن روحانی و مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی قم صبح روز گذشته به اتهام زمینخواری در منزل شخصی خود بازداشت شد.
قربانیشدن ۷۰ انسان شریف، فقط به خاطر تبلیغ دروغین برای نظام
کانال تلگرامی «پرسه» در نقل قولی برگرفته از خاطرات جواد شریفیراد، معلم و سرتیم خنثیسازی نیروی هوایی ارتش در زمان جنگ، که توسط مرتضی قاضی در کتابی با نام «حرفهای» جمعآوری و چاپ شده است، نوشت:
صادقی: درباره موضوع حسابهای قوه قضائیه وزیر اقتصاد هم نتوانست پاسخگو باشد
محمود صادقی در حاشیه جلسه علنی روز یکشنبه، درباره موضوع حسابهای قوه قضائیه گفت: ما درباره حسابهای قوه قضائیه از ابزارهای نظارتی استفاده کردیم. اولین آن تذکر بود که بلوا را درست کردند. دومین ابزار سوال از وزیر اقتصاد بود که وزیر هم نتوانست پاسخگو باشد.