وزیر ‌خارجه سابق امریکا: تل‌آویو توانایی نابودی کامل تاسیسات هسته‌ای ایران را ندارد

وزیر امور خارجه سابق آمریکا در واکنش به گزارش‌های منتشر شده درباره تلاش اسرائیل برای حمله به ایران تصریح کرد: «اسرائیل توانایی نابود کردن تأسیسات هسته‌ای ایران را ندارد.»

به گزارش ایسنا، «جان کری» که در دوران ریاست جمهوری «باراک اوباما» وزیر امور خارجه آمریکا و به‌طور مستقیم درگیر مذاکرات هسته‌ای با ایران برای حصول برجام بود، شامگاه جمعه و در گفت‌وگو با شبکه آمریکایی به گزارش‌های منتشر شده درباره برنامه اسرائیل برای حمله به ایران واکنش نشان داد.

او در گفت‌وگو با «کریستین امانپور»، خبرنگار شبکه آمریکایی «سی‌ان‌ان»، در پاسخ به سوالی درباره گزارش این شبکه آمریکایی از برنامه اسرائیل برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران تصریح کرد: «اسرائیل توانایی نابود کردن تأسیسات هسته‌ای ایران را ندارد. در صورت حمله به ایران، تحولات بسیار خطرناکی شکل خواهد گرفت.»

کری افزود: «اسرائیل توانایی صدمه زدن به تأسیسات هسته‌ای ایران را دارد، اما آن به شکل‌گیری روندی بسیار خطرناک‌تر خواهد انجامید. عقل سلیم باید حکم کند. رئیس جمهور ترامپ در مسیر درستی برای رسیدن توافق با ایران قرار دارد.»

او در پاسخ به سوالی درباره توافق احتمالی بین ایران و آمریکا گفت: «ترامپ به دنبال بهترین توافق با ایران است و امیدوارم به این توافق دست پیدا کند. تصمیم او برای خروج از برجام بسیار بحث برانگیز بود. اما این واقعیت که او اکنون درحال مذاکره است خبر خوبی است. امیدوارم او به توافقی مشابه برجام دست پیدا کند.»

اظهارات کری درباره «قرار گیری ترامپ در مسیری درست برای رسیدن به توافقی تازه با ایران» درحالی است که روز جمعه، پنجمین دور گفت‌وگوهای ایران و آمریکا برگزار شد.

در پایان دور پنجم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در رم، یک مقام ارشد دولت دوم «دونالد ترامپ» به خبرگزاری انگلیسی گفت که این گفت‌وگوها «بسیار سازنده» بوده است.

این مقام ارشد آمریکایی به خبرگزاری انگلیسی «رویترز» گفت: «گفت‌وگوها با ایران سازنده بوده و ما به پیشرفت بیشتری دست یافتیم اما کار بیشتری باید انجام دهیم.»

رویترز به نقل از این مقام ارشد آمریکایی نوشت: «استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا بیش از ۲ ساعت با هیأت ایرانی گفت‌وگو کرد. طرفین توافق کردند که در آینده‌ای نزدیک با یکدیگر دیدار کنند.»

کری همچنین در پاسخ به سوالی درباره تلاش «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا برای مقابله با چین تصریح کرد: «بسیار غم انگیز است که ترامپ بزرگترین‌ بازارهای جهان را به چین تسلیم کرد. چین امروز در واکنش به بحران اقلیمی با سرعت زیادی پیش می‌رود، زیرا شهروندانش این را می‌خواهند و این کار از نظر تجاری بسیار سودآور است. دولت ترامپ نیاز دارد تا هرچه سریع‌تر سیاست‌های اقلیمی خود را تغییر دهد.»

وزیر امور خارجه سابق آمریکا در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با سی‌ان‌ان، با اشاره به ابتلای «جو بایدن» رئیس جمهور پیشین آمریکا به سرطان و مطرح شدن سوال‌های بسیار درباره سلامت و توانایی شناختی او حتی در طول دوران ریاست جمهوری وی ادعا کرد: «او از قدرت کامل برای تصمیم‌گیری‌های لازم به عنوان رئیس جمهور برخوردار بود. او یک کارفرمای سخت‌گیر بود. او خواستار دقت و پاسخگویی بود و تصمیمات بسیار سختی می‌گرفت.»

آکسیوس: ویتکاف پیش از مذاکره با ایران با مقامات اسرائیلی دیدار کرد

پایگاه خبری آمریکایی نوشت: «مذاکره‌کننده ارشد آمریکا پیش از مذاکره با ایران با وزیر امور راهبردی اسرائیل و رئیس موساد دیدار کرده است.» به گزارش ایسنا، پیش از شروع مذاکرات ایران و آمریکا، بامداد جمعه ۲ مقام اسرائیلی اعلام کردند که «ران درمر» وزیر امور راهبردی اسرائیل و «دیوید بارنیه» رئیس موساد روز جمعه در ... آکسیوس: ویتکاف پیش از مذاکره با ایران با مقامات اسرائیلی دیدار کرد

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایتالیا, ایران, جهان, خبر, عمان, مذاکرات هسته‌ای

سی ان ان: اسرائیل برای حمله به تاسیاست هسته‌ای ایران آماده می‌شود

سی ان ان به نقل از منابع آگاه مدعی شد که اسرائیل برای حمله به تاسیاست هسته‌ای ایران آماده می‌شود. به گزارش ایلنا، سی‌ان‌ان شامگاه گذشته سه‌شنبه، به نقل از منابع آگاه آمریکایی ادعا کرد که اطلاعات جدید به دست آمده توسط ایالات متحده نشان می‌دهد اسرائیل در حال آماده شدن برای حمله به تأسیسات ... سی ان ان: اسرائیل برای حمله به تاسیاست هسته‌ای ایران آماده می‌شود

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر

آکسیوس: آمریکا اولین پیشنهاد رسمی هسته‌ای خود را به ایران ارائه کرد

ایالات متحده اولین پیشنهاد رسمی مکتوب خود را برای توافق هسته‌ای به ایران برای نخستین بار از آغاز مذاکرات ارائه داده است. باشگاه خبرنگاران به نقل از آکسیوس؛ بر اساس گزارشی از وب‌سایت آکسیوس Axios در روز پنج‌شنبه، ایالات متحده اولین پیشنهاد رسمی مکتوب خود را برای توافق هسته‌ای به ایران ارائه داده است؛ این ... آکسیوس: آمریکا اولین پیشنهاد رسمی هسته‌ای خود را به ایران ارائه کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, عمان, قطر, مذاکرات هسته‌ای

آمریکا: در مذاکرات با ایران، تمرکزمان بر جلوگیری از دستیابی این کشور به سلاح هسته‌ای است

پس از ورود رئیس جمهور آمریکا به ریاض، وزارت خارجه این کشور از تعمیق همکاری‌های امنیتی، فناورانه و دیپلماتیک با عربستان خبر داد و در عین حال اعلام کرد که مذاکرات با ایران تنها با هدف جلوگیری از دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای دنبال می‌شود. به گزارش ایسنا، وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که ... آمریکا: در مذاکرات با ایران، تمرکزمان بر جلوگیری از دستیابی این کشور به سلاح هسته‌ای است

ادامه

آمریکا, امنیتی, اوکراین, ایران, جهان, خاورمیانه, عربستان سعودی, گزارش, مذاکرات هسته‌ای