مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

”هیئت تحریر شام“ پس از یک جنگ داخلی که بیش از یک دهه ادامه داشت در مدتی بسیار کوتاه در سوریه به قدرت رسید. آیا این تغییر و تحول به این علت بود که دولت قبلی، دولت بشار اسد، حمایت مردمی را کاملاً از دست داده بود؟ یا علت‌های دیگری هم وجود داشت؟ اول اینکه ... مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

ادامه

آمریکا, ازبکستان, اسراییل, افغانستان, اقتصادی, ایدئولوژی, تحلیل, ترکیه, تروریسم, جهان, حزب کمونیست, خاورمیانه, روسیه, سوریه, صهیونیسم, طبقه کارگر, غرب, کودکان

وال استریت ژورنال: شی جین‌پینگ برنده جنگ تجاری جهانی ترامپ است

نشریه آمریکایی رئیس جمهور چین را برنده جنگ تجاری که دونالد ترامپ با اعلام تعرفه‌های تجاری بالا علیه کشورهای دیگر به راه انداخته، دانست. به گزارش ایسنا، روزنامه «وال استریت ژورنال» آمریکا ارزیابی کرد «شی جین‌پینگ»، رئیس جمهور چین برنده اصلی جنگ تجاری جهانی که «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا به موجب تعرفه‌های جدید خود ... وال استریت ژورنال: شی جین‌پینگ برنده جنگ تجاری جهانی ترامپ است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, استراتژیک, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, چین

گاردین: آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

روزنامه «گاردین» با اشاره به جنگ تعرفه ای «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا نوشت که بسیاری از برندهای آمریکایی متحمل شدیدترین کاهش قیمت سهام و ارزش بازار شده و سرمایه گذاران این شرکت ها به افزایش قیمت و کاهش بالقوه هزینه های مصرف کننده واکنش منفی نشان داده اند. به گزارش روز جمعه ایرنا به ... گاردین: آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اندونزی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, سازمان تجارت جهانی, شرق آسیا, ویتنام

هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ایجاد تفرقه و نفاق با هدفِ جلوگیری از هرگونه همبستگی و مقاومت کارگران با وضعیت شغلی‌ای مختلف از حربه‌های کارگزاران رژیم ولی فقیه به‌منظور استثمار وحشیانهٔ طبقه کارگر کشور ما است. در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد کارگران با انواع قراردادهای موقت، حجمی، پیمانی، و یا حتا بدون قرارداد مکتوب کار می‌کنند و امنیت ... هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ادامه

استثمار, اقتصادی, ایران, بازنشستگی, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, همبستگی

اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

در واکنش متقابل و قاطعانه به اقدام دوم آوریل ۲۰۲۵ دولت آمریکا مبنی بر اعلام “تعرفه های متقابل” بر کالاهای وارداتی از چین، شورای دولتی چین روز جمعه چهارم آوریل تصویب کرد که از ساعت ۱۲ و ۰۱ دقیقه دهم آوریل، تعرفه های اضافی را بر کالاهای وارداتی از مبدأ ایالات متحده اعمال خواهد کرد. ... اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

وزیر اقتصاد فرانسه: اروپا باید برای دفاع از استقلال‌ اقتصادی خود به‌پا خیزد

برونو لومر، وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه روز جمعه ۱۱ مه اعلام کرد برای دفاع در برابر تحریم های فرا سرزمینی آمریکا که شرکت های خارجی را که با ایران تعامل می‌کنند هدف قرار می‌دهد” زمان آن فرا رسیده است که برای دفاع از استقلال اقتصادی، اروپا از حرف وارد عمل شود.”

 

به گزارش رادیو فرانسه؛ برونو لومر گفته که هم اکنون در باره تحریم های فرا سرزمینی آمریکا علیه شرکت های اروپایی در ایران، کشورهای عضو اتحادیه به این آگاهی رسیده اند که نباید از تصمیات یکجانبه آمریکا پیروی کنند. در همین حال، پیتر آلتمایر، وزیر اقتصاد آلمان اعلام کرد که در تلاش برای کاستن از دامنه خسارات های است که تصمیم اخیر دونالد ترامپ بر شرکت های آلمانی حاضر در بازار ایران ایجاد می کند.

 

وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه امروز در گفتگو با شبکه “اروپا ۱” اعلام کرد که کشورهای اروپایی برای مقابله با تحریم های فراسرزمینی آمریکا که استقلال اقتصادی اروپا را به چالش می کشند، بر روی سه پیشنهاد بنیادی و اساسی کار می کنند: نخست، تصویب مقررات اروپایی برای محکوم کردن تحریم های فرا سرزمینی آمریکا، مانند آنچه پیش تر اتحادیه اروپا در سال ۱۹۹۶ برای مقابله با تحریم های یکجانبه آمریکا انجام داد.

 

یادآور می شویم در سال ۱۹۹۶ در زمان ریاست جمهوری بیل کلینتون در چهارچوب قانون داماتو در باره تحریم های کوبا پیش بینی شده بود که تمامی شرکت های خارجی که با کوبا تعامل تجاری و اقتصادی داشته باشند، مورد تحریم های یکجانبه دولت آمریکا قرار خواهند گرفت. در آن هنگام، اتحادیه اروپا به آمریکا واکنش نشان داد و تهدید کرد اروپا برای تأمین منافع شرکت های خود، قانونی را برای بی اثر کردن قانون آمریکا تصویب خواهد کرد. با تهدید اروپا، دولت آمریکا عقب نشینی کرد و شرکت های اروپایی را از شمول قانون داماتو برای تعامل با کوبا معاف کرد.

 

وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه اکنونی می گوید اتحادیه اروپا می تواند با تصویب قانون” مسدود کردن تحریم های فراسرزمینی” به شرکت ها و دادگاه های اروپایی مجوز دهد که تحریم های فراسرزمینی کشورهای ثالت را رد و محکوم کنند. در نتیجه، آرای صادره از سوی کشورهای ثالث(آمریکا) در باره محکومیت شرکت های اروپایی مردود شناخته می شود و اتحادیه اروپا اجرای بهینه آن را در برابر آمریکا تضمین خواهد کرد.

 

برونو لومر می گوید ما خواستار تقویت این قانون و تسری دادن آن به تصمیات تحریمی اخیر دونالد ترامپ علیه ایران هستیم.

 

دومین پیشنهاد بنیادی و اساسی، ایحاد استقلال کامل مالی اروپا است. آقای برونو لومر می گوید اتحادیه اروپا باید به این پرسش که اروپا چگونه می تواند ابزارهای مالی در جهت استقلال مالی و بانکی این اتحادیه را در برابر آمریکا به وجود بیاورد، تصمیم قاطع بگیرد.

 

سومین پیشنهاد وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه ایجاد اداره کنترل دارایی های خارجی اتحادیه اروپا به همان شکلی که در وزارات خزانه داریی آمریکا وجود دارد(اوفاک). برونو لومر می گوید این موضوع به اتحادیه اروپا امکان می دهد که تمامی فعالیت های شرکت های خارجی را تحت نظارت قرار داده و کنترل نماید که آِیا این شرکت ها قوانین اروپایی را رعایت می کنند؟

 

برونو لومر، وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه همچنین گفت که در آخر ماه مه نشست مشترکی با وزرای دارایی آلمان و بریتانیا خواهد داشت. وی گفت در این نشست درباره پاسخ اروپا به تحریم های فراسرزمینی آمریکا بحث و تبادل نظر خواهد شد.

 

برونو لومر همچنین گفت که روز چهارشنبه با همتای آمریکایی خود استیو منوشین گفتگو کرده و از وی خواسته که شرکت های فرانسوی که در بازار ایران حاضر هستند، از شمول تحریم های فراسرزمینی آمریکا معاف شوند و یا اجرایی شدن این تحریم ها با مهلت بیشتری همراه باشد.

 

نخستین راه‌آهن میان ایران و چین، که بخشی از پروژه “جاده ابریشم جدید” است شروع به کار کرد

کمی پس از اعلام تصمیم دونالد ترامپ مبنی بر خروج از برجام و اعلام تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، روابط اقتصادی میان ایران و چین بیشتر شد و نخستین خط ‌آهن میان ایران و چین روز پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت  آغاز به کار کرد.

ادامه

اقتصادی, امریکا, ایران, جهان, چین

به پیروی از تحریم‌های امریکا، شرکت ایتالیایی «اِنی» خرید نفت از ایران را متوقف می‎کند

مدیر شرکت انی ایتالیا در نشست سالانه این شرکت به سهامدارانش گفت، انی تمام طلب های معوق خود از ایران بابت سرمایه گذاری های سال های گذشته در این کشور را از تهران گرفته و قصدی برای اجرای پروژه جدید در ایران ندارد.

ادامه

اقتصادی, امریکا, ایتالیا, ایران, تحریم, جهان, حقوق بشر, خبر

احتمال شکایت اتحادیه اروپا از آمریکا بابت نقض برجام به سازمان تجارت جهانی

سخنگوی دولت فرانسه در خصوص اقدام آمریکا مبنی بر خروج از برجام گفت: «اتحادیه اروپا آماده است که هرگونه اقدام یک جانبه ای را که به منافع شرکت های اروپایی لطمه بزند در سازمان تجارت جهانی به چالش بکشد .

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, امریکا, جهان, خبر

موسسات مطالعاتی پکن: چین و اروپا از برجام حراست کنند

شماری از کارشناسان موسسات مطالعاتی و پژوهشی کشور چین معتقدند: پس از «پیمان شکنی ترامپ رییس‌جمهور آمریکا و حرکت او برضد برجام» لازم است که چین و کشورهای اروپایی با همکاری مشترک از این توافق بین‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌المللی حراست و شبکه‌های مستقل تجاری با ایران ایجاد کنند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, امریکا, ایران, جهان, چین, خبر, سوئد