پوتین: سهم ارزهای ملی در تجارت کشورهای مشترک‌المنافع از ۸۵ درصد فراتر رفت

رئیس‌جمهور روسیه اعلام کرد: سهم ارزهای ملی در پرداخت‌های کشورهای مستقل مشترک المنافع در مبادلات تجاری بین این کشورها از ۸۵ درصد فراتر رفت.

به گزارش ایرنا از کرملین، ولادیمیر پوتین روز چهارشنبه پنجم دی‌ماه ۱۴۰۳ در سخنانی در آغاز نشست غیررسمی سران کشورهای مستقل مشترک‌المنافع در سن‌پترزبورگ افزود: همکاری بین کشورهای مستقل مشترک المنافع در حوزه پولی و مالی در حال گسترش است.

وی خاطرنشان کرد: ‌سیستم‌های پرداخت مستقل و تسویه‌حساب این کشورها به طور فزاینده‌ای در مبادلات تجاری متقابل استفاده می‌شود.

رئیس‌جمهور روسیه گفت: کشورهای مستقل مشترک‌المنافع فرایندهای جایگزین واردات را به سرعت در دستور کار دارند که این امر حاکمیت فناوری کشورهای ما را تقویت می‌کند؛ دستیابی به این دستاوردها در یک فضای دشوار بین‌المللی بسیار مهم است.

وی همچنین گفت:‌ رشد مجموع تولید ناخالص داخلی کشورهای مستقل مشترک المنافع تا پایان سال ۴.۷ درصد پیش بینی شده است که این نرخ بالاتر از میانگین جهانی است.

پوتین افزود: در ۱۰ ماه نخست سال ۲۰۲۴ میلادی، تولید صنعتی در این کشورها ۴.۳ درصد، حمل و نقل کالا ۷.۴ درصد و گردش مالی خرده فروشی ۷.۷ درصد افزایش یافته است.

وی ادامه داد: تلاش اصلی روسیه به عنوان رئیس دوره‌ای کشورهای مستقل مشترک‌المنافع در راستای توسعه یکپارچگی در فضای اوراسیا، اولویت به تعامل اقتصادی، تضمین سهولت جابجایی کالاها و خدمات و حذف موانع تجاری بود.

رئیس‌جمهور روسیه گفت: گردش تجاری مسکو با این کشورها از ژانویه تا اکتبر ۲۰۲۴ میلادی، ۱۰.۶ درصد افزایش یافت و به بیش از ۹۳ میلیارد دلار رسید.

وی خاطرنشان کرد:‌ کشورهای مشترک المنافع در حال تقویت همکاری در مبارزه با افراط گرایی، جنایات فرامرزی و قاچاق مواد مخدر هستند.

به گفته پوتین،‌ در سال ۲۰۲۴، طرح‌هایی در زمینه آموزش، فرهنگ، گردشگری و سیاست جوانان در کشورهای مستقل مشترک المنافع اجرا شد. تبادلات ورزشی در حال گسترش است و مسابقات در سطوح مختلف به طور منظم برگزار می‌شود.

وی تأکید کرد: کشورهای مستقل مشترک المنافع به رویکردهای مشابه یا همسو در مورد مسائل کلیدی جهانی و منطقه‌ای پایبند هستد و همه این کشورها از تشکیل یک نظم جهانی منصفانه بر اساس اصول پذیرفته شده عمومی حقوق بین‌الملل حمایت می‌کنند.

رئیس‌جمهور روسیه با اشاره به برپایی جشن‌های هشتادمین سالگرد پیروزی بر آلمان نازی در جنگ جهانی دوم گفت: در کشورهای مشترک المنافع، آنها شاهکار جاودانه مردم کل اتحاد جماهیر شوروی را که در جنگ بزرگ میهنی به پیروزی دست یافتند، به یاد می آورند و به آن احترام می گذارند.

وی ادامه داد: با ادای احترام به جانبازانی که از آزادی و استقلال ما دفاع کردند، باید برای حفظ حقیقت تاریخی حوادث آن سالها تلاش کنیم. پیروزی بر نازیسم در سال ۱۹۴۵ باید به عنوان یک ارزش مشترک برای همه بشریت ترویج شود.

پوتین با دعوت از سران کشورهای مستقل مشترک المنافع برای شرکت در جشن ۹ مه ۲۰۲۵ در مسکو همزمان با هشتادمین سالگرد پیروزی در جنگ جهانی دوم اظهار داشت: ما همچنین امیدواریم که واحدهای نظامی کشورهای مستقل مشترک المنافع بتوانند در رژه میدان سرخ شرکت کنند.

رئیس‌جمهور پیش از این از واحدهای نظامی کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی برای شرکت در این رژه دعوت کرده بود.

اجلاس قبلی رسمی سران کشورهای مستقل مشترک‌المنافع ۱۷ مهرماه ۱۴۰۳ با حضور رؤسای جمهور روسیه، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان،‌ ترکمنستان و ازبکستان در مسکو برگزار شده بود.

کشورهای مستقل مشترک‌المنافع یا اتحادیه کشورهای مستقل همسود (CIS) در آغاز راه شامل ۱۱ جمهوری شوروی بود که وضعیت عضویت‌شان متفاوت است. از دسامبر ۲۰۱۰ (آذر ۱۳۸۹)، ۹ کشور (ارمنستان، جمهوری آذربایجان، بلاروس، مولداوی، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان) قرارداد این اتحادیه را تأیید کردند و اکنون اعضای کامل این سازمان محسوب می‌شوند.

ترکمنستان عضو وابسته است و اوکراین نیز به عنوان کشور بنیان‌گذار و مشارکت‌کننده به صورت قانونی عضو آن نیست. در ۲۰۱۴، اوکراین ریاست این اتحادیه را رد کرد و از عضویت در این سازمان خارج شد. همچنین گرجستان در سال ۲۰۰۹ این گروه را ترک کرد.

لاوروف: ناتو قصد دارد مانع ایجاد ساختار امنیتی اوراسیا شود

وزیر امور خارجه روسیه در پایان نشست شورای وزیران خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی گفت: ناتو قصد دارد مانع ایجاد ساختار امنیتی اوراسیا شود. به گزارش ایرنا از خبرگزاری اسپوتنیک، سرگئی لاوروف روز جمعه در نشست خبری در آلماتی قزاقستان افزود: ناتو تمام تلاش خود را برای جلوگیری از چنین فرآیندهای عادلانه انجام خواهد داد، ... لاوروف: ناتو قصد دارد مانع ایجاد ساختار امنیتی اوراسیا شود

ادامه

ارمنستان, اروپا, اورآسیا, اوکراین, بلاروس, تاجیکستان, ترکیه, جنگ سرد, جهان, روسیه, سیاسی, شانگ‌های, غرب, قزاقستان, گزارش, ناتو

گام‌های راهبردی روسیه و چین برای مقابله با انحصارگرایی آمریکا

کارشناس مسائل روسیه، با اشاره به سفر اخیر «ولادیمیر پوتین» به چین و دیدار او با رئیس‌جمهور این کشور شرق آسیا تصریح کرد: این سفر به‌رغم فشارهای غرب در حوزه امنیتی و اقتصادی، سفر موفقیت‌آمیزی بود. به گزارش ایسنا، «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه در جریان سفر رسمی خود به چین در روز پنجشنبه با «شی ... گام‌های راهبردی روسیه و چین برای مقابله با انحصارگرایی آمریکا

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, امنیتی, جهان, چین, روسیه, سازمان پیمان امنیت جمعی, شانگ‌های, شرق آسیا, غرب, کمونیسم, گزارش, همکاری استراتژیک

لاوروف: روسیه هرگز برنامه‌های امپریالیستی برای اروپا نداشته است

وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد، کشورش هرگز طرح امپریالیستی برای گسترش نفوذ خود در اروپا نداشته است. به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در یک سخنرانی نسبت به ادعای اخیر لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا درباره اینکه روسیه در صورت توقف حمایت‌های واشنگتن از کی‌یف پیروز جنگ شده و بعدا به ... لاوروف: روسیه هرگز برنامه‌های امپریالیستی برای اروپا نداشته است

ادامه

آ. سه. آن, اتحادیه اروپا, اتحادیه عرب, امپریالیسم, اورآسیا, بریکس, تحلیل, جهان, روسیه, سازمان امنیت و همکاری اروپا, سازمان پیمان امنیت جمعی, شانگ‌های, شورای همکاری خلیج فارس, غرب, گروه ۷, ناتو

آغاز رزمایش «برادری شکست ناپذیر» سازمان پیمان امنیت جمعی

رزمایش کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی با عنوان «برادری شکست ناپذیر ۲۰۲۳» از امروز (دوشنبه) در سواحل ایسیک کول در قرقیزستان آغاز شد. به گزارش ایرنا به نقل از وزارت دفاع قرقیزستان، مراسم افتتاحیه مرحله مقدماتی رزمایش سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) با نیروهای حافظ صلح موسوم به «برادری فنا ناپذیر ۲۰۲۳» از کشورهای ... آغاز رزمایش «برادری شکست ناپذیر» سازمان پیمان امنیت جمعی

ادامه

آسیای میانه, بلاروس, تاجیکستان, جهان, خبر, روسیه, سازمان پیمان امنیت جمعی, صلح, قرقیزستان, قزاقستان