واکنش سخنگوی وزارت خارجه روسیه به سیاست فشار حداکثری ترامپ درباره ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسشی درباره یادداشت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای فشار حداکثری بر ایران گفت: مسکو همکاری خود با تهران را تقویت خواهد کرد؛ تحریم‌ها مانع این روند نمی‌شود.

به گزارش ایرنا از ریانووستی، ماریا زاخارووا روز پنجشنبه در نشست خبری هفتگی خود افزود: ما با این رویکرد به همکاری با دوستان ایرانی ادامه می دهیم.

به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ رئیس جمهور جمهوریخواه ایالات متحده آمریکا عصر سه‌شنبه به وقت محلی (۴ فوریه ۲۰۲۵ برابر با ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۳) با امضای یادداشتی برای تداوم سیاست فشار حداکثری ادعا کرد که آماده گفت وگو با رئیس جمهوری ایران است. ترامپ با تکرار ادعاهای واشنگتن مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به ساخت سلاح هسته ای نزدیک شده است، ادعا کرد: « ایران نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد. ما نمی‌خواهیم سخت‌گیری زیادی بر ایران اعمال کنیم.» رئیس جمهور آمریکا در عین حال ادعا کرد: حق داریم فروش نفت ایران را به سایر کشورها متوقف کنیم.

ساعاتی بعد، رئیس‌جمهور آمریکا با تعدیل موضع چند ساعت قبل خود، خواستار توافق هسته‌ای با ایران‌ شد. ترامپ در پیامی در شبکه اجتماعی خود «سوشال تروث»، نوشت که گزارش‌ها درباره آماده شدن آمریکا و رژیم اسرائیل برای «نابودی ایران» اغراق‌آمیز هستند. وی با بیان اینکه اولویتش رسیدن به یک توافق صلح هسته ای قابل راستی آزمایی با ایران است، گفت: ما باید فوراً کار بر روی آن را شروع کنیم و زمانی که این توافق امضا و نهایی شد، یک جشن بزرگ در خاورمیانه برگزار کنیم.

سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران چهارشنبه شب ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ در واکنش به سخنان اخیر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در اعمال مجدد تحریم های حداکثری علیه ایران در شبکه ایکس نوشت:‌ آنچه «فشار حداکثری» خوانده می‌شود یک تجربه شکست خورده است. تکرار آن فقط بار دیگر به «مقاومت حداکثری» منجر می‌شود. افراد زیرک به جای آن «عقلانیت حداکثری» را انتخاب می‌کنند.
عراقچی افزود:‌ دستیابی به تضمین های عملی مبنی بر اینکه ایران به سلاح هسته ای نخواهد رسید دشوار نیست، مشروط بر اینکه متقابلا تضمین های عینی برای خاتمه موثر اقدامات خصمانه علیه ایران – از جمله فشارهای اقتصادی و تحریم ها – ارائه شود.

سخنان ترامپ درباره غزه به تنش بیشتر منجر می‌شود

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسشی دیگری گفت:‌ اظهارات ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا درباره کوچاندن فلسطینیان از غزه تنها به تنش بیشتر در منطقه خاورمیانه منجر می‌شود.

وی افزود:‌ هر گونه استدلال و اظهارنظر با ماهیت عوام‌فریبانه، بیهوده و یا ظالمانه در مورد هر اقدام دیگری با ماهیت تسکینی در مرحله کنونی، نتیجه معکوس دارد و به حل مشکل کمکی نمی‌کند.

وی خاطرنشان کرد: اینگونه اقدامات و اظهارنظرها تنها به افزایش تنش و مشکلات از قبل تشدید شده منجر می‌شود.

زاخارووا تأکید کرد: اکنون مأموریت اصلی طرف‌ها در موضوع خاورمیانه، اطمینان از اجرای توافق اسرائیل و جنبش حماس در مورد توقف درگیری‌ها است.

وی ادامه داد: اطمینان از اجرای طولانی‌مدت این توافق ضروری است و حل این مشکل، هدف اصلی همه طرف‌های علاقه‌مند به حل و فصل کامل مسأله فلسطین است.

نقش احتمالی آمریکا در حل بحران اوکراین

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسش دیگری درباره نقش احتمالی واشنگتن در حل بحران اوکراین، گفت که همه چیز به اقدامات خاص دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و تیمش بستگی دارد.

وی یادآور شد: در حال حاضر سخنان زیادی در این باره مطرح شده است اما شاهد اقدامی نبوده‌ایم؛ بنابراین زود است که در مورد چشم انداز مذاکرات در این باره اظهارنظر کنیم. 

مدت‌ها است که چشم آمریکا به منابع طبیعی اوکراین است

اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر اینکه ایالات متحده از اوکراین انتظار دارد در ازای کمک‌های مالی و نظامی واشنگتن، تضمین هایی برای تامین فلزات کمیاب خاکی ارائه کند، موضوع پرسش دیگری بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ گفت: افرادی از جمله در واشنگتن به این موضوع از منظر تجاری برخورد می‌کنند و صرفاً محاسبات مالی انجام می‌دهند.

وی تصریح کرد: ایالات متحده مدت‌ها است که چشمش به منابع طبیعی اوکراین بوده است.
زاخارووا گفت: آمریکایی‌ها پیش از این با کمک مقامات کی‌یفً به منابع کشاورزی دست یافته اند و مواد معدنی در ردیف بعدی قرار دارند.

وی افزود: اکنون که خواسته‌های حامیان رژیم کی‌یف بر روی زمین و خاک این کشور محقق شده است، به دنبال این هستند که ببینند چه چیز دیگری در آنجا باقی مانده است و نوبت به زیر خاک رسیده است.

بنا بر این گزارش، پیش از این، فایننشال تایمز به نقل از یک منبع نزدیک به ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین گزارش داد که کی‌یف اجازه انتقال فلزات کمیاب به ایالات متحده را در ازای دریافت کمک داده است و این نشان می دهد که سخنان ترامپ با مفاد طرح به اصطلاح پیروزی زلنسکی مطابقت دارد.

کارشناس روس: مسکو «اسد» را به سوریه تحویل نمی‌دهد

مدیر علمی موسسه شرق شناسی آکادمی علوم روسیه گفت که تحویل «بشار اسد» رئیس جمهوری سابق سوریه به دولت جدید در آن کشور، گامی اشتباه برای مسکو خواهد بود. به گزارش روز سه شنبه ایرنا، «ویتالی ناومکین» مدیر علمی موسسه شرق شناسی آکادمی علوم روسیه در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس روسیه، با اشاره به ... کارشناس روس: مسکو «اسد» را به سوریه تحویل نمی‌دهد

ادامه

پناهجویی, جهان, حقوق بشر, خبر, روسیه, سوریه, شرق اروپا, غرب

اقدام متقابل چین علیه تعرفه‌های تجاری ترامپ

همزمان با اجرایی شدن فرمان «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر اعمال تعرفه‌های ۱۰ درصدی علیه چین، پکن از اقدام متقابل برای وضع تعرفه بر برخی از کالاهای ایالات متحده خبر داد. به گزارش ایرنا به نقل از شبکه سی‌جی‌تی‌ان، کمیسیون تعرفه‌های گمرکی شورای دولتی چین امروز سه شنبه با صدور اطلاعیه رسمی تاکید ... اقدام متقابل چین علیه تعرفه‌های تجاری ترامپ

ادامه

آمریکا, اقتصاد سیاسی, چین, خبر, سازمان تجارت جهانی, شرق اروپا

پوتین: نخبگان سیاسی اروپایی بار دیگر کنار پای صاحب خواهند ایستاد و با ملایمت دم خود را تکان خواهند داد

رئیس‌جمهور روسیه در مصاحبه‌ای با اشاره به اقدامات برخی سیاستمداران اروپایی علیه دونالد ترامپ در روند انتخابات آمریکا و سردرگمی آنها پس از پیروزی وی، ابراز عقیده کرد: رهبر ایالات متحده به‌زودی نظم را در میان نخبگان اتحادیه اروپا برقرار خواهد کرد. به گزارش تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه ابراز ... پوتین: نخبگان سیاسی اروپایی بار دیگر کنار پای صاحب خواهند ایستاد و با ملایمت دم خود را تکان خواهند داد

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, فرانسه

کاخ سفید روند حذف زلنسکی را کلید زد

رویترز در گزارشی نوشت که واشنگتن از کی‌یف می‌خواهد که به عنوان بخشی از مذاکرات احتمالی صلح با مسکو، تا پایان سال جاری میلادی انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی برگزار کند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، خبرگزاری رویترز در گزارشی به نقل از کیث کلاگ، فرستاده ویژه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا ... کاخ سفید روند حذف زلنسکی را کلید زد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اوکراین, جنگ نیابتی, خبر, دموکراسی, روسیه, شرق اروپا