آمریکا بازنده رقابت قدرت‌های هسته‌ای خواهد شد؟

کارشناسان آمریکایی اعتقاد دارند که مدرن کردن تجهیزات هسته‌ای این کشور باید هر چه زودتر شروع شود ولی به نظر می‌رسد در رقابت با چین و روسیه، غرب در حال عقب افتادن است. به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از تلگراف، پیش بینی می شود ظرف یک دهه چین به اندازه آمریکا کلاهک هسته‌‌ای ... آمریکا بازنده رقابت قدرت‌های هسته‌ای خواهد شد؟

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, تایوان, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, غرب

کارشناس برزیلی: استفاده روسیه از موشک اورشنیک، ناتو را ناامید کرده است

پپه اسکوبار، کارشناس و روزنامه نگار سرشناس برزیلی گفت که استفاده روسیه از موشک‌های «اورشنیک»، ‍پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را در ناامیدی فرو برده است. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از تاس، این کارشناس برزیلی با اشاره به این که استفاده روسیه از جدیدترین موشک‌های اورشنیک در ۲۱ نوامبر (یکم آذرماه)، موجب یاس شدید کشورهای ... کارشناس برزیلی: استفاده روسیه از موشک اورشنیک، ناتو را ناامید کرده است

ادامه

آمریکا, اروپا, اسلواکی, انگلیس, اوکراین, برزیل, تحلیل, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا, صربستان, ناتو

اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین می‌برد

رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشان‌دهنده “تشدید بی‌سابقه” تنش‌ها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بی‌سابقه تنش‌ها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین می‌برد

ادامه

آمریکا, اروپای مرکزی, اسلواکی, انگلیس, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا, صلح, فرانسه

کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود

مدیر مؤسسه روابط بین‌الملل دانشگاه چین گفت که به‌روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشک‌های دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بین‌الملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, انگلیس, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, فرانسه

واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیت‌های هسته‌ای روسیه

به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیت‌های تسلیحات هسته‌ای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیت‌های هسته‌ای روسیه

ادامه

آمریکا, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش

وانگ یی؛ چنانچه توطئه‌های امریکا مجال جولان پیدا کند، کل آینده بشریت در معرض خطر قرار می‌گیرد

وزیر امور خارجه و مشاور دولت چین گفت، از آنجا که آمریکا به شدت گستاخ و غیرمنطقی شده، پکن پاسخی قاطع و منطقی به اقدامات آمریکا خواهد داد.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری شینهوا، وانگ یی، وزیر خارجه و مشاور دولت چین دیدگاه‌هایش درباره روابط آمریکا – چین را در جریان گفت‌وگوی تلفنی با ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه به اشتراک گذاشت.

 

وانگ یی با بیان اینکه مناسبات کنونی چین-آمریکا به منبع نگرانی برای بسیاری در جامعه بین‌الملل تبدیل شده است، تاکید کرد: دلیل اساسی این است که یک جناح سیاسی خاص در ایالات متحده، تحریک شده از نیاز برای بالا بردن چشم‌انداز انتخاباتی و حفظ هژمونی تک‌قطبی، در راستای نفی تاریخ روابط دو کشور، سرکوب چین در هر جناح، تحریک چین روی منافع اصلی‌اش، حمله به سیستم اجتماعی مورد انتخاب مردم چین و بدنام کردن حزب حاکمی که پیوندهای جدانشدنی با مردم چین دارد، اقدام کرده‌ است.

 

وانگ یی با تاکید بر اینکه اقدامات آمریکا ابتدایی‌ترین حس نزاکت را در تعامل بین کشورها از بین برده و اصلی‌ترین هنجارهای بین‌المللی را نقض کرده است، افزود چنین رفتاری سیاست قدرت کامل است که می‌تواند با یک کلمه توصیف شود: هژمونی.

 

وزیر خارجه چین با اشاره به سخنان اخیر مایک پامپئو، همتای آمریکایی خود گفت، اینها تحریک دوباره رویارویی ایدئولوژیک است و جهان را به سمت یک جنگ سرد جدید سوق می‌دهد و اوضاع به گونه‌ای است که مردم اکنون می‌توانند روح مک‌کارتیسم را که از خاکسترها برمیخیزد، ببینند.

 

وانگ یی گفت، چنانچه چنین تئوری توطئه‌هایی مجال جولان پیدا کنند، نه تنها روابط چین و آمریکا به پرتگاه تقابل می‌کشد، بلکه کل جهان با بحران اختلاف مواجه می‌شود و کل آینده بشریت در معرض خطر قرار می‌گیرد.

 

این سیاستمدار چینی با بیان اینکه ایالات متحده با ترویج سیاست “اول آمریکا” در چند سال اخیر بیشتر در مسیر یک‌جانبه‌گرایی قرار گرفته است، به جدایی آن از تعهدات و وظایف بین‌المللی و تضعیف جدی نظم و قانون بین‌المللی اشاره کرده و گفت تعداد پیمان‌های بین‌المللی‌ای که دولت کنونی آمریکا از آن خارج شده، بیش از موارد در دولت‌های پیشین آمریکاست.

 

وانگ یی همچنین اشاره کرد، بدتر اینکه در زمان حساس کنونی که وحدت جامعه بین‌المللی برای مبارزه با کووید-۱۹ لازم است، واشنگتن خروج از سازمان بهداشت جهانی را اعلام می‌کند و بر خلاف نظر اکثر کشورهای جهان، از زیر بار مسوولیت‌هایش به عنوان یک کشور مهم شانه خالی می‌کند.

 

او افزود: ایالات متحده بزرگترین عامل در ویرانی نظم بین‌المللی کنونی شده است و آن را به کشوری تبدیل کرده که مخالف با رویه تاریخی و جامعه بین‌المللی ایستاده است. وانگ یی گفت: چین تدابیر متقابل قاطع علیه رفتارهایی که حقوق و منافع مشروع چین را تضعیف کند، اتخاد خواهد کرد. چین مشکل‌آفرینی نمی‌کند و همواره نهایت خویشتنداری را نشان می‌دهد.

 

رئیس دستگاه دیپلماسی چین همچنین گفت، چندی پیش طرف آمریکایی با زور خواستار تعطیلی کنسولگری چین در هوستون تگزاس شد که این تحریکی علیه حاکمیت و عزت چین بود و قطعا با واکنش مشروع و ضروری چین مواجه می‌شود. این با رفتارهای دیپلماتیک مرسوم و حق همه کشورهای مستقل سازگار است.

 

وانگ یی با درخواست ارتباط منطقی میان چین و آمریکا گفت، پکن هرگز به چند عنصر ضد چینی اجازه نخواهد داد تا چندین دهه تبادلات و همکاری‌های موفقیت‌آمیز میان این دو کشور را دگرگون کنند و همچنین اجازه نخواهد داد پیش داوری ایدئولوژیکی آینده تحولات این روابط را تضعیف کند.

 

وزیر خارجه چین افزود: تحریک بی‌محابای آمریکا برای رویارویی و تفرقه با این واقعیت که منافع چین و ایالات متحده عمیقا در هم تنیده است و با تمایلات مشترک مردم تمام کشورها مرتبط است، تطبیق ندارد. از جامعه بین‌الملل می‌خواهیم با به طور مشترک از همبستگی و همکاری حمایت کنند.

 

وانگ یی همچنین سه‌شنبه در ادامه صحبت‌هایش با وزیر خارجه فرانسه گفت، چین و فرانسه باید ارتباط و هماهنگی استراتژیک خودشان در مواجه با بی‌ثباتی روزافزون و تردید جهانی را تقویت کنند. او گفت: آنها باید برای حفاظت از چندجانبه‌گرایی و علیه قلدری تک‌جانبه‌گرایی به نفع صلح و ثبات جهانی دست در دست هم دهند.

 

این مقام همچنین به نتایج پرثمری که طرفین در بیستمین گفت‌گوی استراتژیک و هفتمین گفت‌وگوی اقتصادی و مالی عالی‌رتبه چین و فرانسه به دست آوردند، اشاره کرد که راه را برای تبادلات و تعاملات سران دو کشور در امسال را هموار می‌کند.

 

به گفته وانگ یی، چین و اروپا دو عامل قدرتمند در جهان به سمت چند قطبیتی هستند و باید نقشی به عنوان تثبیت‌کننده جهانی را ایفا کنند. وزیر خارجه چین گفت: چین مایل به تقویت هماهنگی با فرانسه درباره روابط چین – اتحادیه اروپاست و همچنین تسریع مذاکرات توافق سرمایه‌گذاری با اتحادیه اروپا و همکاری در مقابله با تغییرات جوی و دیگر زمینه‌ها.

رای الیوم: آیا چین و آمریکا سرانجام با هم وارد جنگ می‌شوند؟

احتمالات درگرفتن جنگ سرد بین آمریکا و چین، بسیار زیاد است و با اینکه دو طرف تاکید می‌کنند خواهان جنگ نیستند، حتی وقوع برخورد بین این دو، بعید نیست و دخالت‌های نظامی آمریکا، آمادگی ناو‌های آن، ارسال سلاح جدید به تایوان و استفاده از سلاح تحریم‌ها علیه چین، همگی نشانه‌هایی است که از نیت‌های دولت ... رای الیوم: آیا چین و آمریکا سرانجام با هم وارد جنگ می‌شوند؟

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, پاکستان, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, کره شمالی

چین همکاری‌های استراتژیک با روسیه را «عالی» توصیف کرد

مدیرکل دفتر کنترل تسلیحات وزارت خارجه چین ضمن تاکید بر ارتباط مداوم دو کشور چین و روسیه در خصوص مسائل امنیتی استراتژیک، همکاری‌های دوجانبه را عالی توصیف کرد.

ادامه

امریکا, ایران, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا, کره شمالی