چین: حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران «وقیحانه» بود

وزیر امور خارجه چین در نشست خبری با همتای فرانسوی خود ضمن وقیحانه توصیف کردن حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران گفت پکن به حق تهران برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای احترام می‌گذارد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، وزیر امور خارجه چین با بیان اینکه جنگ نمی‌تواند مسئله هسته‌ای ایران را ... چین: حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران «وقیحانه» بود

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, برنامه هسته‌ای, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, شرق آسیا, صلح, فرانسه, فلسطین

ترامپ: با نتانیاهو درباره ایران گفت‌وگو خواهم کرد؛ احتمال توافق آتش بس در غزه تا هفته آینده

دونالدترامپ رئیس جمهوری آمریکا جمعه شب به وقت محلی با تکرار ادعاهایش درباره ایران و با بیان اینکه با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل هفته آینده در کاخ سفید درباره این گفت و گو خواهد کرد، بار دیگر مدعی شد که ممکن است تا هفته آینده توافق آتش بس در غزه حاصل شود. به ... ترامپ: با نتانیاهو درباره ایران گفت‌وگو خواهم کرد؛ احتمال توافق آتش بس در غزه تا هفته آینده

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, اوکراین, جنگ نیابتی, خاورمیانه, روسیه, شرق اروپا, فلسطین, گزارش, محیط زیست

لاوروف: امیدواریم آتش بس بین ایران و اسرائیل پایدار باشد

وزیر خارجه روسیه تاکید کرد امیدوار است آتش بس بین ایران و اسرائیل پایدار باشد. به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان در مسکو گفت: ما و عربستان از آتش بس بین ایران و اسرائیل استقبال می‌کنیم و امیدواریم که آتش بس پایدار ... لاوروف: امیدواریم آتش بس بین ایران و اسرائیل پایدار باشد

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آمریکا, اسراییل, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, سوریه, عربستان, فلسطین, مذاکرات هسته‌ای

فایننشال‌تایمز: جنگ‌افروزی تل‌آویو علیه ایران، میخ آخر برتابوت عادی‌سازی با ریاض

تجاوز نظامی اسرائیل به ایران نه‌تنها منطقه را در آستانه بحرانی تازه قرار داد، بلکه موجب شد عربستان سعودی در محاسبات راهبردی خود، گامی دیگر به‌سوی نزدیکی به تهران برداشته و رویای عادی‌سازی با ریاض را برای صهیونیست‌ها دست‌نیافتنی‌تر کند. به گزارش ایسنا، رسانه انگلیسی در مقاله‌ای با اشاره به تلاش‌های دولت آمریکا برای عادی‌سازی ... فایننشال‌تایمز: جنگ‌افروزی تل‌آویو علیه ایران، میخ آخر برتابوت عادی‌سازی با ریاض

ادامه

آمریکا, استراتژی, اسراییل, اشغالگری, امارات, ایران, بحرین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, ٰژئوپلیتیک, فلسطین, نسل‌کشی

رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل: نتانیاهو برای بقای سیاسی خود با جان مردم قمار می‌کند

رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل اعلام کرد که دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم برای بقای سیاسی خود با جان مردم قمار می‌کند. به گزارش ایسنا، یائیر گولان، رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل با انتقاد شدید از عملکرد کابینه بنیامین نتانیاهو تأکید کرد که روند تصمیم‌گیری در خصوص پرونده غزه بر اساس شاخص‌ها و محاسبات امنیتی انجام ... رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل: نتانیاهو برای بقای سیاسی خود با جان مردم قمار می‌کند

ادامه

آمریکا, اسراییل, اشغالگری, امنیتی, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سیاسی, فلسطین, گرسنگی

وانگ یی؛ غرب از دخالت در امور داخلی خاورمیانه دست بردارد/ مساله فلسطین نباید به‌حاشیه برود

وزیر خارجه چین در گفتگو با همتای سوری خود از آمریکا و دیگر کشورهای غربی خواست از مداخله در امور داخلی خاورمیانه و تلاش برای تغییر منطقه بر اساس استانداردهای خود دست بردارند.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از شینهوا، فیصل المقداد، وزیر امور خارجه سوریه با وانگ یی، همتای چینی خود به صورت ویدیو کنفرانسی گفتگو کرد.

 

المقداد در جریان این گفتگو گفت: سوریه خواهان تقویت و گسترش راه‌های همکاری و هماهنگی با چین در تمامی زمینه‌ها است.

 

وزیر امور خارجه چین نیز به نوبه خود از پایداری رهبری و مردم سوریه در مبارزه با حمله غرب به سوریه و نتایجی که با حفظ منافع و دفاع از حاکمیت و استقلال سوریه به دست آورد، تمجید کرد.

 

وی گفت که حل و فصل سیاسی موضوع سوریه باید بر اساس اصل”به رهبری سوریه، تحت مالکیت سوریه” هدایت شود و اجازه دهد مردم سوریه به طور مستقل آینده و سرنوشت کشور خود را تعیین کنند. این مردم سوریه هستند که باید مستقلاً در مورد آینده کشور خود تصمیم بگیرند. چین از سوریه در بهبود روابط با همسایگانش حمایت می‌کند و امیدوار است این کشور بتواند صلح و ثبات را بازگرداند و در اولین فرصت به خانواده اتحادیه کشورهای عربی بازگردد.

 

وی از جامعه بین‌المللی خواست تا کمک های بشردوستانه بدون محدودیت های سیاسی در اختیار سوریه قرار دهد تا به بازسازی کشور کمک کند.

 

دیپلمات ارشد چین تاکید کرد که آمریکا و دیگر کشورهای غربی نباید در امور خاورمیانه مداخله کنند و سعی کنند منطقه را با معیارهای خود بازسازی کنند و اهمیت احترام به حاکمیت کشورهای منطقه و انجام کارهای مساعد برای صلح و توسعه منطقه را برجسته کنند. او از ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی خواست تا واقعاً به حاکمیت ملی کشورهای خاورمیانه احترام بگذارند. وی افزود: آنها باید با گوش دادن به نیازهای مردم منطقه بیشتر به صلح و توسعه در خاورمیانه کمک کنند. چین معتقد است مردم خاورمیانه توانایی و خرد لازم برای حفظ صلح و ثبات در منطقه و حل مشکلات به جا مانده از تاریخ را دارند.

 

وی با اشاره به اینکه مسئله فلسطین همواره در کانون مسئله خاورمیانه قرار دارد، گفت: این مسئله نباید فراموش شود چه برسد به اینکه به حاشیه برود. نباید اجازه داد سختی‌هایی که مردم فلسطین متحمل می‌شوند ادامه یابد. وانگ گفت که چین مایل است هماهنگی با همه طرف های ذینفع را تقویت کند تا موضوع فلسطین را در اولویت دستور کار بین‌المللی قرار دهد.

 

مقداد وزیر امور خارجه سوریه نیز به نوبه خود گفت: سوریه قاطعانه از چین در حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی خود حمایت می‌کند و در مخالفت با مداخله خارجی در امور داخلی خود در کنار آن ایستاده است. حقایق در نهایت شایعات منتشر شده توسط ایالات متحده در مورد سینکیانگ، هنگ کنگ و تبت را از بین خواهد برد. وی با تمجید از ابتکار توسعه جهانی و ابتکار امنیت جهانی که توسط رئیس جمهور چین شی جین پینگ ارائه شده است، گفت که کشورش قاطعانه از این ابتکارات حمایت می‌کند و مایل به مشارکت فعال است.

 

وی افزود: سوریه آماده تقویت هماهنگی با چین است و قاطعانه از چندجانبه گرایی حمایت می کند تا جهان را از قدرت هژمونیک دور نگه دارد و جهان از صلح، امنیت و ثبات برخوردار شود..

 

در آوریل گذشته، چین خواستار لغو تحریم‌های اجباری یکجانبه علیه سوریه جهت احیای حق مردم برای توسعه اقتصاد، انجام تجارت و بازسازی میهن خود شد و خاطرنشان کرد که وضعیت اقتصادی در سوریه “تاریک” است و مسئولیت کمک به مردم سوریه برعهده جامعه جهانی است. این اظهارات را جیانگ دوان، رئیس هیئت دیپلماتیک چین درسازمان ملل در ماه مارس در جلسه شورای حقوق بشر سازمان ملل بیان کرد.

 

وی در آن جلسه تاکید کرد: حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی سوریه و همچنین حق مردم سوریه برای معیشت و توسعه و حمایت از همه این حقوق باید به رسمیت شناخته شود.

چین: خاورمیانه حیاط خلوت هیچ کشوری نیست

«وانگ ون بین» سخنگوی وزارت خارجه چین در پاسخ به اظهارات «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در دیدار اخیرش از اسرائیل گفت مردم خاورمیانه میزبان آن سرزمین هستند و خاورمیانه حیاط خلوت هیچ کشوری نیست.  

ادامه

اسراییل, امریکا, امریکای شمالی, امنیتی, اوکراین, تحلیل, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه

جو بایدن: از خاورمیانه نمی‌رویم تا با ایجاد خلا ایران، چین و روسیه بخواهند آن را پر کنند

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در اجلاس سران کشورهای عربی در روز شنبه ۱۶ ژوئیه (۲۵ تیر) گفت که ایالات متحده از خاورمیانه خارج نخواهد شد و متعهد است مطمئن شود ایران هرگز موفق به تولید سلاح هسته‌ای نمی‌شود.

ادامه

اسراییل, امارات, امریکا, امریکای شمالی, ایران, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, روسیه, زنان, شرق آسیا, شرق اروپا, عربستان سعودی, مصر

آمریکا؛ وداع با هژمونی

خبرگزاری رسمی کوبا طی گزارشی عنوان کرد: تضعیف هژمونی و خلا قدرت آمریکا در ساختار بین‌المللی از سال‌های نخست قرن بیست‌ویکم توسط قدرت‌های نوظهور چین، هند و روسیه پر شده و بدیهی است که بر خلاف ضرورت یک عصر چندقطبی، ادامه ماجراجویی‌های جنگی آمریکا به هیچ وجه نمی‌تواند راه حل مشکلات جهانی باشد.

ادامه

اپارتایت, اتحاد شوروی, افغانستان, امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, روسیه, سازمان تجارت جهانی, سازمان ملل, سوریه, شرق آسیا, شرق اروپا, عراق, غرب, فاشیسم, گروه ۷, نئولیبرالیسم, ناتو, هندوستان