واشنگتن پست: هیچ مدرکی دال بر مسئولیت روسیه در انفجارهای نورداستریم وجود ندارد

روزنامه آمریکایی واشنگتن پست با اعلام اینکه هیچ مدرک قطعی دال بر مسئولیت مسکو در انفجارهای نورداستریم وجود ندارد، گزارش داد که پس از ماه‌ها تحقیق، بسیاری از مقام‌های غربی در محافل خصوصی اعلام می‌کنند که روسیه ممکن است پشت انفجارهای این خط لوله گاز زیردریایی نباشد.

به گزارش ایرنا، تارنمای روزنامه لو فیگارو روز پنجشنبه به نقل از گزارش یادشده واشنگتن پست، نوشت: یک مقام اروپایی ناشناس با اعلام اینکه محکوم کردن مسکو اقدامی سریع و گسترده بود، تاکید کرد: در این مرحله هیچ مدرکی وجود ندارد که روسیه پشت این خرابکاری بوده باشد.

این روزنامه آمریکایی یادآور می‌شود که تا به امروز، تحقیقات انجام شده توسط کارشناسان با آگاهی از جزئیات پزشکی قانونی، نتوانسته است به طور قطعی روسیه را با این حمله مرتبط کند.

واشنگتن پست می‌افزاید: تحلیل‌گران هیچ اظهاراتی را از طرف روسی نشنیده‌اند یا نخوانده‌اند که نشان دهد آن‌ها تلاش می‌کنند دخالت خود را پنهان کنند.

بر اساس این گزارش، محققان پس از بررسی آوارها و تجزیه و تحلیل بقایای مواد منفجره به دست آمده از بستر دریای بالتیک متوجه شدند که با توجه به عمق نسبتا کم لوله‌های آسیب دیده، بازیگران مختلفی می‌توانستند در این حمله موفق شوند یا پهپادهای غوطه‌ور یا کشتی‌های سطحی ممکن است باعث این حادثه شده باشند.

برخی تحلیلگران نیز معتقدند که مسکو از آسیب رساندن به خطوط لوله گاز سود چندانی نمی‌برد چراکه آنها میلیاردها دلار درآمد سالانه ایجاد می‌کنند.

به گزارش ایرنا، در تاریخ ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۲ (چهارم مهر ۱۴۰۱) در سه رشته از خطوط لوله گاز دریایی نورد استریم یک و دو (خطوط لوله انتقال گاز از روسیه به اروپا) نشت گاز در دریای بالتیک کشف شد.

نخستین نشتی در نورد استریم – ۲ در جزیره بورنهولم دانمارک سپس ۲ نشت در نورد استریم یک ثبت شد.

وزارت دفاع روسیه روز شنبه هفتم آبان اعلام کرده بود که بررسی‌ها نشان می‌دهد کارشناسان نیروی دریای انگلیس در برنامه‌ریزی و اجرای انفجار خرابکارنه در خطوط لوله انتقال گاز نورد استریم در تاریخ ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۲ نقش داشته‌اند.

سوئد و دانمارک در همان هفته‌های پس از حادثه، در حالی که روسیه را از تحقیق در مورد این حمله منع کردند، اعلام کرده بودند که این حادثه نتیجه یک خرابکاری بوده است.

دفتر دادستان کل روسیه نیز این انفجارها را به عنوان تروریسم بین‌ٰالمللی طبقه‌بندی و اطلاعات روسیه به ردپای غربی‌ها در این حادثه اشاره کرده بود.

به گفته ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه، تحقیقات درباره این انفجارها تنها در صورتی قابل اعتماد خواهد بود که مسکو نیز در آن شرکت کند.

وی هچنین خواستار پاسخ انگلیس به ادعاها درباره ارسال پیام مشکوک “انجام شد” (It’s done) از طرف لیز تراس نخست وزیر وقت این کشور در زمان وقوع انفجارها به وزیر خارجه آمریکا شده بود.

رسانه آمریکایی: نفوذ چین در حیاط خلوت آمریکا افزایش یافته است

شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان می‌دهد که چین چگونه به شکل فزاینده‌ای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.

ادامه

اقتصادی, السالوادور, امریکا, اورگوئه, برزیل, پرو, جنگ سرد, جهان, چین, مقاله

واکنش آمریکا به همکاری نظامی عربستان و روسیه

دولت ایالات متحده در واکنش به امضای پیمان همکاری نظامی میان عربستان سعودی و روسیه ضمن تاکید بر پایبندی آمریکا به ادامه همکاری‌های دفاعی با سعودی، از متحدان خود خواست از هرگونه همکاری نزدیک نظامی با روسیه پرهیز کنند.

ادامه

امریکا, تحریم, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, عربستان سعودی

پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

نشانه‌های زیادی وجود دارد که از بحرانی شدن نظم جهانی حکایت می‌کند. پاسخ آشفته بین‌المللی به شیوع ویروس کرونا، بحران گسترده اقتصادی ناشی از آن، قوت گرفتن تفکرات ناسیونالیستی و پررنگ‌تر شدن مرزهای میان کشورها بخشی از نشانه‌های وضعیت شکننده نظام بین‌المللی است؛ نظامی که کشور مدعی رهبری‌اش، رئیس‌جمهوری دارد که همچنان بر شعار «نخست ... پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, افریقای جنوبی, امریکا, امریکای لاتین, اورآسیا, ایتالیا, ایدئولوژیک, برزیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, دیدگاه, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, سازمان پیمان امنیت جمعی, شانگ‌های, صربستان, صندوق بین‌المللی پول, فقر, قطر, مصر, مقاله, نئولیبرالیسم, هندوستان

زاخارووا: رویدادهای افغانستان نشان‌دهنده زوال ناتو است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، اوضاع افغانستان نشان دهنده این است که نه آمریکا و نه ناتو توانایی هماهنگی در اقداماتشان را ندارند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, بالکان, تحلیل, تروریسم, جنگ سرد, جهان, روسیه, شمال اروپا, عراق, ناتو

بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

جمهوری خلق چین پس از سال‌ها انزوای دیپلماتیک در انتهای دهه ۷۰ میلادی درها را به روی جهان گشود و عصر جدیدی از توسعه تقریبا همه جانبه را تحت رهبری دنگ شیائوپینگ آغاز کرد که به نوبه خود به الگویی برای برخی کشورهایی تبدیل شد که به دنبال احیای اقتصاد خود، رفع فقر و ایجاد ... بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

ادامه

اقتصادی, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, گواتمالا, مقاله