«مایک پمپئو، بدترین وزیر خارجه تاریخ آمریکاست»، واشنگتن پست با تحلیل عملکرد دیپلماتیک پمپئو از زمان عهده دار شدن وزارت خارجه آمریکا به این نتیجه رسیده است.
به گزارش رادیو بینالمللی چین؛ در واقع با نگاهی به کارهای پمپئو طی حدود دو سال گذشته، تعجب میکنیم که این سیاستمدار غیرحرفهای و بیاخلاق و شایعه پراکن هنوز به عنوان دیپلمات ارشد آمریکا فعالیت میکند و مثل بختک روی امریکا افتاده و تهدیدی جدی برای جهان امروز است.
قبل از هر چیز پمپئو با طرز فکر سرسختانه جنگ سردی خود امور دیپلماتیک آمریکا را تحت اختیار گرفت و با نظرداشت تقسیم ایدئولوژیک، به تخریک مقاومت و ایجاد تفرقه پرداخته که تهدید بزرگی برای صلح و توسعه جهانی ایجاد کرده است.
به عنوان مثال مبادلات چین و آمریکا را در نظر بگیریم. اظهارات پمپئو درباره «وجود عدم برابری و غیرعادلانه درازمدت در روابط دو کشور» کاملاً تجربه تاریخی، واقعیات عینی و عقل سلیم اقتصادی را نادیده میگیرد. هر فرد بیتعصبی با این وضعیت آشناست که مبادلات اقتصادی چین و آمریکا از همان ابتدا بر اساس مزایای مکمل یکدیگر بودن و سود متقابل برقرار شده و طبق آمار، مناسبات تجاری دو کشور پشتیبان ۲.۶ میلیون شغل داخلی آمریکا بوده، بیش از ۷۲ هزار و ۵۰۰ شرکت آمریکایی در چین سرمایهگذاری کردهاند و بیشتر آنها سود کلانی به دست آوردهاند.
دوم، پمپئو و طرفدارانش در امور بینالملل به گسترش یکجانبهگرایی پرداخته و با در نظر گرفتن «سیاست زورگویی»، خودسرانه از پیمانها و توافقنامههای بینالمللی خارج شده و به بزرگترین ویرانکننده نظام بینالمللی معاصر تبدیل شدهاند. در روزهای اخیر، نهادهای چندجانبه جهان از جمله سازمان تجارت جهانی، سازمان بهداشت جهانی و یونسکو به خاطر عملکرد دمدمی سیاستمداران آمریکایی دچار مشکل شده و همکاریهای جهانی با جریان خلاف بیسابقهای روبرو شده است. زورگویی و بیشرمی آمریکا در قبال برنامه برجام ایران نیز آشکار شده است.
سوم، پمپئو برای دستیابی به منافع سیاسی در تلاش برای پنهانکردن شکست دولت آمریکا در پیشگیری و مهار شیوع کروناویروس است و عمدا به دخالتهای نژادپرستانه پرداخته و بارها موانعی در همکاری بینالمللی برای پیشگیری از همهگیری کرونا ایجاد کرده که تهدید خطرناکی برای سلامت انسان و بازشکوفایی جهان شده است.
در مقابل همهگیری کرونا، همبستگی و همکاری نیرومندترین سلاح بشر است. چین با همدردی با اوضاع همهگیری در آمریکا، تا دوم اوت، جمعا ۲۶.۵ میلیارد عدد ماسک، ۳۳۰ میلیون دست لباس محافظ، ۳۱ میلیون عینک، ۶۱۰ میلیون جفت دستکش جراحی و ۱۱ هزار و ۵۰۰ دستگاه تنفس در اختیار آمریکا گذاشت اما در مقابل آن، پمپئو بارها و بارها چین را به «پنهان کردن وضعیت همهگیری» متهم کرد که کاملا رفتاری بیشرمانه و نفرتانگیز است.
دهم سپتامبر، تدروس آدهانوم دبیر کل سازمان جهانی بهداشت هشدار داد «وقتی فاقد وحدت و پر از تفرقه باشیم، به کروناویروس فرصت میدهیم. به همین دلیل این ویروس هنوز در حال گسترش است.». در مقابل این وضعیت، پمپئو و طرفدارانش دیگر نمیتوانند از مسؤولیت خود شانه خالی کنند.