وزارت امور خارجه آمریکا از تصمیم دولت پاکستان برای اخراج موسسات غربی تحت عنوان بنیادهای خیریه از این کشور، ابراز تاسف کرد.
در هفته گذشته حداقل ۱۸ بنیاد خیریه غربی از پاکستان اخراج شده و دولت اسلامآباد مجوز فعالیت آنها را تمدید نکرد.
از جمله بنیادهای خیریهای اخراج شده در پاکستان، بنیاد آمریکایی «گروه شاترد» است که در چند سال گذشته در شهرهای مختلف پاکستان فعالیت داشت، ولی اکنون به دلیل تمدید نشدن مجوز، باید از پاکستان خارج شود.
گفته شده حداقل ۲۰ بنیاد غربی دیگر نیز که تحت عنوان موسسه خیریه در پاکستان فعالیت دارند در آستانه اخراج از این کشور هستند.
وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای اظهار کرد: آمریکا متاسف است که دولت پاکستان از ۱۸ نهاد بینالمللی غیر دولتی که بسیاری از آنها سالها در پاکستان مشغول فعالیت بودهاند، درخواست کرده عملیات خود را در این کشور متوقف کنند.
وزارت خارجه آمریکا افزود: واشنگتن ‘نقشی حیاتی’ را که این نهادها در پاکستان ایفا کردهاند، به رسمیت شناخته و از پاکستان میخواهد با شرکای بینالمللی خود که ‘تعهداتی مشترک برای بازگرداندن آیندهای روشن به پاکستان دارند’، همکاری کند.
وزارت کشور پاکستان، اخیرا حداقل به ۱۸ گروه امدادی بینالمللی دستور داد که طی ۶۰ روز، فعالیت خود در این کشور را پایان دهند.
برخی تحلیلگران بر این باورند که این تصمیم پاکستان برای خلاص شدن این کشور از ‘جاسوسانی’ اتخاذ شده است که در قالب گروههای امدادی خارجی در این کشور مشغول فعالیت هستند.
روابط میان دولت پاکستان و سازمانهای غیر دولتی غربی در این کشور، پس از حمله نیروهای ویژه آمریکایی به اقامتگاه اسامه بن لادن رهبر پیشین القاعده در سال ۲۰۱۱ در خاک پاکستان دچار افت و خیز شده است.
مقامهای پاکستان بعد از این عملیات، همه کارکنان یک سازمان امدادی به نام سازمان «کودکان را نجات دهید» را از خاک این کشور اخراج کردند. پاکستانی ها مدعی شدند که این گروه با همدستی یک پزشک پاکستانی به نام شکیل آفریدی به سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا سیا کمک کردند که اقامتگاه بن لادن را شناسایی کند.
در حال حاضر نیز اگرچه توضیحی در ارتباط با اخراج این نهادهای غیردولتی غربی اعلام نشده اما به نظر میرسد اسلامآباد نسبت به انجام اقدامات جاسوسی از سوی این سازمانها بدبین است.
ایرنا