وال استریت ژورنال: شی جین‌پینگ برنده جنگ تجاری جهانی ترامپ است

نشریه آمریکایی رئیس جمهور چین را برنده جنگ تجاری که دونالد ترامپ با اعلام تعرفه‌های تجاری بالا علیه کشورهای دیگر به راه انداخته، دانست. به گزارش ایسنا، روزنامه «وال استریت ژورنال» آمریکا ارزیابی کرد «شی جین‌پینگ»، رئیس جمهور چین برنده اصلی جنگ تجاری جهانی که «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا به موجب تعرفه‌های جدید خود ... وال استریت ژورنال: شی جین‌پینگ برنده جنگ تجاری جهانی ترامپ است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, استراتژیک, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, چین

نخست وزیر آینده گرینلند: نه می‌خواهیم دانمارکی باشیم و نه آمریکایی

نخست وزیر آینده گرینلند می‌گوید صحبت درباره الحاق این جزیره به آمریکا غیرقابل قبول است و گرینلند به استقلال تمایل دارد. به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از رویترز؛ ینس فردریک نیلسن، نخست وزیر آینده گرینلند در واکنش به افزایش اظهار نظر مقامات آمریکایی درباره تصرف گرینلند، گفت: «ما به عنوان انسان در حال زندگی ... نخست وزیر آینده گرینلند: نه می‌خواهیم دانمارکی باشیم و نه آمریکایی

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جهان, خبر, دانمارک, شمال اروپا, گرینلند

فرمانده ارشد ناتو: روسیه در حال گسترش ذخایر مهمات خود تا ۳ برابر کل ذخایر آمریکا و اروپاست

فرمانده ارشد ناتو در اروپا درباره سرعت تولیدات دفاعی روسیه و جایگزینی مهمات و جنگ‌افزارهایی که مسکو در جنگ اوکراین از دست می‌دهد، هشدار داد و گفت که این امر ذخایر مهمات روسیه را سه برابر کل ذخایر مهمات آمریکا و اروپا می‌سازد. به گزارش ایسنا، یک ژنرال ارشد آمریکایی پنج‌شنبه به کنگره هشدار داد ... فرمانده ارشد ناتو: روسیه در حال گسترش ذخایر مهمات خود تا ۳ برابر کل ذخایر آمریکا و اروپاست

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا, گزارش

گاردین: آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

روزنامه «گاردین» با اشاره به جنگ تعرفه ای «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا نوشت که بسیاری از برندهای آمریکایی متحمل شدیدترین کاهش قیمت سهام و ارزش بازار شده و سرمایه گذاران این شرکت ها به افزایش قیمت و کاهش بالقوه هزینه های مصرف کننده واکنش منفی نشان داده اند. به گزارش روز جمعه ایرنا به ... گاردین: آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اندونزی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, سازمان تجارت جهانی, شرق آسیا, ویتنام

نشریه آتلانتیک: صداهای تاثیرگذار در اردوگاه ترامپ؛ خواستار رویکرد دیپلماتیک با تهران هستند

مجله «آتلانتیک» در تحلیلی تاکید کرد که نشانه های دریافت شده از ایران حاکی از آن است که ایرانی ها در عین آمادگی برای دفاع نظامی از کشورشان، ترجیح می دهند موضوع هسته ای خود با آمریکا را از طریق مذاکره و گفت و گو حل کنند. به گزارش ایرنا این رسانه تحلیلی نوشت: اگر ... نشریه آتلانتیک: صداهای تاثیرگذار در اردوگاه ترامپ؛ خواستار رویکرد دیپلماتیک با تهران هستند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, ایران, تحلیل, جهان, خاورمیانه, مذاکرات اتمی

واشنگتن‌پست: «ائتلاف تک عضوی» ترامپ قادر به شکست دادن ایران و چین نیست

روزنامه واشنگتن‌پست در یادداشتی ضمن بیان اینکه «ائتلاف تک عضوی» دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا قادر به شکست دادن ایران و چین نیست، اذعان کرد تحریم «محمدجواد ظریف» وزیر خارجه ایران بیانگر «ورشکستگی راهبردی» ایالات متحده است.

 

«مکس بوت» ستون‌نویس واشنگتن‌پست و پژوهشگر ارشد «شورای روابط خارجی» آمریکا چهارشنبه نوشت: اساس سیاست خارجی «اول آمریکا» ترامپ بر این فرض استوار است که ایالات متحده به قدری قدرتمند است که به سادگی می‌تواند با نشان دادن زور بازو به اهدافش برسد. روسای جمهوری پیشین آمریکا نتوانسته بودند این کار را انجام دهند و بازنده شدند.

 

بوت افزود: برخی تحلیلگرانی که با ترامپ همفکری دارند بر این باورند که این پیش‌فرض درست است. نویسنده‌ای اخیرا در وال استریت ژورنال نوشته بود که «در چند سال اخیر شاهد افزایش قابل‌توجه قدرت آمریکا بوده‌ایم. گستره نفوذ آمریکا در حال فزونی است و توان تحمیل اراده‌اش بر دیگران رشد داشته است. آمریکا بیش از پیش مایل و قادر بوده که از قدرتش به طرزی بدیع استفاده کند.»

 

نویسنده واشنگتن‌پست با بیان اینکه «عکس» این قضیه صادق است، نوشت: تقابل ترامپ با ایران و چین محدودیت‌های یکجانبه‌گرایی آمریکا را نمایان می‌کند. ترامپ نشان داده است که می‌تواند اوضاع را خراب کند اما نتوانسته است هیچ قابلیتی در مورد بهتر کردن اوضاع از خود نشان دهد.

 

مکس بوت درباره تحریم‌های آمریکا بعد از خروج ترامپ از برجام اذعان کرد: به رغم تلاش‌های زیاد آمریکا، ایران همچنان به فروش نفت ادامه می‌دهد. نیویورک تایمز گزارش داده که از ماه می تاکنون دوازده تانکر، نفت ایران را در چین و شرق مدیترانه (به احتمال زیاد در سوریه یا ترکیه) تخلیه کرده‌اند.

 

وی با بیان اینکه به رغم کاهش صادرات نفت، ایران توانسته سیاست خود را در خاورمیانه حفظ کند، افزود: آرزوها برای اینکه فشار تحریم‌ها ایران را وادار به قطع ارتباط با گروه‌هایی مانند حزب‌الله و حوثی‌ها کند، عملی نشده است.

 

واشنگتن‌پست ناکامی آمریکا در ائتلاف‌سازی علیه ایران در خلیج فارس را نیز مد نظر قرار داده و نوشت: دولت ترامپ تلاش کرد متحدانش را وارد [ائتلاف] اسکورت تانکرهای نفتی کند اما متوجه شد اروپایی‌ها که مخالف خروج آمریکا از توافق هسته‌ای بودند، علاقه‌ای به همراهی با واشنگتن ندارند. تارنمای پولیتیکو در مقاله‌ای درباره تلاش‌های بی‌ثمر دولت ترامپ برای همراه کردن متحدانش علیه ایران تیتری با مسما زد: «ائتلاف تک عضوی ترامپ.»

 

مکس بوت که به عنوان تحلیلگر در شبکه سی. ان. ان نیز فعالیت می‌کند، به اهداف آمریکا از فشار بر ایران نیز پرداخت و افزود: ترامپ امیدوار است که تحریم‌ها ایران را وادار کند به میز مذاکره بیاید. اما تاکنون این اتفاق رخ نداده است. پس از آنکه محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران دعوت به کاخ سفید را نپذیرفت دولت آمریکا از روی عصبانیت تحریم‌هایی شخصی علیه وی وضع کرد. این اعلام ورشکستگی راهبردی [آمریکا] است. دولت آمریکا شکست خورده و نمی‌داند که بعد از این چه کار بکند.

 

ستون‌نویس واشنگتن‌پست سپس خط تحلیل خود را به سوی چین کشیده و نوشت: این مساله در مورد [سیاست ترامپ در قبال] چین نیز صدق می‌کند. ترامپ بر ۲۵۰ میلیارد دلار از واردات کالاهای چینی تعرفه وضع کرده و گفته از اول سپتامبر (دهم شهریور) سیصد میلیارد دلار دیگر بر واردات کالا از چین تعرفه اعمال خواهد کرد. این فشار برای لطمه زدن به رشد اقتصادی چین و آوردن پکن به میز مذاکره کافی بوده اما برای گرفتن امتیازات معنادار از چین کافی نبوده است.

 

مکس بوت با تاکید بر اینکه «چین نیز مانند ایران در حال مبارزه است» افزود: پکن بر ۱۱۰ میلیارد دلار واردات کالا از آمریکا تعرفه وضع کرده و دردی واقعی بر بخش کشاورزی ایالات متحده تحمیل کرده و ترامپ مجبور شده تا به «کشاورزان بزرگ میهن‌پرست» ما یارانه بدهد. چین روز دوشنبه با اعلام اینکه در پاسخ به سیاست «یکجانبه‌گرایی و حمایتی وی از بخش‌های تجاری»، خرید محصولات کشاورزی آمریکایی را متوقف کرده و ارزش واحد پولی خود را کاهش می‌دهد نظام مالی دنیا را به لرزه درآورد. دولت آمریکا نیز چین را متقلب ارزی نامید. حالا چه؟ «ادوارد آلدن» پژوهشگر شورای روابط خارجی در مجله «فارن پالیسی» نوشت: دولت ترامپ تقریبا هر گلوله‌ای را که داشته به سمت چین شلیک کرده تا آن را وارد به تسلیم کند. اما این دو کشور بیش از پیش از توافقی تجاری دور شده‌اند.

 

مکس بوت به این جمله ترامپ اشاره کرد که گفته بود: «جنگ‌های تجاری خوب هستند و پیروزی در آنها آسان است.» به نوشته این پژوهشگر، ترامپ به جای رسیدن به پیروزی سریعی که تصورش را می‌کرد، درگیر یک مناقشه طولانی‌مدت شده که رشد آمریکا را متوقف و بازارهای سهام را متزلزل کرده است. کسری تراز تجاری نیز نه تنها کاهش نیافته بلکه در حال افزایش است. تنها عاملی که می‌تواند ترامپ را وادار به تسلیم و ادعای پیروزی کند این است که جنگ تجاری انتخاب مجدد وی به ریاست جمهوری را تهدید کند.

 

ستون‌نویس واشنگتن پست در پایان یادداشت خود نتیجه‌گیری کرد: این فقدان اراده یا فقدان وفاداری روسای جمهوری سابق به آمریکا نبود که اجازه نمی‌داد آنها با توسل به اقدامات یکجانبه‌گرایانه از سایر کشور امتیازگیری کنند. بلکه آنها چیزی را می‌دانستند که او نمی‌داند و آن این است که ایالات متحده قَدَر قدرت نیست و متحدان اگر چه ممکن است باری بر دوش باشند اما ما با آنها بسیار موثرتر عمل می‌کنیم.

ایرنا

اعزام تیم پنتاگون به عربستان برای جلوگیری از سقوط آل سعود

منابع آگاه اعلام کردند که پنتاگون یک تیم متخصص در زمینه رهگیری موشک و پهپاد را برای جلوگیری از سقوط حکومت آل سعود در پی جنگ یمن به عربستان فرستاده است.

ادامه

امارات, امریکا, امریکای شمالی, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, عراق, عربستان سعودی, فرانسه, یمن

جنگ تجاری چین و آمریکا بالا گرفت

دارین فردریش، تحلیلگر ارشد در شرکت INTL FCStone در مصاحبه با تلویزیون بلومبرگ اظهار کرد: اهرمی که چین در اختیار دارد، خرید بزرگ محصولات کشاورزی است و این مسئله روی کشاورزان آمریکایی و پایگاه رای دهندگان روستایی آمریکا که حامی ترامپ بوده‌اند، تاثیر می‌گذارد.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, برزیل, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا