بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکتهای اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضیای مسالمتآمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراضها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس
تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
جوانان «چوار» به استخدام غیربومیها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام میگویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرکهای صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاستها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند. گذران زندگی با این حقوقها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
همسانسازی تبعیض آمیز حقوق بازنشستگان
موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و کشوری، به محل اعتراض بازنشستگان تامین اجتماعی تبدیل شده است. زیرا، گفته می شود که در افزایش حقوق بازنشستگان تبعیض دیده میشود.
به گزارش مهر ؛ موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان که طی سالهای گذشته یکی از آرزوهای بازنشستگان بود و همواره در حسرت آن روزشماری میکردند، بالاخره در سال ۹۹ اجرایی شد. اما، نکته اعتراضی آن، تبعیض قائل شدن بین بازنشستگان تأمین اجتماعی و کشوری است.
وضعیت اقتصادی کشور در روزهای کرونایی، به مراتب سختتر از دوران قبل از کرونا شده است. بنابراین، اقشار آسیب پذیر و کم درآمد جامعه، بیشتر از دیگران درگیر مشکلات و آسیبهای اقتصادی میشوند که لازم است، بیشتر مورد حمایت قرار گیرند.
در این روزها، بازنشستگان و خانوادههای آنها، روزهای سختی را سپری میکنند و در این بین، برخی تصمیمات تبعیض آمیز، دلخوریهایی برای بازنشستگان تأمین اجتماعی فراهم کرده است.
حقوق همه بازنشستگان کشور باید عادلانه افزایش یابد
حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از عملکرد سازمان مدیریت و برنامهریزی در اجرای طرح همسانسازی حقوق بازنشستگان، گفت: متأسفانه سازمان مدیریت و برنامهریزی در این زمینه متوازن عمل نمیکند، کما اینکه اجرای طرح همسانسازی حقوق بازنشستگان مشکلاتی را ایجاد کرده است.
وی با تاکید بر اینکه حقوق همه بازنشستگان کشور باید عادلانه افزایش یابد، تصریح کرد: هم اکنون این سوال مطرح میشود که چرا دو کارمند که به طور همزمان و به مدت ۳۰ سال در بخشهای دولتی فعالیت کردهاند و در زمان بازنشستگی یکی از صندوق کشوری و دیگری از تأمین اجتماعی حقوق دریافت میکنند، میزان دریافتی که دارند تفاوت چشمگیری دارد.
حاجی دلیگانی ادامه داد: این اشکالات به عملکرد سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور برمیگردد که بدون دقت به تبعات این اقدام به شیوهای تبعیضآمیز طرح همسانسازی حقوق بازنشستگان را اجرا میکند.
وی یادآور شد: دولت در زمینه اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان بد عمل کرده و باید پاسخگوی این رفتار تبعیضآمیز خود باشد.
وقتی بازنشستگان تأمین اجتماعی و کشوری تحت حمایت و مدیریت یک وزارتخانه هستند، چرا باید این شکاف و تبعیض در پرداختهای ناشی از همسان سازی حقوق بازنشستگان وجود داشته باشد.
علیرضا مهدوی با ۳۰ سال سابقه کار، یکی از چند میلیون بازنشسته تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی است. او در سال ۱۳۸۸ بازنشسته شده و از آن سال تا کنون همواره چشم انتظار تحقق وعده همسان سازی حقوق بازنشستگان بوده است.
او گفت: از اینکه بعد از این همه سال چشم انتظاری، بالاخره شاهد تحقق همسان سازی حقوق بازنشستگان بودیم، خیلی خوشحالم. اما، یکی از دوستان بنده بازنشسته صندوق کشوری است و جالب اینکه او هم مثل من در سال ۸۸ بازنشسته شده است. اما، دریافتی او یک میلیون تومان بیشتر از من است. واقعاً نمی دانم چرا باید این تفاوت پرداختی وجود داشته باشد.
مشکلات معیشتی بازنشستگان جدی است
صدیف بدری عضو هیأت رئیسه فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی، با اشاره به هزینههای سنگین زندگی برای احاد مختلف مردم و به ویژه بازنشستگان، گفت: در این شرایط نامطلوب اقتصادی که تمام کالاها در چند ماه گذشته بیش از سه برابر افزایش قیمت داشتهاند و تورم برخلاف آنچه دستگاههای مربوطه اعلام کرده بودند، بالای صد درصد افزایش داشته است، همسانسازی حقوق کفایت نکرده و بازنشستگان با مشکلات معیشتی جدی مواجه هستند.
وی تاکید کرد: ممکن است برخی تصور کنند هزینه زندگی بازنشستگان کاهش یافته است، در حالی که به دلیل برخورداری از عروس، داماد و نوه هزینههای زندگی آنها افزایش هم پیدا میکند، بنابراین دولت و مجلس باید برای حمایت از این قشر تدبیر ویژهای بیندیشند.
بازنشستگان تأمین اجتماعی از تبعیضها دلخورند
علی دهقان کیا رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی استان تهران، با عنوان این مطلب که بعید میدانم امسال تغییری در افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی رخ داد، به خبرنگار مهر، گفت: اگر نمایندگان بخواهند برای افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی چارهای بیندیشند در بودجه ۱۴۰۰ دیده میشود.
وی با عنوان این مطلب که حقوق بازنشستگان پاسخگوی نیازهای آنها نیست، به تبعیض میان بازنشستگان تأمین اجتماعی با لشکریها و کشوریها اشاره کرد و افزود: حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری از ابتدای سال تاکنون دو بار اضافه شده و مجدداً نیز قرار است با اختصاص اعتباری جداگانه متناسب سازی شود که البته این قدم مثبتی برای شاغلان و بازنشستگان لشکری و کشوری محسوب میشود اما چرا شامل حال بازنشستگان تأمین اجتماعی نمیشود.
دهقان کیا ادامه داد: این تبعیضها است که باعث میشود بازنشستگان ما دلخور و با مشکلات شدید معیشتی مواجه شوند.
دولت مطالبات تأمین اجتماعی را بدهد
علی اصغر بیات رئیس کانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تأمین اجتماعی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص مطالبات سازمان تأمین اجتماعی از دولت گفت: سازمان تأمین اجتماعی حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان از دولت طلبکار است و اگر این اعتبار به ما پرداخت میشد، میتوانستیم آن را در بازار سرمایه گذاری کرده و ۲۰ تا ۳۰ برابر افزایش سرمایه داشته باشیم.
وی با تأکید بر اینکه ۳۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی دولت حق الناس بیمه شدگانی است که پول آنها سالها است بلوکه شده، گفت: ارزش پول ما در صورت سرمایه گذاری حفظ میشد اما هم اکنون عدم پرداخت به موقع به ضرر بازنشستگان و بیمه شدگان تأمین اجتماعی شده است.
با کاهش قدرت خرید کارگران پس وعده ترمیم دستمزد چه شد؟
مخالفت کارگران با طرح مزد منطقهای
تجمع شرکتیهای مخابرات فارس در اعتراض به تبعیض و دستمزدهای پایین/ شرکتهای پیمانکاری را برچینید!
کارکنان شرکتی مخابرات فارس در اعتراض به تبعیض و نارضایتی شغلی تجمع کردند. آنها میگویند: در حالیکه رسمیها سه برابر ما شرکتیها حقوق میگیرند، ما نه امنیت شغلی داریم و نه امید به آینده.
اعتراض کارگران به عدم توجه پیمانکاران به مشکلات معیشتی، و حوادث دلخراش ناشی از نبود حفاظت و ایمنی
کارگران خط و ابنیه فنی راهآهن بارها در اعتراض به این شرایط تجمعاتی برگزار کردهاند اما نتیجهای نداشته است
نارضایی کارگران شهرداری حمیدیه از پیمانکاران و اعتراض به معوقات ۱۵ ماهه دستمزد
این کارگران گفتند: جدا از معوقات مزدی ۱۵ ماهه، عیدی و سنوات سال ۹۶ و ۹۷ را از شهرداری طلبکاریم. در عین حال چندین سال است فاقد قرارداد کار با شهرداری هستیم و امیدواریم شهرداری تصمیم به عقد قرارداد با ما بگیرد و ما را دوباره به دست پیمانکاران نسپارد.