هشدار کارشناسان آمریکایی: زرادخانه هسته‌ای آمریکا مانند یک کادیلاک مدل ۱۹۷۵ است

کارشناسان آمریکایی هشدار دادند زرادخانه هسته‌ای آمریکا در وضعیت اسفناکی قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران به نفل از تاس؛ کارشناسان بنیاد «هریتیج» (Heritage Foundation)، یک اندیشکده محافظه‌کار، به همراه گروهی از قانونگذاران آمریکایی به دولت دونالد ترامپ هشدار داده‌اند که زرادخانه هسته‌ای این کشور «منسوخ شده» و نیاز به نوسازی اساسی دارد.

«باب پیترز»، کارشناس بازدارندگی استراتژیک در بنیاد هریتیج، می‌گوید: «پس از جنگ سرد، آمریکا با امضای توافق‌های مختلف با شوروی و روسیه، زرادخانه هسته‌ای خود را ۸۵درصد کاهش داد.»

چین در حال توسعه «موشک‌های هایپرسونیک بردبلند» با قابلیت حمل کلاهک‌های هسته‌ای است که می‌توانند بدون هشدار قبلی به خاک آمریکا برسند. با این حال، گزارش هریتیج نشان می‌دهد که آمریکا در مقایسه با چین، تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی کمتری دارد و این موضوع در صورت تشدید تنش‌ها، توان واکنش واشنگتن را محدود می‌کند.

طبق این گزارش، بیشتر تسلیحات هسته‌ای آمریکا بیش از ۳۵ سال پیش تولید شده‌اند و حتی قرار بود در دهه ۱۹۸۰ جایگزین شوند.

پیترز با تشبیه وضعیت فعلی به «یک کادیلاک مدل ۱۹۷۵» می‌گوید: «ما سیستم بازدارندگی آمریکا را با روش‌های مصنوعی زنده نگه داشته‌ایم.»

اشتباهات استراتژیک واشنگتن

سناتور دب فیشر (جمهوری‌خواه از نبراسکا) معتقد است آمریکا توانایی چین در افزایش توان هسته‌ای را دست کم گرفته است. او گفت: «چین در پنج سال گذشته زرادخانه هسته‌ای خود را سه برابر کرده و تا ۲۰۳۰ به ۱۰۰۰ کلاهک هسته‌ای خواهد رسید.»

نماینده چیپ روی (جمهوری‌خواه از تگزاس) می‌گوید: «به جای حفظ بازدارندگی قوی، ۲۵ سال درگیر جنگ‌های بی‌پایان خاورمیانه بودیم که منجر به تلفات جانی و مالی شد.»

بر اساس گزارش موسسه تحقیقات صلح استکهلم (SIPRI)، آمریکا در ژانویه ۲۰۲۳ دارای ۱،۷۷۰ کلاهک هسته‌ای عملیاتی و ۳،۷۰۸ کلاهک ذخیره بوده است. حدود ۱۰۰ بمب هسته‌ای تاکتیکی در پایگاه‌های آلمان، ایتالیا، بلژیک، هلند و ترکیه مستقر هستند.

این بنیاد معتقد است مثلث هسته‌ای آمریکا قدیمی، اما قدرتمند است که شامل موشک‌های بالیستیک قاره‌پیما (ICBM) مدل Minuteman III (عرضه در ۱۹۷۰)؛ بمب‌افکن‌های استراتژیک B-۵۲H (۱۹۵۵) و B-۲ Spirit (۱۹۹۷)؛ و زیردریایی‌های هسته‌ای کلاس اوهایو (۱۹۹۰) با موشک‌های Trident II (هر زیردریایی ۲۴ موشک دارد) هستند.

کارشناسان هشدار می‌دهند که اگر آمریکا به‌سرعت بودجه نوسازی تسلیحات هسته‌ای را افزایش ندهد، ممکن است در برابر رقبایی مانند چین و روسیه قدرت بازدارندگی خود را از دست بدهد.

این گزارش در حالی منتشر می‌شود که تنش‌های ژئوپلیتیک بین واشنگتن، پکن و مسکو در حال افزایش است و احتمال بازگشت به رقابت هسته‌ای جدید وجود دارد./اعظم پورکند

استراتژیست سابق کاخ سفید: آمریکا نمی‌تواند به تنهایی با چین مقابله کند

معمار ارشد سابق استراتژی کاخ سفید در آسیا معتقد است آمریکا باید اتحادهای خود را با شرکای جهانی به ویژه کره‌جنوبی و ژاپن تقویت کند تا با چالش فزاینده ناشی از چین روبرو شود. به گزارش ایسنا، «کرت کمپبل»، هماهنگ کننده شورای امنیت ملی برای امور هند و اقیانوسیه تحت مدیریت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور سابق ... استراتژیست سابق کاخ سفید: آمریکا نمی‌تواند به تنهایی با چین مقابله کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, اقتصادی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, ژاپن, شرق آسیا, صلح, کره جنوبی, کره شمالی, هندو پاسیفیک

هشدار مسکو به ناتو: آماده پاسخ به حضور نظامی در فنلاندیم

در تازه‌ترین تحولات مرتبط با تنش میان ائتلاف نظامی تحت امر آمریکا و روسیه، کرملین به ناتو درباره واکنش احتمالی به گسترش نظامی در فنلاند هشدار داد. به گزارش ایسنا، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفته است که مسکو «هیچ مشکلی» با جدیدترین اعضای ناتو یعنی فنلاند و سوئد نداشته، اما به گسترش زیرساخت‌های نظامی ناتو ... هشدار مسکو به ناتو: آماده پاسخ به حضور نظامی در فنلاندیم

ادامه

امنیتی, اوکراین, بالتیک, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, سوئد, شرق اروپا, شمال اروپا, فنلاند, ناتو

فارن پالیسی: ترامپ، آسیا را از دست می‌دهد

نشریه فارن پالیسی درمقاله‌ای سیاست”نامنسجم” دولت ترامپ در حوزه آسیا را موجب صعود چین و افول آمریکا در این منطقه دانست. به گزارش ایرنا، در این مقاله فارن پالیسی آمده است که سیاست‌های نامنسجم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، رشد چین در منطقه آسیا – اقیانوسیه را تسریع و دهه‌ها نفوذ آمریکا را تضعیف می‌کند. به ... فارن پالیسی: ترامپ، آسیا را از دست می‌دهد

ادامه

آسیا, آمریکا, اقتصادی, تایلند, تایوان, تحلیل, ترانس آتلانتیک, جنگ تجاری, جنگ سرد, جهان, چین, ژاپن, شرق آسیا, کره جنوبی, ویتنام

رزمایش مشترک آمریکا و فیلیپین برای آزمودن «نبرد کامل»

همزمان با نگرانی‌های امنیتی در منطقه اقیانوس هند و آرام از جمله تنش‌ها در دریای جنوبی چین، نیروهای نظامی آمریکا و فیلیپین رزمایش مشترک سالانه بین دو کشور را برای آزمودن «نبرد کامل» برگزار کردند. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، بیش از ۱۴ هزار سرباز آمریکایی و فیلیپینی در رزمایش مشترک سالانه «بالیکاتان» ... رزمایش مشترک آمریکا و فیلیپین برای آزمودن «نبرد کامل»

ادامه

آسیا, آمریکا, استرالیا, انگلیس, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, فرانسه, فیلیپین, کانادا