گاردین: آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

روزنامه «گاردین» با اشاره به جنگ تعرفه ای «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا نوشت که بسیاری از برندهای آمریکایی متحمل شدیدترین کاهش قیمت سهام و ارزش بازار شده و سرمایه گذاران این شرکت ها به افزایش قیمت و کاهش بالقوه هزینه های مصرف کننده واکنش منفی نشان داده اند. به گزارش روز جمعه ایرنا به ... گاردین: آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اندونزی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, سازمان تجارت جهانی, شرق آسیا, ویتنام

هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ایجاد تفرقه و نفاق با هدفِ جلوگیری از هرگونه همبستگی و مقاومت کارگران با وضعیت شغلی‌ای مختلف از حربه‌های کارگزاران رژیم ولی فقیه به‌منظور استثمار وحشیانهٔ طبقه کارگر کشور ما است. در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد کارگران با انواع قراردادهای موقت، حجمی، پیمانی، و یا حتا بدون قرارداد مکتوب کار می‌کنند و امنیت ... هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ادامه

استثمار, اقتصادی, ایران, بازنشستگی, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, همبستگی

اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

در واکنش متقابل و قاطعانه به اقدام دوم آوریل ۲۰۲۵ دولت آمریکا مبنی بر اعلام “تعرفه های متقابل” بر کالاهای وارداتی از چین، شورای دولتی چین روز جمعه چهارم آوریل تصویب کرد که از ساعت ۱۲ و ۰۱ دقیقه دهم آوریل، تعرفه های اضافی را بر کالاهای وارداتی از مبدأ ایالات متحده اعمال خواهد کرد. ... اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

سقوط بازار سهام آمریکا به دنبال وضع تعرفه‌های گسترده ترامپ/ فشار بیشتر بر مصرف‌کنندگان آمریکایی

به دنبال اعمال تعرفه‌های گسترده از سوی دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا علیه کشورهای جهان، بازارهای سهام وال استریت پس از گشایش بورس آمریکا به شدت سقوط کردند. به گزارش ایرنا، خبرگزاری فرانسه گزارش داد که سهام‌های وال استریت در اوایل معاملات امروز پنجشنبه سقوط و سرنوشتی مشابه سایر بازارهای جهانی پیدا کرد. این ... سقوط بازار سهام آمریکا به دنبال وضع تعرفه‌های گسترده ترامپ/ فشار بیشتر بر مصرف‌کنندگان آمریکایی

ادامه

آسیا, آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, اقتصادی, امارات, جهان, چین, شرق

خزانه‌داری آمریکا: فشار اقتصادی بر ایران را به حداکثر می رسانیم

وزیر خزانه‌داری آمریکا مدعی شد که واشنگتن فشار اقتصادی بر ایران را تا حد امکان افزایش خواهد داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تارنمای وزارت خزانه داری آمریکا، «اسکات بسنت» Scott Bessent ، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در سخنرانی خود در نشست IMPACT مدعی شد: راهبرد ما روشن است: ما فشار اقتصادی را تا ... خزانه‌داری آمریکا: فشار اقتصادی بر ایران را به حداکثر می رسانیم

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, ایران, تحریم, جهان, خبر, عراق, لبنان, مذاکرات اتمی, یمن

هشدار ژاپن به چین و آمریکا!

ژاپن از پیامدهای مخرب جنگ تجاری چین و آمریکا و تاثیر آن بر اقتصاد جهان بشدت ابراز نگرانی کرد و هشدار داد باید فورا برای این موضوع راه حلی پیدا شود

 

به گزارش افکارنیوز، ‘توشیمیتسو موته گی’ وزیر اقتصاد ژاپن روز چهارشنبه با اشاره به اینکه هر دو کشور چین و آمریکا به عنوان اقتصادهای بزرگ دنیا شمشیر تعرفه ها را از رو بسته اند، گفت: راهبرد ‘این در مقابل آن’ هرگز برای هیچ کشوری سود آور نبوده است.

 

‘تارو آسو’ وزیر دارایی ژاپن هم تاکید کرده است که دو کشور بسرعت در حال اعمال تعرفه بر روی کالاهای یکدیگر هستند و به تلافی جویی روی آورده اند اکنون وقت آن است که مشکلات را نه با اقدامات مقابله جویانه بلکه با گفت و گو حل و فصل کنند.

 

وی با اشاره به اینکه اقتصاد جهان به سمت بی توازنی پیش می رود، گفت که آنها باید از چنین تحرکات مقابله جویانه ای اجتناب کنند اقتصادهای اول و دوم دنیا باید خیلی زود به گفت و گو روی آورند.

 

‘هیروشیگه سیکو’ وزیر تجارت ژاپن نیز در مصاحبه ای از تعرفه های جدید دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا بر روی کالاهای وارداتی از چین ابراز تاسف کرد و گفت که این مشکل فقط برای دو کشور نیست بلکه ضربات بیشتری نیز به اقتصاد دنیا وارد خواهد شد.

 

سیکو تصریح کرد شرکت های ژاپنی زیادی هستند که قطعات خود را برای تکمیل کالا به چین صادر می کنند و اقلام تولیدی از آنجا به آمریکا صادر می شود و این تعرفه ها آنها را نیز هدف قرار می دهد.

 

قرار است مسئولان اقتصادی ژاپن و بانک های این کشور در روزهای آینده نشست هایی برای بررسی جنگ تجاری آمریکا و چین و آثار مخرب آن بر اقتصاد ژاپن و جهان تشکیل دهند.

 

وزارت خارجه ژاپن می گوید که حدود ۳۲ هزار شرکت ژاپنی در حال حاضر در چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان در صنایع گوناگونی از جمله خودرو و لوازم الکترونیکی فعال هستند.

 

بسیاری از این شرکت های ژاپنی، محصولات خود را در محل که نسبتا هزینه آن ارزان است تولید کرده و آنها را به آمریکا صادر می کنند.

 

تعرفه های آمریکا که برچین وضع شده است بهای اقلام ساخته شده در چین را بالا برده است در عوض، شرکت های ژاپنی برای جلوگیری از تاثیر پذیری این تعرفه ها، در حال بررسی انتقال دست کم بخشی از تولیدات خود به آمریکا هستند.

 

انتظار می رود که شمار بیشتری از شرکت های ژاپنی تحت تاثیر تعرفه های جدیدی که قرار است هفته آینده اعمال شود، قرار گیرند.

 

آمریکا و ژاپن هم قرار است در سال جاری میلادی درباره توافق تجارت آزاد گفت و گو کنند ممکن است واشنگتن با اجبار از توکیو بخواهد بازار کشاورزی خود را به روی محصولات آمریکایی باز کند موضوعی که از هم اکنون کشاورزان ژاپنی بابت آن ابراز نگرانی کرده اند.

 

‘دونالد ترامپ’ رییس جمهوری آمریکا بر روی ۲۰۰ میلیارد دلار دیگر از اقلام چینی ۱۰ درصد تعرفه وضع کرده است که میزان این تعرفه از ابتدای سال ۲۰۱۹ میلادی به ۲۵ درصد افزایش خواهد یافت.

 

آمریکا، کشورهای آسیا را در معرض بحران اقتصادی قرار داده است

 

اقتصاد و نرخ ارز در بازارهای نوظهور دنیا در هفته های اخیر با تنش های شدیدی مواجه بود، از این رو افزایش نرخ بهره، افزایش قدرت مالی ، اقتصادی و نوسان نرخ دلار آمریکا باعث شده تا سرمایه گذاران از سراسر دنیا دارایی های خود را به این کشور منتقل کنند.

 

به گزارش دویچه وله، طبق آمار منتشر شده از سوی موسسات مالی بین المللی، سرمایه وارد شده به ایالات متحده توسط سرمایه گذاران خارجی از ۲.۲ میلیارد دلار به ۱۳.۷ میلیارد دلار رسیده است.

 

آمریکا همزمان با طبیعی جلوه دادن سیاست های پولی و با افزایش دوباره نرخ بهره خود باعث ایجاد بحران اقتصادی در دیگرنقاط جهان شده به طوری که باعث سقوط ارزش واحد پول برخی کشورهای آسیایی دربرابر دلار شده است.

 

برای مثال روپیه اندونزی با ۹.۲ درصد کاهش در برابر دلار آمریکا به کمترین میزان خود در دو دهه اخیر رسیده است. اما بدترین گزارش واحد پولی با ۱۲ درصد کاهش در برابر دلار آمریکا مربوط به هند است.

 

اما همه کشورهای آسیایی در معرض این تاثیرات منفی قرار نگرفته اند؛ ‘بات’ واحد پول تایلند در مواجهه با هرج و مرج بازارهای نوظهور، ثابت باقی مانده است. اقتصاددانان بر این باورند که حساب های جاری فعال و ذخایر کافی ارز تایلند ممکن است واحد پول این کشور را از بحران فعلی بازار نجات دهند. اما بر عکس کشورهایی چون هند و اندونزی با مشکل کسری بودجه و حساب های جاری مواجه هستند؛ این مشکل زمانی رخ می دهد که هزینه واردات این کشورها بیشتر از هزینه صادراتشان باشد و این موضوع باعث آسیب پذیری بیشتر آنها در برابر نوسانات بازار جهانی می شود.

 

طبق تحقیقات صندوق بین المللی پول، کسری بودجه دولت های جنوب آسیا از تولیدات ناخالص داخلی ۲.۶ درصد است که نسبت به سال گذشته ۱.۹ درصد افزایش یافته است.

 

این وضعیت در بیشتر قسمت های آسیا بخصوص برخی کشورهای خاورمیانه نیز مشاهده می شود، بعضی از این کشورها مانند ترکیه سقوط ارزی شدیدتری را تجربه کردند، اما برخی چون تایلند خوش شانس تر بوده اند.

 

به گفته کارشناسان بهترین راهکار برای کشورهای آسیایی این است که در برابر افزایش بیشتر نرخ برابری ارز و نوسانات پیش بینی شده بازارهای مالی، از مدیریت صحیح اقتصادی ، نظم مالی و انعطاف پذیری ارزی اطمینان حاصل نمایند.

تارنمای ‘اویل پرایس’ : تبعات تحریم‌های آمریکا دامن دلار را می‌گیرد

تارنمای شرکت نفتی آمریکایی ‘اویل پرایس’ اعلام کرد: داستان تحریم هایی که قرار است آمریکا اوایل نوامبر علیه صنعت نفت ایران اعمال کند، ممکن است در نهایت با بی ارزش شدن دلار ایالات متحده خاتمه یابد.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, امریکا, امریکای لاتین, ایران, تحریم, جهان, خبر

ترامپ در مورد اقدام تلافی‌جویانه‌ی اقتصادی علیه چین هشدار داد

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز سه شنبه به چین هشدار داد: در صورتی که آمریکایی ها هدف تمهیدات تجاری غیرمنصفانه چینی ها قرار گیرند، پکن با اقدام تلافی جویانه اقتصادی سریع واشنگتن روبه رو خواهد شد.

ادامه

افغانستان, امریکا, امریکای شمالی, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

بانک‌ها و شرکت‌های بزرگ جهان در حال فرار از بازار ایران هستند

به گزارش افکارنیوز، پایگاه خبری واشنگتن فری بیکن در گزارشی با اشاره به نزدیک شدن به زمان اجرای دور تازه تحریم‌های آمریکا علیه ایران در اواسط آبان ماه گزارش داد که شرکت‌های بین‌المللی در سراسر آمریکا و اروپا در حال تعیین خط و خطوط خود برای خروج از بازار ایران هستند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, ایران, تحریم, جهان, حقوق بشر, خبر

ترامپ تعرفه ۱۰ درصدی بر ۲۰۰ میلیارد دلار کالای چینی وضع کرد

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در یک اقدام تنش زای دیگر اعلام کرد که تعرفه ای ۱۰ درصدی بر ۲۰۰ میلیارد دلار از واردات کالاهای چینی وضع کرده است و این تعرفه ها از روز ۲۴ سپتامبر (دوم مهر ماه) اجرا خواهد شد.

ادامه

اقتصادی, امریکا, چین, خبر