هشدار نیویورک‌تایمز نسبت به پیامدهای تعرفه‌های ۵۰ درصدی ترامپ علیه اروپا

روزنامه نیویورک تایمز در مطلبی با اشاره به تهدید جدید «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا مبنی بر اعمال تعرفه ۵۰ درصدی علیه واردات از اتحادیه اروپا نوشت: پیامدهای اعمال این سطح از تعرفه به اروپا محدود نخواهد شد و اقتصاد آمریکا و جهان را تحت الشعاع قرار می‌دهد.

به گزارش روز شنبه ایرنا از این روزنامه پرشمارگان آمریکایی، وضع تعرفه ۵۰ درصدی بر واردات اروپا، نه تنها این قاره که آسیب های اقتصادی بسیار فراتر از آن برجای می گذارد.

تحلیلگر این روزنامه با اشاره به اظهارات جدید ترامپ برای آغاز اعمال تعرفه‌ها از آخر هفته آینده، آن را جدیدترین تغییر در سیاست تجاری واشنگتن دانسته که از زمان آغاز دولت دوم وی در ژانویه ۲۰۲۵ (بهمن ۱۴۰۳) بازارهای مالی، مشاغل و رهبران سیاسی سراسر جهان را گیج کرده است.

آگاته دمارایس عضو ارشد سیاست‌گذاری در اندیشکده شورای روابط خارجی اروپا، گفت: «هیچ کس انتظار چنین چیزی را نداشت. ما به کل هیچ سرنخی در مورد معنای این وضعیت نداریم.»

تحلیلگر نیویورک تایمز نیز خاطرنشان کرده است که وضع تعرفه‌ها چه همراه با یک راهبرد باشد چه فاقد آن، پیامدهای اقتصادی شدیدی برای آمریکا، اروپا و جهان خواهد داشت.

کارستن برزسکی اقتصاددان ارشد منطقه یورو در یک بانک هلندی (بانک ING) نیز هشدار داد که این سطح از تعرفه می‌تواند منجر به ترکیب وحشتناکی از تورم بیشتر و رشد کندتر در آمریکا شود. این وضعیت می تواند اروپا را وارد رکود کند و رشد جهانی کاهش یابد.

جولیان هینز محقق تجارت در موسسه اقتصاد جهانی کیل نیز تخمین زد که به دنبال اعمال این تعرفه ها، رشد اقتصادی آمریکا ۱.۵ درصد کاهش خواهد یافت.

براساس اعلام این روزنامه، جدیدترین رقم افزایش تعرفه ها بسیار بالاتر از مقدار ۲۰ درصدی است که ترامپ در ماه آوریل (فروردین) برای اتحادیه اروپا اعلام کرد و اندکی بعد متوقف شد. (این رقم علاوه بر تعرفه سراسری ۱۰ درصدی است.)

بسیاری از تحلیلگران اقدام اخیر واشنگتن را تلاشی آشکار برای فشار بر اروپا دانسته اند که او با تحقیر خاصی با آنها برخورد کرده است. آنها پست صبح روز جمعه رئیس‌جمهوری آمریکا را در «تروث سوشال» پلتفرم متعلق به شخص وی را مدرک اصلی این وضعیت دانسته اند.

نیل شیرینگ اقتصاددان ارشد «کپیتال اکونومیکس» در این خصوص گفت: «میزان افزایش تعرفه‌ها، شیوه‌ دمدمی مزاج و ناگهانی تهدید وی و افزایش کسری بودجه‌ آمریکا و بازارهای مالی را نگران کرده است.»

این اقتصاددان افزود: «همه‌ این‌ها به نگرانی‌ها در مورد عدم اعتبار جهت‌گیری سیاست در واشنگتن اشاره دارد و اینکه حصارها در حال فرو ریختن هستند.»

مری ای. لاولی استاد بازنشسته‌ی اقتصاد در دانشگاه آمریکایی سیراکیوز نیز گفت: «شرکت‌های مختلف در حال حاضر ارزیابی‌ خود از ریسک سرمایه‌گذاری در آمریکا را افزایش می‌دهند؛ یعنی عدم قطعیت، جذابیت سرمایه‌گذاری در آمریکا را کاهش می‌دهد.»

وی سپس تشریح کرد: «یکی از اهداف بزرگ رئیس جمهوری افزایش سرمایه‌گذاری است. اما چه کسی می‌خواهد اینجا تولید کند وقتی وی هر لحظه ممکن است تعرفه هایی را وضع کند؟»

از سوی دیگر، مقامات اروپایی نیز مجموعه‌ای از اقدامات متقابل را در واکنش به تعرفه‌های بیشتر آمریکا آماده کرده اند. براساس داده های موجود، نزدیک به یک پنجم صادرات اتحادیه اروپا به آمریکا اختصاص دارد و نزدیک به همین رقم نیز از آمریکا به اتحادیه اروپا وارد می شود.

اتحادیه اروپا علاوه بر تعرفه‌های گسترده بر خودروها، اقلام غذایی و قطعات خودرو، تهدید کرده است که بر بخش خدمات آمریکا تعرفه وضع می کند.

بر اساس استدلال نویسنده این مطلب، چنین تهیدی می تواند آسیب های جدی به اقتصاد آمریکا وارد کند، چراکه صنایع خدماتی مانند فناوری، امور مالی و مسافرتی بخش عمده‌ای از اقتصاد آمریکا را تشکیل می‌دهند و مصرف‌کنندگان اروپایی کاربران اصلی آنها هستند.

دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا دیروز جمعه به وقت محلی در تروث سوشال نوشت: «معامله با اتحادیه اروپا که با هدف اصلی سوءاستفاده از آمریکا در تجارت تشکیل شد، بسیار دشوار بوده است».

وی افزود: «موانع تجاری قدرتمند آنها، مالیات بر ارزش افزوده، جریمه‌های بی اساس شرکت‌ها، موانع تجاری غیرپولی، دستکاری‌های پولی، دعاوی ناعادلانه و غیرقابل توجیه علیه شرکت‌های آمریکایی و موارد دیگر، منجر به کسری تجاری بیش از ۲۵۰ میلیون دلار در سال با ایالات متحده شده است، رقمی که کاملا غیرقابل قبول است».

ترامپ تصریح کرد: «مذاکرات ما با آنها به جایی نمی‌رسد! بنابراین، من پیشنهاد می‌کنم از اول ژوئن ۲۰۲۵ (۱۱ خرداد) تعرفه مستقیم ۵۰ درصدی برای اتحادیه اروپا اعمال شود. اگر هر محصولی در آمریکا ساخته یا تولید شود، هیچ تعرفه‌ای وجود ندارد».

گفت‌وگوی ماکرون و شی جین‌پینگ درباره اوکراین و غرب آسیا

رئیس‌جمهور فرانسه اعلام کرد که در گفت‌وگویی با همتای چینی خود درباره روابط تجاری، بحران اوکراین و راه‌حل سیاسی برای درگیری‌های غرب آسیا گفت‌وگو کرده‌ است. به گزارش ایسنا، «امانوئل ماکرون» رییس‌جمهور فرانسه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «من بار دیگر بر تمایل فرانسه برای ادامه ساختن روابط اقتصادی قوی با چین تأکید کردم. در ... گفت‌وگوی ماکرون و شی جین‌پینگ درباره اوکراین و غرب آسیا

ادامه

اقتصاد سیاسی, اوکراین, جنگ تجاری, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, سازمان تجارت جهانی, صلح, فرانسه, فلسطین, هلند

سلاک در پکن؛ گامی بلند برای همکاری اقتصادی در سایه تنش‌های جهانی

درحالیکه جهان با جنگ‌های تجاری و تعرفه‌ای آمریکا متزلزل و بی‌ثبات نشان می‌دهد، برگزاری مجمع چین-سلاک در پکن مسیرهای جدید توسعه برای همکاری کشورهای جنوب جهانی با چین را ایجاد کرده است. به گزارش روز شنبه ایرنا، نشریه فارن پالسی با پرداختن به پیشرفت روابط پکن و آمریکای لاتین نوشت: روز سه‌شنبه، مجمع مشترک جامعه ... سلاک در پکن؛ گامی بلند برای همکاری اقتصادی در سایه تنش‌های جهانی

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اروگوئه, اقتصادی, اقیانوس اطلس, برزیل, پاناما, جنگ تجاری, چین, شرق آسیا, کارائیب, کلمبیا, ونزوئلا

رئیس‌جمهور آمریکا با جنگ تجاری‌اش شَبَحِ رکودِ بزرگ سال‌های دههٔ ۱۹۳۰ را زنده می‌کند

دکتر دیلان مُورفی هشدار می‌دهد تعرفه‌های همه سویهٔ ترامپ بازتاب قانون مصیبت‌بار اسموت-هاولی است که به اقدام‌هایی تلافی‌جویانه، فروپاشیِ تجارت بین‌المللی، برافروختنِ افراط‌گرایی سیاسی، و درنهایت به جنگِ جهانی انجامید. در ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ دونالد ترامپ جنگ تجاری همه‌سویه‌اش را علیه بقیه جهان آغاز کرد. پس از یک فروش بسیار زیاد اوراق قرضه خزانه‌داری ایالات ... رئیس‌جمهور آمریکا با جنگ تجاری‌اش شَبَحِ رکودِ بزرگ سال‌های دههٔ ۱۹۳۰ را زنده می‌کند

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اسپانیا, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, دستمزد, ژاپن, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, طبقه کارگر, فقر, کانادا, کشاورزان, نازیسم

بیانیه مشترک مذاکرات اقتصادی و تجاری چین و آمریکا در ژنو

دولت جمهوری خلق چین و دولت ایالات متحده آمریکا، اهمیت روابط اقتصادی و تجاری دوجانبه برای هر دو کشور و اقتصاد جهانی و اهمیت روابط اقتصادی و تجاری پایدار، بلندمدت و همراه با سود متقابل برای دو کشور را درک می‌کنند و با توجه به گفتگوهای اخیر بین دو طرف بر این باورند که ادامه ... بیانیه مشترک مذاکرات اقتصادی و تجاری چین و آمریکا در ژنو

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, بیانیه, جنگ تجاری, جهان, چین, شرق آسیا