سران شرق و جنوب آفریقا در تلاشِ یافتن راه حلی برای بحران کنگو

سران کشورهای عضو دو سازمان منطقه‌ای شرق و جنوب آفریقا روز شنبه در یک اجلاس مشترک بی‌سابقه در پایتخت تانزانیا، گرد هم آمدند تا راه حلی برای بحران در شرق کنگو بیابند. به گزارش روز شنبه ایرنا از رویترز، این اولین اجلاس مشترک دو سازمان منطقه‌ای «جامعه توسعه جنوب آفریقا» (SADC) و «جامعه شرق آفریقا» ... سران شرق و جنوب آفریقا در تلاشِ یافتن راه حلی برای بحران کنگو

ادامه

آمریکا, تانزانیا, جمهوری دموکراتیک کنگو, جهان, رواندا, زیمبابوه, سازمان بهداشت جهانی, سازمان ملل, سوئیس, شرق آفریقا, کنگو, کنیا, گروه ۷

دولت ترامپ، پیام‌آور بیماری و مرگ در آفریقا

تصمیم رئیس جمهوری آمریکا برای خروج از «سازمان جهانی بهداشت» و «توافق پاریس»، پیامدهای فاجعه‌باری برای زیرساخت‌های بهداشت و سلامت در آفریقا دارد، تا حدی که دولت ترامپ می‌تواند پیام‌آور بیماری و مرگ در قاره آفریقا باشد. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از پایگاه خبری «اینترنشنال پالیسی دایجست»، این تصمیمات دولت دونالد ترامپ، پیشرفت‌های به ... دولت ترامپ، پیام‌آور بیماری و مرگ در آفریقا

ادامه

آفریقا, آمریکا, اتحادیه اروپا, جهان, درمان, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, غرب آفریقا, فرانسه, فقر, محیط زیست

تجمع طرفداران فلسطین در مقابل پارلمان اروپا

طرفداران فلسطین با برگزاری تظاهرات در مقابل پارلمان اروپا در بروکسل خواستار آزادی رئیس بیمارستان شمال نوار غزه شدند. به گزارش باشگاه خبرنگاران: طرفداران فلسطین با برگزاری تظاهرات در مقابل پارلمان اروپا در بروکسل خواستار آزادی هر چه سریعتر «حسام ابوصفیه» رئیس بیمارستان اصلی شمال نوار غزه شدند. مقر اتحادیه اروپا روز گذشته شاهد تظاهرات ... تجمع طرفداران فلسطین در مقابل پارلمان اروپا

ادامه

آزادی, اتحادیه اروپا, اروپا, اسراییل, اعتراضات اجتماعی, بلژیک, سازمان بهداشت جهانی, فلسطین

با حمله اسرائیل به بیمارستان کمال عدوان، آخرین مرکز بهداشتی بزرگ در شمال غزه از کار افتاد

در پی به آتش کشیده شدن بیمارستان «کمال عدوان» در شمال نوار غزه، وزارت بهداشت غزه خواستار تضمین تداوم ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در این منطقه از سوی جامعه بین‌المللی شد. به گزارش ایسنا، پس از حمله ارتش اسرائیل و سوزاندن چندین ساختمان در بیمارستان کمال عدوان، «ماهر شامیه» از مقامات وزارت بهداشت نوار ... با حمله اسرائیل به بیمارستان کمال عدوان، آخرین مرکز بهداشتی بزرگ در شمال غزه از کار افتاد

ادامه

اسراییل, اشغالگری, اندونزی, حقوق بشر, خاورمیانه, درمان, سازمان بهداشت جهانی, فلسطین, گزارش

سازمان جهانی بهداشت: تعطیلی یک سوم از مراکز درمانی لبنان به دلیل بمباران اسرائیل

رئیس سازمان جهانی بهداشت می‌گوید یک سوم از مراکز بهداشتی لبنان به دلیل حملات اسرائیل مجبور به تعطیلی شده‌اند. به گزارش باشگاه خبرنگاران: تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان بهداشت جهانی (WHO) خواستار حفاظت از غیرنظامیان، کارکنان مراقبت‌های بهداشتی و امکانات پزشکی شده است، زیرا جنگ اسرائیل علیه لبنان باعث بسته شدن بیش از ۱۰۰ مرکز ... سازمان جهانی بهداشت: تعطیلی یک سوم از مراکز درمانی لبنان به دلیل بمباران اسرائیل

ادامه

اسراییل, جهان, خاورمیانه, خبر, سازمان بهداشت جهانی, صهیونیسم, لبنان

هشدار رئیس‌جمهوری آلمان درباره ناسیونالیستی کردن واکسن کرونا

اشتاین‌مایر می‌گوید دخالت دادن تمایلات ناسیونالیستی برای دسترسی به واکسن کرونا به اجحاف به کشورهای دیگر منجر می‌شود. سازمان بهداشت جهانی نیز پیشتر در این مورد هشدار داده و تاکید کرده این دسترسی باید فراملیتی باشد.

 

رئیس جمهوری آلمان یک‌شنبه ۲۵ اکتبر چهارم آبان، در مراسم گشایش اجلاس جهانی بهداشت که از طریق کنفرانس ویدئویی برگزار می‌شود و تا سه‌شنبه ادامه دارد، همه کشورهای جهان را فراخواند برای مقابله با همه‌گیری کرونا متحد عمل کنند.

 

به گزارش خبرگزاری رویترز، فرانک والتر اشتاین‌مایر تاکید کرد اگر کرونا در یک کشور مهار شود اما خارج از مرزهای آن به مبتلا کردن شهروندان ادامه دهد، همچنان قربانی خواهد گرفت و به رفاه عمومی لطمه می‌زند.

 

او افزود این فومول‌بندی که “وقتی هر کس به فکر خودش باشد، به همه فکر خواهد شد” نه تنها غیراخلاقی بلکه احمقانه است.

 

کرونا نه مرز می‌شناسد نه ملیت

 

اشتاین‌مایر به همین علت نسبت به تک‌روی ملی در مورد تولید و توزیع واکسن کرونا هشدار داد و گفت: «ویروس مرزی نمی‌شناسد و ملیت قربانی برایش هیچ اهمیتی ندارد.» او افزود اگر همه یک‌پارچه با پاندمی مقابله نکنند، کرونا در آینده از همه موانع عبور خواهد کرد.

 

رئیس‌جمهوری آلمان با این رویکرد برنامه موسوم به “کوواکس” Covax برای توزیع عادلانه واکسن کرونا، به خصوص میان کشورهای کمتر برخوردار جهان را ستود. این برنامه را سازمان بهداشت جهانی مدیریت می‌کند.

 

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده در چارچوب برنامه کوواکس تا پایان سال ۲۰۲۱ میلادی حدود دو میلیارد دوز واکسن کرونا را به طور عادلانه بین کشورهایی که عضو این ساز و کار شده‌اند توزیع می‌کند و اولویت خود را نیز کادر درمانی کشورها عنوان کرده است.

 

به گزارش آژانس خبری کاتولیکی KNA، رئیس جمهوری آلمان در آستانه اجلاس جهانی بهداشت، دخالت دادن تمایلات ناسیونالیستی برای دست یافتن به واکسن کرونا را نکوهش کرد.

 

او می‌گوید گرچه قابل فهم است که دولتی برای محافظت از شهروندان خود در صدد رزرو کردن مقدار زیادی واکسن باشد، اما با توجه به این که واکسن کرونا در مراحل ابتدایی به میزان زیادی تولید نخواهد شد این کار به زیان کشورهای دیگر تمام خواهد شد.

 

سود همگانی از توزیع عادلانه واکسن

 

به گفته‌اشتاین‌مایر تقریبا نیمی از جمعیت جهان در کشورهایی زندگی می‌کنند که امکان مادی پیش‌خرید یا رزرو واکسن را ندارند. او افزود دخالت دادن گرایش‌های ناسیونالیستی در مورد دست یافتن به واکسن کرونا به این منجر خواهد شد که کشورهای فقیرتر، که کمتر هم در معرض پاندمی نیستند، فقط برای بخش کوچکی از شهروندان خود قادر به تهیه واکسن می‌شود اما کشورهای ثروتمند به شکل غیرعادلانه‌ای برای تعداد بسیار بیشتر.

 

او این تصور را که به سرعت میلیاردها دوز واکسن تولید می‌شود که مردم را در مقابل ابتلا به کووید۱۹ مصون می‌کند توهم خواند و خاطر نشان کرد به همین دلیل مسئله مهم این است که آیا سیاست می‌تواند به شکل قانع‌کننده‌ای توضیح دهد که به نفع همه است اگر ابتدا تعداد کمی از شهروندان در همه کشورها واکسینه شوند تا فقط همه شهروندان برخی از کشورها.

 

چنین بحث‌هایی پیش از این نیز مطرح شده است. سازمان بهداشت جهانی بارها نسبت به دخالت دادن منافع و اغراض ناسیونالیستی در تلاش برای تولید یا دست‌یابی به واکسن کرونا هشدار داده است.

 

تدروس ادهانوم، رئیس این سازمان چندی پیش گفته بود به نفع همه ملت‌هاست که واکسن کرونا امری همگانی و فراملیتی باشد زیرا “اگر همه در امنیت نباشند، هیچ‌کس در امان نیست”.

 

ادهانوم ماه گذشته گفته بود ۱۷۲ کشور به برنامه تحت مدیریت سازمان بهداشت جهانی برای توزیع عادلانه واکسن کرونا پیوسته‌اند. گرچه او هشدار داده بود که “ناسیونالیستی کردن” واکسن کرونا صرفا کمک به اشاعه آن است، تلاش‌های مستقل برخی کشورها در این زمینه جریان دارد.

حتی با وجود واکسن، راهی دراز و پُرفراز ونشیب تا ایمنی در پیش داریم

پرابیر پورکایاستها: در حالی که همه‌گیری کووید-۱۹ در سراسر جهان ادامه دارد، به نظر می‌رسد که شماری از کشورهای دنیا از مبارزه با کووید-۱۹ دست کشیده‌اند، و اکنون منتظر آماده شدن واکسن برای متوقف کردن همه‌گیری هستند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اجتماعی, افریقای جنوبی, امارات, امریکا, جهان, چین, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, مکزیک, هندوستان

مدیرکل سازمان جهانی بهداشت: توسل به گزینه ایمنی جمعی برای مقابله با کرونا، غیر اخلاقی است

مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، توسل به گزینه ایمنی جمعی برای مقابله با کرونا را غیر اخلاقی، مغایر با علم و غیرقابل تصور دانست.

ادامه

اجتماعی, امریکا, انگلستان, جهان, سازمان بهداشت جهانی, سوئیس