از فرار تا بازگشت مغزها؛ چرا دانشمندان چینی آمریکا را ترک می‌کنند؟

سرمایه‌گذاری کلان چین در حوزه‌های علمی و فناوری نوین زمینه‌ بازگشت دانشمندان و نخبگان چینی را رقم زده است؛ روندی که از «فرار مغزها» به «بازگشت مغزها» تغییر مسیر داده و می‌تواند توازن علمی میان واشنگتن و پکن را دگرگون کند. به گزارش روز شنبه ایرنا، پس از سخت‌گیری‌های جدید آمریکا در صدور روادید (H-۱B) ... از فرار تا بازگشت مغزها؛ چرا دانشمندان چینی آمریکا را ترک می‌کنند؟

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جهان, چین, خبر, دانشجویان, شرق آسیا

مشاور اسبق پنتاگون: کی‌یف از تاماهاوک استفاده کند، آمریکا وارد جنگ می‌شود

مشاور اسبق پنتاگون، هشدار داد که استفاده اوکراین از موشک‌های تاماهاوک آمریکایی می‌تواند به رویارویی نظامی مستقیم بین روسیه و ایالات متحده منجر شود. به گزارش ایسنا،«داگلاس مک‌گرگور»، مشاور سابق پنتاگون، هشدار داد که اگر اوکراین موشک‌های تاماهاوک ساخت آمریکا را شلیک کند، جنگ بین روسیه و آمریکا می‌تواند ظرف چند ساعت آغاز شود. مک‌گرگور ... مشاور اسبق پنتاگون: کی‌یف از تاماهاوک استفاده کند، آمریکا وارد جنگ می‌شود

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اوکراین, جنگ نیابتی, روسیه, شرق اروپا, گزارش, ناتو

بهانه تازه ترامپ برای تعویق ارسال موشک‌های دوربرد به اوکراین

ترامپ می‌خواهد قبل از اعلام موافقت با تأمین موشک‌های تاماهاوک، اوکراین چه برنامه‌ای برای آنها دارد، زیرا نمی‌خواهد جنگ روسیه علیه اوکراین را تشدید کند. به گزارش ایسنا، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا می‌گوید که در مورد تأمین موشک‌های دوربرد «تا حدودی تصمیم گرفته است»؛ دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، گفته است که می‌خواهد بداند ... بهانه تازه ترامپ برای تعویق ارسال موشک‌های دوربرد به اوکراین

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, گزارش

واکنش دفتر نتانیاهو به پاسخ حماس به طرح آتش‌بس در غزه

دفتر نخست‌وزیر اسرائیل اعلام کرد که در پی پاسخ رسمی جنبش حماس به طرح آتش‌بس دونالد ترامپ، اسرائیل آماده اجرای فوری مرحله اول این طرح برای آزادی گروگان‌ها (اسیران اسرائیلی در غزه) است. به گزارش بامداد شنبه ایرنا به نقل از شبکه الجزیره، دفتر بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل در بیانه ای افزود: اسرائیل در حال ... واکنش دفتر نتانیاهو به پاسخ حماس به طرح آتش‌بس در غزه

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, صلح, غرب, فلسطین

«نشنال اینترست»: ناوهای کلاس فورد از جدیدترین نسل ناوهای هواپیمابر آمریکا، نخستین هدف روسیه در جنگ احتمالی با ناتو

مجله «نشنال اینترست» هشدار داد: در صورت وقوع جنگ احتمالی میان روسیه و ناتو، ناو هواپیمابر آمریکایی «یو‌اس‌اس جرالد آر. فورد» یکی از کلیدی‌ترین تجهیزات نظامی آمریکا است که می‌تواند در تیررس مسکو قرار گیرد و نخستین قربانی احتمالی حملات این کشور باشد. به گزارش ایلنا، نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» در گزارشی به قلم از ... «نشنال اینترست»: ناوهای کلاس فورد از جدیدترین نسل ناوهای هواپیمابر آمریکا، نخستین هدف روسیه در جنگ احتمالی با ناتو

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, گزارش

هشدار جدی مدیر سابق اطلاعات ملی آمریکا درباره مغشوش بودن نتایج انتخابات ریاست جمهوری

مدیر سابق اطلاعات ملی آمریکا با اعلام نگرانی نسبت به اوضاع داخلی این کشور در پی تشدید تنش‌های انتخاباتی معتقد است که اگر اقدامی برای کنترل اوضاع داخلی آمریکا صورت نگیرد، هیچ کس در این انتخابات پیروز نخواهد بود.

 

به گزارش خبرگزاری تسنیم، در حالی که نگرانی‌های داخلی در آمریکا نسبت به تشدید تنش‌های انتخاباتی و احتمال بی‌ثباتی‌های بیشتر در نظام سیاسی این کشور جریان دارد، حال نویسندگان متعددی نسبت به آینده پس از انتخابات در آمریکا هشدار داده‌اند.

 

در واقع از شواهد و روند تحولات جاری آمریکا مشخص است که انتخابات ریاست‌جمهوری پیش رو در این کشور، سرآغاز فصل جدیدی هم در عرصه‌های اجتماعی و هم سیاسی آمریکا خواهد بود و بسیاری در داخل آمریکا نسبت به روند این تحولات به شدت ابراز نگرانی کرده‌اند.

 

از جمله اندرو گاوتورپ، تحلیلگر سیاسی مسائل آمریکا در ارزیابی خود از روند جاری در این کشور همزمان با شیوع کرونا معتقد است که شیوع ویروس کرونا در آمریکا منازعه میان دولت فدرال و ایالت‌ها را افزایش داده و فدرالیسم را در این کشور به چالش کشیده است. این درحالی است که دخالت های ترامپ خارج از این قواعد جریان دارد و به عمد یا سهوی دیکتاتوری را به شکل تازه به نمایش گذاشته ودر این شرایط نیز منتقدان وی تاکید دارند که ترامپ تصویری از یک آمریکای بی صاحب را ترسیم کرده است. گاوتورپ همچنین معتقد است،‌ فقدان رهبری مسئولانه در کاخ سفید به ناکارآمدی نظام سیاسی آمریکا منتج شده است.

 

همچنین هم سو با این هشدارها، «دن کوتس»، مدیر سابق اطلاعات ملی آمریکا در سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ با انتشار یادداشتی در «نیویورک تایمز»، نسبت به روند تحولات جاری و اوضاع آمریکا به شدت ابراز نگرانی کرده و خواستار اقدام فوری کنگره این کشور برای مقابله با شرایط نامساعد داخلی فعلی شده است.

 

کوتس در یادداشت خود می گوید: تا کنون بسیار شنیده‌ایم که انتخابات ریاست‌جمهوری پیش رو در آمریکا مهمترین و سرنوشت سازترین انتخاباتی است که تا کنون در زندگی خود دیده‌ایم. اما اهمیت این انتخابات فقط به این نیست که کدام نامزد و یا کدام حزب سیاسی قرار است پیروز شود. بلکه بسیاری از رای دهندگان با این سوال مواجه هستند که تجربه دموکراسی آمریکایی به عنوان یکی از ابتکارات سیاسی تاریخ بشر، باقی خواهند ماند یا خیر؟ شکل گیری این سوال به دلیل شرایط مبهم و خطرناک فعلی در آمریکاست که برای رای دهندگان پیش آمده است.

هشدار سندرز در مورد اقدامات ترامپ و تهدید ترامپ به جلوگیری از نامزدی بایدن در انتخابات

برنی سندرز با توجه به تلاش‌ دونالد ترامپ برای فرار از شکست در انتخابات ۲۰۲۰ در مورد اقدامات وی پس از پیروز نشدن در این انتخابات هشدار داد.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, جهان, خبر, فساد

بلومبرگ؛ چین، برنده دوئل تجاری با آمریکا

پس از چهار سال سیاست‌های بی‌رحمانه در قبال چین، روز جمعه کمپین ضد چینی دونالد ترامپ با اعمال محدودیت‌های جدید برای دانلود نرم‌افزار «وی‌چت»، برنامه پیام‌رسان و پرداخت محبوب چینی، و برنامه اشتراک‌گذاری «تیک‌تاک» وارد فاز تازه‌ای شد. با این حال، به نظر می‌رسد آخرین کارت بازی را تاکنون چینی‌ها رو کرده‌اند.

ادامه

اقتصادی, المان, امریکا, امریکای شمالی, تحلیل, جهان, چین, شرق آسیا