سئول: کره شمالی از روسیه فناوری ساخت زیردریایی دریافت کرد

وزارت دفاع کره جنوبی مدعی شد که کره شمالی احتمالا از روسیه در زمینه فناوری ساخت زیردریایی هایی که توانایی پرتاب موشک های بالستیک را داشته باشند، کمک هایی دریافت کرده است. به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، «آن گیو باک» (Ahn Gyu-back) وزیر دفاع کره جنوبی امروز طی جلسه ای ... سئول: کره شمالی از روسیه فناوری ساخت زیردریایی دریافت کرد

ادامه

جهان, خبر, روسیه, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی, مشارکت راهبردی

واکنش تند چین به طرح آمریکا برای ممنوعیت پروازهای مسافرتی بر فراز روسیه

پکن طرح پیشنهادی واشنگتن برای ممنوع کردن پرواز خطوط هوایی چین بر فراز حریم هوایی روسیه در مسیر رفت و برگشت به آمریکا را مورد انتقاد قرار داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، وزارت خارجه چین به پیشنهاد دولت آمریکا ممنوعیت پرواز هواپیماهای خطوط هوایی چین بر فراز حریم هوایی روسیه از ... واکنش تند چین به طرح آمریکا برای ممنوعیت پروازهای مسافرتی بر فراز روسیه

ادامه

آسیا, آمریکا, اروپا, اقتصادی, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, غرب

ترامپ: تعرفه ۱۰۰ درصدی بر کالاهای چینی وضع می‌کنم

رئیس جمهوری آمریکا از اعمال تعرفه ۱۰۰ درصدی بر روی کالاهای چینی خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه الجزیره قطر، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده تعرفه‌های گمرکی ۱۰۰ درصدی بر کالاهای چین اعمال خواهد کرد و این اقدام در کنار فهرست فعلی تعرفه‌ها انجام می‌شود. وی افزود ... ترامپ: تعرفه ۱۰۰ درصدی بر کالاهای چینی وضع می‌کنم

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

تقویت نیروی دریایی کره‌شمالی با هدف مقابله با تهدیدهای آمریکا و متحدانش

رهبر کره‌شمالی در واکنش به تقویت نیروی‌ دریایی آمریکا و متحدان آسیای شرقی واشنگتن، خواستار تقویت نیروی دریایی این کشور برای ایجاد بازدارنگی و مقابله با دشمنان این کشور شد. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از خبرگزاری مرکزی کره‌شمالی، کیم جونگ‌اون در حاشیه نمایشگاه سالانه توسعه دفاعی کره‌شمالی از ناوشکن «چو هیوُن» بازدید کرد و ... تقویت نیروی دریایی کره‌شمالی با هدف مقابله با تهدیدهای آمریکا و متحدانش

ادامه

آمریکا, جهان, خبر, خلع سلاح هسته‌ای, ٰژئوپلیتیک, ژاپن, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی

از فرار تا بازگشت مغزها؛ چرا دانشمندان چینی آمریکا را ترک می‌کنند؟

سرمایه‌گذاری کلان چین در حوزه‌های علمی و فناوری نوین زمینه‌ بازگشت دانشمندان و نخبگان چینی را رقم زده است؛ روندی که از «فرار مغزها» به «بازگشت مغزها» تغییر مسیر داده و می‌تواند توازن علمی میان واشنگتن و پکن را دگرگون کند. به گزارش روز شنبه ایرنا، پس از سخت‌گیری‌های جدید آمریکا در صدور روادید (H-۱B) ... از فرار تا بازگشت مغزها؛ چرا دانشمندان چینی آمریکا را ترک می‌کنند؟

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جهان, چین, خبر, دانشجویان, شرق آسیا

هشدار آمریکا به جزایر سلیمان درخصوص ایجاد رابطه با چین

شماری از مقامات آمریکایی با حضور در پایتخت جزایر سلیمان تلاش کردند مسئولان این کشور را از چرخش دیپلماتیک از تایوان به‌ سمت چین، منصرف کنند.

 

به نوشته خبرگزاری «رویترز»،‌ «کاترین ایبرت گری» سفیر آمریکا در کشورهای «پاپوا گینه نو»، جزایر سلیمان و «وانواتو» در پاسخ به خبرنگاران حاضر در پایتخت جزایر سلیمان در مورد احتمال قطع روابط این کشور با تایوان و برقراری روابط با چین، گفت: «می‌خواهیم نخست‌وزیر و مردم جزایر سلیمان و اعضای پارلمان را تشویق کنیم احساس نکنند در زمینه این تصمیم‌گیری تحت‌فشار هستند. درخصوص سرمایه‌گذاری و پروژه‌ها پرس‌وجو کنند که آیا این‌ها وام هستند یا کمک مالی».

 

«آن ماری یاستیشوک» معاون دستیار رئیس بخش آسیایی آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا مدعی شد: «هنگامی که ما [آمریکایی‌ها] به کشوری می‌آییم ‌به‌دنبال این هستیم که چگونه می‌توانیم از طریق سیستم کمک مالی همکاری داشته باشیم. ما قرض نمی‌دهیم».

 

کشور ۶۰۰ هزار نفری جزایر سلیمان که تا سال ۱۹۷۵ تحت قیمومیت انگلیس بود، از انتخابات عمومی ماه آوریل سال جاری میلادی در حال بررسی چرخش موضع درخصوص روابط با چین و تایوان است.

 

آمریکا چین را متهم می‌کند که کشورهای فقیر حوزه اقیانوسیه را تحت نام اعطای وام برای اجرای پروژه‌های عظیم زیرساختی، در «تله بدهی» می‌اندازد و آن‌ها را به خود وابسته می‌کند.

 

آمریکا مدعی است سیاست چین در قبال این کشورها «اقتصاد دزد دریایی‌وار» است. ادعایی که چین بارها آن را رد کرده است.

 

چین تایوان را بخشی از خاک خود می‌داند و روابط دیپلماتیک با هر کشور را به قطع رابطه دیپلماتیک آن کشور با تایوان منوط می‌کند. تایوان که تحت کنترل حاکمان چین تا پیش از انقلاب کمونیستی است، تا سال ۱۹۷۱ با عنوان جمهوری چین کرسی چین در سازمان ملل و شورای امنیت را در اختیار داشت، اما از آن سال از این کرسی خلع ید شد. در حال حاضر تنها ۱۶ کشور با تایوان رابطه دیپلماتیک دارند.
فارس