نیویورک تایمز: آمریکا ۷ میلیارد دلار برای بمباران یمن هدر داد

رسانه آمریکایی حملات هوایی این کشور به یمن را یک رسوایی بزرگ توصیف کرد و گزارش داد: ایالات متحده چندین برابر بیشتر از پس‌انداز حاصل از قطع کمک‌های بشردوستانه به یمن برای بمباران این کشور هزینه کرده است.

به گزارش ایسنا، رسوایی استفاده مقامات ارشد آمریکا از یک پیام‌رسان ناامن، موسوم به «سیگنال گیت» خشم و انزجار زیادی را به خاطر نحوه‌ تبادل پیام آنها در مورد حملات نظامی به یمن برانگیخت. اما این ماجرا از یک رسوایی بزرگ‌تر پرده برمی‌دارد.

این رسوایی مربوط به یک سیاست شکست‌خورده است که دشمنان ایالات متحده را تقویت می‌کند، امنیت این کشور را تضعیف می‌کند و به قیمت جان هزاران نفر تمام خواهد شد. این رسوایی، وجهه‌ رئیس جمهور «جو بایدن» را نیز لکه‌دار می‌کند اما در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ به اوج خود می‌رسد.

نیویورک تایمز با این مقدمه نوشت: همه چیز به حملات وحشیانه اسرائیل به نوار غزه بازمی‌گردد، زمانی که ارتش یمن در حمایت از فلسطین کشتی‌های مرتبط با اسرائیل را در دریای سرخ هدف قرار می‌داد و مانع تجارت بین‌المللی می‌شد. در روابط بین‌الملل مشکلات بیشتر از راه‌حل‌ها هستند. راه حل آسانی برای این مساله وجود نداشت و جو بایدن (رئیس جمهور پیشین آمریکا) با یک سال حملات هوایی به یمن که میلیاردها دلار هزینه داشت اما هیچ دستاورد مشخصی نداشت، به آن پاسخ داد.

ترامپ پس از روی کار آمدن، فشار بر یمن را افزایش داد. او کمک‌های بشردوستانه در سراسر جهان را کاهش داد، به ویژه یمن که به شدت آسیب دید. نیمی از کودکان زیر ۵ سال یمن دچار سوء تغذیه هستند. یونیسف می‌گوید: «آماری که تقریباً در سراسر جهان بی‌نظیر است.» به گفته «تام فلچر» رئیس امور بشردوستانه سازمان ملل، کاهش کمک‌ها اخیراً بیش از ۲۰۰۰ برنامه تغذیه‌ای را مجبور به تعطیلی کرده است. برنامه‌های کمکی برای توانمندسازی دختران یمنی و کاهش ازدواج کودکان نیز در نتیجه این اقدامات قطع می‌شوند.

این در حالی است که پول واقعی که آمریکا در یمن خرج می‌کند، صرف بمب می‌شود اما تیم «ایلان ماسک» که مسئول کاهش‌ هزینه‌های دولت از طریق وزارت بهره‌وری دولت هستند، ظاهراً از این هزینه غافل بودند. ایالات متحده در حالی که با گرسنگی دادن به دختران و پسران کوچک در یمن مبالغ ناچیزی را پس‌انداز کرد، کارزار بایدن برای بمباران یمن را تشدید و تقریباً هر روز به اهدافی در این کشور حمله کرد. تنها در ماه اول کارزار بمباران ترامپ، بیش از یک میلیارد دلار سلاح و مهمات هزینه شد.

ارتش یمن تنها در عرض شش هفته، هفت پهپاد ام‌کیو-۹ ریپر (MQ-۹ Reaper) را سرنگون کرد که هر کدام حدود ۳۰ میلیون دلار قیمت داشتند و ایالات متحده دو جنگنده اف/آ۱۸ سوپر هورنت (F/A-۱۸ Super Hornet) را از دست داد که هر کدام ۶۷ میلیون دلار قیمت داشتند.

اندیشکده «دیفنس پریاریتیز» (Defense Priorities) مستقر در واشنگتن تخمین می‌زند که ایالات متحده در دوران بایدن و ترامپ بیش از هفت میلیارد دلار را در بمباران یمن طی کمی بیش از دو سال هدر داده است. به نظر می‌رسد بیشتر این مبلغ در زمان ریاست جمهوری بایدن هزینه شده است.

«لیندا بیلمز» متخصص هاروارد در زمینه هزینه‌های درگیری نظامی معتقد است که با احتساب هزینه استقرار ناوهای هواپیمابر، حقوق جنگی و سایر عوامل، هفت میلیارد دلار تخمین معقولی است. او گفت: هزینه‌های ایالات متحده در برابر حوثی‌ها نامتقارن است. ما یک میلیون دلار موشک برای پاسخ به پهپادهای ۲۰۰ تا ۵۰۰ دلاری یمنی‌ها هزینه می‌کنیم!

نیویورک تایمز ادامه داد: اما این هفت میلیارد دلار چه دستاوردی داشته است؟ طبق گزارش «پروژه داده‌های یمن» که یک سازمان غیرانتفاعی است، بمباران ایالات متحده تا حدی قابلیت‌های یمنی‌ها را تضعیف کرد، همچنین ظرفیت نظامی آمریکا را کاهش داد و مهمات کمیاب را سوزاند. به نظر می‌رسد طی کمی بیش از دو سال، یمنی‌ها حدود هفت درصد از کل ذخایر پهپادهای ام‌کیو-۹ ریپر آمریکا را سرنگون کرده‌اند.

ترامپ پیشتر در ماه مارس اعلام کرد که بمباران‌هایش ارتش یمن را «کاملاً نابود» خواهد کرد اما او در این ماه عقب‌نشینی و وقفه‌ای در عملیات تهاجمی خود اعلام کرد. او با وعده ارتش یمن مبنی بر عدم هدف قرار دادن کشتی‌های آمریکایی، آبروی خود را حفظ کرد اما این مشکل اصلی نبود، زیرا اکثریت قریب به اتفاق کشتی‌ها در دریای سرخ آمریکایی نیستند. ارتش یمن سپس با هشتگ «یمن آمریکا را شکست می‌دهد» اعلام پیروزی کرد.

روزنامه آمریکایی تاکید کرد: با نگاهی به گذشته، ترامپ اساساً سیاست شکست‌خورده بایدن را تشدید کرد اما در عین حال، ظرفیت بیشتری نسبت به بایدن برای اصلاح خود نشان داد.

اکنون این سوال مطرح است که ترامپ برای متوقف کردن حملات ارتش یمن به کشتی‌ها چه کاری می‌تواند انجام دهد؟ گام بدیهی این است که اسرائیل را برای پذیرش توافقی که بازگشت همه زندانیان و آتش‌بس پایدار در غزه را فراهم می‌کند، بسیار بیشتر تحت فشار قرار دهد.

«گریگوری دی. جانسن» متخصص یمن در موسسه «کشورهای عربی خلیج فارس» گفت: نتیجه این شرایط، این است که یمنی‌ها خود را عمیق‌تر در قدرت تثبیت خواهند کرد که ریشه‌کن کردن آنها را در آینده دشوارتر خواهد کرد. یمن هرگز گزینه‌های خوبی را در اختیار ما قرار نداد. اما در نتیجه انتخاب‌های غیرمعمول و ضعیف ما، من داستان هشداردهنده‌ای از هزینه سیاست خارجی ناکارآمد می‌بینم، زیرا نتیجه این بوده است: گرسنگی، مرگ دختران و پسران، تضعیف امنیت آمریکا و پیروزی برای دشمنان ما. و همه این‌ها با هزینه هفت میلیارد دلار از مالیات‌های ما. اکنون، این یک رسوایی است.

گروه های تروریستی در مرکز سوریه به جان هم افتادند

رسانه های خبری از درگیری نیروهای امنیتی رژیم الجولانی و گروه داعش در مرکز سوریه خبر دادند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه المیادین، نیروهای امنیتی رژیم الجولانی و گروهک تروریستی داعش در بیابان تدمر در حومه شرقی حمص در مرکز سوریه با یکدیگر درگیر شدند. در همین راستا، ساعتی پیش بود که ... گروه های تروریستی در مرکز سوریه به جان هم افتادند

ادامه

امنیتی, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, سوریه

«اورتگاس»: سیاست جنگ فرسایشی آمریکا علیه روسیه شکست خورده است

معاون فرستاده ویژه آمریکا به منطقه نسبت به شکست سیاست‌های این کشور در قبال روسیه اذعان کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، مورگان اورتگاس معاون فرستاده ویژه آمریکا به خاورمیانه اذعان کرد که تاکتیک‌های این کشور به ویژه دولت بایدن برای راه انداختن جنگ فرسایشی علیه روسیه شکست خورده است. وی افزود: ... «اورتگاس»: سیاست جنگ فرسایشی آمریکا علیه روسیه شکست خورده است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, تحلیل, خاورمیانه, روسیه

ارتش اشغالگر رسماً آغاز عملیات «ارابه‌های گدعون» و گسترش جنگ علیه غزه را اعلام کرد

ارتش اشغالگر از حملات گسترده در ۲۴ ساعت گذشته و تقویت نیروهای خود در مناطقی از نوار غزه، به عنوان بخشی از مراحل اولیه عملیات «ارابه‌های گدعون» خبر داد. به گزارش ایسنا، «آویخای ادرعی»، سخنگوی ارتش اشغالگر در بیانیه‌ای اعلام کرد: «طی روز گذشته، ارتش اسرائیل حملات گسترده‌ای را آغاز کرده و نیروهای خود را ... ارتش اشغالگر رسماً آغاز عملیات «ارابه‌های گدعون» و گسترش جنگ علیه غزه را اعلام کرد

ادامه

اسراییل, اشغالگری, جهان, خاورمیانه, خبر, فلسطین

مرکز مطالعات اسرای فلسطین؛ اعدام اسیران فلسطینی با دست و پای بسته

مدیر مرکز مطالعات اسرای فلسطینی به اقدامات ضدبشری اسرائیل علیه اسیران و ترور آنها اشاره کرد و گفت اسرای فلسطینی در شرایط غیرانسانی به سر می برند. به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری شهاب، «ریاض الأشقر»، مدیر مرکز مطالعات اسرای فلسطین اعلام کرد: اشغالگران اسرائیلی مرتکب جنایات اعدام میدانی اسیران فلسطینی در ... مرکز مطالعات اسرای فلسطین؛ اعدام اسیران فلسطینی با دست و پای بسته

ادامه

اسراییل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, دیوان داوری لاهه, زنان, فلسطین, کودکان, گرسنگی, گزارش