دولت «وفاق ملی» و غارت کارگران و زحمتکشان

سیاست توسعه‌طلبانه دولت جنایتکار اسرائیل به‌ویژه برای گسترش جنگ در منطقه اوضاع بسیار دشوار و خطرناکی را رقم زده ‌است. این وضعیت به‌ویژه برای طبقه کارگر و زحمتکشان میهن ما پیکار برای صلح و علیه جنگ و جنگ‌افروزی را به یکی از اولویت‌های مبارزهٔ کنونی جنبش کارگری و حرکت‌های سندیکایی در دو عرصهٔ صنفی و ... دولت «وفاق ملی» و غارت کارگران و زحمتکشان

ادامه

آزادی, استبداد, استثمار, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, بازنشستگان, پرستاری, خصوصی‌سازی, صلح, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, معیشت, مقاله

رسوایی بزرگ آمریکا در غزه؛ دریغ از ارسال یک کیسه آرد

«عبدالباری عطوان» تحلیلگر جهان عرب با اشاره به تداوم جنایات اسرائیل در غزه در سایه مذاکرات مربوط به آتش بس به شدت از نقش آمریکا در این زمینه انتقاد کرد و گفت که واشنگتن به دنبال فخرفروشی به جهانیان است و هنوز یک کیسه آرد یا محموله دارو به این منطقه ارسال نکرده است. به ... رسوایی بزرگ آمریکا در غزه؛ دریغ از ارسال یک کیسه آرد

ادامه

آمریکا, اسراییل, اشغالگری, تروریسم, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, صهیونیسم, فلسطین, قطر, لبنان, مصر, مقاله

«ناتو»، سلاح‌های هسته‌ای، و «جنگ سرد»ی تازه

کنی کویل، روزنامه‌نگار ترقی‌خواه انگلیسی و صاحب‌نظر در زمینهٔ مسایل سیاست‌های منطقه‌ای که در کشورهای شرق آسیا فعالیت می‌کند، در تحلیلی بر نوشته‌های وزیر امور خارجه جدید بریتانیا دربارهٔ آسیا و منطقه هند و اقیانوس آرام- مناطقی که احتمال زیاد درگیری نظامی در آن‌ها داده می‌شود- آیندهٔ سیاست خارجی دولت “حزب کارگر” را بررسی می‌کند. ... «ناتو»، سلاح‌های هسته‌ای، و «جنگ سرد»ی تازه

ادامه

آمریکا, استرالیا, امنیتی, انگلیس, تایوان, تحریم, جنگ سرد, جهان, چین, ژاپن, فیلیپین, کانادا, کره جنوبی, محیط زیست, مقاله, ناتو, هندو پاسیفیک, هندوستان

صدای رسای بازنشستگان: اتحاد علیه فقر، فساد، و تبعیض

در چهار دهه اخیر کارگزاران رژیم در دولت‌ها و مجلس‌های مختلف تقریباً تمام صندوق‌های بازنشستگی زحمتکشان را غارت کرده‌اند. مسئولین حکومتی با “برنامه هفتم توسعه” وعدۀ به‌اصطلاح متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از ابتدای سال ۱۴۰۳ را داده بودند. مطابق پیش‌بینی‌های گردانندگان دولت پیشین برای تأمین ۵۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان ... صدای رسای بازنشستگان: اتحاد علیه فقر، فساد، و تبعیض

ادامه

استبداد, بازنشستگان, حقوق بشر, درمان, زنان, فرهنگیان, فساد, فقر, معیشت, مقاله

کودتای آمریکایی- انگلیسی ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، گُسلِ تاریخی‌ عمیقی در مسیر تحول‌های ملی و دموکراتیک در میهن ما ایران!

در کشور ما ایران مبارزهٔ مردم و به‌ویژه زحمتکشان برای تعیین سرنوشت خود، برای برخورداری از حقوق و آزادی‌های دموکراتیک، و برای دستیابی به استقلال سیاسی- اقتصادی بیش از صد سال است که همچنان ادامه دارد. این مبارزه به بروز جنبش‌های آزادی‌خواهانه و استقلال‌طلبانه، ازجمله جنبش ملی‌ کردن صنعت نفت در ایران انجامید. ولی امپریالیست‌های ... کودتای آمریکایی- انگلیسی ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، گُسلِ تاریخی‌ عمیقی در مسیر تحول‌های ملی و دموکراتیک در میهن ما ایران!

ادامه

آزادی, آزادی‌های دموکراتیک, آمریکا, اجتماعی, اروپا, استبداد, استعمار, امپریالیسم, اندونزی, انگلیس, ایران, تاریخ, تروریسم, جمهوری ملی و دموکراتیک, جهان, خاورمیانه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, سیاسی, شیلی, عربستان سعودی, غارتگری, کمونیسم, کویت, گواتمالا, مقاله

نیویورک‌تایمز: اختلاف در دولت آمریکا بر سر نحوه تقابل با ایران

نیویورک تایمز نوشت تلاش‌های دولت آمریکا برای انزوای ایران علاوه بر افزایش تنش‌ها میان واشنگتن و بغداد، باعث اختلاف در دولت ترامپ شده است.

 

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی نوشت تلاش‌های آمریکا برای انزوای ایران، از جمله از طریق مجازات نظامیان و سیاستمداران عراقیِ به اصطلاح تحت حمایت تهران، نه تنها باعث افزایش تنش‌های میان واشنگتن و بغداد شده، بلکه به ایجاد اختلاف در دولت دونالد ترامپ نیز منجر شده است.

 

مقامات اطلاعاتی و نظامی آمریکا هشدار داده اند که افزایش فشار‌ها بر عراق، ممکن است خشم اعضای پارلمان و سیاستمدارن عراقی مرتبط با ایران را به دنبال داشته باشد و باعث محدود شدن تحرکات ۵ هزار و ۲۰۰ نیروی آمریکایی مستقر در خاک عراق شود.

 

این گزارش می‌افزاید مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا که رویکرد وی در برابر ایران رویکردی تقابلی است و باعث تیرگی روابط واشنگتن و متحدان اروپایی اش شده، تلاش‌های آمریکا برای تحت فشار قرار دادن عراق و وادار کردن این کشور به تقابل با همسایه اش را هدایت می‌کند. او روز سه شنبه وارد خاورمیانه شد تا با مقامات کویت، اسرائیل و لبنان درباره محدود کردن ایران گفتگو کند.

 

یکی از طرح‌های پیشنهادی پمپئو و برخی از مقامات کاخ سفید قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در فهرست «تشکیلات تروریستی خارجی» است. مقامات آمریکایی هشدار داده اند چنین اقدامی باعث خواهد شد تا دیگر کشور‌ها نیز مقامات نظامی و اطلاعاتی آمریکا را در فهرست‌های تروریستی قرار دهند.

 

نیویورک تایمز در ادامه می‌افزاید طبق طرح‌های پمپئو برخی از گروه‌های نظامی در عراق نیز از سوی آمریکا به عنوان تشکیلات تروریستی خارجی اعلام خواهند شد.

 

در ادامه گزارش تأکید شده است که بسیاری از گروه‌های نظامی عراق تحت نظر و با مجوز دولت مرکزی به طور قانونی فعالیت می‌کنند و بخشی از ۵۰ گروهی هستند که در برابر تروریست‌های داعش و دیگر گروه‌های تروریستی افراطی مبارزه و از دولت مرکزی عراق حقوق دریافت می‌کنند.

 

در ادامه گزارش به نقل از عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق، آمده است: آمریکایی‌ها می‌توانند تصمیماتی را که می‌خواهند اتخاذ کنند. اما چیزی که آمریکایی‌ها می‌بینند با چیزی که ما می‌بینیم متفاوت است. موضع ما در قبال نیرو‌های مردمی بسیار شفاف و واضح است.

 

در ادامه این گزارش اذعان شده است که مقامات وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) و آژانس اطلاعات مرکزی این کشور (سیا) با قرار دادن نام سپاه و گروه‌های نظامی عراق در فهرست «تشکیلات تروریستی خارجی» مخالف هستند، زیرا بیم آن را دارند که این اقدام نتیجه معکوس داشته باشد و باعث محدودیت در تحرکات نیرو‌های آمریکایی (مستقر در عراق) شود.

 

نگارنده مطلب همچنین می‌افزاید مقامات عراقی به دلیل اصرار دولت ترامپ برای پایبندی این کشور به تحریم‌های واشنگتن علیه تهران، خشمگین هستند. تنش‌ها میان بغداد و واشنگتن در سه ماهه گذشته شدت بیشتری یافته است.

 

ماه فوریه اظهارات ترامپ مبنی بر آنکه نیرو‌های آمریکایی برای تحت نظر داشتن ایران و اعمال فشار بر این کشور در عراق باقی می‌مانند، خشم سیاستمداران عراقی را در پی داشت. بغداد همچنین تاکنون در برابر فشار‌های پمپئو برای توقف واردات انرژی از ایران مقاومت کرده است. مقامات پنتاگون در این مورد نیز با عراقی‌ها موافق هستند.

 

در پایان گزارش نیویورک تایمز نیز به نقل از کارشناسان آمده است سفر پمپئو به خاورمیانه و تمرکز بر ایران در راستای تلاش‌های دولت ترامپ در حمایت از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، پیش از انتخابات در سرزمین های اشغالی است که قرار است نهم آوریل برگزار شود.
باشگاه خبرنگاران جوان

نوام چامسکی: آنچه که در ونزوئلا رخ می دهد یک کودتای نرم است

چامسکی: در دوره هوگو چاوز ( رئیس جمهور فقید ونزوئلا ) مشکلات زیادی وجود داشت اما از طرف دیگر، فقر به شدت کاهش و فرصت‌های شغلی گسترش یافت. مرتبا نظرسنجی از طرف آژانس های مهم نظرسنجی آمریکای لاتین درباره کشورهای امریکای لاتین انجام می‌شود.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, جهان, مقاله, ونزوئلا

کارشناس آمریکایی: روسیه برنده جنگ تحریم‌های غرب شده است

استاد دانشگاه ویرجینیای آمریکا معتقد است، تحریم‌های واشنگتن و اتحادیه اروپا که برای تنبیه روسیه به‌خاطر اقداماتش علیه اوکراین در نظر گرفته شد، برعکس به نفع مسکو تمام شده و باعث رشد اقتصادی و توسعه صنعت کشاورزی روسیه شده است.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, امریکا, تحریم, جهان, خبر, روسیه

تبلیغ خشونت بر ضد زنان، راهکار حاکمیت برای تحکیم بنیان خانواده!

روزنامه بشارت نو، ۵ اسفندماه، دربارهٔ پخش برنامه‌ای زن‌ستیزانه از سازمان صداوسیما، نوشت: “تصویر زندگی زن و مردی در صداوسیما و پس از آن پخش کلیپ آنها در فضای مجازی، جنجال‌هایی به‌دنبال داشت، زنی که در طول ۲۰ سال زندگی‌اش، به‌کرات کتک خورده و پس از آن ۲۷ بار برای طلاق به دادگاه رفته اما ... تبلیغ خشونت بر ضد زنان، راهکار حاکمیت برای تحکیم بنیان خانواده!

ادامه

ایران, حقوق بشر, زنان, مقاله