هشدار وانگ یی: آمریکا از پدافند موشکی جهانی دست کشیده و خطر جنگ هسته‌ای را دور کند

وزیر امور خارجه چین که در مسکو به سر می‌برد، از آمریکا خواست ایجاد سامانه دفاع موشکی جهانی را متوقف کند. او همچنین از واشنگتن خواست تا برای کاهش خطرات جنگ هسته‌ای تلاش کند. به گزارش ایسنا، وانگ یی، وزیر خارجه چین، در مصاحبه‌ای با ریانووستی بیان کرد، پکن معتقد است که آمریکا باید از ... هشدار وانگ یی: آمریکا از پدافند موشکی جهانی دست کشیده و خطر جنگ هسته‌ای را دور کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, امنیتی, انگلیس, بریکس, تایوان, تنش‌زدایی, جهان, چین, خلع سلاح, روسیه, سازمان ملل, شانگ‌های, شرق آسیا, شرق اروپا, صلح, کانادا, گزارش, مکزیک

حمایت نظامی از اروپا از اولویت پنتاگون خارج می‌شود

یک رسانه آمریکایی با استناد به یک سند محرمانه در مورد مدیریت ارتش آمریکا گزارش داد که در صورت پیشروی‌های روسیه، ایالات متحده حمایت نظامی قابل توجهی از اروپا نخواهد کرد. به گزارش خبرگزاری تسنیم روزنامه واشنگتن پست با استناد به سند موسوم به «راهنمای موقت استراتژی دفاع ملی» که در اختیار دارد، گزارش داده ... حمایت نظامی از اروپا از اولویت پنتاگون خارج می‌شود

ادامه

آسیا, آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, تایوان, چین, روسیه, گزارش, ناتو

نخست‌وزیر جدید گرینلند: آمریکا گرینلند را دریافت نخواهد کرد

نخست‌وزیر جدید گرینلند در پاسخ به اظهارات «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اینکه آمریکا گرینلند را دریافت خواهد کرد، گفت: «آمریکا گرینلند را دریافت نخواهد کرد. ما به هیچ کس دیگری تعلق نداریم. ما آینده خود را تعیین می کنیم.» به گزارش ایسنا، «ینس فردریک نیلسن» نخست‌وزیر جدید گرینلند در پاسخ به اظهارات ... نخست‌وزیر جدید گرینلند: آمریکا گرینلند را دریافت نخواهد کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, امنیتی, جهان, گرینلند, گزارش

متن کامل نامه ترامپ به خامنه‌ای؛ «اگر مذاکره نکنید، پیامدهای بدی درانتظار ایران است» و بازگشت ترامپ به سیاست «فشار حداکثری»

به‌دنبال اعلام رسمی ایران درباره پاسخ به نامه رئیس‌جمهوری آمریکا، منابع ایرانی جزئیاتی از محتوای این نامه را اعلام کردند. محمد صالح صدقیان، مدیر مرکز عربی مطالعات ایران، امروز (شنبه) متن نامه دونالد ترامپ را در شبکه اجتماعی «ایکس» منتشر کرد. به گزارش العربیه در متن این نامه، ترامپ با خطاب قرار دادن رهبر ایران ... متن کامل نامه ترامپ به خامنه‌ای؛ «اگر مذاکره نکنید، پیامدهای بدی درانتظار ایران است» و بازگشت ترامپ به سیاست «فشار حداکثری»

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, ایران, تحریم, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, صلح, عراق, عمان

اعتراضات مردم دانمارک علیه سیاست‌های ترامپ درباره گرینلند

تلویزیون دانمارکی TV۲ گزارش داد که صدها معترض روز شنبه در مقابل سفارت آمریکا در کپنهاگ، پایتخت دانمارک، تجمع کرده و شعارهایی با عنوان «آمریکا، کنار بکش» را در دست داشتند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، لارس لوکه راسموسن وزیر خارجه دانمارک امروز شنبه گفت: اتهامات و ادعاهای زیادی مطرح شده است. ... اعتراضات مردم دانمارک علیه سیاست‌های ترامپ درباره گرینلند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپای شمالی, جهان, حقوق بشر, خبر, دانمارک

نیوزویک: آمریکا رو به افول است

نشریه آمریکایی “نیوزویک” در مقاله‌ای با اشاره به شکست‌های متعدد امریکا در سیاست‌های عمومی، سیاست‌های ناکارآمد فزاینده، تا اپیدمی مشکلات روانی در میان جوانان آمریکایی نوشت: آمریکای قرن بیست‌ویکم روبه‌زوال می‌رود.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، «ویلیام کوپر» نوشینده این مقاله‌ به نتایج یک نظرسنجی جدید در موسسه گالوپ اشاره کرده و نوشت: این نظرسنجی نشان می‌دهد تنها ۳۳ درصد از آمریکایی‌ها از موقعیت این کشور در جهان امروز راضی هستند. این رقم در مقایسه با (۶۵ درصد) سال ۲۰۰۰، کاهش چشمگیری را نشان می‌دهد. از آنجایی که دونالد ترامپ و جو بایدن – دو کاندیدای پیر و نامحبوب ریاست جمهوری آمریکا بار دیگر به صحنه مبارزات انتخاباتی آمده‌اند، درک چنین احساساتی از سوی آمریکایی‌ها، چندان هم دشوار نیست.

این نویسده تحلیل‌های سیاسی دو سوال اساسی را مطرح می‌کند: آیا رکود آمریکا صرفاً یک روند کاهشی در رویکرد طولانی پیشرفت غیرخطی و در عین حال اساساً صعودی است؟ یا اولین مرحله از انحطاط شدید و غیرقابل برگشت ملی است؟

این مقاله پاسخ به این سوالات را به واکنش مردم آمریکا منوط کرده و نوشت: «مانند همه ملت‌ها، آمریکا نیز آن چیزی است که مردمش هستند. این در حالی است که اوضاع آن‌ها روز به روز بدتر می‌شود. قبیله گرایی در این کشور شدت می‌گیرد. پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی در دستکاری شناخت انسان هوشمندتر می‌شوند. نقایص نظام سیاسی در حال بدتر شدن و شکست‌های سیاست عمومی آمریکا در حال عمیق‌تر شدن هستند.»

نیوزویک در ادامه افزود: ارائه راه حل‌ها آسان است؛ بهبود آموزش مدنی در مدارس، افزایش آگاهی با سوگیری‌های شناختی در سراسر جامعه، شناخت بیشتر افراد سایر گروه‌های سیاسی، کاهش استفاده از رسانه‌های اجتماعی، گستردگی ساختارهای سیاسی برای تقویت احزاب سیاسی بیشتر، افزایش آزادی بیان، حفاظت از یکپارچگی انتخابات. اما تاکنون در عمل دستیابی به این اهداف غیرممکن بوده است.

دو فرآیند جهانی گسترده، روند مسیر بهبودی آمریکا را سخت‌تر می‌کند. نخست آن که، تکنولوژی روز به روز پیچیده‌تر می‌شود و از سوی دیگر نکات منفی آن نگران کننده‌تر از دستاوردهای مثبت آن است. نوآوری‌های آنلاین مانند دیپ فیک معایب اینترنت را تشدید و امنیت سایبری ضعیف امنیت داده‌های شخصی و کنترل سیستم‌های رایانه‌ای را تضعیف کرده است. برنامه‌های محبوب مانند تیک‌تاک به دولت‌های رقیب واشنگتن ‌امکان کنترل اطلاعات خصوصی آمریکایی‌ها را بیشتر می‌کند. از طرفی هوش مصنوعی (AI) بشریت را به خطر انداخته و اختراعات نظامی میدان‌های نبرد مانند هواپیماهای بدون سرنشین چهره جنگ را تغییر داده است.

این گزارش عامل دوم سخت‌تر شدن مسیر آمریکا برای جلوگیری از افول را پیچیدگی امور بین‌المللی معرفی کرده و افزود: آمریکا دو قرن کامل طول کشید تا به هژمونی جهانی دست یابد. دستاوردی که تنها در دو دهه آن را از دست داد.

نویسنده با اشاره به مقاله سپتامبر ۲۰۲۳ رابرت گیتس، رئیس سابق سیا و وزیر دفاع ایالات متحده در فارین افرز با عنوان «ابرقدرت ناکارآمد»، نوشت: تهدیدهای ژئوپلیتیکی علیه آمریکا در حال افزایش است. گیتس در این مقاله تاکید کرده بود: “ایالات متحده خود را در موقعیتی منحصر به فرد می‌بیند و آن مواجهه با دشمنان متجاوز با اشتباهات محاسباتی است. در حالی که خودش ناتوان از رسیدن به وحدت مورد نیاز برای مقابله با آن‌ها است و قدرت لازم برای منصرف کردن آنها از اشتباهاتشان را ندارد. ایالات متحده اکنون با تهدیدات جدی‌تری نسبت به دهه‌های گذشته برای امنیت خود مواجه است.»

ویلیام کوپر در پایان این مقاله افزود: بدترین سناریوی ناشی از ناکارآمدی آمریکا، سوءمدیریت داخلی نیست بلکه اشتباه محاسباتی این کشور در سیاست خارجی است. حقیقت قابل توجه این که آمریکا دقیقاً زمانی در حال افول است که چالش‌های پیش روی جهان در حال افزایش بوده و نیاز به حضور رهبری منطقی هرگز به این فوریت نبوده است.

زاخارووا: تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان را هدف قرار می‌دهیم

سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که در صورت درگیری و جنگ بین روسیه و ناتو، تسلیحات هسته‌ای مستقر در لهستان در فهرست اهداف نظامی مسکو قرار خواهند گرفت. به گزارش ایلنا به نقل از اسپوتنیک، سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که در صورت درگیری و جنگ بین روسیه و ناتو، تسلیحات هسته‌ای مستقر ... زاخارووا: تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان را هدف قرار می‌دهیم

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, تشنج‌ زایی, جنگ سرد, خبر, روسیه, شرق اروپا, لهستان

آمریکا و اوکراین مذاکره درباره توافق همکاری امنیتی را آغاز کردند

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین دوشنبه شب گفت که کی‌یف و واشنگتن مذاکرات در مورد توافق همکاری امنیتی دوجانبه را آغاز و طرح ارسال موشک‌های دوربرد به نیروهای مسلح اوکراین را نهایی کرده‌اند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، زلنسکی در پیام شبانه اظهار کرد: تیم‌های آمریکا و اوکراین کار روی توافقنامه امنیتی ... آمریکا و اوکراین مذاکره درباره توافق همکاری امنیتی را آغاز کردند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, ناتو

مجلس نمایندگان آمریکا لایحه کمک نظامی به اوکراین را تصویب کرد

مجلس نمایندگان آمریکا روز شنبه به اتفاق آرا بسته ۶۰ میلیارد دلاری کمک نظامی به اوکراین را تصویب کرد. به گزارش شنبه ایرنا از “تاس”, این نمونه نادری از همکاری حزب جمهوریخواه و دموکرات آمریکا بود که در آن دموکرات‌ها به جمهوری‌خواهان پیوستند تا این بسته کمک برای اوکراین را تصویب کنند. علاوه بر لایحه ... مجلس نمایندگان آمریکا لایحه کمک نظامی به اوکراین را تصویب کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, اوکراین, تایوان, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, فلسطین

سفیر پیشین آمریکا در کوبا به ۱۵سال زندان محکوم شد

«ویکتور مانوئل روچا» سفیر پیشین آمریکا در هاوانا به اتهام چهار دهه جاسوسی برای کوبا به ۱۵سال زندان محکوم شد. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، «بث بلوم» قاضی دادگاه فدرال در میامی روز جمعه پس از یک جلسه سه ساعت و نیمه به روچا گفت که «حداکثر مجازات» را برای وی تعیین ... سفیر پیشین آمریکا در کوبا به ۱۵سال زندان محکوم شد

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, بولیوی, جهان, خبر, کوبا