دیپلمات روس: قدرت‌های اروپایی به دنبال گسترش جنگ اوکراین هستند

«الکساندر گروشکو» معاون وزیر امورخارجه روسیه سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس را به دوگانه گویی متهم کرد و گفت که آنها خواهان پایان جنگ اوکراین نیستند و سیاست گسترش این درگیری را دنبال می‌کنند. به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، گروشکو اظهار نظر در مورد سخنان سیاستمداران اروپایی را دشوار دانست، چرا ... دیپلمات روس: قدرت‌های اروپایی به دنبال گسترش جنگ اوکراین هستند

ادامه

آلمان, آمریکا, انگلیس, اوکراین, تحریم, تحلیل, ترکیه, جنگ سرد, روسیه, شرق اروپا, فرانسه, لهستان

روسیه از طرح رقبای خود برای تقسیم این کشور خبر داد

رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه گفت که رقبای ژئوپلیتیکی این کشور با حمایت مالی سران غربی در حال برنامه ریزی برای تقسیم روسیه به بخش های مختلف هستند. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تاس، «سرگئی نارشکین» رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه تصریح کرد که مخالفان ژئوپلیتیکی مسکو از شکوه روسیه، ثروت عظیم انسانی و ... روسیه از طرح رقبای خود برای تقسیم این کشور خبر داد

ادامه

اقتصادی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, ٰژئوپلیتیک, شرق اروپا, غرب

هشدار درباره آسیب‌پذیری پدافند آمریکا در برابر موشک‌های بالستیک

درحالی‌که آمریکا از یک دهه پیش در حفره‌ عمیقی در زمینه توانمندی دفاع در برابر موشک‌های هایپرسونیک و دیگر تسلیحات پیشرفته قرار داشت، اما تحلیلگران می‌گویند این حفره به میزان چشمگیری عمیق‌تر شده است. به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش روزنامه «واشنگتن تایمز»، مدیر سابق پژوهش و مهندسی نوسازی پنتاگون در راس یک کمیته نیروی ... هشدار درباره آسیب‌پذیری پدافند آمریکا در برابر موشک‌های بالستیک

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, گزارش

سفیر چین: آمریکا نمی‌تواند ما را بترساند

سفیر چین در آمریکا گفت واشنگتن نمی‌تواند پکن را با تصمیماتش در راستای تجارت دوجانبه بترساند. به گزارش ایسنا، جنگ تجاری که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور ایالات متحده با وضع تعرفه‌های بالای تجاری جدید خود علیه تعداد زیادی از کشورها به راه انداخته باعث متوقف شدن حجم عظیم تجارت بین ۲ اقتصاد اول جهان شده است؛ ... سفیر چین: آمریکا نمی‌تواند ما را بترساند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا

نیوزویک: در شرایطی که پکن درسایه فشارهای آمریکا با جهش روبروست، اقتصاد واشنگتن زمین خورد

نشریه نیوزویک نوشت: در شرایطی که اقتصاد آمریکا زیر فشار تورم، بدهی‌های کلان و کاهش رشد قرار دارد، چین با عبور موفق از تحریم‌ها و فشارهای واشنگتن، جهشی چشمگیر در شاخص‌های اقتصادی ثبت کرد و توازن قدرت جهانی را به سوی شرق سوق داد. به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از این نشریه آمریکایی، در هفته‌ای ... نیوزویک: در شرایطی که پکن درسایه فشارهای آمریکا با جهش روبروست، اقتصاد واشنگتن زمین خورد

ادامه

آسیا, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اروپا, تحریم, جنگ تجاری, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

نیروی دریایی آمریکا، ناوگانی که دیگر قدرت اول جهان نیست

شمار رزمناوهای نیروی دریایی ارتش چین (PLAN) طی چند سال گذشته رو به افزایش گذاشته بطوری که اکنون تحلیلگران و ناظران بین‌المللی قدرت و توان نیروی دریایی چین را از نیروی دریایی آمریکا بالاتر و برتر می‌بینند.

 

به گزارش روز شنبه ایرنا، تارنمای شبکه خبری سی ان ان با پرداختن به این موضوع نوشت: چین در وضعیتی از ساخت و ساز کشتی است که جهان تاکنون چنین حجمی از ساخت کشتی را به خود ندیده است.

 

این رسانه خبری آمریکایی نوشت: از سال ۲۰۱۵میلادی تا به امروز، چین اقدام به ساخت کشتی‌هایی کرده است که اکنون این کشور را به بزرگترین قدرت دریایی در جهان بدل ساخته است.

 

بنابراین گزارش و اعلام «دفتر اطلاعات دریایی آمریکا» موسوم به «اونی» (ONI) شمار رزم ناوهای چین در سال ۲۰۱۵ میلادی ۲۲۵ فروند بود، اما تا سال ۲۰۲۰ میلادی به ۳۶۰ فروند رزمناو رسیده است که این تعداد، ۶۰ فروند بیش از رزمناوهای کنونی در ناوگان نیروی دریایی آمریکا است.

 

اونی پیش بینی می کند که شمار رزمناوهای نیروی دریایی ارتش آزادی بخش چین از هم اکنون تا چهار سال دیگر به ۴۰۰ فروند برسد.

 

سی ان ان در ادامه گزارش نوشت: «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین، درباره بالا بردن توان نظامی نیروی دریایی این کشور گفته است؛ «ماموریت و وظیعه ساخت نیروی دریایی قدرتمند هرگز به فوریت امروز نبوده است».

 

این شبکه خبری آمریکایی افزود: نیروی دریایی آمریکا در گزارشی سال گذشته میلادی اعلام کرد طی دو دهه اخیر شمار رزمناوهای نیروی دریایی چین سه برابر شده است.

 

دراین گزارش آمده است: نیروی دریایی چین هم اکنون دارای بزرگترین فرماندهی نیروی دریایی در جهان است، آنها پیشرفته ترین رزمناوهای سطحی، زیردریایی، ناوهواپیمابر، جت های جنگنده، ناوهای تهاجمی آبی خاکی، زیردریایی هایی با توان حمل موشک های هسته ای، رزمناوهای گارد سالحی و کشتی های یخ شکن قطبی را ساخته اند.

 

سی ان ان افزود: برخی از این رزمناوها و شناورهای جنگی ساخت چین نه تنها برابر بلکه بهتر از دیگر رزمناوهای آمریکایی است.

 

بنابراین گزارش، «اندرو اریکسون» (Andrew Erickson) استاد کالج جنگ نیروی دریایی آمریکا (US Naval War College) در گزارشی فوریه خود نوشت: ارتش چین نه تنها از کارخانه های کشتی سازی این کشور رزمناو دریافت می‌کند بلکه آنها رزمناوهایی با توانایی و قدرتی بالاتر برخوردارند.

 

این استاد کالج نیروی دریایی آمریکا به به ناوشکن های «تایپ ۰۵۵» (Type ۰۵۵ destroyer) – ناوشکن گریز از راداری که قابلیت پرتاب موشک های هدایت شونده را دارد، که برخی از تحلیلگران این نوع رزمناو چینی را به مراتب بهتر از رزمناوهای آمریکایی آبی خاکی از کلاس «تیکندروگا» (Ticonderoga-class) که یک ناو با قابلیت پرتاب موشک های هدایت شونده است، می‌دانند.

 

این گزارش می‌افزاید: درحالی که چین قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ شمار رزمناوهای نیروی دریایی خود را به ۴۰۰ فروند برساند، اما طرف آمریکایی بدون مشخص ساختن زمان خاصی، درنظر دارد تا ۳۳۵ فروند رزمناوها داشته باشد.

 

سی ان ان در ادامه این گزارش نوشت: البته هنوز نمی توان گفت که قدرت نیروی دریایی آمریکا به آخر رسیده است، چراکه شمار نیروی دریایی آمریکا با داشتن ۳۳۰هزار خدمه فعال بیشتر از طرف چینی است که درحال حاضر تنها ۲۵۰هزار نیروی فعال دریایی دارد.

 

این گزارش در ادامه با اشاره به توان بالاتر ناوهای هواپیمابر آمریکایی در قبال چین که شالوده آنها بر پایه ناوهای هواپیمابر روسی بنا نهاد شده است، افزود: نیروی دریایی آمریکا دارای ۹ هزار فروند موشک عمود پرواز است که از سطح رزمناوهای خود قابلیت پرتاب دارند درحالی که چین تنها یکهزار فروند از این نوع موشک با چنین قابلیتی را دارا است.

دراستراتژی بایدن، چین تنها رقیبی‌ست که توان به‌چالش کشیدن نظام ناعادلانه سرمایه‌داری را دارد

کاخ سفید با انتشار “رهنمود استراتژیک موقت امنیت ملی”، به چین، به عنوان تنها رقیبی که برای به چالش کشاندن نظام آزاد و باثبات بین‌الملل قابلیت تجمیع توان اقتصادی، دیپلماتیک، نظامی و فناوری خود را دارد، اشاره شده است.

ادامه

اسراییل, افغانستان, امریکا, امریکای شمالی, ایران, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, سرمایه‌داری, سیاست جهانی, فلسطین

به‌دنبال استقرار بمب‌افکن‌های استراتژیک آمریکا در نروژ، فرمانده ارتش این کشور از احتمال درگیری با روسیه خبر داد

فرمانده ارتش نروژ با اشاره بر لزوم کاهش تنش‌ها در روابط با روسیه، بر نیاز به گفت‌و‌گو میان دو کشور تاکید کرد.

ادامه

امریکا, جهان, حضور نظامی, خبر, روسیه, شرق اروپا, شمال اروپا, ناتو, نروژ