سرتیپ ‘عبدالسلام الحاسی’ فرمانده اتاق عملیات ارتش لیبی (تحت فرمان ژنرال خلیفه حفتر ) امروز شنبه اعلام کرد: استان ‘الجفره’ به طور کامل تحت کنترل نیروهای ارتش لیبی درآمده است.
وی در مصاحبه با شبکه اسکای نیوز عربی گفت: نیروهای ارتش کنترل کامل منطقه الجفره، شهرک ها و از جمله پایگاه هوایی آن را به دست گرفته است و نیروهای القاعده را در هم کوبیده است.
پایگاه خبری اخبار لیبیا نیز گزارش داد: بزرگان قبایل سوکنه ، ودان وهون از ورود نیروهای ارتش به الجفره استقبال و بر ضرورت پاکسازی منطقه از گروه های تروریستی تاکید کردند.
استان الجفره منطقه ای بیابانی و در مرکز لیبی، در ۵۰۰کیلومتری جنوب غرب بنغازی و ۵۰۰ کیلومتری جنوب شرق طرابلس است.
لیبی از زمان سقوط حکومت معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ دستخوش جنگ و ناآرامی است.
این کشور اکنون دو دولت موازی دارد؛ دولت وفاق ملی به ریاست فائز سراج در طرابلس که مورد حمایت جامعه جهانی بوده و دیگری دولت طبرق در شرق لیبی به ریاست ژنرال حفتر که فرمانده نیروهای مسلح این کشور است.
در این حال روزنامه ساندی تایمز چاپ انگلیس از حمایت تسلیحاتی دولت مورد حمایت غرب در لیبی از گروه تروریستی داعش در این کشور پرده برداشت.
روزنامه ساندی تایمز در شماره امروز خود با عنوان “دولت لیبی شبه نظامیان هم پیمان داعش را مسلح می کند”، نوشت: دولت لیبی به ریاست فایز سراج که غرب آن را به رسمیت شناخته است، به نظر می رسد که در مسلح کردن شبه نظامیان هم پیمان با داعش دست دارد که دیپلمات های غربی این امر را “نقضی آشکار” می دانند.
این روزنامه نوشت: گشتی های دریایی اروپایی در طول شش ماه گذشته، پنج بار کشتی های متعلق به دولت سراج را بین شهرهای مصراته و بنغازی لیبی توقیف کرده اند که هربار در داخل آنها مقادیری سلاح وجود داشته است.
به نوشته ساندی تایمز، دستگاههای اطلاعاتی غربی معتقدند که دولت سراج این سلاح ها را در اختیار شبه نظامیان در بنغازی قرار می دهد که برخی از آنها هم پیمان با داعش هستند و این شبه نظامیان با عناصر مسلح وابسته به خلیفه حفتر سرلشکر سابق ارتش لیبی می جنگند.
به نوشته ساندی تایمز، خلیفه حفتر دشمن اصلی کنونی دولت سراج است و عناصر مسلح وابسته به وی در طول ماههای گذشته در حال جنگیدن برای سلطه بر شهر بنغازی هستند.
ساندی تایمز افزود: بعد مداخله دولت سراج، فرماندهی ایطالیاییِ ماموریت دریایی اتحادیه اروپا برای اعمال تحریم های تسلیحاتی علیه لیبی به مصادره این سلاح ها اعتراض کرده است اما دولت های اروپایی در جریان نشستی در مقر اتحادیه اروپا در بروکسل با این موضع ایتالیا مخالفت کرده اند.
به نوشته ساندی تایمز، اتحادیه اروپا درخصوص شکست فرماندهی ایتالیایی ماموریت اعمال تحریم های تسلیحاتی علیه لیبی نگران است زیرا کشتی های یاد شده در آبهای بین المللی بوده اند.