نیجریه، تاکید برارتقای همکاری‌های اقتصادی با کشورهای عضو «بریکس»

نیجریه اعلام کرد که این کشور از فرصت جایگاه شریک گروه «بریکس»، برای پیشبرد مشارکت‌های راهبردی مطابق با هدف‌های توسعه‌ای و همچنین تقویت همکاری با کشورهای عضو بریکس استفاده خواهد کرد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از «شینهوا»، وزارت امور خارجه نیجریه روز شنبه در بیانیه‌ای ضمن پذیرش رسمی دعوت برای پیوستن به گروه بریکس به عنوان یک کشور شریک، افزود: نیجریه قصد دارد از این سکو برای پیشبرد هدف‌های مشترک در زمین تجارت و سرمایه‌گذاری ، امنیت انرژی، توسعه زیرساخت‌ها ، فناوری و تغییرات آب و هوایی بهره بردای کند.

وزارت خارجه نیجریه خاطرنشان کرد: پذیرش رسمی این دعوت ، تاکیدی بر تعهد نیجریه به تقویت همکاری بین‌المللی و استفاده از فرصتهای اقتصادی است. بریکس به عنوان بلوکی از اقتصادهای مهم در حال توسعه، یک سکوی منحصر به فرد برای نیجریه برای ارتقای تجارت، سرمایه گذاری و همکاری اجتماعی-اقتصادی با کشورهای عضو فراهم می‌کند.

این بیانیه می‌افزاید: مشارکت با بریکس همچنین مطابق با برنامه‌های ملی نیجریه در زمینه رشد فراگیر، یکپارچگی منطقه‌ای و مشارکت فعالانه در شکل دهی به یک نظم اقتصادی منصفانه است. نیجریه مشتاق تعامل سازنده با کشورهای عضو بریکس به منظور تقویت نوآوری و تبادلات مردم با مردم مطابق با منافع ملی و اولویت های راهبردی است.

کارشناسان بر این باورند که نیجریه به عنوان کشور شریک بریکس می‌تواند برای کاهش وابستگی خود به دلار آمریکا و تشویق و تقویت تجارت با پول ملی خود تلاش کند که این مساله به کاهش فشارهای ارزی بر دولت که یکی از مشکلات اقتصاد نیجریه است، کمک خواهد کرد.

نیجریه همچنین می‌تواند مطابق شرایط خاصی برای تامین پروژه‌های زیربنایی از طریق بانک توسعه جدید بریکس (NDB) اقدام کند. اندیشکده «شورای روابط خارجی» آمریکا در گزارشی در ماه دسامبر نوشت که یکی از هدفهای بریکس این است که به عنوان جایگزینی برای «بانک جهانی» و «صندوق بین المللی پول» عمل کند.

کشورهای آفریقایی در صف عضویت در بریکس

نیجریه پس از اوگاندا دومین کشوری است که به عنوان شریک به گروه بریکس می‌پیوندد. اوگاندا اول ژانویه ۲۰۲۵ به عنوان شریک به بریکس پیوست. دو کشور آفریقایی مصر و اتیوپی نیز در کنار جمهوری اسلامی ایران و امارات متحده عربی از حوزه خلیج فارس در ابتدای سال ۲۰۲۴ به عضویت «بریکس» در آمده بودند.

انتظار می رود که کشور الجزایر نیز در آینده ای نزدیک پاسخ رسمی خود را درباره پیوستن به بریکس به عنوان کشور شریک اعلام کند. همچنین کشورهای بورکینافاسو، زیمبابوه، کنگو، مراکش، سنگال، چاد ، گینه استوایی و سودان جنوبی نیز از جمله کشورهایی هستند که به مشارکت در فعالیت‌های بریکس و عضویت در این سازمان علاقه نشان داده و در صف پیوستن به این سازمان هستند.

پس از پیوستن آفریقای جنوبی به گروه «بریک» (برزیل، روسیه، هند و چین) در سال ۲۰۱۰ و تبدیل آن به «بریکس»، هم اکنون با عضویت مصر و اتیوپی به عنوان عضو رسمی، و اوگاندا و نیجریه به عنوان کشور شریک، وزن و جایگاه قاره آفریقا در بریکس افزایش یافته است.

کشورهای بلاروس، بولیوی، کوبا، مالزی، قزاقستان، ازبکستان و تایلند دیگر کشورهای شریک بریکس هستند. اندونزی یکی دیگر از کشورهای شریک بریکس بود که روز ۱۷ دی ماه امسال به عضویت کامل این سازمان درآمد.

آشنایی با نیجریه

کشور نیجریه در غرب آفریقا از قطب‌های سیاسی و اقتصادی قاره آفریقا به شمار می‌رود. نیجریه به همراه آفریقای جنوبی بیش از یک پنجم جمعیت این قاره و بیش از ۴۵ درصد از تولید اقتصادی قاره آفریقا را در اختیار دارند. نیجریه در گذشته برای مدت یک قرن مستعمره انگلیس بود و در سال ۱۹۶۰ میلادی به استقلال رسید. این کشور در سال‌های ۱۹۶۷ تا ۱۹۷۰ درگیر یک جنگ داخلی موسوم به «جنگ بیافرا» بین دولت نیجریه و جدایی‌طلبان بیافرا در جنوب شرقی نیجریه بود.

جمهوری فدرال نیجریه ۳۶ ایالت و یک قلمرو پایتخت در شهر ابوجا دارد. انتخابات مجلس نمایندگان، مجلس سنا و ریاست جمهوری این کشور در اسفند ماه ۱۴۰۱ (فوریه ۲۰۲۳) برگزار شد و دولت «بولا احمد تینوبو»‌ رئیس جمهوری جدید در اردیبهشت ۱۴۰۲ کار خود را آغاز کرد. نیجریه بیش از ۹۲۳ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و با جمعیتی حدود ۲۳۰ میلیون نفر پرجمعیت‌ترین کشور آفریقا و ششمین کشور پرجمعیت جهان به شمار می‌رود. بیش از نیمی از جمعیت این کشور (حدود ۵۴ درصد) مسلمان و نزدیک به نیمی از جمعیت هم مسیحی پروتستان و کاتولیک هستند. این کشور با چالشهای اقتصادی و اجتماعی از جمله ناامنی و فعالیت گروههای افراطی در مناطقی از کشور رو به رو است.

نیجریه از جمله کشورهای دارای اقتصاد نوظهور یا بازار نوظهور به شمار می‌رود. بازار نوظهور بازاری با برخی مشخصات بازارهای توسعه‌یافته است اما بطور کامل با معیارهای اقتصادی توسعه‌یافتگی مطابقت ندارد. اقتصاد نوظهور نیجریه دارای بخش‌های رو به گسترش تولیدی، مالی، خدمات، ارتباطات، فناوری و آموزشی- تفریحی است. نیجریه همچنین بزرگترین اقتصاد آفریقا را دارد اما از لحاظ تولید ناخالص داخلی اسمی در رتبه ۵۳ جهانی قرار دارد. تولید ناخالص داخلی (GDP) نیجریه در سال ۲۰۲۳ بر اساس آمار رسمی بانک جهانی ۳۶۲.۸۱ میلیارد دلار بوده است.

ایالات متحده یک منطقه حیاتی را در سایه بریکس از دست خواهد داد

افسر سابق اطلاعاتی آمریکا گفت که این کشور یک منطقه حیاتی را در سایه بریکس از دست خواهد داد. به گزارش ایلنا به نقل از نووستی، «اسکات ریتر»، افسر سابق اطلاعاتی آمریکا گفت که ورود احتمالی فیلیپین به بریکس تهدیدی بزرگ برای موقعیت آمریکا در اقیانوس آرام است. ریتر گفت: «فیلیپین را نگاه کنید. فیلیپین ... ایالات متحده یک منطقه حیاتی را در سایه بریکس از دست خواهد داد

ادامه

آسیای جنوب شرقی, آمریکا, اندونزی, بریکس, تایلند, تحلیل, فیلیپین, مالزی, هندو پاسیفیک

چگونه اندونزی عضو اصلی بریکس شد؟

در حالی که نگاه‌ها به تعیین شرکا در گروه بریکس و معرفی کشورها در این قالب همکاری بود، کشور اندونزی نیز به عنوان عضو اصلی این گروه معرفی شد؛ وزارت خارجه روسیه با استقبال از پیوستن این عضو جدید، توضیحاتی درباره چگونگی این فرایند ارائه کرد. به گزارش ایرنا، وزارت امور خارجه روسیه روز جمعه ... چگونه اندونزی عضو اصلی بریکس شد؟

ادامه

آفریقای جنوبی, ازبکستان, اقتصادی, اوگاندا, برزیل, بلاروس, بولیوی, تایلند, جهان, چین, روسیه, عربستان سعودی, قزاقستان, کوبا, مالزی

اندونزی به عنوان عضو دائم «بریکس» معرفی شد

برزیل از پیوستن اندونزی به عنوان عضو دائم «بریکس» خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، برزیل امروز دوشنبه از پیوستن اندونزی به بریکس خبر داد. بر اساس اعلام وزارت خارجه برزیل، اندونزی به عنوان عضو دائم به بریکس پیوست. این در حالیست که برزیل اکنون ریاست بریکس را بر عهده ... اندونزی به عنوان عضو دائم «بریکس» معرفی شد

ادامه

آمریکای لاتین, اندونزی, برزیل, بریکس, جهان, خبر, روسیه

از اول ژانویه ۹ کشور به کشورهای شریک «بریکس» تبدیل خواهند شد

دستیار رئیس‌جمهور روسیه از فعال‌شدن شراکت و همکاری ۹ کشور دیگر در گروه «بریکس» خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تی‌وی‌بریکس، «یوری اوشاکوف» دستیار رئیس‌جمهور روسیه اعلام کرد که در از اول ژانویه ۲۰۲۵ (۱۲ دی) کشورهای بلاروس، اندونزی، قزاقستان، کوبا، مالزی، تایلند، اوگاندا، و ازبکستان به کشورهای شریک «بریکس» تبدیل خواهد ... از اول ژانویه ۹ کشور به کشورهای شریک «بریکس» تبدیل خواهند شد

ادامه

ازبکستان, اندونزی, اوگاندا, بریکس, بلاروس, تایلند, جهان, خبر, روسیه, قزاقستان, کوبا, مالزی