نگاهی به طرح چین برای کمک به حل بحران خاورمیانه

طرح چین برای حل این بحران، سه ارزش مهم را برجسته می‌کند

به گزارش CGTN : همزمان با بحران ناشی از حملات هوایی اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران و حملات متقابل ایران به اسرائیل، شی جین‌پینگ، رئیس جمهوری خلق چین روز پنجشنبه ۱۹ ژوئن با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه تلفنی گفت‌وگو کرد و پیشنهادهای چهارگانه خود برای حل بحران کنونی را مطرح کرد که عبارت از آتش‌بس فوری، تامین امنیت غیرنظامیان، ازسرگیری مذاکرات و استفاده منسجم از نیروهای بین‌المللی حافظ صلح بودند. این طرح چین برای حل درگیری‌های اصلی کنونی منطقه از جمله تنش‌زایی نظامی، تشدید بحرانی انسانی و کمبود میانجی‌گری کشورهای بزرگ ارائه شده و یک راه حل سیستماتیک برای رهایی از اوضاع متشنج کنونی به شمار می رود.

در عین حال که درگیری‌ بین ایران و اسرائیل شدت پیدا می‌کند، مسئله خطرناک‌تر این است که ایالات متحده نه تنها اسرائیل را وادار به کاهش تنش نکرده، بلکه از قصد خود برای حمله به ایران با استفاده از بمب‌های سنگرشکن حرف می‌زند که موجب بروز خطرهای شدید و بازگشت‌ناپذیر خواهد شد.

طرح چین برای حل این بحران، سه ارزش مهم را برجسته می‌کند:

حل دقیق معضل امنیتی:

با پیش‌قدم شدن اسرائیل برای آتش بس چرخه درگیری‌های تلافی‌جویانه قطع می‌شود و در ادامه برای ایجاد یک سازوکار مذاکره از طریق عرصه‌های چندجانبه از جمله سازمان همکاری شانگهای تلاش خواهد شد.

ایجاد یک شبکه حفاظت بشردوستانه:

مخالفت آشکار با حملات کورکورانه و ترویج ایجاد مسیرهایی برای خروج غیرنظامیان از مناطق درگیری که با منطق اقدامات چین در برپایی چادرهای پزشکی در درگیری غزه همخوانی دارد.

نوآوری در مسئولیت‌پذیری کشورهای بزرگ:

چین در این طرح بر لزوم عمل کردن قدرت‌های صاحب نفوذ بر طرف‌های درگیر به وظایف خود در تنش‌زدایی تاکید می کند و در عین حال، ضمن انتقاد از معیار دوگانه ایالات متحده، همسو بودن خود با روسیه در راستای تلاش برای حل بحران از طریق “دیپلماسی خاموش” و کانال‌های اطلاعاتی نشان می‌دهد.

رویکرد چین به صلح در خاورمیانه یک الگوی منحصر به فرد را شکل داده است: از تلاش برای پیشبرد آشتی عربستان و ایران گرفته تا ترویج بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، چین همواره به مفهوم «امنیت مشترک» پایبند بوده است. در همین راستا، پیشنهادهای چهارگانه چین با واکنش مثبت روسیه مواجه شد و دو کشور توافق کردند که همکاری استراتژیک خود را تقویت کنند. به این ترتیب، علاوه بر تداوم روند سنت میانجیگری موازی در مورد مسائل مهم مانند توافق هسته‌ای ایران، یک تحول تاریخی در مدیریت امنیت جهانی رقم خواهد خورد و از «سلطه غرب» بر مدیریت این امور، به سوی یک «مدیریت مشترک چندقطبی» پیش خواهیم رفت.

امنیت خاورمیانه با حفظ ثبات جهانی مرتبط است و هیچ کشوری نمی‌تواند از تبعات تنش در این منطق مصون باشد. در حالی که برخی از قدرت‌های بزرگ هنوز شیفته بازی‌های ژئوپلیتیکی هستند، چین با اقدامات خود نشان می‌دهد که رهبری واقعی بر مبنای تهدید نظامی نیست، بلکه در توانایی ارائه راه‌حل‌های مورد پذیرش همه نهفته است. اگر جامعه بین‌المللی بتواند در مسیر انجام این راه ‌حل چینی حرکت کند، ممکن است بتوان از تکرار فاجعه تاریخی جنگ عراق جلوگیری کرد.

موضع کارلسون درباره جنگ بین تهران و تل‌آویو، ترامپ را عصبانی کرد!

رئیس جمهور آمریکا با حمله به مجری مشهور و سابق شبکه فاکس‌نیوز، موضع وی درباره جنگ بین ایران و اسرائیل را مورد انتقاد قرار داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با انتقاد از موضع تاکر کارلسون، مجری مشهور این کشور درباره جنگ بین ایران و اسرائیل، وی ... موضع کارلسون درباره جنگ بین تهران و تل‌آویو، ترامپ را عصبانی کرد!

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, ایران, جهان, خاورمیانه, صلح, گزارش

ایران با انتشار نقشه پایگاه‌های نظامی آمریکا در برد موشکی خود به تهدید حمله هوایی ایالات متحده واکنش نشان داد​​

روز پنجشنبه ۱۹ ژوئن به وقت محلی با انتشار نقشه ۱۰ پایگاه نظامی آمریکا در خاورمیانه که در برد موشک‌های ایران قرار دارند، به تهدیدات ایالات متحده مبنی بر احتمال اجرای حملات هوایی این کشور در روزهای آتی واکنش نشان داد. به گزارش CGTN به نقل از تسنیم: پیشتر خبرگزاری بلومبرگ آمریکا روز چهارشنبه ۱۸ ... ایران با انتشار نقشه پایگاه‌های نظامی آمریکا در برد موشکی خود به تهدید حمله هوایی ایالات متحده واکنش نشان داد​​

ادامه

آمریکا, اسراییل, جهان, خاورمیانه, خبر

اکثر آمریکایی‌ها مخالف مداخله کشورشان در جنگ ایران و «اسرائیل» هستند

نتایج یک نظرسنجی نشان می‌دهد اکثر آمریکایی‌ها مخالف مداخله نظامی کشورشان در جنگ میان ایران و اسرائیل هستند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، نتایج نظرسنجی صورت گرفته توسط اکونومیست نشان می‌دهد، ۶۰ درصد مردم آمریکا با مداخله ارتش کشورشان در درگیری میان ایران و اسرائیل مخالف هستند. در این گزارش آمده است ... اکثر آمریکایی‌ها مخالف مداخله کشورشان در جنگ ایران و «اسرائیل» هستند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, ایران, خاورمیانه, خبر

گفت و گوی سران چین و روسیه درباره جنگ ایران و اسرائیل/ پیشنهادهای چهارگانه «شی» برای کاهش تنش

شی جین‌پینگ ​​رئیس جمهوری خلق چین، بعد از ظهر روز پنجشنبه ۱۹ ژوئن، با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه تلفنی گفت‌وگو کرد و دو طرف درخصوص شرایط کنونی خاورمیانه و جنگ جاری میان ایران و اسرائیل تبادل نظر کردند.​​ به گزارش CGTN : در این تماس تلفنی که عمدتاً به بررسی وضعیت خاورمیانه اختصاص داشت، ... گفت و گوی سران چین و روسیه درباره جنگ ایران و اسرائیل/ پیشنهادهای چهارگانه «شی» برای کاهش تنش

ادامه

اسراییل, ایران, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, روسیه, صلح