چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا و شی جین‌پینگ رئیسان جمهوری برزیل و چین از ارتقای مشارکت راهبردی خود در سطح جهانی خبر داده و بر اولویت دادن به صلح بین‌المللی تاکید کردند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا که چهارشنبه میزبان شی بود، گفت: چین و برزیل در دنیایی که گرفتار مناقشه‌های مسلحانه ... چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند

ادامه

آسیا پاسیفیک, آمریکای لاتین, اروپا, برزیل, چین, خبر, زنان, شرق آسیا, صلح, مشارکت راهبردی

سران گروه ۲۰ خواستار آتش‌بس فراگیر در غزه و لبنان شدند

سران گروه ۲۰ بیانیه مشترک خود را با اشاره به جنگ‌های غزه و اوکراین و همچنین درخواستی برای همکاری‌ها در رابطه با تغییرات اقلیمی، کاهش فقر و سیاست‌های مالیاتی ایراد کردند. به گزارش ایسنا، نشست ۲ روزه سران گروه ۲۰ از روز دوشنبه در «موزه هنر مدرن» واقع در شهر «ریو دو ژانیرو» برزیل آغاز ... سران گروه ۲۰ خواستار آتش‌بس فراگیر در غزه و لبنان شدند

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, اوکراین, برزیل, بیانیه, جنگ نیابتی, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, روسیه, صلح, فلسطین, گروه ۲۰, لبنان

راهپیمایی اعتراضی حامیان فلسطین در محل برگزاری اجلاس «گروه ۲۰»

جمعی از حامیان فلسطین در محل برگزاری اجلاس گروه ۲۰، راهپیمایی اعتراضی برگزار و حمایت برخی اعضای این نهاد از جنایات تل‌آویو را محکوم‌کردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، به دعوت ۲۰۰ سازمان مردم نهاد برزیل از جمله «کارزار مشترک بین‌المللی حمایت از فلسطین و مردم مظلوم غزه و لبنان»، صدها برزیلی، امروز در یکی ... راهپیمایی اعتراضی حامیان فلسطین در محل برگزاری اجلاس «گروه ۲۰»

ادامه

آرژانتین, آلمان, آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, انگلیس, برزیل, جهان, حقوق بشر, خبر, غرب, فرانسه, فلسطین, کانادا, گروه ۲۰, لبنان, نسل‌کشی

داسیلوا: نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را تشدید کرده است

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا از نئولیبرالیسم انتقاد کرد و گفت که نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را که گریبانگیر دموکراسی‌ها شده است، وخیم‌تر کرده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا شنبه شب در نشستی با حضور نمایندگان سازمان‌های مردم‌نهاد، فعالان محیط زیست و گروه‌های اقلیت در آستانه اجلاس دو روزه سران ... داسیلوا: نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را تشدید کرده است

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای لاتین, اقتصادی, برزیل, تحلیل, فقر, گرسنگی, گروه ۲۰, محیط زیست, نئولیبرالیسم

روسیه: کمک به کوبا را افزایش می‌دهیم

دولت روسیه از افزایش حجم کمک‌های بشردوستانه این کشور به کوبا در پاسخ به بلایای طبیعی این کشور خبر داد. به گزارش ایسنا، «آلکساندر کورنکوف»، وزیر امور وضعیت اضطراری روسیه در نشست با «رائول کاسترو»، رئیس جمهور سابق کوبا تاکید کرد مسکو حجم کمک‌های بشردوستانه خود به کوبا را در واکنش به رخدادهای طبیعی در ... روسیه: کمک به کوبا را افزایش می‌دهیم

ادامه

آمریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خبر, روسیه, کوبا, همبستگی

نهاد تحت نفوذ آمریکا به نقش خود در کودتای بولیوی اعتراف کرد

دبیرکل سازمان کشورهای آمریکایی(OAS) واقع در واشنگتن، به نقش خود در کودتای ۲۰۱۹ بولیوی که منجر به کناره گیری اجباری «اوو مورالس» رئیس جمهور سابق این کشور شد، اعتراف کرد.

 

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از تارنمای شبکه چندملیتی تله سور آمریکای لاتین، براساس کتابی با عنوان «لوئیس آلماگرو طلب بخشش نمی کند» که از مصاحبه های لوئیس آلماگرو رئیس سازمان کشورهای آمریکایی (OAS) تهیه شده، نحوه حمایت این شخصیت تحت نفوذ واشنگتن از کودتای بولیوی روایت شده است.

 

بر اساس یکی از مصاحبه های آلماگرو که در این کتاب آمده، او توضیح می دهد که چطور برای جلب اعتماد مورالس، به وی کمک کرد تا در انتخابات ۲۰۱۹ به عنوان کاندیدا شرکت کند.

 

نماینده این نهاد آمریکایی سپس درخصوص روند نقشه تقلب در انتخابات ۲۰۱۹ بولیوی گفت: در ابتدا فرصتی فراهم کردیم که مورالس پیشتاز انتخابات معرفی شود و سپس با همدستی هیأت ناظر انتخابات این سازمان تحت نفوذ آمریکا به گروه مخالفان بولیوی امکان پیروزی قانونی در انتخابات را فراهم کردیم و راه بُردن مورالس را در انتخابات مسدود کردیم.

 

نویسندگان این کتاب با شرح نقش آلماگرو در خروج مورالس از حکومت، نشان دادند که این کودتا در واقع بخشی از راهبرد از پیش طراحی شده ای بود که در سال ۲۰۱۷ کلید خورد و در انتخابات ۲۰۱۹ بولیوی با فریب افکار عمومی مردم این کشور و راه اندازی جریان اتهام تقلب در انتخابات به کودتا علیه مورالس منتهی شد.

 

کتاب حاوی اعترافات آلماگرو، حاصل ۱۰۰ مصاحبه جمعا ۲۰ ساعته از دبیر کل نهاد آمریکایی درباره برنامه های سیاسی وی در کشورهای آمریکای لاتین است. دبیرکل سازمان کشورهای آمریکایی، با گرایش های افراطی راستگرا بیشتر از آن که به حمایت مردم کشورهای آمریکای لاتین برخیزد، مانند مهره دست نشانده، به دنبال تامین منافع ایالات متحده آمریکا در این منطقه برآمده بود. در میان مهم ترین حوادث سیاسی روایت شده در کتاب، به نقشه برکناری اوو مورالس، و جلب حمایت واشنگتن علیه دولت ونزوئلا و همچنین حمایت از دیلما روسف رئیس جمهور مستعفی برزیل می‌توان اشاره کرد.

 

«لوئیس آلماگرو» دبیرکل اروگوئه­‌ای سازمان پس از حضورش در این جایگاه، همواره در پی ضربه زدن به کشورهای به ویژه چپگرای آمریکای لاتین بوده است و به دلیل اقدامات مداخله گرانه اش، تنش­‌ها به حدی رسید که دولت ونزوئلا خواستار خروج از این سازمان شد.

 

چندی پیش پس از محرز شدن نقش نماینده سازمان کشورهای آمریکایی در کودتای ۲۰۱۹ بولیوی، «لوئیس آرسه» رئیس جمهور جدید این کشور، خواستار برکناری وی شده بود.

 

اوو مورالس که نخستین رئیس جمهور بومی بولیوی بود، پس از ۱۳ سال حکومت بر بولیوی، در پی نامزدی برای چهارمین دوره ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۹، پس از کودتای ارتش تحت حمایت سازمان کشورهای آمریکایی،  از مقام خود کناره گیری کرد و به آرژانتین رفت.

 

وی که پیش‌تر از بازگشتش به کشور خبر داده بود، به دنبال پیروزی آرسه، در روز ۲۱ آبان در میان استقبال گسترده مردم به بولیوی بازگشت.

 

سازمان کشورهای آمریکایی

 

سازمان کشورهای آمریکایی، که مقرّ آن در ایالت واشنگتن قرار دارد، نهادی متشکل از ۳۵ کشور قاره آمریکا از جمله کشورهای آمریکای لاتین است. این نهاد منطقه ای، در سال ۱۹۴۸ به منظور همکاری و همبستگی میان کشورهای عضو و با هدف نظارت بر انتخابات، در طول جنگ سرد پایه ریزی شد. اما طبق مستندات تاریخی، در واقع، نهادی ساخته دست آمریکا برای اجرای برنامه ها و دستورات واشنگتن از آب درآمد.

 

این سازمان با تهیه گزارشی کذب از انتخابات سال ۲۰۱۹ دستاویزی برای کودتا علیه مورالس و برکناری وی فراهم کرد. گزارشی که بعداً نادرستی آن اثبات شد. این سازمان همچنین از دولت خودخوانده و راستگرای «جنینه آنیس» که مرتکب قتل‌عام ناشی از کودتا شد و بولیوی را در رکود اقتصادی فرو برد، حمایت می‌کرد.

 

کشورهای چپگرای آمریکای لاتین ازجمله کوبا، ونزوئلا، بولیوی و … همواره با مداخلات سیاسی و اخلال گری های خصمانه این سازمان مواجه بوده اند. ازجمله دخالت های آشکار این سازمان، حمایت از خوان گوایدو رهبر مخالفان ونزوئلا و به رسمیت نشناختن دولت قانونی نیکلاس مادورو بوده است.

 

ونزوئلا بر همین اساس و به دنبال تشکیک این سازمان در موضوع انتصاب اعضای جدید شورای ملی این کشور، سازمان کشورهای آمریکایی را به مهره سیاست خارجی آمریکا متهم کرد و از ۲۷ آوریل (هفت اردیبهشت) سال گذشته از این سازمان خارج شد و اعلام کرد این کشور نمی تواند عضو سازمانی باشد که در خدمت منافع امپریالیستی دولت آمریکاست.

 

ونزوئلا هواپیمای مواد مخدر آمریکا و باند جنگلی آن را منهدم کرد

یک جت آمریکایی که در یک فرودگاه موقت در نزدیکی مرز کلمبیا منهدم شد، سومین هواپیمای ثبت‌ شده در ایالات متحده بود که در کمتر از ۵ ماه، به خاطر نقض حریم هوایی ونزوئلا منهدم ‌شده است. این در حالی است که واشنگتن مدعی است نیکولاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا در حال کمک به قاچاق ... ونزوئلا هواپیمای مواد مخدر آمریکا و باند جنگلی آن را منهدم کرد

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, جهان, خبر, فساد, ونزوئلا

پرنسا لاتینا؛ جو بایدن و آمریکای لاتین جدید

خبرگزاری کوبا با تاکید بر عدم شفافیت سیاست‌های دولت جو بایدن رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا در قبال آمریکای لاتین نوشت: دولت آینده آمریکا باید با درک تحولات چهار سال اخیر کشورهای آمریکای لاتین نسبت به تنظیم روابط با این منطقه اقدام کند.

ادامه

ارژانتین, اروگوئه, امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, برابری اجتماعی, برزیل, بولیوی, پاراگوئه, جهان, روسیه, سوسیالیسم, شیلی, کلمبیا, کوبا, نیکاراگوئه, ونزوئلا