اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین می‌برد

رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشان‌دهنده “تشدید بی‌سابقه” تنش‌ها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بی‌سابقه تنش‌ها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین می‌برد

ادامه

آمریکا, اروپای مرکزی, اسلواکی, انگلیس, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا, صلح, فرانسه

کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود

مدیر مؤسسه روابط بین‌الملل دانشگاه چین گفت که به‌روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشک‌های دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بین‌الملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, انگلیس, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, فرانسه

واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیت‌های هسته‌ای روسیه

به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیت‌های تسلیحات هسته‌ای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیت‌های هسته‌ای روسیه

ادامه

آمریکا, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش

رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد می‌شوند

خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سه‌شنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیت‌های دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سال‌های اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد می‌شوند

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اقتصادی, اوکراین, ایتالیا, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شرق آفریقا, فرانسه, ناتو

لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کره‌شمالی

وزیر امور خارجه روسیه ارزیابی‌های مسکو از استقرار سامانه‌های دفاع موشکی آمریکا در اروپا را موجه توصیف و تاکید کرد که این، تلاشی برای ایجاد مزیت در برابر روسیه است، نه ایران و کره‌شمالی. به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره افتتاح پایگاه دفاع موشکی آمریکا در ... لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کره‌شمالی

ادامه

آمریکا, ایران, جنگ سرد, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, شرق اروپا, کره شمالی, لهستان

واکسن و نقش هند در کمک به امریکا برای تقابل با چین در شرق

درحالیکه محموله های واکسن چین در فرودگاه های شرق آسیا تحویل داده می شوند، آمریکا با کمک مهاراجه های هندی به دنبال تقابل با نفوذ پکن در آسیاست.

 

به گزارش خبرگزاری تسنیم، ویروس کرونا یکی از بهانه های آمریکا در دولت دونالد ترامپ برای افزایش فشار به چین بود. ترامپ به این بهانه که چین منشأ ویروس کرونا بوده تلاش داشت تا این کشور را مقصر این ویروس مرگبار معرفی کند. پس از پایان دوره ریاست جمهوری ترامپ و روی کار آمدن بایدن برخی کارشناسان احتمال تغییر رویکرد آمریکا در قبال چین را پیش بینی می‌کردند اما سیاست این روزهای دولت بایدن بیانگر چنین موضوعی نیست.

 

به نظر می رسد واشنگتن قصد دارد که به هر طریقی از میزان نفوذ چین در عرصه بین‌الملل بکاهد. یکی از این اهرم ها واکسن کروناست و اخبار منتشر شده در روزهای اخیر پیرامون این موضوع حاکی از ادامه رقابت این دو قدرت حتی در عرصه واکسن کروناست. در این گزارش به تلاش چین برای کمک به کشورهای شرق آسیا در تامین واکسن و راهبرد متقابل آمریکا برای بی اثر کردن این اقدام پرداخته شده است.

 

محبوبیت چین در آسیا با محموله‌های واکسن

 

پاکستان یکی از متحدان اصلی چین به شمار می رود و از اهمیت راهبردی بسیار بالایی برای پکن در پروژه یک کمربند یک جاده برخوردار است. شاید بی‌دلیل نباشد که پاکستان اولین کشور دریافت کننده ۵۰۰ هزار دوز واکسن سینوفارم چین است و درحالی که این کشور با بیش از نیم میلیون مبتلای ویروس کرونا و ۱۱ هزار مورد مرگ و میر ناشی از این ویروس درگیر است، پکن با ارسال واکسن کرونای ساخت خود به دنبال جلب اعتماد بیشتر مقامات اسلام آباد است.

 

وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین روز دوشنبه با اشاره به کمک چین به پاکستان در زمینه ارسال واکسن گفت که همکاری در این زمینه میان دو کشور نه تنها بیانگر همکاری راهبردی میان دو شریک قدیمی بوده بلکه نشان دهنده کمک صادقانه هر دو کشور به یکدیگر در زمان لازم است.

 

۱۸ بهمن شرکت سینواک چین اعلام کرد که دولت این کشور مجوز استفاده مشروط این واکسن برای تمام مردم را صادر کرده است. پس از اعلام این خبر یکی پس از دیگری گزارشاتی از کمک‌های چین به کشورهای همسایه مخابره شد. مقامات چین روز شنبه اعلام کردند که این کشور ۵۰۰ هزار دوز واکسن کرونا به نپال اعطا خواهد کرد. برخی کشورهای دیگر مانند اندونزی باتوجه به جمعیت بالای خود فرصت را از دست نداده و سریعا آمادگی خود برای دریافت واکسن را اعلام کردند. ۱۳ ژانویه جوکو ویدودو، رئیس جمهور چهارمین جمعیت بزرگ مسلمان با حضور در مقابل دوربین ها اولین دوز واکسن کرونای ساخت شرکت سینواک را دریافت کرد تا اعتماد کامل خود به این واکسن را نشان دهد. از جاکارتا تا مانیل و کوالالامپور، کشورهای آسیایی درحال سفارش واکسن به چین و تایید مجوز استفاده اضطراری آنها هستند.

 

هند، مهره ارزشمند توازن نفوذ منطقه‌‌ای

 

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه چین روز جمعه در اولین گفتگوی تلفنی خود با یانگ جیه چی، دیپلمات عالی چین گفت که واشنگتن برای پاسخگو دانستن چین در قبال تلاش برای تهدید ثبات در حوزه اقیانوس هند تا اقیانوس آرام با متحدان خود همکاری خواهد کرد. هند یکی از این متحدان است که ترجیح داده منافع خود را با واشنگتن هماهنگ کند. خروج هند از بزرگترین توافق تجاری دنیا (باحضور چین، ژاپن، کره جنوبی و بسیاری از کشورهای شرق آسیا) و تشدید اختلافات مرزی دهلی و پکن از جمله مواردی است که واشنگتن را متقاعد ساخته از هند به عنوان یک مهره ارزشمند برای تقابل با نفوذ چین استفاده کند. این تقابل به حوزه واکسن نیز ورود پیدا کرده و روز یکشنبه مقامات از تایید ارسال محموله واکسن کرونا از طرف هند به کامبوج و برنامه آتی برای ارسال این واکسن ها به مغولستان و برخی کشورهای دیگر در محدوده اقیانوس ارام خبر دادند.

 

دیپلماسی واکسن

 

هند درحالی که خود درگیری ویروس کروناست و برنامه واکسیناسیون در این کشور به تازگی شروع شده، دولت ناریندرا مودی قصد دارد با اعطای واکسن آسترا زنکای ساخت هند، در عرصه رقابت از پکن بیش از این کم کاری نکند. در همین رابطه سفیر هند اعلام کرده که پس از درخواست نخست وزیر کامبوج از همتای هندی خود، دهلی با اعطای ۱۰۰ هزار دوز واکسن به کامبوج موافقت کرده است. این درحالی است که کامبوج یکی از متحدان مهم چین بوده و انتظار می رود میلیون ها دوز از واکسن شرکت سینوفارم را دریافت کند.

 

هند روز یکشنبه نیز برای اولین بار ۵۰۰ هزار دوز واکسن آسترازنکا به افغانستان ارسال کرد. دهلی پس از میلیون ها دلار سرمایه گذاری در افغانستان در سال‌های گذشته برای کاهش نفوذ پاکستان در این کشور در عرصه تحویل واکسن کرونا نیز به دنبال معرفی خود به عنوان یک ناجی است. به گفته آنوراگ سریواستاوا، سخنگوی وزارت خارجه هند این کشور تاکنون ۱۵.۶ میلیون دوز واکسن برای ۱۷ کشوردر قالب قرارداد و یا کمک تامین کرده است. میانمار، بنگلادش، نپال، سریلانکا و مالدیو کشورهایی هستند که هند واکسن کرونای ساخت خود را در قالب “راهبرد دوستی واکسن” در اختیار آنها قرار داده است.

 

ارسال محموله های واکسن به کشورهای آسیایی از طرف هند که خود دومین تعداد بالای مبتلایان به ویروس کرونا را دارد حاکی از آن است که تحرکات اخیر چین در آسیای میانه و شرق شدیدا باعث نگرانی هند شده و احتمالا با قول حمایت از سوی دولت بایدن تمام تلاش خود برای از دست ندادن متحدان قدیمی و کاهش نفوذ پکن را در قالب دیپلماسی واکسن پیش میبرد.

اعزام ۲ ناوهواپیمابر آمریکا به دریای چین جنوبی برای تمرینات نظامی و واکنش پکن

نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد، این کشور دو ناو هواپیمابر خود را همراه با گروه رزمی آنها به جهت انجام عملیات‌های مشترکی طی امروز سه شنبه به دریای چین جنوبی اعزام کرده است.

ادامه

استرالیا, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, حضور نظامی, خبر, ژاپن, شرق آسیا, فرانسه

باید به‌احتمال گریبانگیری روابط چین وآمریکا توسط فسیل‌های زنده جنگ سرد توجه کرد

از زمان روی کار آمدن دولت جدید آمریکا، پکن و واشنگتن پیوسته از خود تمایل به ادامه همکاری نشان داده‌اند که این امر باعث احیاء انتظارات جهان از بازگشت روابط این دو کشور به مسیر صحیح قبلی شده است.

ادامه

امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, مقاله