گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

«امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

کشورهای “شمال جهانی” در انبوهی از سیستم‌های تسلیحاتی‌ای غرق شده‌اند که توانایی چند بار نابودی جهان را دارند. این کشورها نه تنها ارتش‌های مرگبار و خطرناکی دارند، بلکه بزرگ‌ترین صادرکننده تسلیحات به سایر نقاط جهان نیز هستند و به درگیری‌هایی دامن می‌زنند که با دیپلماسی حل‌وفصل‌شدنی‌اند. هرچه زرادخانه تسلیحات آن‌ها بزرگ‌تر باشد، اعتماد به‌نفسِ این ... «امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, چین, روسیه, ژاپن, شرق, شرق آسیا, عراق, فرانسه, فقر, کره جنوبی, گروه ۷, مقاله, ناتو

چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند

براساس گزارشی به نقل از وزارت خارجه آمریکا، مقامات چین پس از مذاکرات نوامبر ۲۰۲۳ با ایالات متحده از ادامه مذاکرات کنترل تسلیحات هسته‌ای خودداری کرده و به گزینه‌های پیشنهادی «پاسخ اساسی» ارائه نکرده‌اند. به گزارش ایسنا، وب‌سایت خبری «سمافور» امروز پنجشنبه، به نقل از یک مقام وزارت خارجه آمریکا گزارش داد: «متأسفانه، جمهوری خلق ... چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

نامزد طرفدار چین برنده انتخابات نخست‌وزیری جزایر سلیمان شد

پارلمان جزایر سلیمان، وزیر خارجه سابق این کشور را که معتقد به روابط نزدیک با چین است را به عنوان نخست‌وزیر انتخاب کرد. به گزارش روز پنج‌شنبه ایرنا، مجله کثیرالانتشار «ایندیاتودی» در گزارشی، انتخاب «جرمیا مانل» به عنوان نخست وزیر جزایر سلیمان را یک پیروزی برای چین ارزیابی کرد. براساس این گزارش، نمایندگان پارلمان جزایر ... نامزد طرفدار چین برنده انتخابات نخست‌وزیری جزایر سلیمان شد

ادامه

استرالیا, اقیانوسیه, امنیتی, جزایر سلیمان, جنوب اقیانوس آرام, جهان, چین, شرق آسیا

عقب‌نشینی نیروهای اوکراینی از ۳ روستا در مناطق شرقی

فرمانده ارشد اوکراین از عقب‌نشینی نظامیان این کشور از سه روستا در مناطق شرقی خبر داد. به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، ژنرال «الکساندر سیرسکی» فرمانده ارشد اوکراین از عقب‌نشینی نظامیان این کشور از سه روستا در مناطق شرقی خبر داد. وی گفت که پس از این‌که روسیه تعداد قابل توجهی از نظامیان خود ... عقب‌نشینی نیروهای اوکراینی از ۳ روستا در مناطق شرقی

ادامه

اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا

نقش راهبرد اساسی احیای روستاها در مسیر فقرزدایی موفق چین

یکشنبه ۲۱ فوریه (۳ اسفند) نخستین سند کمیته مرکزی حزب کمونیست چین در سال ۲۰۲۱ به طور رسمی صادر شد. طبق تاکید این سند به منظور دسترسی به رستاخیز ملت، روستاها را باید احیا کرد و این امر باید به عنوان یکی از وظایف مهم برای بهبود جامعه چین سرلوحه کار مردم و مسئولان قرار بگیرد؛ به کارگیری تمام توان برای پیشبرد روند نوین‌سازی کشاورزی و مناطق روستایی برای افزایش رفاه کشاورزان از نتایج توجه به موضوع اساسی کشاورزی تلقی شده است.

 

به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ چین کشوری پهناور است که کشاورزی یک رکن بسیار مهم در آن محسوب می‌شود و طبق تجربه مهم حزب کمونیست رسیدگی به «سه موضوع روستایی» یعنی کشاورزی، روستا و کشاورزان باید در اولویت کاری مهم حزب قرار بگیرد.

 

تاکید «شی جین پینگ»، رئیس جمهوری چین در رویدادهای مختلف بر اهمیت و اولویت کشاورزی، روستا و کشاورزان، بر این مساله صحه می گذارد که سعادت صدها میلیون کشاورز و جامعه نسبتا مرفه از اهداف مهم نوین‌سازی سوسیالیستی چین است.

 

برخی از دوستان در ایران، افغانستان و تاجیکستان ممکن است چین را یک کشور کاملاً صنعتی تصور کنند، اما در حقیقت، هنوز مناطق روستایی توسعه نیافته زیادی در چین وجود دارند و پدیده توسعه نامتعادل و ناکافی کاملا مشهود است. هدف دولت چین در سال های اخیر از مطرح کردن استراتژی احیای روستاها، یافتن یک راه حل اساسی برای مشکل توسعه نامتعادل و ناکافی بین مناطق شهری و روستایی است.

 

همانگونه که در سند کمیته مرکزی حزب حاکم بر آن تاکید شده به منظور دستیابی به رستاخیز ملت باید روستاها را احیا کرد و این نشان دهنده درجه توجه دولت چین به مسائل روستایی است که به اوج تاریخی خود رسیده است.

 

صدها میلیون کشاورز چینی سهم چشمگیری در انقلاب، عمران و اصلاحات ادا کرده اند. انقلاب چین راهی که اول در روستاها آغاز و پیروز گشت و بعدا به شهرها کشیده شد، در پیش گرفت. اصلاحات باشکوه چین نیز در یک روستای کوچک استان در «آنهوی» آغاز شد. این امر بر همگان به اثبات رسیده که کشاورزی رکن اساسی کشور است و با وجود پایه ای محکم کشور در آرامش مسیر پیشرفت را طی می کند.

 

نقش راهبرد اساسی احیای روستاها در مسیر فقرزدایی موفق

 

چین بیشترین جمعیت را در جهان به خود اختصاص داده و دولت چین همواره موضوع غذا را به عنوان اولویت اصلی حکمرانی خود در نظر گرفته است. در سال ۲۰۲۰، با وجود اپیدمی کرونا، چین بار دیگر در برداشت غلات رکورد زد که پایه و بنیادی مستحکم برای برخورد با محیط پیچیده و متغیر داخلی و بین‌المللی و ایجاد جامعه ای نسبتا مرفه فراهم کرده است.

 

در روند صنعتی سازی و شهرنشینی سریع، تعداد زیادی از مردم روستا به شهرها مهاجرت کرده اند و در مناطق روستایی چین نیز مسائلی مانند کافی نبودن پتانسیل توسعه و«دهکده بدون بازده» ظاهر شده است. چگونه می توان تضمین کرد که دهکده ها و کشاورزان در روند مدرنیزاسیون عقب نمانند؟ این یک مشکل جهانی است. تاکنون هیچ کشور بزرگ در حال توسعه ای نتوانسته این مشکل را حل کند. در برخی از کشورها، به دلیل آنکه رابطه بین مناطق شهری و روستایی به خوبی حل و فصل نشده، نه تنها دهکده ها و اقتصاد روستایی رو به زوال است، بلکه روند صنعتی شدن و شهرنشینی نیز با مشکل روبرو است و حتی باعث آشوب اجتماعی شده و در نهایت به «دام درآمد متوسط» افتاده‌اند.

 

از هجدهمین کنگره ملی حزب کمونیست در سال ۲۰۱۲، چین مفاهیم جدید توسعه را ارائه و اجرا کرده، به نوآوری مداوم در کارهای کشاورزی، مناطق روستایی و کشاورزان پرداخته و به این سبب موفقیت‌های تاریخی در توسعه کشاورزی به دست آورده و تغییرات تاریخی در مناطق روستایی رخ داده است.

 

سال گذشته، همه روستانشینان فقیر در چین از فقر نجات یافتند، و همه شهرستان های فقیر به واسطه برنامه فقرزدایی از این مشکل رهایی یافتند. فقر مطلق و فقر کلی منطقه ای از بین رفت و به این ترتیب پایه ای محکم برای دستیابی به اولین هدف صدمین سالگرد (تاسیس حزب کمونیست چین) ایجاد شد.

 

نقش راهبرد اساسی احیای روستاها در مسیر فقرزدایی موفق چین

 

امسال صدمین سالگرد تاسیس حزب کمونیست چین جشن گرفته می شود؛ همچنین سالی است که “برنامه پنج ساله چهاردهم” و هدف دوم صدمین سالگرد (تاسیس جمهوری خلق چین) اجرا می شود. در این برهه مهم یعنی همزمانی انتقال اهداف “دو صد سالگی”، تمرکز بر کارهای روستایی اهمیت تاریخی پیدا کرده است. منابع و استعدادهای بیشتری به سمت روستاها سوق داده می شوند تا نتایج فقرزدایی تحکیم و گسترش یابد و ارتباط موثر با راهبرد احیای روستایی برقرار شود.

 

بدون نوین‌سازی کشاورزی و مناطق روستایی، نوین‌سازی کل کشور میسر نخواهد بود. چین در پیشبرد توسعه کشاورزی و مناطق روستایی، دستاوردهای چشمگیری را آن خود کرده است. تجربیات چین در این زمینه برای بسیاری از کشورهای در حال توسعه قابل استفاده است. بسیاری از سیاستمداران کشورها برای یادگیری این تجربه به چین آمده‌اند.

 

چین همچنین مایل است دستاوردهای توسعه و تجربیات موفق خود را با سایر کشورهای جهان به اشتراک بگذارد. موفقیت چین در احیای روستاها نه تنها موجب پیشبرد رفاه و سعادت بزرگ ملت چین می شود، بلکه سهم مهمی در توسعه جهان ادا خواهد کرد.

توافق ایران و کره جنوبی در خصوص دارایی‌های ایران

رییس کل بانک مرکزی ایران و سفیر کره جنوبی در جلسه‌ای که به درخواست سفارت کره جنوبی برگزار شد، در خصوص نحوه جابجایی و مصرف بخشی از منابع بانکی ایران در کره جنوبی توافق کردند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, ایران, جهان, خبر, شرق آسیا, کره جنوبی

دارنده ۷ مدال طلای مسابقات کشتی جهانی و المپیک تحریم‌های آمریکا علیه کوبا را محکوم کرد

“میخایین لوپز” دارنده ۷ مدال طلای مسابقات جهان و المپیک و دومین کشتی گیر پر افتخار تاریخ رشته فرنگی، تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه کوبا را محکوم و تاکید کرد که این محاصره اقتصادی و سیاسی مانع اصلی توسعه ورزش در کشورش شده است.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, تحریم, جهان, حقوق بشر, خبر, کوبا, ورزشی

ضرر صدها میلیارد دلاری اقتصاد آمریکا به دلیل جدا شدن از چین

اتاق بازرگانی آمریکا اعلام کرد اگر سرمایه‌گذاری در چین نصف شود یا دو کشور تعرفه‌های بیشتری علیه یکدیگر اعمال کنند، شرکت‌های آمریکایی و به طور کلی اقتصاد این کشور می‌تواند صدها میلیارد دلار متضرر شوند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, جهان, چین, شرق آسیا

توافق ۱.۹ میلیارد دلاری توکیو و واشنگتن برسر هزینه نظامیان آمریکایی در ژاپن

وزیر خارجه ژاپن از توافق کشورش با واشنگتن برای پرداخت ۲۰۰ میلیارد ین (۱.۹۱ میلیارد دلار) به عنوان سهم این کشور برای میزبانی از نظامیان آمریکایی در سال ۲۰۲۱ خبر داد.   به گزارش ایرنا از کیودو، «توشیمیتسو موتگی» وزیر امور خارجه ژاپن روز چهارشنبه گفت: به دنبال این توافق نامه شفاهی، انتظار می رود ... توافق ۱.۹ میلیارد دلاری توکیو و واشنگتن برسر هزینه نظامیان آمریکایی در ژاپن

ادامه

اقتصادی, امریکا, جهان, حضور نظامی, حقوق بشر, خبر, ژاپن, شرق آسیا