هشدار کارگران صنعت حمل و نقل هند! خصوصی سازی را لغو کنید

سه شنبه جمع بزرگی از کارگران بخش حمل و نقل از سراسر کشور در دهلی نو تظاهرات کرده و خواستار تغییر قانون خصوصی‌سازی به نفع رانندگان اتوبوس‌ها و کارگران خدمات ریلی و.. هند شدند. به گزارش ایلنا و به نقل از پایگاه هندی نیوکلیک، صبح روز سه شنبه بیست و پنجم مارس، صدها کارگر بخش‌های ... هشدار کارگران صنعت حمل و نقل هند! خصوصی سازی را لغو کنید

ادامه

امنیت شغلی, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, خبر, خصوصی‌سازی, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, هندوستان

دولت موقت بنگلادش به دنبال خرید جت جنگنده از چین است

رسانه‌های بنگلادش از مذاکره دولت موقت این کشور برای خرید ۱۶ جت جنگنده از چین خبر دادند. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از بلاگ دیفنس بنگلادش، بنا بر گزارش رسانه های محلی، شیخ عبدالحنان رئیس نیروی هوایی این کشور، داکا در حال تلاش برای دستیابی به ۱۶ جت جنگنده چند منظوره J-۱۰C از چین است. ... دولت موقت بنگلادش به دنبال خرید جت جنگنده از چین است

ادامه

اقتصادی, اوکراین, بنگلادش, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا, غرب

سفر وزیر دفاع هند به روسیه؛ دهلی‌نو خواستار سامانه دفاعی اس-۴۰۰ است

رسانه‌های هندی با اشاره به سفر سه روزه وزیر دفاع کشورشان به روسیه، مهم‌ترین هدف دهلی‌نو از این سفر را دریافت بخش نهایی سامانه دفاعی اس-۴۰۰ اعلام کردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای خبری روزنامه ایندیا تودی، راجنات سینگ وزیر دفاع هند در سفری سه روزه، یکشنبه شب وارد مسکو شد و مورد ... سفر وزیر دفاع هند به روسیه؛ دهلی‌نو خواستار سامانه دفاعی اس-۴۰۰ است

ادامه

اقتصادی, بریکس, جنوب آسیا, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق اروپا, هندوستان

یک کشته و بیش از۱۰۰ مجروح در درگیری پلیس پاکستان با حامیان عمران‌خان

براساس اعلام مقامات پاکستان، در پی درگیری حامیان نخست وزیر سابق محبوس این کشور با نیروهای امنیتی، دست کم یک نفر کشته و ده‌ها تن مجروح شدند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، در پی درگیری معترضان حامی عمران خان، نخست وزیر سابق پاکستان که در زندان به‌سر می‌برد با نیروهای امنیتی این ... یک کشته و بیش از۱۰۰ مجروح در درگیری پلیس پاکستان با حامیان عمران‌خان

ادامه

آزادی, امنیتی, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, خبر

پیروزی چپ در انتخابات ریاست‌جمهوری سری‌لانکا

نوشتهٔ آتول چاندرا – ویجی پراشاد بخشی از روند بازسازی جبههٔ آزادی‌بخش خلق شامل طرد سکتاریسم [خودمحوری] چپ‌روانه در آن حزب بوده است. این حزب برای شکل‌گیری ائتلاف قدرت ملی خلق (NPP) متشکل از بیست و یک گروه چپ و چپِ میانه کوشید. برنامهٔ مشترک این ائتلاف شامل مقابله با فساد و سیاست‌های صندوق بین‌المللی ... پیروزی چپ در انتخابات ریاست‌جمهوری سری‌لانکا

ادامه

استقلال, تحلیل, جنوب آسیا, سوسیالیسم, طبقه کارگر, فساد, کشاورزی, مارکسیسم, مارکسیسم-لنینیسم, نئولیبرالیسم

نقش آمریکا در افغانستان آشکار‌تر می‌شود!

آمریکا بازی های فریبکارانه ای را در قبال افغانستان بخصوص در شش ماه گذشته به اجرا گذاشته است، بطوریکه نیت سوء سیاستمداران این کشور برملا و برخی کارهای پشت پرده آنها برای همگان رو شده است.

 

آمریکایی ها که در گذشته همواره از گفت و گوهای صلح به مالکیت و رهبری دولت افغانستان تأکید و گفت و گوی مستقیم با طالبان را رد می کردند، بتازگی رسانه های غربی از چند نشست مستقیم طالبان و آمریکا خبر دادند و روز گذشته این گروه نیز این نشست ها را بطور رسمی تائید کرد.

 

منابع آگاه هم به خبرگزاری رویترز گفته‌اند که ملاقات هفته گذشته دیپلماتهای ارشد آمریکایی با نمایندگان گروه طالبان در دوحه با «نشانه‌هایی بسیار مثبت» برای دستیابی به توافق آتش‌بس در افغانستان و پذیرش پیشنهاد دیدارهای بیشتر بین دو طرف به پایان رسید.

 

هرچند دولت افغانستان و شورای عالی صلح این کشور گفت و گوی طالبان و آمریکا را در راستای تسهیل مذاکرات صلح می داند و از رهبری این گفت و گوها با طالبان برای دولت تأکید می کند اما برخی شواهد نشان می دهد که روند کار براساس طرح شورای عالی صلح و دولت این کشور به پیش نمی رود.

 

«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا که در آخر تابستان سال گذشته راهبرد جدید خود را به نام «کشورهای جنوب آسیا و افغانستان» اعلام اما اکنون پس از نزدیک به ۱۰ ماه به شکست آن راهبرد اعتراف کرد و از احتمال بازنگری در آن خبر داد.

 

برخی از رسانه های غربی به نقل از دفتر دونالد ترامپ نوشتند که احتمال بازنگری در این راهبرد آمریکا برای افغانستان وجود دارد اما تاکنون دستور رسمی در باره آن صادر نشده است.

 

رسانه های افغانستان دیروز یکشنبه گزارشی را منتشر کردند که آمریکا از نیروهای ارتش افغانستان خواسته است تا از مناطق دور دست و کم نفوس عقب نشینی کرده و برای حفاظت از شهرها تلاش بیشتر کنند.

 

ظاهر این دستور ساده و ابتدایی به نظر می رسد که براساس دستور مقامات آمریکایی و بازنگری در سیاست این کشور این کار انجام شده است اما گزارش های شش ماه گذشته نشان می دهد که به نحوی طرح واگذاری مناطق امن برای طالبان مطرح باشد.

 

پیش از این «گلبدین حکمتیار» یکی از رهبران حزب اسلامی افغانستان پیشنهاد کرده بود که چند استان را به نام مناطق امن به آنها واگذار کند تا فرصت گفت و گوی صلح بین دولت و آن گروه فراهم شود.

 

زمانی که آمریکایی ها به ارتش افغانستان دستور می دهد که ارتش از مناطق دور دست عقب نشینی کنند سوالاتی مطرح می شود از جمله اینکه چرا دستور تخلیه روستاها توسط آمریکا به ارتش این کشور داده شده است.

 

همچنین امکان آن وجود دارد در گفت و گوهای پنهانی طالبان و آمریکا چنین توافقی صورت گرفته باشد که مناطق بیشتری را در اختیار طالبان قرار دهند تا آنها بدور از حضور نیروهای ارتش بطور آزادانه به فعالیت های خود ادامه دهند.

 

در این گزارش آمده است که هدف از چنین اقدامی، جلوگیری از حملات طالبان علیه نیروهای افغان در مناطق آسیب پذیر است کشور است و از سوی دیگر، این سیاست موجب خواهد شد تا فعالیت نیروهای افغان برای تامین امنیت شهرهای عمده آن کشور متمرکز شود.

 

سال گذشته رئیس جمهوری آمریکا در یک سخنرانی در مورد اعلام راهبرد جدید به طالبان گفت، آنها باید بدانند که هیچ جای امنی برای پنهان شدن از قدرت نظامی آمریکا ندارند اما اکنون این راهبرد جدید آمریکا و معنی بیشتر نمی تواند داشته باشد اول اینکه آمریکایی از مقابله با طالبان ناتوان شده است و یا اینکه معامله ای در گفت وگوهای پنهانی اخیر آنها صورت گرفته باشد.

 

«عبدالطیف نظری» استاد روابط بین الملل در دانشگاه های افغانستان در این راستا به ایرنا گفت که در نشست بین معاون وزارت خارجه آمریکا و طالبان در دوحه توافقاتی پنهانی نیز صورت گرفته است .

 

وی گفت از جمله توافقات که صورت گرفته تداوم گفت و گوی طالبان و مقامات آمریکایی، مشارکت طالبان بصورت غیر رسمی در قدرت و واگذاری بخشی از جغرافیای افغانستان به طالبان است.

 

به باور نظری، خبرهای منتشر شده برای عقب نشینی ارتش از مناطق روستایی در همین راستا است که دولت در کلان شهرها حاکمیت کند و طالبان به دلیل بافت های سنتی، فرهنگی و فکری آنها برروستا ها تسلط داشته باشند.

 

نظری گفت این توافقات در نشست اخیر قطر بین طالبان و آمریکا صورت گرفته و می توان آن را نقطه عطفی در تغییر راهبرد آمریکا در افغانستان دانست.

 

در آخرین گزارش اداره بازرس ویژه آمریکا برای افغانستان آمده است که در حال حاضر دولت افغانستان از جمع ۴۰۷ شهرستان، کنترل ۲۲۹ شهرستان (۵۶.۳ درصد قلمرو) را در دست دارد، در حالیکه طالبان بر ۵۹ شهرستان (۱۴.۵ درصد قلمرو) تسلط داشته و دو طرف، دولت و طالبان، برای مسلط شدن بر ۱۱۹ شهرستان دیگر (۲۹.۲ درصد قلمرو) درگیرند.

 

اکنون که آمریکایی ها به نام تغییر راهبرد معاملات پشت پرده را در دست گرفته و شورای عالی صلح و دولت را در بخش گفت و گوی صلح با طالبان دور زده است، باید دید که نتیجه برای مردم افغانستان چگونه خواهد بود.

 

نباید فراموش کرد که رهبران امریکا بارها اعتراف کرده اند که طالبان را خود برای مبارزه با ارتش شوروی در افغانستان ایجاد کرده اند.

 

اعلام حمایت «حامد کرزی» از بزرگترین اپوزیسیون دولت افغانستان

رئیس جمهور سابق افغانستان با انتشار بیانیه‌ای از ائتلاف بزرگی ملی افغانستان حمایت کرد و تشکیل این ائتلاف را برای تقویت وحدت ملی، شفافیت انتخابات و جلوگیری از مداخله خارجی‌ها موثر دانست.

ادامه

افغانستان, جنوب آسیا, جهان, خبر

عمران خان: نظامیان آمریکایی از افغانستان خارج شوند

رهبر حزب پیروز در انتخابات پارلمانی پاکستان ضمن تاکید بر تلاش برای بهبود روابط با افغانستان و برقراری صلح در این کشور اظهار داشت که نظامیان آمریکایی باید خاک افغانستان را ترک کنند.

ادامه

افغانستان, امریکا, پاکستان, جنوب آسیا, جهان

نظامی آمریکایی کشته شده در افغانستان، مامور سازمان سیا بود

به نقل از افق، منابع امنیتی افغانستان اعلام کردند که «کریستوفر سلز» یک تن از نظامیان آمریکایی که چندی پیش پس از جراحت شدید در «پکتیا» جان باخت، مامور سازمان سیا بوده است.

ادامه

افغانستان, امریکا, جنوب آسیا, جهان, خبر, سیاسی

در بمب‌گذاری‌های روز گذشته مرتبط با انتخابات پاکستان دست‌کم ۱۲۸ کشته و ۱۵۰ زخمی شدند

ورود نوازشریف به پاکستان و بازداشت او و دخترش در روزی صورت گرفت که بمب‌گذاری‌های مرتبط به انتخابات دست‌کم ۱۲۸کشته و ۱۵۰ زخمی در این کشور برجای گذاشت و یکی از خونین‌ترین روزهای پاکستان در یک سال گذشته را رقم زد.

ادامه

پاکستان, تروریسم, جنوب آسیا, جهان, خبر