حسین راغفر میگوید «طی چند دهه گذشته یک جهتگیری و ریلگذاری در عرصه اقتصاد داشتیم که عملا کشور را با بحرانها و مشکلات عدیدهای مواجه کرد و حالا باید یک تجدیدنظر و اصلاحات را در این موضوع ایجاد کنیم.»
حکایت حال سراوان و سیستانوبلوچستان: مظلمهٔ خلق را جزایی هست
سه هفته از وقوع فاجعه سراوان میگذرد. بر اساس گزارشهای اولیه درباره این رویداد در رسانههای عمومی و شبکههای اجتماعی: روز چهارم اسفندماه ۹۹ در پی تیراندازی نیروهای سپاه پاسداران به سمت سوختبران بلوچ در نقطهٔ صفر مرزی “آسکان” دستکم ۱۵ تن کشته و زخمی شدند.
مجلس ولایی، نمایندگان قلابی، و مشکلات بر هم انباشتهٔ مردم
اینک پس از گذشت نزدیک به ده ماه از آغاز کار مجلس یازدهم، تأملی بر عملکرد آن بهعیان روشن میسازد در کارنامهٔ دهماههٔ این مجلس جز هوچیگری، شعار دادن، و حرکات نمایشی، موردی نمیتوان یافت که نشانی از عمل در راستای ایفای وظیفه در جهت تدوین قانون بهنفع تودههای مردم باشد.
عبور سیستان و بلوچستان از خط قرمز خشکسالی/ مهاجرت و خالی از سکنه شدن روستاها
یک نماینده مجلس با تاکید بر اینکه سیستان و بلوچستان به لحاظ کمی و کیفیت آب در وضعیت بحرانی به سر میبرد، گفت: به دلیل کمبود آب بعضی از روستاها خالی از سکنه شده و مهاجرتهای زیادی را شاهدیم.
شاخص فلاکت، و فساد افسارگسیخته در رژیم فقها
درحالی که رژیم حداقل دستمزد امسال را حتی کمتر از ۳ میلیون تومان تعیین کرده است، خط فقر در تهران بر اساس آمارهای تازه منتشر شده به ۱۰میلیون تومان رسیده است. این آمارها حکایت از آن دارند که شاخص* فلاکت طی ۴ سال اخیر روندی نگرانکننده درپیش گرفته است.
نقدینگی از ۲۰۸۶ هزار میلیارد تومان گذشت
بررسی روند رشد روزانه ارقام پولی در ۱۱ ماه منتهی به خرداد ماه امسال گویای رشد ۱۱۵۰ میلیارد تومانی نقدینگی در هر روز است و با این روند نقدینگی در پایان شهریور ماه به ۲۰۸۶ هزار و ۸۶۰ میلیارد تومان رسیده است.
بررسی ارقام رسمی پولی نشان میدهد از ابتدای مرداد ماه، یعنی آغاز ریاست عبدالناصر همتی بر بانک مرکزی تا پایان خرداد ماه (بانک مرکزی تا این ماه آمار متغیرهای پولی را منتشر کرده است) نشان میدهد، روزانه ۱۱۵۰ میلیارد تومان به نقدینگی کشور افزوده شده و از ۱۶۰۲ هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان به ۱۹۷۹ هزار و ۹۱۰ میلیارد تومان رسیده است.
در صورتی که این روند در روزها و ماه های بعد از خرداد ماه و تا پایان شهریور ماه امسال ادامه یافته باشد، حجم نقدینگی تا پایان تابستان به ۲ هزار و ۸۶ هزار و ۸۶۰ میلیارد تومان رسیده است.
* ارقام به میلیارد تومان
راغفر: سیاستهای دولت و مجلس در راستای منافع گروههای پرنفوذ و بهزیان عموم مردم است
سیاستهای دولت و مجلس در راستای منافع گروههای پرنفوذ و به زیان عموم مردم است و نتیجه این سیاستها افزایش نابرابری، جرم و جنایت و فقر است.
حسین راغفر: گرانی دلار یک کودتای ارزی بود که با همکاری دولت و مجلس اتفاق افتاد
یک استاد اقتصاد با بیان اینکه اعترافات مدیران دستگیر شده بانک مرکزی نشان میدهد که گرانی دلار با همکاری دولت و مجلس اتفاق افتاد، میگوید: ارزیابی ما این است که متاسفانه کشور به سمت رکود عمیقتر پیش میرود.
کارشناس پولی و بانکی: حذف صفرها از پول ملی را نمیتوان سیاست پولی دانست
حسین درودیان، استاد اقتصاد دانشگاه، گفت: در سیاست پولی با ابزارهایی مانند نرخ سود یا نقدینگی و همچنین هدایت نقدینگی جهت تامین مالی بنگاهها به دنبال اهدافی مانند تحت تاثیر قرار دادن تولید یا تورم هستند بنابراین با حذف صفرها نمیتوان انتظار داشت که متغیرهایی مانند تورم، اشتغال یا توزیع درآمد بهتر شود.
مومنی: حذف صفرها از پول ملی اقدام نمایشی است
استاد دانشگاه علامه طباطبایی اظهار داشت: به اعتبار نبود اراده، سیاست و برنامه، این ظرفیت وجود دارد که حذف صفرها یک حساسیتزدایی از سیاستهای تورمزا کند که یک خطر بسیار بزرگ است، از همین روی نمایندگان مجلس تا زمانیکه تضمینهای کافی نگرفتهاند نباید زیر بار این اقدام نمایشی بروند.