«اتحادیه آلبا»، «اقدامات تروریستی برای تجزیه و نابودی سوریه» را محکوم کرد

کشورهای آمریکای لاتین عضو «اتحادیه آلبا» در بیانیه‌ای رسمی، همزمان با ابراز همبستگی با مردم و دولت سوریه، «اقدامات جنایتکارانه تروریستی برای تجزیه و نابودی» این کشور را محکوم کردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای شبکه تلویزیونی تله‌سور، کشورهای عضو «اتحاد بولیواری برای مردم آمریکای ما» (ALBA-TCP) با صدور بیانیه‌ای، مخالفت شدید خود ... «اتحادیه آلبا»، «اقدامات تروریستی برای تجزیه و نابودی سوریه» را محکوم کرد

ادامه

آمریکای لاتین, بیانیه, تروریسم, خاورمیانه, سازمان ملل, سوریه, صلح, همبستگی

کوبا همبستگی و حمایت خود را از مردم و دولت سوریه ابراز کرد

وزیر خارجه کوبا امروز در بیانیه‌ای درباره «حملات گروه‌های تروریستی به سوریه»، با مردم و دولت این کشور ابراز همدردی کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، «برونو رودریگز» وزیر خارجه کوبا امروز یکشنبه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: ما همبستگی و حمایت خود را از مردم و دولت سوریه در مقابله با ... کوبا همبستگی و حمایت خود را از مردم و دولت سوریه ابراز کرد

ادامه

آمریکای لاتین, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, سوریه, کوبا, همبستگی

نشستِ سران«بریکس» نشانی از پدیدار شدن جهان چند قطبی است

اجلاس عمومی اخیر “صندوق بین‌المللی پول” در واشنگتن همراه با نگرانی از احتمال جدی و اجتناب‌ناپذیر افزایش قیمت جهانی نفت در صورت وسعت گرفتن دامنهٔ جنگ در خاورمیانه به‌دلیل سیاست‌های جنگ‌افروزانه و تهاجمی بنیامین نتانیاهو و تبعات تأثیر منفی آن بر نرخ تورم در کشورهای سرمایه‌داری با برگزار شدن شانزدهمین نشستِ سران کشورهای عضو “بریکس” ... نشستِ سران«بریکس» نشانی از پدیدار شدن جهان چند قطبی است

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکا, آمریکای لاتین, اتیوپی, اروپا, ازبکستان, اقتصادی, الجزایر, امارات, امپریالیسم, امریکا, اندونزی, اوگاندا, ایران, برزیل, بریکس, بلاروس, بولیوی, تایلند, ترکیه, چین, روسیه, سوسیالیسم, طبقه کارگر, غرب, قزاقستان, کوبا, مالزی, مصر, هندوستان, ونزوئلا, ویتنام

اتهامات رسمی علیه بولسونارو؛ دخالت مستقیم در کودتای نظامی ۲۰۲۲

پلیس فدرال برزیل در گزارشی اعلام کرد «ژایر بولسونارو» رئیس‌جمهور سابق این کشور مستقیما در طراحی کودتای سال ۲۰۲۲ دست داشته و از طرح ترور رئیس‌جمهور فعلی کاملا مطلع بوده است. به گزارش ایسنا، پلیس فدرال برزیل با انتشار یک گزارش ۸۸۴ صفحه‌ای در روز سه‌شنبه شواهدی را برملا ساخته که نشان می‌دهند «ژایر بولسونارو» ... اتهامات رسمی علیه بولسونارو؛ دخالت مستقیم در کودتای نظامی ۲۰۲۲

ادامه

آمریکای لاتین, برزیل, تروریسم, جهان, حقوق بشر, خبر, قضایی

دور دوم انتخابات ریاست جمهوری اروگوئه؛ بازگشت دولتی چپگرا به قدرت

بر اساس نتایج رسمی مقام‌های انتخاباتی اروگوئه، «یاماندو اورسی» نامزد چپ میانه از حزب «جبهه گسترده» (Frente Amplio) در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری این کشور پیروز شد و به این ترتیب، دولت او، چهارمین دولت چپ در اروگوئه از سال ۲۰۰۵ خواهد بود. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از خبرگزاری افه، بر اساس شمارش ... دور دوم انتخابات ریاست جمهوری اروگوئه؛ بازگشت دولتی چپگرا به قدرت

ادامه

آمریکای لاتین, اروگوئه, اکوادور, برزیل, بولیوی, جهان, خبر, صلح, کلمبیا, گواتمالا, مکزیک, ونزوئلا

نخستین رئیس‌جمهور زن مکزیک انتخاب شد

کمیته انتخابات مکزیک امروز دوشنبه بر اساس نتایج آرای انتخاباتی پیروزی «کلودیا شین باوم» در انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب وی به عنوان نخستین رئیس جمهور زن مکزیک را اعلام کرد.

جماران نوشت: «کلودیا شین‌باوم» به عنوان نخستین رئیس‌جمهور زن در تاریخ مکزیک در انتخابات ریاست جمهوری این کشور پیروز شد.

کمیته انتخابات مکزیک امروز دوشنبه بر اساس نتایج آرای انتخاباتی پیروزی «کلودیا شین باوم» در انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب وی به عنوان نخستین رئیس جمهور زن مکزیک را اعلام کرد.

رویترز در این گزارش، پیروزی یک زن در انتخابات ریاست جهوری مکزیک را یک گام بزرگ توصیف کرده است. به ویژه اینکه این رخداد در کشوری اتفاق افتاد که به فرهنگ ماچو، به مفهوم مردانگی خودستایانه، معروف است.

شین باوم محقق حوزه آب و هوا که بر مبنای برآوردهای اولیه مقام‌های انتخاباتی مکزیک حدود ۵۸ تا ۶۰ درصد آرا را به دست آورده که بالاترین درصد آرا در تاریخ دموکراتیک مکزیک است.

اگرچه انتظار می‌رفت کلودیا شین‌باوم در مبارزات انتخاباتی پیروز شود، اختلاف زیاد او با رقیب در آرا برای تحلیل‌گران تعجب‌آور بود.

رای‌دهندگان به سی ان‌ان گفتند: یک رئیس‌جمهور زن به تغییر تصویر مکزیک از یک کشور «ماچو» کمک می‌کند، جایی که فرهنگ مردسالار مانع پیشرفت زنان می‌شود.

مکزیک در واقع قوانین خود را تغییر داده است تا احزاب را تشویق کند یا وادارد تا نامزدهای زن بیشتری معرفی کنند، بنابراین تقسیم قدرت بین زنان و مردان در کنگره و فرمانداری ها به شکل مساوی دیده می‌شود.

پیش از این گزارش ها حکایت از آن داشت که نتایج اولیه رسمی نشان می‌دهد که شین‌باوم در انتخابات ریاست جمهوری مکزیک پیروز خواهد شد.

بر اساس نتایج اولیه گزارش شده توسط موسسه ملی انتخابات مکزیک (INE) پیش‌بینی می‌شود که کلودیا شین‌باوم در انتخابات ریاست جمهوری مکزیک پیروز شود و اولین زنی باشد که دولت این کشور را رهبری می‌کند.

شین‌باوم، نامزد حزب حاکم مکزیک، «مورنا»، بر اساس شمارش سریع موسسه ملی انتخابات مکزیک، بین ۵۸.۳ تا ۶۰.۷ درصد آرا را به دست آورد و کاندیدای ائتلاف احزاب مخالفان، خوچیتل گالوز، با ۲۶.۶ تا ۲۸.۶ درصد آرا از شین‌باوم عقب افتاد.

کاندیدای جنبش شهروندی خورخه آلبارس ماینس با ۹.۹ تا ۱۰.۸ درصد آرا در جایگاه سوم قرار گرفت.

دادگاه انتخابات باید انتخابات ریاست جمهوری را تایید کند و اگر چنین شود، شین‌باوم ریاست جمهوری خود را از اول اکتبر آغاز خواهد کرد.

شین‌باوم دارای مدرک فیزیک و فوق لیسانس و دکترا در مهندسی انرژی است و برای حرفه دانشگاهی خود جوایز متعددی دریافت کرده است.

او در سال ۱۹۶۲ در مکزیکوسیتی به دنیا آمد و دو فرزند و یک نوه دارد. شریک زندگی او، خسوس ماریا تاریبا در حال حاضر یک متخصص ریسک مالی در بانک مکزیک است.

شین‌باوم در سال ۲۰۱۸ عنوان اولین زن رئیس دولت مکزیکوسیتی را به دست آورد. تلاش او برای حضور در دستگاه سیاسی مکزیک از سال ۲۰۰۰ آغاز شد، او تا سال ۲۰۰۶ به عنوان وزیر محیط زیست منطقه فدرال تحت مدیریت آندرس لوپز اوبرادور فعالیت می‌کرد.

کلودیا شین‌باوم کیست؟

نزدیک به ۱۰۰ میلیون نفر روز یکشنبه در حالی در بزرگترین کشور اسپانیایی زبان جهان به پای صندوق‌های رای رفتند که به گفته سازمان ملل متحد، روزانه ۹ تا ۱۰ زن در آن قربانی قتل و خشونت‌های مرگبار می‌شوند.

نخستین شعب اخذ رای راس ساعت ۸ صبح یکشنبه به وقت محلی برابر با ۱۶ بعد از ظهر به وقت اروپای مرکزی در یوکاتان واقع در شرق کشور گشوده شدند و سپس یک ساعت بعد شعب واقع در مرکز مکزیک به روی رای دهندگان باز شدند.

شین باوم که از متحدان رئیس جمهوری چپ‌گرای فعلی مکزیک و عضو حزب حاکم «جنبش بازسازی ملی» موسوم به مورنا است بخت اصلی پیروزی در این انتخابات به حساب می‌آمد.

وی که پیش‌تر در سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۳ سمت شهردار مکزیکوسیتی را برعهده داشت طی سه ماه کارزار انتخاباتی، همواره در نظرسنجی‌ها با میانگین ۱۷ امتیاز از رقیب نزدیک خود خانم سوچیل گالوِز، نماینده جناح راست میانه که تحت حمایت ائتلافی از سه حزب سیاسی در این کشور قرار دارد، جلوتر بوده است.

علاوه بر این دو، خورخه ماینز ۳۸ ساله، نماینده حزب اقلیت موسوم به «جنبش شهروندی» قرار دارد که قرار بود با دو نامزد پیشتاز رقابت کند.

زمان زنان فرا رسیده است

کلاودیا شین باوم ۶۱ ساله با بهره‌بردن از حمایت آندرس مانوئل لوپز اوبرادور ۷۰ ساله، رئیس جمهور مستعفی و محبوب فعلی این کشور جایگاه خود را تقویت کرده و به هوادارانش گفته «ما تاریخ‌ساز خواهیم شد.»

او خطاب به زنان مکزیکی که یک صدا جامعه مردسالار حاکم بر کشورشان را محکوم می‌کنند، گفته است: «اکنون زمان زنان و ایجاد تحول در جامعه فرا رسیده است.»

کلودیا شین باوم در ادامه تاکید کرده است که با فرا رسیدن دوران جدید، زندگی بدون ترس آغاز و جامعه از خشونت رها می‌شود.

به گفته مایکل شیفتر، کارشناس و محقق مرکز تحلیل داده «گفتگوی بین‌آمریکایی» که مقر آن در واشنگتن قرار دارد، مبارزه با خشونت کارتل‌ها، باندها و گروه‌ها نخستین چالش رئیس جمهوری آینده خواهد بود.

خانم شین باوم وعده داده است که در صورت پیروزی در انتخابات، سیاست‌های فعلی حاکم در هدف قرار دادن علل خشونت به جای اقدامات سرکوبگرانه را در عین مبارزه با «مصونیت‌ها از مجازات» ادامه دهد.

رقیب وی، خانم گالوِز نیز وعده داد که به رویکرد جاری در نادیده‌گرفتن پیامد‌های مخرب تساهل در برخورد با کارتل‌ها پایان دهد.

به گفته سازمان ملل هر روز نزدیک به ۱۰ زن در مکزیک به قتل می رسند.

چین: بلوغ فکری کشورهای درحال توسعه مایه دلگرمی است

سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: کشورهای درحال توسعه به یک بلوغ فکری رسیده‌اند که می‌تواند ساختاری معقول‌تر برای قدرت جهانی ایجاد کند و این موضوع مایه دلگرمی است. به گزارش شنبه ایرنا از نشریه گلوبال تایمز، وانگ ونبین سخنگوی وزارت امور خارجه چین در رابطه با جنگ در اوکراین، اظهار داشت: جنگ بین مسکو ... چین: بلوغ فکری کشورهای درحال توسعه مایه دلگرمی است

ادامه

آمریکای لاتین, برزیل, تحلیل, جنگ نیابتی, جهان, چین, شرق آسیا, صلح

تصمیم دولت کلمبیا برای بازگشایی سفارتخانه در کرانه باختری

وئیس گیلبرتو موریلو وزیر خارجه کلمبیا بامداد پنجشنبه خبر داد، گوستاوو پترو رئیس جمهوری این کشور دستور داده است سفارت بوگوتا در شهر رام‌الله افتتاح شود. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، موریلو به خبرنگاران گفت: پترو دستور داده است سفارت کلمبیا در رام‌الله افتتاح شود. این گام بعدی ما (در قبال فلسطین) است. ... تصمیم دولت کلمبیا برای بازگشایی سفارتخانه در کرانه باختری

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, خاورمیانه, خبر, دیوان داوری لاهه, زنان, فلسطین, کلمبیا, کودکان, نئونازیسم, نسل‌کشی

مخالفت آمریکا با مالیات بر عایدی سرمایه میلیاردرها

وزیر خزانه‌داری ایالات‌متحده آمریکا اظهار کرد که آمریکا با مالیات جهانی بر عایدی سرمایه میلیاردرها مخالف است. به گزارش ایسنا، جانت یلن، وزیر خزانه‌داری ایالات‌متحده گفت که دولت بایدن با مالیات جهانی بر میلیاردرها که توسط برزیل معرفی شده مخالف است. برزیل برای اولین بار، مالیات ۲ درصدی بر حدود ۳۰۰۰ میلیاردر را در ماه ... مخالفت آمریکا با مالیات بر عایدی سرمایه میلیاردرها

ادامه

آفریقای جنوبی, آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اسپانیا, اقتصادی, برزیل, جهان, خبر, سرمایه‌داری, فرانسه, گروه ۷

کوبا خروج از فهرست آمریکایی «حامیان تروریسم» را خواستار شد

رئیس‌جمهور کوبا پس از اذعان واشنگتن به تغییر وضعیت هاوانا و و نادرست بودن درج نام این کشور کارائیب در فهرست کشورهایی که به نظر می‌رسد در مبارزه با «تروریسم» به طور کامل همکاری نمی‌کنند، از ایالات متحده خواست که پا را فراتر بگذارد و آن را از فهرست کشورهای حامی مالی «تروریسم» حذف کند. ... کوبا خروج از فهرست آمریکایی «حامیان تروریسم» را خواستار شد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, ایران, تحریم, تروریسم, جهان, حقوق بشر, خبر, سوریه, کره شمالی, کوبا, ونزوئلا