خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بینالمللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بیسابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنهای در مورد “پاسخ دندانشکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایتهای جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپاییاش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
روی کار آمدن دوباره ترامپ حکایت از تغییر در سیاست آمریکا و بازگشت به روش باج خواهی کاخ سفید نسبت به برخی کشورها به ویژه کشورهای غنی از نفت و منابع طبیعی دارد. واشنگتن ممکن است قواعد بازی را تغییر داده و توافقات منعقده بین بغداد و واشنگتن در مورد حضور نظامی آمریکا در داخل ... سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جینپینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو بهعنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: اقتصاد کشور رانتی است
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ایران ضمن انتقاد از “مدیریت بد پول نفت” توسط دولت گفت: «اقتصاد کشور رانتی است». یک مقام وزارت کار نیز گفت “جریانی با منافع خاص” با پیگیری سیاست اقتصاد بدون نفت مقابله میکند.
هادی قوامی، نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه “اقتصاد کشور رانتی است”، به سیاست دولت در مدیریت پول نفت انتقاد کرد و گفت: «دولتمردان کشور بهجای نگاه تولیدی نگاه توزیعی به اقتصاد کشور داشتهاند.»
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ایران که امروز یکشنبه ۲۰ مرداد (۱۱ اوت) در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیمای جمهوری اسلامی سخن میگفت، خاطرنشان کرد: «نفت نباید در بودجه برای هزینههای جاری صرف شود بلکه پول نفت باید هزینه ایجاد زیرساختها و پرداخت تسهیلات ارزانقیمت به بخش تولید شود.»
به گزارش تسنیم، هادی قوامی با انتقاد از “نگاه توزیعی” دولت به اقتصاد ایران، گفت: «پول نفت را بد مدیریت و مردم را به دولت وابسته کردهایم.»
شکل گرفتن “طبقه ویژه سرمایهداری”
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ایران همچنین افزود: «نگاه توزیعی دولت موجب شده منابع بدون مطالعه در سراسر کشور پخش شود و زیرساختها نیز نتوانند به این پراکندگی کمک کنند.»
این نماینده اصولگرا سپس تأکید کرد که «این مسئله شرایط را برای اقتصاد کشور سخت کرده است.»
عیسی منصوری، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران نیز همزمان در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیمای جمهوری اسلامی، از نقش اقتصاد نفتی در شکلگیری یک “طبقه ویژه سرمایهداری” و نیز مقابله “گروههای خاص” با پیگیری سیاستهای اقتصاد بدون نفت خبر داد.
منصوری گفت: «اقتصاد نفتی با تضعیف بخشهای مختلف تولیدی از جمله بخش کشاورزی و محور قرار دادن بازرگانی و تجارت، طبقه ویژه سرمایهداری ایجاد کرده است.»
“جریانی منافع خاص را برای گروههای خاص میخواهد”
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار ایران در بخش دیگری از سخنان خود افزود: «در اقتصاد نفتی جریانی منافع خاص را برای گروههای خاص میخواهد و بر این اساس با سیاستهایی که اقتصاد بدون نفت را پیگیری میکند مقابله مینماید.»
این مقام وزارت کار ایران همچنین تصریح کرد: «جهتگیری توسعه صنعتی کشور مشخص نشده است و فقط برای رفع نیازها اولویتهای منطقهای و ملی را مشخص کردهایم.»
در شرایطی که دولت روحانی از یکسو با افزایش هرچند اندک هزینههای خود روبهروست و از سوی دیگر نیز بایستی منابع لازم را برای بودجه خود تأمین کند، فروش نفت ایران به عنوان منبع اصلی تأمین این هزینهها به دلیل تحریمهای آمریکا با کاهشی چشمگیر روبهرو بوده است.
برخی منابع حتی اعلام کردهاند که صادرات نفت ایران در ماه گذشته میلادی، ژوئیه، به ۱۰۰ هزار بشکه در روز سقوط کرده و به این معنا در ظرف یک سال کاهشی ۹۵ درصدی داشته است. این در حالی است که با توجه به سهم ۶۰ درصدی نفت در صادرات ایران، چنین سقوطی در فروش نفت به معنای از دست دادن سالانه دهها میلیارد دلار به نسبت گذشته خواهد بود و دولت جمهوری اسلامی را با چالشی جدی مواجه خواهد کرد.
البته حسن روحانی ۱۱ اردیبهشتماه گذشته همزمان با پایان معافیت هشت کشور واردکننده نفت ایران از تحریمهای آمریکا، گفته بود که «اگر پول نفت هم کمتر به ما برسد از جای دیگر جبران خواهیم کرد.»
گرچه رئیس جمهوری ایران منظور خود از “جای دیگر” را روشن نکرده بود، اما یک روز پیش از این سخنان گفته بود که ایران “شش راه” برای فروش نفت خود دارد که آمریکا از آنها بیخبر است.
دولت دوازدهم بودجه سال جاری (۱۳۹۸) خود را بر اساس صادرات روزانه یک میلیون و ۵۴۰ هزار بشکه نفت تنظیم کرده بود. سازمان برنامه و بودجه ایران اما اوایل ماه جاری مرداد اعلام کرد که بودجه بازبینی شده و بر اساس فروش ۳۰۰ هزار بشکه نفت در روز بسته شده است. گفتنی است که بودجه سال ۹۷ ایران بر اساس فروش روزانه دو میلیون و ۶۸۰ هزار بشکه در روز بسته شده بود.
صدای آلمان
یونکر: انگلیس بزرگترین بازنده خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا خواهد بود
رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا گفت که با خروج بدون توافق انگلیس از این اتحادیه این کشور بیش از سایر اعضاء آسیب خواهد دید.
رویترز: ایران در ماه جولای، ۱۱ میلیون بشکه نفت به چین صادر کرد
منابع غربی اعلام کردند چین در ماه جولای و طی دومین ماه متوالی به تحریمهای آمریکا علیه ایران بی اعتنایی کرده و حداکثر ۳۶۰ هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کرده است.
آمریکا، آلمان را به خروج نیروهایش از این کشور تهدید کرد
در پی مناقشات دولت آمریکا و آلمان بر سر افزایش بودجه دفاعی این کشور، آمریکا به تازگی تهدید کرده که در حال بررسی امکان خارج کردن هزاران نیروی مستقر خود در آلمان است..
هند همچنان به واردات نفت از ونزوئلا ادامه میدهد
داده های آماری وزارت تجارت هند نشان می دهد که این کشور به رغم تحریم های آمریکا همچنان از ونزوئلا نفت خریداری میکند.