هشدار کارگران صنعت حمل و نقل هند! خصوصی سازی را لغو کنید

سه شنبه جمع بزرگی از کارگران بخش حمل و نقل از سراسر کشور در دهلی نو تظاهرات کرده و خواستار تغییر قانون خصوصی‌سازی به نفع رانندگان اتوبوس‌ها و کارگران خدمات ریلی و.. هند شدند. به گزارش ایلنا و به نقل از پایگاه هندی نیوکلیک، صبح روز سه شنبه بیست و پنجم مارس، صدها کارگر بخش‌های ... هشدار کارگران صنعت حمل و نقل هند! خصوصی سازی را لغو کنید

ادامه

امنیت شغلی, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, خبر, خصوصی‌سازی, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, هندوستان

دولت موقت بنگلادش به دنبال خرید جت جنگنده از چین است

رسانه‌های بنگلادش از مذاکره دولت موقت این کشور برای خرید ۱۶ جت جنگنده از چین خبر دادند. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از بلاگ دیفنس بنگلادش، بنا بر گزارش رسانه های محلی، شیخ عبدالحنان رئیس نیروی هوایی این کشور، داکا در حال تلاش برای دستیابی به ۱۶ جت جنگنده چند منظوره J-۱۰C از چین است. ... دولت موقت بنگلادش به دنبال خرید جت جنگنده از چین است

ادامه

اقتصادی, اوکراین, بنگلادش, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا, غرب

سفر وزیر دفاع هند به روسیه؛ دهلی‌نو خواستار سامانه دفاعی اس-۴۰۰ است

رسانه‌های هندی با اشاره به سفر سه روزه وزیر دفاع کشورشان به روسیه، مهم‌ترین هدف دهلی‌نو از این سفر را دریافت بخش نهایی سامانه دفاعی اس-۴۰۰ اعلام کردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای خبری روزنامه ایندیا تودی، راجنات سینگ وزیر دفاع هند در سفری سه روزه، یکشنبه شب وارد مسکو شد و مورد ... سفر وزیر دفاع هند به روسیه؛ دهلی‌نو خواستار سامانه دفاعی اس-۴۰۰ است

ادامه

اقتصادی, بریکس, جنوب آسیا, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق اروپا, هندوستان

یک کشته و بیش از۱۰۰ مجروح در درگیری پلیس پاکستان با حامیان عمران‌خان

براساس اعلام مقامات پاکستان، در پی درگیری حامیان نخست وزیر سابق محبوس این کشور با نیروهای امنیتی، دست کم یک نفر کشته و ده‌ها تن مجروح شدند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، در پی درگیری معترضان حامی عمران خان، نخست وزیر سابق پاکستان که در زندان به‌سر می‌برد با نیروهای امنیتی این ... یک کشته و بیش از۱۰۰ مجروح در درگیری پلیس پاکستان با حامیان عمران‌خان

ادامه

آزادی, امنیتی, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, خبر

پیروزی چپ در انتخابات ریاست‌جمهوری سری‌لانکا

نوشتهٔ آتول چاندرا – ویجی پراشاد بخشی از روند بازسازی جبههٔ آزادی‌بخش خلق شامل طرد سکتاریسم [خودمحوری] چپ‌روانه در آن حزب بوده است. این حزب برای شکل‌گیری ائتلاف قدرت ملی خلق (NPP) متشکل از بیست و یک گروه چپ و چپِ میانه کوشید. برنامهٔ مشترک این ائتلاف شامل مقابله با فساد و سیاست‌های صندوق بین‌المللی ... پیروزی چپ در انتخابات ریاست‌جمهوری سری‌لانکا

ادامه

استقلال, تحلیل, جنوب آسیا, سوسیالیسم, طبقه کارگر, فساد, کشاورزی, مارکسیسم, مارکسیسم-لنینیسم, نئولیبرالیسم

نارندرا مودی دوباره آتش درگیری را در کشمیر شعله‌ور می‌کند

“دولت ملی‌گرای هندوی نارندرا مودی با اقدامات اخیرش در قبال منطقه کشمیر بار دیگر نشان داد چطور به دنبال به خطر انداختن ثبات منطقه‌ای صرفاً به خاطر پیگیری سرسختانه نیات ایدئولوژیک خود است.”

 

به گزارش ایسنا، پایگاه “دیلی بیست” در تحلیلی درباره سیاست‌های تندروی دولت نارندرا مودی نخست وزیر هند در قبال مناقشاتش با پاکستان و به ویژه در ارتباط با منطقه کشمیر می‌نویسد:

 

«وضعیت منطقه کشمیر از زمان استقلال یافتن پاکستان از هند در سال ۱۹۴۷ تا کنون میان این دو کشور مورد مناقشه بوده است. اوایل سال جاری میلادی نخست وزیر هند در پی حمله انتحاری علیه یک کاروان نظامیان این کشور در حوزه پولواما واقع در منطقه کشمیر که ۴۰ سرباز هندی در آن کشته شدند دستور به حملات هوایی علیه اهدافی در پاکستان داد. این گسترده‌ترین حمله هند به پاکستان در چند دهه گذشته محسوب می‌شد که در نتیجه آن درگیری‌هایی میان جنگنده‌های نیروی هوایی دو کشور در حوزه مرز کشمیر موسوم به خط کنترل بروز پیدا کرد.

 

کاری که مودی و دولتش اکنون با لغو خودمختاری کشمیر انجام داده چه بسا خطیرتر و به همان میزان خطرناک است.»

 

دیلی بیست در ادامه این مطلب خود می نویسد:

 

«هند در روزهای اخیر بعد از تقویت حضور نظامیانش در کشمیر در عین حال دستور به عدم برگزاری یک مراسم آئینی هندوها در این منطقه و ممانعت از رفتن زائران و گردشگران به محل برگزاری این مراسم داد و بهانه آن برای این ممنوعیت خطر حملات قریب‌الوقوع تروریستی بود. نهایتاً روز دوشنبه دولت هند اقدام به تغییر وضعیت جامو و کشمیر و لغو خودمختاری این منطقه و تبدیل آن به دو “منطقه اتحادیه‌ای” جدید داد. این اقدام از طریق فسخ دو بند قانون اساسی هند که تا کنون سطحی از خودمختاری را به کشمیری‌ها داده بود صورت گرفت؛ یکی بند ۳۷۰ مربوط به سال ۱۹۴۹ و دیگری نیز بند ۳۵A مربوط به سال ۱۹۵۴. بند ۳۵A اجازه به سکونت دائمی و همچنین خرید زمین از سوی غیرکشمیری‌ها در این منطقه نمی‌داد. این دو بند قانون اساسی همچون خاری در چشم ملی‌گراهای هندو محسوب می‌شدند که دورنمای یکپارچه و همگن کردن کشور هند را به لحاظ مذهبی در سر دارند.

 

اکثریت کشمیری‌ها مسلمان هستند و برای عمده این مسلمانان بند ۳۷۰ به نوعی آنها را در برابر مشکلاتی نظیر نفرت‌های قومی که دولت مودی در راستای تحریک آن عمل کرده بیمه می‌کرد.

 

گمانه‌زنی‌هایی درباره اقدام اخیر هند در راستای تقویت نظامیانش در کشمیر مطرح شده که یکی از آنها می‌گوید، هند نگران موضوع خروج آمریکا از افغانستان و افزایش تهدید تروریستی در مرز کشمیر بعد از این خروج است.»

 

دیلی بیست در خصوص تبعات این سیاست جدید هند در قبال کشمیر نوشته است:

 

«در کوتاه مدت این تصمیم دولت هند که از سوی وزیر امور داخلی این کشور اعلام شد می‌تواند منجر به فوران دوباره خشونت‌ها در این منطقه ناآرام شود.

 

همزمان که هند نظامیانش را به کشمیر انتقال داده و رهبران مردمی این منطقه را در بازداشت خانگی گذاشته دسترسی به اینترنت را نیز تقریباً در تمام آنجا قطع کرده به نحوی که هنوز شاید تعداد زیادی از کشمیری‌ها دقیقا نمی‌دانند که چه سیاست‌هایی از جانب هند برای منطقه آنها اعلام شده و کاملا از دنیای بیرون جدا افتاده‌اند. در عین حال دورنماهای بلندمدتی که هند برای این منطقه در نظر گرفته غم انگیزتر است. گزارش‌هایی مطرح شده مبنی بر اینکه با لغو بند ۳۵A قانون اساسی که جلوی تصرف اراضی را در کشمیر از سوی غیر کشمیری‌ها می‌گرفت، دولت هند قصد دارد طی دو ماه آینده یک کنفرانس جذب به اصطلاح سرمایه‌گذار برای منطقه برگزار کند.»

 

دیلی بیست در ادامه، وضعیت در منطقه کشمیر را مشابه با وضعیت اشغال فلسطین از سوی اسراییل خوانده و می‌نویسد:

 

«ناامید شدن مردم این منطقه حتی موجب شده که تعداد هر چه بیشتری از معترضان صلح‌جو در آنجا خودشان را اکنون سربازان خط مقدم جنگ و یا حتی یک سپر انسانی داوطلبانه بدانند. شباهت‌های میان کشمیر و فلسطین اکنون بعد از اقدامات اخیر دولت هند بیشتر شده است و با لغو بند ۳۵A قانون اساسی ما به طرزی منطقی می‌توانیم انتظار یک برنامه اشغال و اسکان خارجی‌ها در این منطقه مشابه سیاست‌های اسرائیل را داشته باشیم.

 

مودی همچون دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اقدام به تشویق موجی از نفرت قومی و مذهبی در هند کرده که شدیدا باعث از بین رفتن هنجارها شده است.»

ایسنا