آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

فرمانده تیپ ۴۵ زرهی آلمان در اظهاراتی با اشاره به اعزام قریب‌الوقوع و استقرار طولانی‌مدت این تیپ زرهی در کشور لیتوانی تاکید کرد که این برای اولین بار است که آلمان بعد از جنگ دوم جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند. به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ... آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

ادامه

آلمان, اروپا, اروپای مرکزی, اوکراین, جنگ سرد, خبر, روسیه, شرق اروپا, لیتوانی, ناتو

فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

روزنامه فیگارو به نقل یک افسر فرانسوی که خواست نامش فاش نشود از آماده شدن ارتش فرانسه و برخی دیگر از کشورهای اروپایی برای رویارویی احتمالی با روسیه خبر داد. به گزارش صبح دوشنبه ایرنا، در گزارش روزنامه فیگارو آمده است: مقام‌های ارشد نظامی در کشورهای اروپایی در حال آماده شدن برای یک رویارویی احتمالی ... فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

ادامه

آلمان, اروپا, انگلیس, جنگ سرد, جهان, روسیه, سوئد, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش, لهستان, ناتو

پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

پکن در واکنش به اظهارات «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا در حمایت واشنگتن از فیلیپین و برگزاری رزمایش مشترک آمریکا با فیلیپین و ژاپن در آب های دریای چین‌جنوبی، بعنوان اخطاری به «مانیل» اقدام به «گشت نظامی» در این آب‌های مورد مناقشه کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویتز از مبدا پکن با انتشار ... پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

ادامه

آسیا, آمریکا, اندونزی, برونئی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, فیلیپین, مالزی, ویتنام

استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

استقرار یک سامانه موشکی جدید آمریکا در فیلیپین، مراکز کلیدی نظامی و تجاری چین را به هدفی نزدیک تبدیل کرده و ترامپ را در بوته آزمونی زودهنگام قرار داده تا نشان دهد که آیا او به تعهد خود برای رویارویی با چین به خاطر متحدان آمریکایی در آسیا پایبند است یا خیر. به گزارش ایسنا، ... استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

ادامه

آسیا, آمریکا, اتحاد شوروی, اقیانوس هند, امنیتی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, ژاپن, فیلیپین, هندوستان

زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به مواضع «فردریش مرتس» صدراعظم آتی آلمان در قبال مسکو گفت که کشورش برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد اما به هر گونه «بلندپروازی نظامی» پاسخ قاطع و سریع خواهد داد. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، زاخارووا پنجشنبه اظهار کرد: مرتس خواستار آمادگی برای تقابل ... زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, چین, دخالت نظامی, روسیه, شرق اروپا, غرب, فرانسه, مشارکت راهبردی, ناتو

موشک‌های دوربرد آمریکایی دوباره به اروپا بر می‌گردند

نشریه انگلیسی تحلیل کرد به رغم آنکه اروپا در سالهای اخیر به دنبال کم کردن از وابستگی نظامی خود به آمریکا بوده‌ اما بازگشت تسلیحات دوربرد آمریکایی به خاک خود را دنبال می‌کند.

به گزارش ایسنا، نشریه «اکونومیست» انگلیس در تحلیل طرح اخیر آلمان برای بازگشت موشک‌های دوربرد آمریکایی به خاک این کشور نوشت که این طرح در راستای تلاش اروپا برای دستیابی به تسلیحاتی با امکان حمله به عمق خاک روسیه صورت می‌گیرد.

اکونومیست در ابتدای این تحلیل با اشاره به این که «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور سابق آمریکا در سال ۲۰۱۹ واشنگتن را از معاهده تسلیحات هسته‌ای میانبرد خارج کرد، تصریح داشت که این تصمیم ترامپ باعث حیرت کشورهای اروپایی شد و از نظر آنها یک تصمیم بی ملاحظه و مستعد برای شروع کردن یک رقابت تسلیحاتی بود اما حالا مشخص شده که تقریبا تمامی کشورهای اروپایی خواهان میزبانی کردن از چنین تسلیحاتی که در طیف برد ۵۰۰ تا ۵۵۰۰ کیلومتر در نظر گرفته می‌شوند، هستند.

آمریکا و آلمان در دهم ژوئیه اعلام کردند از سال ۲۰۲۶ قرار است سه دسته از موشک‌های برد متوسط آمریکایی که همگی غیر هسته‌ای محسوب می‌شوند در خاک آلمان مستقر شوند.

اکونومیست تصریح می‌کند، این شاید جدیدترین نقطه عطف در سیاست امنیتی آلمان باشد اما همچنین نشان می‌دهد که اروپایی‌ها تمایل بیشتری به دستیابی به توانمندی‌هایی با قابلیت حمله عمیق به خاک روسیه در نتیجه درس‌های فرا گرفته شده از جنگ در اوکراین دارند و چنین سیاستی باعث تبعاتی برای صنایع نظامی اروپا، توازن نظامی بین ناتو و روسیه و همچنین نحوه تشدید نبرد در هر گونه جنگ احتمالی در آینده می‌شود.

سه موشکی که آمریکا برای استقرار آنها در خاک آلمان برنامه‌ریزی کرده شامل موشک بالستیک اس‌ام-۶ با برد حدودا ۵۰۰ کیلومتر که هم‌اکنون به عنوان یک موشک ضد هوایی مستقر بر کشتی استفاده می‌شود، موشک کروز حدود ۲۵۰۰ کیلومتری تام‌هاک که عمدتا از کشتی شلیک می‌شود و همچنین موشک هایپرسونیک دوربرد «دارک ایگل» با برد برآورد شده حدودا ۳۰۰۰ کیلومتر هستند. این در حالی است که دور بردترین موشک مستقر بر زمین که امروز در اروپا وجود دارد موشک حدودا ۳۰۰ کیلومتری بالستیک «اتکمز» است.

به نوشته اکونومیست «امانوئل ماکرون»، رئیس جمهور فرانسه در ماه آوریل از متحدان اروپایی خواست یک سلاح با توانایی حملات عمقی که متعلق به خود اروپا باشد را بسازند. در روز دوازدهم ژوئیه نیز فرانسه،‌آلمان، ایتالیا و لهستان یک سند را با موضوع ساخت یک موشک کروز با برد بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر امضا کردند.

هم اکنون کشورهای اروپایی متعدد دیگری نیز وجود دارند که به دنبال استفاده از موشک‌هایی مشابه عمدتا در کشتی‌ها و هواپیماهای نظامی خود هستند. در این راستا فنلاند، آلمان، هلند و لهستان قصد خرید موشک‌های با برد ۱۰۰۰ کیلومتری JASSM-ER را برای جنگنده‌های اف-۳۵ خود دارند. نیروی دریایی هلند نیز به دنبال خرید موشک‌ تام‌هاک برای کشتی‌ها و زیردریایی‌های خود است.

این نخستین بار نیست که ایالات متحده موشک‌های دوربرد در اروپا مستقر می‌کند. در دهه ۱۹۸۰ تصمیم ناتو برای مستقر کردن موشک‌های میان‌برد با توانایی حمل کلاهک هسته‌ای در کشورهای اروپایی باعث به راه افتادن تظاهرات عظیمی شد. اما این موشک‌ها که از آنها به عنوان «یورو موشک» یاد می‌شد به عنوان اهرم بر روند خارج سازی موشک‌های شوروی تاثیر گذاشتند و بعدا باعث انعقاد معاهده تسلیحات هسته‌ای میان‌برد در سال ۱۹۸۷ شدند. امروز نیز اروپا برای استقرار چنین تسلیحاتی در دراز مدت برنامه‌ریزی کرده است.

اکونومیست در ادامه این مطلب تصریح می‌کند: «مقام‌های آلمانی می‌گویند که روسیه دست به استقرار موشک‌های بالستیک اسکندر با برد چند صد کیلومتری در کالینینگراد، منطقه محصوری ما بین لهستان و لیتوانی، زده است. موشک‌های اسکندر دارای توانایی حمل کلاهک‌های متعارف یا هسته‌ای بوده و در جریان جنگ اوکراین مورد استفاده قرار گرفته‌اند. ینس پلوتنر، مشاور سیاست خارجی اولاف شولتس، صدر اعظم آلمان در ماه ژوئیه گفت که این موشک‌ها توانایی رسیدن به پایتخت آلمان در کمتر از چند دقیقه را دارند در حالی که آلمان توانمندی برای مقابله با آنها ندارد. به گفته پلوتنر موشک‌های دوربرد جدید آمریکایی که قرار است به آلمان بیایند به عنوان یک عامل بازدارنده اما در زیر سطح راهبردی یعنی پایین‌تر از تسلیحات هسته‌ای رده بالا، خدمت خواهند کرد. چنانچه روسیه در طول جنگی احتمالی به منظور فشار وارد کردن به اروپایی ها دست به حملاتی به شهرها یا اهداف سطح بالا بزند، موشک‌های آمریکایی می‌توانند همین کار را در ازای آن انجام دهند. پلوتنر گفت فرانسه نیز با ابتکار عملی می‌خواهد بگذارد خود اروپایی‌ها این کار را بدون اتکا به آمریکا انجام دهند.»

«جوناس اشنایدر»، کارشناس انستیتوی اموری امنیتی و بین‌المللی آلمان به همراه «توربن آرنولد»، یک همکار وی که سرهنگ ارتش آلمان است استدلال کرده‌اند موشک‌های میان‌برد علاوه بر ایجاد خاصیت بازدارندگی دارای کاربری نظامی نیز هستند چون اروپایی‌ها می‌توانند با آنها موشک‌های روسیه با قابلیت حمله عمقی را قبل از آنکه به سمت ناتو شلیک شوند هدف بگیرند و در صورت عملیات نیروهای ناتو علیه روسیه و اعزام آنها به سمت شرق وضعیت را برای آنها راحت‌تر کنند.

اکونومیست ارزیابی می‌کند تسلیحات جدید آمریکایی که قرار است در آلمان مستقر شوند می‌توانند اهداف دیگری فراتر از برد تسلیحات موجود را هدف بگیرند. در این تحلیل نوشته شده است: «رافائل لاس و آنگلا مهرر، کارشناسان شورای روابط خارجی اروپا متذکر شدند موشک‌های مستقر شده در داخل آلمان باید برد ۱۶۰۰ کیلومتری داشته باشند تا به دورترین نقطه در منطقه نظامی غربی روسیه، جایی که روسیه از آنجا به ناتو حمله خواهد کرد، حمله کنند.»

برخی از هم‌حزبی‌های صدر اعظم آلمان در حزب سوسیال دموکرات نگران هستند که موشک‌های آمریکایی نه تنها امنیت را برای آلمان فراهم نکرده بلکه خطرات را برای این کشور تشدید کند.

با این وجود این طرح اخیر باعث برانگیخته شدن آن نوع تظاهرات گسترده‌ای که در دهه ۱۹۸۰ در آلمان رخ داد نشده است. پلاتنر گفت: «این طرح، جنجالی در حد یک تیتر ظاهر شده برای یک روز در صفحه اول مطبوعات را موجب شد.»

به نوشته اکونومیست، عده‌ای دیگر از استراتژیست‌ها نگران هستند که هر گونه حمله با موشک‌های دوربرد باعث تشدید هر چه بیشتر هر گونه نبرد احتمالی در آینده با روسیه شود. در آن صورت روسیه ممکن است نگران شود که ناتو احتمالا با استفاده از موشک‌های دارک ایگل دست به انهدام تسلیحات هسته‌ای مستقر بر زمین روسیه یا از بین بردن رهبران سیاسی روسیه خواهد زد. این ارزیابی ممکن است روسیه را تشویق کند به این که اول حمله کند.

لاوروف: سلاح‌هایی داریم که در صورت استفاده، عواقب بسیار جدی خواهد داشت

وزیر خارجه روسیه تهدید کرد کشورش سلاح‌هایی در اختیار دارد که در صورت استفاده، عواقب بسیار جدی در پی خواهد داشت و این تسلیحات در حالت آمادگی کامل رزمی قرار دارند. به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه در مصاحبه با اسکای نیوز گفت که «غرب از نئونازی‌ها در اوکراین به عنوان ابزار جنگ ... لاوروف: سلاح‌هایی داریم که در صورت استفاده، عواقب بسیار جدی خواهد داشت

ادامه

آفریقا, آمریکا, افغانستان, امارات, بریکس, جنگ سرد, جهان, چین, خلیج فارس, روسیه, عراق, عربستان سعودی, فلسطین, قطر, ناتو, ویتنام

قانونگذار آمریکایی: در موشک مافوق‌صوت از چین و روسیه عقبیم

عضو کمیته نیروهای مسلح در مجلس نمایندگان آمریکا گفت ایالات متحده در بخش موشک‌های مافوق‌صوت از چین و روسیه بسیار عقب است. به گزارش ایسنا، «داگ لمبورن» قانون‌گذار آمریکایی گفت چین و روسیه در توسعه و به‌کارگیری تسلیحات مافوق‌صوت به‌مراتب از ایالات متحده جلوتر هستند. لمبورن در نشستی در اندیشکده «موسسه هادسون» گفت: «چین در ... قانونگذار آمریکایی: در موشک مافوق‌صوت از چین و روسیه عقبیم

ادامه

آمریکا, آمریکای جنوبی, جنگ سرد, چین, دانش, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, گزارش

هشدار چین: تصویب قانون ضد هنگ‌کنگی به ضرر آمریکا تمام خواهد شد

«جان لی» مدیر اجرایی هنگ‌کنگ بار دیگر نسبت به عواقب اجرای قانون آمریکایی علیه منافعش به واشنگتن هشدار داد و گفت که این شرکت‌های ایالات متحده هستند که متضرر خواهند شد. به گزارش روز سه شنبه ایرنا، شبکه خبری بلومبرگ با انتشار این خبر گزارش داد: «جان لی» بار دیگر تهدید چین مبنی‌بر اقدام تلافی ... هشدار چین: تصویب قانون ضد هنگ‌کنگی به ضرر آمریکا تمام خواهد شد

ادامه

آمریکا, اقتصادی, جنگ اقتصادی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, هنگ کنگ

چین ۹ شرکت آمریکایی را تحریم کرد

چین امروز ۹ شرکت آمریکایی را به دلیل فروش تسلیحات به جزیره تایوان تحریم کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، چین امروز چهارشنبه شرکت‌های نظامی آمریکا را به دلیل فروش تسلیحات به جزیره تایوان تحریم کرد. بر اساس اعلام این رسانه، پکن به واشنگتن هشدار داد تا که از فریبکاری و حمایت ... چین ۹ شرکت آمریکایی را تحریم کرد

ادامه

آمریکا, اقتصادی, امنیتی, تایوان, تحریم, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا