به گزارش رویترز، «رابرت موگابه» رئیسجمهور زیمباوه با کناره گیری از منصب خود موافقت کرد.
منابع خبری روز یکشنبه اعلام کردند که رئیسجمهور زیمبابوه از ریاست حزب حاکم در این کشور برکنار و فرایند عزل وی از ریاستجمهوری آغاز شده است.
فشارها برای کنارهگیری رابرت موگابه، رئیسجمهوری ۹۳ساله این کشور از قدرت چند روز پس از تسلط یافتن نظامیان بر زیمبابوه افزایش یافت. ارتش زیمبابوه، از عصر سهشنبه و در اقدامی شبیه به کودتا قدرت را دست گرفت.
طی چند روز گذشته، گروههای مختلفی از احزاب و نهادهای اجتماعی در زیمبابوه رسماً خواستار کنارهگیری آقای موگابه از قدرت شدهاند.
گروه کهنهسربازان زیمبابوه که میان آنها بسیاری از همرزمان رابرت موگابه در دوران قیام این کشور برای استقلال از انگلیس هم حضور دارند و همیشه از حامیان اصلی آقای موگابه محسوب میشدند، روز چهارشنبه با صدور بیانیهای ضمن درخواست استعفای رئیسجمهوری، خواستار کنار رفتن او از رهبری حزب زانو پیاف هم شدند و همزمان گفتند که باید در انتخابات آتی زمینه رقابت سالم و آزاد احزاب سیاسی فراهم شود.
تسنیم