به گزارش ایسنا؛ چند منبع آگاه کرد به روزنامه لبنانی الاخبار گفتند: هدف آمریکا از خروج نیروهای خود از سوریه قدرت بخشیدن به داعش و تسلط دوباره این گروه بر منطقه استراتژیک شرق فرات به ویژه در مرزهای سوریه و عراق است تا بدین وسیله ارتباط میان دو کشور (عراق و سوریه) و همچنین طرفهای محور مقاومت قطع شود که این یکی از اهداف آمریکا از جنگی است که در سال ۲۰۱۱ علیه سوریه آغاز شد.
این منابع افزودند: زنجیره شکستهای آمریکا و به ویژه شکست استراتژیک در زمینه سوریه و عراق، دو گزینه را در مقابل واشنگتن قرار داد؛ یکی از این گزینهها خروج از منطقه بدون کسب هیچ دستاوردی بوده و گزینه دیگر ادامه نفوذ سیاسی و نظامی در منطقه به واسطه طرفهای دیگر است و اینگونه به نظر میرسد که آمریکا با قدرتمند کردن داعش و تحکیم تسلط آن بر مناطق مرزی عراق و سوریه گزینه دوم را انتخاب کرده است.
منابع کرد در ادامه گفتند: واشنگتن در استراتژی جدید خود که جیمز جفری، نماینده آمریکا در امور سوریه عهده دار آن بوده با ترکیه “کاملا هماهنگ” است. برای مثال تهدیدات مداوم ترکیه مبنی بر انجام عملیات نظامی علیه کردهای سوریه باعث عقب نشینی بخشی از نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) از مناطق مقابله با داعش شده که خود این مساله نیز به تضعیف این نیروها در جبهه مقابله با داعش انجامید که در پی آن داعش بار دیگر موفق شد تا کنترل چند منطقه از جمله میدان نفتی “العمر” ، یکی از مهمترین میادین نفتی منطقه شرق فرات را به دست بگیرد.
این منابع در ادامه تصریح کردند: تمامی این رخدادها همزمان با خروج نیروهای آمریکا در “برههای سؤالبرانگیز” از پایگاه “التنف” در نزدیگی شهر “هجین” واقع در نزدیکی مرزهای مشترک عراق و سوریه صورت گرفته است.
منابع مذکور همچنین به نقل از شیوخ عشایر سوریه نیز تاکید کردند: جفری در جریان سفر اخیر خود به این منطقه، از شیوخ عشایر درخواست کرد که وصول کمکهای غذایی و نظامی به نیروهای داعش را تسهیل کنند.
آمریکا درپی احیای گروهک تروریستی داعش
به گزارش شبکه راشاتودی با استناد به گزارش سازمان ملل اعلام کرد گروهک تروریستی داعش در برخی مناطق سوریه که نیروهای تحت حمایت آمریکا آنها را اداره می کنند، فضایی برای تنفس پیدا کرده اند.
به نوشته پایگاه اینترنتی این شبکه، گزارش سازمان ملل نشان می دهد داعش توانسته است دوباره به میادین نفتی سوریه دسترسی پیدا کند و از طریق فروش نفت درآمدزایی کند. گرچه سازمان ملل از اتهام زدن خودداری کرده است اما به نظر می رسد ظهور مجدد داعش در مناطقی است که نیروهای تحت حمایت آمریکا آنجا را اداره می کنند. در گزارش «تیم نظارت بر تحریم ها در شورای امنیت سازمان ملل» به تاریخ ۲۷ ژوئیه ۲۰۱۸، آمده است:
« دولت اسلامی عراق و شام (داعش) که در طول سال ۲۰۱۷ میلادی در عراق و اکثر مناطق سوریه شکست خورده بود، اوایل سال ۲۰۱۸ دوباره تجدید قوا کرد. این نیز به علت کاهش عزم نیروهایی بود که در شرق سوریه علیه داعش می جنگیدند. بدین ترتیب، فضای تنفسی برای داعش ایجادشد تا این گروه خود را برای مرحله بعدی تکامل و تبدیل شدن به شبکه (تروریستی) مخفی در دنیا آماده کند».
در ادامه گزارش آمده است، داعش همچنین دوباره بر برخی میادین نفتی در شمال شرق سوریه مسلط شده است.
با وجود اینکه گزارش سازمان به طور مشخص اشاره نمی کند کدام نیروها عزمشان را در مبارزه با داعش از دست داده اند. مناطق شمال شرق سوریه در کرانه چپ رود فرات واقع شده است و کنترل آن را نیروهای دموکراتیک سوریه بر عهده دارند.
تسلط دوباره به میادین نفتی سوریه به داعش اجازه داده است که دوباره از محل فروش نفت درآمدزایی کند. در گزارش سازمان ملل همچنین به شکل مبهم اشاره شده است که داعش به اخذ «مالیات» از شهروندان در مناطق «تحت کنترل خود» و همچنین ربودن تجار محلی با هدف باج گیری ادامه می دهد.