رئیس جمهور کلمبیا از قطع همکاری با ناتو خبر داد

گوستاو پترو رئیس جمهور کلمبیا در اظهاراتی با انتقاد از حمایت برخی از اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی از اسرائیل، از تصمیم کشورش برای قطع همکاری با ناتو خبر داد و تاکید کرد: اگر اعضای ناتو در کنار نسل‌کشی ایستاده‌اند، حضور ما در این ائتلاف چه معنایی دارد؟ به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل ... رئیس جمهور کلمبیا از قطع همکاری با ناتو خبر داد

ادامه

آرژانتین, آفریقای جنوبی, آمریکای لاتین, اسراییل, اکوادور, برزیل, جهان, خبر, فلسطین, کلمبیا, ناتو, نسل‌کشی, همبستگی

پیروزی نامزد کمونیست در انتخابات مقدماتی ریاست‌جمهوری شیلی

صدر حزب کمونیست شیلی: “حزب کمونیست در حال گذار از لحظه‌ای تاریخی است و باید تمام توانش را به کار گیرد و از عهدهٔ انجام این وظیفه برآید” ژانت خارا، عضو حزب کمونیست و وزیر کار سابق در دولت گابریل بوریچ، با کسب بیش از ۶۰درصد آرا در انتخابات مقدماتی نامزدهای ائتلاف مترقی در روز ... پیروزی نامزد کمونیست در انتخابات مقدماتی ریاست‌جمهوری شیلی

ادامه

آمریکای لاتین, بازنشستگان, جهان, حزب کمونیست, شیلی, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, همبستگی

رئیس‌جمهوری کلمبیا: بازگشایی زندان «آلکاتراز» جنایتی علیه بشریت است

رئیس‌جمهوری کلمبیا از همتای آمریکایی خود خواست بازداشتگاه موقت مهاجران موسوم به «آلکاتراز تمساح» در ایالت فلوریدا را افتتاح نکند و این اقدام را «جنایتی علیه بشریت» دانست. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، «گوستاوو پترو» رئیس‌جمهوری کلمبیا با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس، این بازداشتگاه مهاجران را «توهینی فراموش‌نشدنی به ... رئیس‌جمهوری کلمبیا: بازگشایی زندان «آلکاتراز» جنایتی علیه بشریت است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خبر, کلمبیا

رئیس‌جمهوری کوبا: استقلال واقعی هاوانا برای واشنگتن آزاردهنده است

رئیس‌جمهوری کوبا در واکنش به تصمیم آمریکا مبنی بر اعمال تحریم علیه او و دیگر مقام‌های ارشد کوبایی گفت: آنچه ایالات متحده را آزار می‌دهد، استقلال واقعی کوبا است. به گزارش روز یکشنبه ایرنا، «میگل دیاز کانل» رئیس‌جمهوری کوبا با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: آنچه ایالات متحده ... رئیس‌جمهوری کوبا: استقلال واقعی هاوانا برای واشنگتن آزاردهنده است

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, ایران, تحریم, تحلیل, تروریسم, جهان, کوبا

آمریکا رئیس‌جمهور کوبا را تحریم کرد

آمریکا در اقدامی که به تنش‌ها با هاوانا دامن می‌زند، رئیس‌جمهور کوبا را مشمول تحریم‌های صدور ویزا قرار داد. به گزارش ایسنا، ایالات متحده محدودیت‌های ویزایی علیه «میگل دیاز-کانل» رئیس‌جمهور کوبا اعمال و هاوانا را به نقض حقوق بشر متهم کرده است. همچنین «آلوارو لوپز میرا» وزیر دفاع کوبا و «لازارو آلبرتو آلوارز کاساس» وزیر ... آمریکا رئیس‌جمهور کوبا را تحریم کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, امپریالیسم, تحریم, جهان, چین, حقوق بشر, خبر, روسیه, کمونیسم, کوبا, همبستگی, ونزوئلا

ملتی که هم «تحریم» است و هم «خوشحال»

نام کوبا را که می‌شنویم، واژه‌هایی همچون سیگار برگ، سوسیالیسم، چریک، فیدل کاسترو، چه‌گوارا، شکر و انقلاب در ذهنمان نقش می‌بندد؛ اما همه‌ی اینها به کنار، کوبا کشوری است که بیش از نیم‌قرن تحریم را از سر گذرانده است؛ آن هم از سوی کشوری که تا پیش از آن مهم‌ترین شریک تجاری‌اش به شمار می‌رفت یعنی ایالات متحده.

 

نخستین بار در سال ۱۹۶۰ بود که ایالات متحده در زمان ریاست‌جمهوری آیزنهاور که برای ما ایرانیان یادآور کودتای ۲۸ مرداد است، کوبا را تحریم کرد. این اقدام پس از آن بود که کوبا، پالایشگاه این کشور را که تا پیش از آن آمریکا در آن سهیم بود، ملی اعلام کرد و با شوروی قراردادی تجاری امضا کرد. اما سال ۱۹۶۱، اتفاق مهمی رخ داد. در این سال، سازمان سیا که از سوی آیزنهاور، رئیس‌جمهوری وقت آمریکا، با بودجه‌ی ۱۳.۱ میلیون دلاری، مأمور سرنگونی فیدل کاسترو و انقلاب کوبا شده بود، جنگی را سازمان‌دهی کرد که به جنگ خوک‌ها معروف است.

 

کوبا در این جنگ سه‌روزه، در برابر نظامیانی که اغلب کوباییان فراری و تبعیدی بودند، پیروز شد. پس از این واقعه بود که رئیس‌جمهوری جدید آمریکا، جان‌.‌اف کندی، تحریم‌های شدیدی را بر کوبا اعمال کرد. بنا بر این تحریم‌ها، آمریکا واردات خود را از کوبا به صفر رساند و همه‌ی کالاهایی را که کوبا حتی در تولید مواد خام آنها نقش داشت، تحریم کرد. آمریکا همچنین کمک‌های خود به کشورهایی که کشتی‌های تحت پرچمشان کالایی را به کوبا یا از این کشور حمل می‌کردند، قطع کرد. در یک کلام، ایالات متحده به دیگر کشورها این پیام را می‌داد که «شما می‌توانید با ایالات متحده تجارت کنید یا با کوبا تجارت کنید؛ اما نه با هر دو.»

 

این تحریم‌ها پس از آن، برای بیش از نیم‌قرن و حتی پس از فروپاشی بلوک شرق، دوام آورده‌اند، همان‌طور که کوبا. اما به راستی کشوری بدون نفت، بدون منابع معدنی غنی و بدون صنعت یا تکنولوژی‌ای پیشرفته، با اقتصادی کاملا متمرکز و دولتی، چگونه چنین تحریمی را، آن هم از سوی بزرگ‌ترین شریک تجاری‌اش، پشت سر گذاشته است؟

 

شاید دانستن آن‌که کوبا کشت نیشکر را به عنوان مهم‌ترین محصول‌ صادراتی‌اش بهینه کرده یا پس از تجربه‌ی بحران دهه‌ی ۹۰ میلادی به ترویج صنعت گردشگری روی آورده است، نکاتی در پاسخ به این پرسش به ما بگوید اما این نکته‌ها هیچ‌کدام پاسخی قانع‌کننده نخواهند بود. برای رسیدن به پاسخ، باید وارد کوبا شویم؛ باید کوبا را از درون بنگریم.

 

همراه شدن با گزارشگر «ایندیپندنت» که کوشیده است از درونِ کوبا، تصویری از آن برای ما رسم کند، راه خوبی به نظر می‌رسد. او می‌گوید کوبایی‌ها زندگی چندان آسانی ندارند چرا که دستمزد کارمندان دولت (که بیشتر مردم را دربرمی‌گیرد) در آنجا پایین است؛ چیزی نزدیک به ۱۲ پوند در ماه. با این حال، زندگی به اندازه‌ی کافی «لذت‌بخش» است؛ برق به ندرت قطع می‌شود، ارتکاب جرم پایین است، وضع مدرسه‌ها خوب است و بیمارستان‌ها مجهز و آماده‌اند.

 

درباره‌ی کمبودهای گاه‌گاه غذایی هم مردم مقصر را تحریم‌های آمریکا می‌دانند. «کوبایی‌ها اغلب به طنز می‌گویند که آنها با وجود ۵۰ سال تحریم، از آمریکایی‌ سالم‌تر و تحصیل‌کرده‌ترند.» این را گزارشگر ایندیپندنت می‌گوید.

 

در سال ۱۹۹۰ بنا بر نتایج یک نظرسنجی عمومی در کوبا، تنها نزدیک به یک‌پنجم مردم از عرضه‌ی مواد غذایی و نزدیک به یک‌دهم آنها از حمل‌ونقل عمومی راضی بودند؛ همین باعث می‌شود که ما بتوانیم به دیگر نتایج آن اعتماد بیشتری بکنیم؛ از جمله آنکه سه‌چهارم آنان وضعیت خدمات بهداشتی درمانی و چهارپنجم آنها، وضعیت آموزش را خوب می‌دانستند. آری! اغلب مردم کوبا، طی این پنجاه سال، درآمد بالا، ماشین‌ و گوشی همراه نسل جدید نداشته‌اند اما آنها «جامعه» بودن خود را به خوبی حس می‌کرده‌اند؛ چرا که چیزهایی مانند پول، میان آنان برای استفاده از مدارس و دانشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و دیگر امکانات فاصله نینداخته‌ است.

 

همین مسائل است که باعث می‌شود «دنیل گریسولد» رئیس پیشین سازمان تجارت خارجی آمریکا تحریم‌های ایالات متحده علیه کوبا را «نیم‌قرن شکست» بنامد. او این سخن را با وجود آنکه به گفته‌ی خود یک «مخالف سرسخت حکومت کمونیستی فیدل کاسترو» است، بر زبان می‌آورد؛ با وجود آنکه حکومت کاسترو را یک «دیکتاتوری ستمگرانه» می‌داند که نگذاشته است مردمش از «میوه‌های مالکیت خصوصی، سرمایه‌گذاری آزاد و تجارت جهانی» لذت ببرند. حال آنکه آنچه که کوبا را در برابر تحریم‌ها مقاوم کرده است، نبود چنین «میوه»‌ای است؛ میوه‌ای که تنها آنان که دست‌هایی درازتر یا نردبانی در اختیار دارند، به آن می‌رسند؛ میوه‌ای که باعث می‌شود تا مردم دریابند که وحدت جمعی، گردوی طلایی‌رنگِ پوک و پوسیده‌ای بیش نیست.

 

بی‌شک تصمیم‌ها و سیاست‌های اقتصادی‌ای همچون گشودن درهای کوبا به روی گردشگران، پس از فروپاشی شوروی و کاهش ۳۴ درصدی درآمدهای کوبا، در مقاومت آن در برابر تحریم‌ها تأثیری جدی داشته است اما چنین تصمیم‌هایی شرط‌های لازمند و نه کافی. شرط کافی آن چیزی است که گزارشگر ایندیپندنت گزارش خود را با آن به پایان می‌برد: «درست مانند ما، کوبایی‌ها می‌خواهند زندگی بهتری داشته باشند، گوشی همراه بهتر و خانه‌ای‌ بزرگ‌تر؛ اما هیچ‌کدام نمی‌خواهند در کوبایی بدون آموزش و بهداشت رایگان، حمل‌ونقل عمومی ارزان و بدون کمترین میزان ارتکاب جرم در قاره‌ی‌ آمریکا زندگی کنند؛ هر چه‌قدر هم که چنین کوبایی ثروتمند باشد. این است میراث فیدل.»

محمد جوانمرد

ایسنا

نگاهی به سیاست‌های مداخله‌گرانهٔ دولت ایالات‌متحده آمریکا در آمریکای لاتین

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز سوّم مهر امسال در مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی کرد. او در صحبت‌هایش از جِیمز مونرو، پنجمین رئیس‌جمهور ایالات متحده  آمریکا در اوایل قرن نوزدهم، یاد کرد که گفته بود ایالات متحده  آمریکا حق دارد کنترلش را بر کشورهای منطقهٔ‌ آمریکا اعمال کند

ادامه

السالوادور, امریکا, امریکای لاتین, برزیل, پاناما, جهان, چین, خبر, کوبا, مکزیک, نیکاراگوئه, ونزوئلا

مصر سفر وزیر خارجه برزیل را به این کشور لغو کرد

به گزارش خبرگزاری روسیا الیوم، قاهره سفر «الویسیو نونیز ویررو» وزیر خارجه برزیل را به مصر لغو کرد. این اقدام در اعتراض به اقدام اخیر رئیس جمهوری برزیل مبنی بر انتقال سفارتخانه این کشور به قدس اشغالی صورت گرفت.

ادامه

امریکای لاتین, برزیل, جهان, خبر, شمال افریقا, مصر

مورالس: ترامپ پس از ناکامی مداخله نظامی، تحریم ونزوئلا را تشدید کرد

رئیس جمهوری بولیوی روز گذشته ضمن اعلام اینکه تشدید تحریم های آمریکا علیه ونزوئلا به دنبال شکست طرح مداخله نظامی ترامپ علیه کاراکاس اعمال شده، تصریح کرد: ایالات متحده با هدف مطیع ساختن ونزوئلا و تسلط بر منابع طبیعی این کشور، دست به اعمال تحریم علیه کاراکاس می‌زند.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, بولیوی, تحریم, جهان, خبر, ونزوئلا

کوبا و ونزوئلا به شدت از تحریم‌های جدید آمریکا انتقاد کردند

کوبا و ونزوئلا روز گذشته به شدت از تحریم های جدید آمریکا علیه هاوانا و کاراکاس انتقاد کرده و اعلام کردند که واشنگتن در رسیدن به اهدافش تحت این تحریم ها ناکام خواهد ماند.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, تحریم, جهان, حقوق بشر, خبر, کوبا, ونزوئلا