رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشاندهنده “تشدید بیسابقه” تنشها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بیسابقه تنشها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین میبرد
کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین گفت که بهروزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشکهای دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند
لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا و شی جینپینگ رئیسان جمهوری برزیل و چین از ارتقای مشارکت راهبردی خود در سطح جهانی خبر داده و بر اولویت دادن به صلح بینالمللی تاکید کردند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا که چهارشنبه میزبان شی بود، گفت: چین و برزیل در دنیایی که گرفتار مناقشههای مسلحانه ... چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند
واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیتهای تسلیحات هستهای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جینپینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو بهعنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
مقام کره جنوبی: خروج آمریکا از برجام وضعیت دشواری را برای سئول ایجاد میکند
‘چونگ این مون ‘(Chung-In Moon) مشاور ویژه رئیس جمهوری کره جنوبی در باره تغییر موضع آمریکا در قبال توافق های مهم بینالمللی از جمله توافق هسته ای ایران و تاثیر آن بر تحولات اخیر در روابط پیونگ یانگ و سئول به سی ان ان گفت: خروج آمریکا از این توافق وضعیت دشواری را مقابل کره جنوبی که علاقمند به مذاکره با کره شمالی است، قرار میدهد.
سی ان ان در این مصاحبه از وی در مورد توافق هستهای ایران و تاثیری که این توافق بر تلاشهای رئیسجمهوری کره جنوبی برای مذاکره با طرف کره شمالی دارد، سوال کرد؟
مجری سی ان ان از مشاور ویژه رئیس جمهوری کره جنوبی پرسید: همانطوریکه میدانید، یکی از نمونههایی که در باره برنامه هسته ای یک کشور اکنون وجود دارد، مربوط به توافق هسته ای ایران است که ایران با آمریکا و دیگر قدرت های جهانی انجام دادند، اگر این توافق برهم بخورد و یا بگونه ای ناپدید شود(ازمیان برود)، این موضوع می تواند چه پیامی برای هرگونه تلاش رئیس جمهوری کره جنوبی که میخواهد کره شمالی را به پای میز مذاکره بیاورد، خواهد داشت؟.
چونگ این مون در پاسخ گفت: این امر وضعیت فوق العاده دشواری را برای کره جنوبی و کره شمالی بوجود خواهد آورد.
مشاور ویژه رئیس جمهوری کره جنوبی افزود: کره شمالی دیگر تلاشی برای آمدن به پای هیچ میز مذاکره ای از خود نشان نخواهد داد و کره جنوبی نیز وضعیت بسیار سختی برای متقاعد ساختن کره شمالی برای آوردن این کشور به پای میز مذاکره خواهد داشت.
وی در پاسخ به پرسش کوتاه سی ان ان که ‘چرا؟’ گفت: برای اینکه آمریکا ارزش اعتماد کردن ندارد، آمریکا میتواند هر زمان نظر و موضع خود را تغییر دهد، حتی با عوضشدن هر دولتی در آن کشور.
به گزارش ایرنا، روز گذشته (شنبه) و در جریان دیدار سه ساعته بین ‘مون جائه این’ رئیس جمهوری کره جنوبی و ‘ کیم یونگ نام ‘ به همراه ‘کیم یو جونگ’ نفر دوم کره شمالی و خواهر رهبر کره شمالی در ‘خانه آبی’ کاخ ریاست جمهوری کره جنوبی، رسانه های غربی از جمله سی ان ان گزارش دادند که دعوت رسمی رهبر کره شمالی از رئیس جمهوری کره جنوبی جهت دیدار از پیونگ یانگ ارائه شده است.
این رسانه تصویری آمریکایی با اعلام این خبر که این دعوتنامه ازسوی ‘کیم یو جونگ’ خواهر رهبر کره شمالی به رئیس جمهوری این کشور تحویل داده شد، افزود: این نخستین حضور یک فرد از خاندان رهبر کره شمالی از سال ۱۹۵۳میلادی بدین سو در کره جنوبی است.
سی ان ان روز گذشته همچنین در انتقاد از این دیدار و دعوت به عمل آمده به صراحت گفت: این ملاقات بین رهبران دو کره در حالی صورت گرفت که نماینده آمریکا، مایک پنس رئیس جمهوری آمریکا در کره جنوبی حضور داشت و در این ماجرا آمریکا به نوعی کنار گذاشته شد.
ایرنا
مایک پنس: هیچ اختلافی میان آمریکا و متحدانش در قبال کره شمالی وجود ندارد/ نقش مخرب امریکا در مناسبات دو کره
معاون رئیس جمهوری آمریکا در راه بازگشت از سئول تاکید کرد که هیچ اختلافی میان آمریکا و متحدانش، کره جنوبی و ژاپن، در قبال کره شمالی وجود ندارد.
وال استریت ژورنال: آمریکا بهدنبال تقویت حضور نظامی در شرق آسیاست
روزنامه وال استریت ژورنال نوشت: مقامات آمریکایی اعلام کردند که پنتاگون ‘در حال بررسی اعزام یگان های تفنگدار دریایی چند منظوره و بشدت مسلح به شرق آسیا همزمان با کاهش استقرار نیروهایش در خاورمیانه و استقرار نیروها در پاسخ به نفوذ فزاینده چین است’.
راشاتودی؛ تفنگداران دریایی آمریکا برای مقابله با چین به آسیا اعزام میشوند
به گزارش راشاتودی، پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) در نظر دارد در راستای تغییر تمرکز نظامی از خاورمیانه به شرق، هزاران نفر از نیروهای خود را به شرق آسیا اعزام کند. هدف از این کار متقاعد کردن کشورهای آسیا- پاسیفیک برای همراهی با آمریکا و تقابل با چین است.
در اقدامی بیسابقه؛ روسایجمهوری دو کره دیدار کردند
«کیم یونگ نام» رئیس تشریفاتی دولت کرهشمالی که در راس هیات اعزامی از پیونگ یانگ به کره جنوبی سفر کرده امروز جمعه با «مون جائه این» رئیس جمهور کرهجنوبی دیدار کرد.