‘چونگ این مون ‘(Chung-In Moon) مشاور ویژه رئیس جمهوری کره جنوبی در باره تغییر موضع آمریکا در قبال توافق های مهم بینالمللی از جمله توافق هسته ای ایران و تاثیر آن بر تحولات اخیر در روابط پیونگ یانگ و سئول به سی ان ان گفت: خروج آمریکا از این توافق وضعیت دشواری را مقابل کره جنوبی که علاقمند به مذاکره با کره شمالی است، قرار میدهد.
سی ان ان در این مصاحبه از وی در مورد توافق هستهای ایران و تاثیری که این توافق بر تلاشهای رئیسجمهوری کره جنوبی برای مذاکره با طرف کره شمالی دارد، سوال کرد؟
مجری سی ان ان از مشاور ویژه رئیس جمهوری کره جنوبی پرسید: همانطوریکه میدانید، یکی از نمونههایی که در باره برنامه هسته ای یک کشور اکنون وجود دارد، مربوط به توافق هسته ای ایران است که ایران با آمریکا و دیگر قدرت های جهانی انجام دادند، اگر این توافق برهم بخورد و یا بگونه ای ناپدید شود(ازمیان برود)، این موضوع می تواند چه پیامی برای هرگونه تلاش رئیس جمهوری کره جنوبی که میخواهد کره شمالی را به پای میز مذاکره بیاورد، خواهد داشت؟.
چونگ این مون در پاسخ گفت: این امر وضعیت فوق العاده دشواری را برای کره جنوبی و کره شمالی بوجود خواهد آورد.
مشاور ویژه رئیس جمهوری کره جنوبی افزود: کره شمالی دیگر تلاشی برای آمدن به پای هیچ میز مذاکره ای از خود نشان نخواهد داد و کره جنوبی نیز وضعیت بسیار سختی برای متقاعد ساختن کره شمالی برای آوردن این کشور به پای میز مذاکره خواهد داشت.
وی در پاسخ به پرسش کوتاه سی ان ان که ‘چرا؟’ گفت: برای اینکه آمریکا ارزش اعتماد کردن ندارد، آمریکا میتواند هر زمان نظر و موضع خود را تغییر دهد، حتی با عوضشدن هر دولتی در آن کشور.
به گزارش ایرنا، روز گذشته (شنبه) و در جریان دیدار سه ساعته بین ‘مون جائه این’ رئیس جمهوری کره جنوبی و ‘ کیم یونگ نام ‘ به همراه ‘کیم یو جونگ’ نفر دوم کره شمالی و خواهر رهبر کره شمالی در ‘خانه آبی’ کاخ ریاست جمهوری کره جنوبی، رسانه های غربی از جمله سی ان ان گزارش دادند که دعوت رسمی رهبر کره شمالی از رئیس جمهوری کره جنوبی جهت دیدار از پیونگ یانگ ارائه شده است.
این رسانه تصویری آمریکایی با اعلام این خبر که این دعوتنامه ازسوی ‘کیم یو جونگ’ خواهر رهبر کره شمالی به رئیس جمهوری این کشور تحویل داده شد، افزود: این نخستین حضور یک فرد از خاندان رهبر کره شمالی از سال ۱۹۵۳میلادی بدین سو در کره جنوبی است.
سی ان ان روز گذشته همچنین در انتقاد از این دیدار و دعوت به عمل آمده به صراحت گفت: این ملاقات بین رهبران دو کره در حالی صورت گرفت که نماینده آمریکا، مایک پنس رئیس جمهوری آمریکا در کره جنوبی حضور داشت و در این ماجرا آمریکا به نوعی کنار گذاشته شد.
ایرنا