فایننشال‌تایمز: اروپا نمی‌تواند جای خالی آمریکا را در حمایت از اوکراین پر کند

ائتلاف موسوم به «ائتلاف مشتاق‌ها» به‌رغم نمایش‌های سیاسی پرزرق‌وبرق، توان و اراده کافی برای حمایت مؤثر از اوکراین را ندارد و ضعف اروپا در تأمین تسلیحات و فقدان اجماع برای اعزام نیروهای صلحبان مانع تحقق اهداف این ائتلاف شده است. به گزارش ایسنا، رسانه انگلیسی در مطلبی با اشاره به ائتلاف کشورهای اروپایی موسوم به ... فایننشال‌تایمز: اروپا نمی‌تواند جای خالی آمریکا را در حمایت از اوکراین پر کند

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, انگلیس, اوکراین, ایتالیا, تحلیل, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, رومانی, شرق اروپا, صلح, فرانسه, لهستان, ناتو

ادامه پیشروی‌های روسیه؛ بیش از ده روستای اوکراینی تخلیه شد

کی‌یف دستور تخلیه اجباری ۱۱ روستا را در مناطق هم مرز با روسیه صادر کرد. باشگاه خبرنگاران به نقل از گاردین؛ در حالی که پیشروی‌های روسیه در خاک اوکراین ادامه دارد، مقامات اوکراینی دستور تخلیه ۱۱ روستای دیگر را در منطقه «سومی» واقع در شمال شرقی اوکراین صادر کردند. رسانه‌ها اعلام کردند که روسیه امروز ... ادامه پیشروی‌های روسیه؛ بیش از ده روستای اوکراینی تخلیه شد

ادامه

آمریکا, اوکراین, ترکیه, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق اروپا

هشدار تند سفیر روسیه در سازمان ملل به برلین

سفیر روسیه در سازمان ملل متحد با هشدار به آلمان تاکید کرد که مسکو آماده است تا هر زمان که طول بکشد، عملیات ویژه نظامی در اوکراین را ادامه دهد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتینک، واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل با اشاره به اینکه اهداف عملیات نظامی ویژه این کشور ... هشدار تند سفیر روسیه در سازمان ملل به برلین

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, سازمان ملل, شرق اروپا, غرب, گزارش

نماینده ویژه ترامپ: نگرانی روسیه درباره گسترش ناتو مشروع است

کیت کلوگ نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا و فرستاده ویژه دونالد ترامپ در امور روسیه و اوکراین در اظهاراتی اعلام کرد که نگرانی روسیه درباره گسترش سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به شرق، مشروع است. به گزارش بامداد جمعه ایرنا به نقل از تارنمای پراودا، کلوگ در پاسخ به این پرسش که آیا ایالات متحده ... نماینده ویژه ترامپ: نگرانی روسیه درباره گسترش ناتو مشروع است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, امنیتی, اوکراین, تحلیل, جنگ نیابتی, روسیه, شرق اروپا, ناتو

وزارت دفاع روسیه از تصرف ۳ شهرک دیگر خبر داد

نیروهای ارتش روسیه ۳ منطقه دیگر در دونتسک و خارکیف را تصرف کردند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری ریانووستی، وزارت دفاع روسیه امروز پنجشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته شهرک‌های شوچنکو پیرویه و گناتوفکا در دونتسک و شهرک استرویفکا در منطقه خارکیف توسط نیروهای مسلح روسیه آزاد شده‌اند. وزارت ... وزارت دفاع روسیه از تصرف ۳ شهرک دیگر خبر داد

ادامه

اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا

معاون پیشین وزیر دفاع آمریکا: جنگ به تسلیم شدن ارتش اوکراین می‌انجامد

معاون پیشین وزیر دفاع آمریکا در یادداشتی تشریح کرد که به چه دلیل جنگ اوکراین نه به توافق صلح، بلکه به تسلیم یا فروپاشی ارتش اوکراین منجر خواهد شد.

به گزارش ایسنا، «استفان برایان» معاون پیشین وزیر دفاع آمریکا در یادداشتی که در یک روزنامه هنگ‌کنگی منتشر شده مطرح کرد که جنگ اوکراین نه به توافق صلح، بلکه به تسلیم منجر خواهد شد.

در این یادداشت با اشاره به گفت‌وگوی «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین با فیلادلفیا اینکوایرر که استفان برایان آن را بیانیه‌ای درباره توافق صلح با روسیه تلقی کرده، آمده است: زلنسکی در این گفت‌وگو مطرح کرد که مذاکرات مستقمی میان اوکراین و روسیه امکان‌پذیر نیست اما ممکن است از طریق طرف سومی مذاکرات غیرمستقیم انجام شود. در این سناریوی پیشنهادی زلنسکی، طرف سوم یک میانجی خواهد بود و هر توافقی تنها با این میانجی انجام خواهد شد، نه میان اوکراین و روسیه. زلنسکی پیشنهاد کرد که سازمان ملل می‌تواند ایفاکننده این نقش باشد.

اگرچه، طرح پیشنهادی زلنسکی به بسیاری از دلایل عملیاتی نیست اما عمده‌ترین‌شان این است که این اوکراین و روسیه هستند که باید در نهایت بر سر پایان دادن به یک درگیری به توافق برسند.

برایان می‌گوید، همان طور که توافقات مینسک (۲۰۱۴، ۲۰۱۵) ثابت کرد، هیچ امیدی به اجرای هرگونه توافق توسط کشور طرف سوم نیست. مینسک موردی چند وجهی بود که توافق آن توسط روسیه، اوکراین و سازمان امنیت و همکاری اروپا امضا شد.

در این یادداشت آمده است: اوکراین از اجرای این توافق سر باز زد و سازمان امنیت و همکاری اروپا نیز بی‌بخار از آب درآمد و تمایلی به تلاش برای اجرای توافقات مینسک نشان نداد. این توافق از حمایت سیاسی آلمان و فرانسه برخوردار بود، اگرچه هیچ یک از آن‌ها امضاکننده توافق یا به هر شکلی، موظف به حمایت از توافق حاصل‌شده نبود.

پیشنهاد زلنسکی واقعا فقط یک کار بیهوده دیگر برای منحرف کردن انتقادها از اوکراین به دلیل رویگردانی از حل‌وفصل این مناقشه با روسیه است. سه عامل قوی مانع آمدن زلنسکی پای میز مذاکره می‌شود.

‌مهم‌ترین آن‌ها بازیگران آنگلوساکسون ناتو، یعنی آمریکا و انگلیس هستند که سرسختانه، مخالف هرگونه مذاکرات با روسیه هستند. آمریکا هر کاری که توانسته کرده است، از جمله از طریق تحریم‌ها و اقدامات دیپلماتیک برای جلوگیری از گفت‌وگو با روسیه در زمینه هر موضوعی (بجز تبادل زندانیان).

دومین عامل، قانونی در اوکراین است که از حمایت و پشتیبانی زلنسکی برخوردار است و مانع مذاکرات با روسیه می‌شود. پارلمان اوکراین می‌تواند در صورتی که زلنسکی بخواهد، این قانون را در یک نانو ثانیه فسخ کند اما احتمالا، او حاضر به این کار نخواهد شد.

زلنسکی به کلی، پارلمان اوکراین را کنترل می‌کند، او سیاستمداران اپوزیسیون را بازداشت یا تبعید کرده است و مطبوعات و دیگر رسانه‌ها را تحت کنترل دارد. سختگیری زلنسکی به این معنا است که او شخصا، اجازه مذاکرات مستقیم را نخواهد داد.

زلنسکی همچنین فرمانی را امضا کرده است که هرگونه مذاکرات با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه را ممنوع می‌سازد.

عامل سوم مرتبط با فشار بر زلنسکی از سوی ملی‌گرایان راست افراطی، به‌ویژه هنگ نئو نازی «آزوف» است. گواه آشکار آن اخراج سرهنگ «یوری سودول» فرمانده ارشد نیروهای کی‌یف در منطقه خارکیف است.

سودول از سوی مقامات آزوف به کشتن اوکراینی‌ها بیشتر از روس‌ها در نبردهای خارکیف متهم شده بود. آزوف پیام آن‌ها را به رادا (پارلمان اوکراین) منتقل کرد و زلنسکی آن‌ها را موظف به اخراج سودول کرد.

از زمان عزل سودول، وضعیت اوکراین در سراسر خطوط مرز بدتر شد. تلفات نبردهای اوکراین بسیار بالا است و در برخی از روزها ۲ هزار نفر مجروح می‌شوند.

در ادامه این مطلب آمده است: روس‌ها می‌گویند، زلنسکی شریک مذاکره‌کننده مناسبی نیست، چراکه دوران ریاست‌جمهوری او در ماه مه به پایان رسیده است. سردرگمی‌هایی درباره وضعیت قانونی در اوکراین وجود دارد اما کارشناسان در داخل و خارج اوکراین معتقدند رهبری این کشور باید از زمان پایان دوره خدمت زلنسکی به رئیس پارلمان اوکراین منتقل شود.

«روسلان استفانچوک» رئیس پارلمان اوکراین از نظر سیاسی فعال‌تر شده است، اگرچه، با تداوم حکمرانی زلنسکی مخالفتی نکرده است.

در این میان، با توجه به وضعیت میدان، روس‌ها تردید ندارند که به زودی، زمانی فرا خواهد رسیدن که ارتش اوکراین یا فرو می‌پاشد، یا تسلیم می‌شود و یا هر دو.

در هر صورت، دولت اوکراین چاره‌ای جز این نخواهد داشت که به نوعی جایگزین شود، شاید با یک دوره موقت حاکمیت نظامی به انتخاب روسیه. این امر به روس‌ها اجازه می‌دهد که یک توافق کاپیتولاسیون را با دولت جاگزین انجام دهد.

تسلیم شدن ارتش اوکراین و توافق با دولت تعیین‌شده از سوی روسیه تداوم مداخله ناتو در اوکراین را امکان‌ناپذیر خواهد کرد.

برایان در پایان نوشت: این موضوع، سرانجام و پس از آن که ناتو تحولات رخ‌داده را هضم کند، باعث شکل گرفتن توافقی امنیتی میان ناتو و روسیه خواهد شد. متاسفانه، پر کردن ناتو از رهبران سیاسی مانند «مارک روته» که از دور خارج شده‌اند، خبر خوشی برای آینده این ائتلاف به همراه ندارد. پیام اصلی برای ناتو در صورتی که روس‌ها در اوکراین پیروز شوند، که البته احتمال آن رو به افزایش است، آن است که این ائتلاف امنیتی باید گسترش خود را متوقف کند و به دنبال تمهیدات بادوام‌تری در ارتباط با روسیه در اروپا باشد.

موافقت اعضای ناتو با تخصیص ۴۰ میلیارد یورو به اوکراین

طبق آنچه ۲ تن از دیپلمات‌های اروپایی به رویترز گفته‌اند، متحدان ناتو قرار است برای سال آینده بودجه‌ای به ارزش ۴۰ میلیارد یورو را به اوکراین اختصاص دهند. به گزارش ایسنا، «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو پیشتر از متحدان این ائتلاف نظامی خواسته بود تا تعهدی چندساله را جهت حفظ کمک‌های نظامی به‌ کی‌یف در همان ... موافقت اعضای ناتو با تخصیص ۴۰ میلیارد یورو به اوکراین

ادامه

آمریکا, اروپا, اوکراین, جنگ نیابتی, خبر, روسیه, شرق اروپا, صلح, غرب, ناتو

روسیه: ۱۴ فروند جنگنده اوکراین سرنگون شدند

وزارت دفاع روسیه از سرنگونی ده ها هواپیمای جنگی ارتش اوکراین خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، وزارت دفاع روسیه روز سه شنبه اعلام کرد که سامانه های پدافند هوایی این کشور ۹ فروند هواپیمای نیروی هوایی اوکراین از جمله هفت فروند سوخو-۲۷ را هدف قرار دادند. در بیانیه امروز وزارت ... روسیه: ۱۴ فروند جنگنده اوکراین سرنگون شدند

ادامه

اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا

پنتاگون؛ جزئیات کمک نظامی ۲.۳ میلیارد دلاری جدید آمریکا به‌‌ اوکراین

وزیر دفاع آمریکا امروز اعلام کرد که واشنگتن قصد دارد بسته کمک نظامی جدیدی به ارزش ۲.۳ میلیارد دلار به اوکراین ارائه کند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری ریانوستی، «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا امروز سه شنبه در سخنانی اعلام کرد که کشورش قصد دارد بسته کمک نظامی جدیدی به اوکراین به ... پنتاگون؛ جزئیات کمک نظامی ۲.۳ میلیارد دلاری جدید آمریکا به‌‌ اوکراین

ادامه

آمریکا, اوکراین, جنگ نیابتی, روسیه, شرق اروپا, غرب, گزارش

کنترل روس‌ها بر ۲ منطقه در نزدیکی خارکف و دونتسک

بنا به اعلام وزارت دفاع روسیه، کنترل دو منطقه در نزدیکی خارکف و دونتسک به دست نیروهای روسی افتاد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، نیروهای روسیه دو منطقه دیگر را در خارکف و دونتسک آزاد کردند. وزارت دفاع روسیه روز دوشنبه اعلام کرد که نیروهای نظامی گروه نبرد زاپاد، «استپووایا نووسلووکا» را ... کنترل روس‌ها بر ۲ منطقه در نزدیکی خارکف و دونتسک

ادامه

اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا