در پی تازهترین تحولات، «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری روسیه دکترین هستهای کشورش را بهروزرسانی کرد. براساس آن، دریافت اطلاعات موثق درباره پرتاب موشکهای بالستیک به روسیه یا متحدانش، استفاده از سلاح هستهای را در پاسخ به آن ممکن میسازد. به گزارش ایسنا، رئیسجمهور روسیه امروز (سهشنبه) سیاست کلیدی روسیه در زمینه بازدارندگی هستهای را تایید کرد ... پوتین دکترین هستهای بهروزشده روسیه را تایید کرد
روسیه موشکهای اتمی آزمایش کرد + فیلم
روسیه موشکهای اتمی را از زمین، هوا و دریا و با هدف شبیه سازی یک واکنش گسترده به حملهای از سوی غرب آزمایش کرد. به گزارش ایسنا، «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه روز سهشنبه از آغاز رزمایش نیروهای بازدارنده هستهای راهبُردی روسیه تحت نظارت خود خبر داد و گفت در طول این تمرینات، پرتاب موشک تمرین ... روسیه موشکهای اتمی آزمایش کرد + فیلم
خواب تلآویو برای خاورمیانه کابوس اردوغان شد
گروهی از ناظران با اشاره به تحولات اخیر خاورمیانه و تغییر لحن مقامهای سیاسی ترکیه بر این باورند که آنکارا با تشدید درگیریها رویکرد خود را محتاطانهتر کرده تا بدین طریق بتواند از پس لرزههای تنشهای ژئوپلتیکی که میتواند دامانش را بگیرد، در امان باشد. به گزارش ایسنا، به نقل از اقتصادنیوز، پیشنهاد هفته گذشته ... خواب تلآویو برای خاورمیانه کابوس اردوغان شد
آیا وقوع جنگی دیگر در کره محتملتر از همیشه است؟
نشریه فارن پالسی در گزارشی به تغییرات در وضعیت ژئوپلیتیک شبه جزیره کره پرداخته است که میتواند به وقوع یک جنگ تمام عیار با دخالت نظامی آمریکا و جمهوری خلق چین همانند جنگ سال ۱۹۵۰ منجر شود. به گزارش روز سهشنبه ایرنا، رابرت مانینگ از مرکز استیمسون در یک گزارش تحلیلی در نشریه فارن پالسی ... آیا وقوع جنگی دیگر در کره محتملتر از همیشه است؟
لاوروف: بریکس به کار بر روی مکانیسمهای مالی مستقل از غرب ادامه میدهد
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه امروز جمعه گفت، وزرای خارجه عضو بریکس به کار بر روی مکانیسمهای مالی مستقل از غرب ادامه خواهند داد. به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف در نشستی گفت: «ما [بریکس] طبق دستور رهبران در اجلاس سال گذشته ژوهانسبورگ، توجه ویژهای به توسعه توصیههایی درباره ایجاد مکانیسمهای چندجانبه داریم که به ... لاوروف: بریکس به کار بر روی مکانیسمهای مالی مستقل از غرب ادامه میدهد
مشارکت چین و روسیه از پختن بلینی تا رزمایش نظامی
روابط روسیه و چین هر روز بیشتر از قبل نزدیک میشود و عمق روابط راهبردی مسکو و پکن و مشارکت استراتژیک آنها را می توان در نشست اخیر سران دو کشور در خاور دور روسیه و تلاش مشترک سران آنان برای پختن بلینی غذای معروف روس ها تا شرکت چینی ها در بزرگترین رزمایش تاریخ روسیه دید.
به گزارش خبرنگار ایرنا از مسکو، ولادیمیر پوتین و شی جین پینگ روز گذشته در حاشیه چهارمین همایش اقتصادی شرق در جزیره روسکی بندر ولادی وستوک علاوه بر دیدار، گفت وگو و عقد قراردادهای تجاری، به آشپزی پرداختند تا به جهان این پیام را مخابره کنند که اعتماد دو کشور به یکدیگر فراتر از روابط تجاری است.
پوتین در دیدار رسمی با همتای خود نیز، چین را مهم ترین شریک روسیه در جهان خواند و تاکید کرد توسعه روابط با چین که روس هااز آن به کیتای یاد می کنند نخستین اولویت سیاست خارجی کرملین است تا آب پاکی را روی دست غربی ها ریخته باشد که مدعی هستند برای بازکردن آغوش خود به روی روسیه، مسکو باید تابع فرمان آنان باشد.
بسیاری از کارشناسان روس معتقدند که روسیه امروز بیش از هرزمانی به گسترش روابط خود با شرق از جمله چین فکر می کند چرا که هر روز بر فشار تحریم های یکجانبه آمریکا علیه این کشور افزوده می شود و هر از چند گاهی از غرب بسته های جدید تحریمی از راه می رسند.
آمریکا اخیرا وعده داده است که در ماه نوامبر (آبان ماه) نیز بسته جدیدی از تحریم ها را علیه روسیه اعمال کند.
کارشناسان روس در خصوص رویکرد چین نیز می گویند، رهبری چین نیز از این تلاش روسیه برای گسترش همکاریهای راهبردی در عرصه های گوناگون استقبال می کند و این حرکت دو سویه در روابط دو کشور باعث تحکیم پایه های مشارکت راهبردی بر اساس اصل رعایت منافع متقابل و مقابله با فشارهای آمریکا شده است.
استفاده بیشتر روسیه و چین از ارز ملی در همکاریهای اقتصادی
اما روسیه و چین برای مقابله با سیاست های مخرب آمریکا علیه دو کشور، قدم هایی برداشته اند که مهمترین آنها سیاست مقابله با دلار است که ترامپ را به شدت نگران کرده است. چرا که جایگاه دلار در روابط بین الملل را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
روسیه و چین از دو سال پیش تاکنون از ارزهای ملی برای مبادلات بازرگانی و همکاریهای اقتصادی استفاده می کنند هر چند که استفاده از واحد های پولی محدود است.
ولادیمیر پوتین پس از دیدار با رئیس جمهوری چین از توافق دو کشور برای استفاده بیشتر از ارزهای ملی در مبادلات تجاری خبر داده است.
افزایش سطح مبادلات بازرگانی
در دیدار روسای جمهوری روسیه و چین موضوع افزایش مبادلات بازرگانی دو کشور مورد بررسی قرار گرفت.
حجم مبادلات تجاری روسیه و چین در نیمه نخست سال جاری میلادی (دی ۹۶ تا مرداد ۹۷) ۵۰ درصد افزایش یافته و به گفته پوتین با برنامه ریزی دو کشور بزودی به ۱۰۰ میلیارد دلار می رسد.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه گفته است روسیه و چین برای رساندن ارزش روابط اقتصادی دو کشور از ۶۸ میلیار دلار در سال ۲۰۱۵ به ۲۰۰ میلیارد دلار تا سال ۲۰۲۰برنامه ریزی کرده اند.
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه خاطرنشان کرد: پکن شریک راهبردی اقتصادی مسکو بشمار می رود و همکاری های روسیه و چین نمونه ای از روابط عالی دو کشور در قرن بیست و یکم است.
لاوروف ادامه داد: برای توسعه روابط پکن و مسکو موضوع ها نادیده گرفته نمی شود بلکه طرفین با توافق و مذاکره دوستانه همراه رایزنی مسائل را حل می کنند.
اجرای پروژه های مشترک در دستور کار است
روسای جمهوری روسیه و چین در بیانیهای در پایان دیدار خود در ولادی وستوک اعلام کردند دو کشور ۷۳ پروژه مشترک به ارزش ۱۰۰ میلیارد دلار را آغاز خواهند کرد.
بر اساس اطلاعات رسانه های روسی، چین و روسیه تاکنون پروژههایی به ارزش ۴.۶ میلیارد دلار را اجرا کردهاند.
مهم ترین پروژه صنعتی روسیه و چین، طرح نیروگاه هسته ای تیان وان چین است که چهار بلوک آن با مشارکت شرکت دولتی روس اتم ساخته شده و در ماه مارس ۲۰۱۹ چهارمین بلوک این نیروگاه به بهره برداری می رسد.
رویکرد نگاه به شرق روسیه
مسکو از سال ۲۰۱۴ پس از روبرو شدن با موج اقدام های اقتصادی و نظامی ضد روسی آمریکا، اتحادیه اروپا و ناتو بر سر پرونده اوکراین، گرایش بیشتر به شرق بویژه چین را در دستور کار قرار داده و افزون بر همکاری های اقتصادی، همگرایی های نظامی را نیز دنبال می کند.
در این زمینه می توان به قرارداد تحویل سامانه های پدافند موشکی اس ۴۰۰ به پکن اشاره کرد که تنها فروش خارجی آن بشمار می رود.
روسیه و چین همچنین همکاری های نظامی و امنیتی خود را گسترش داده اند و چندی پیش واحدهای ارتش روسیه در رزمایش مشترک با چین در این کشور شرکت کردند و همینک نیز رزمایش وستوک-۲۰۱۸ بزرگترین رزمایش تاریخ روسیه در مناطق شرق و سیبری روسیه جریان دارد که واحدهایی از چین نیز در آن شرکت دارند.
مسکو و پکن در عرصه بین المللی نیز همکاری گسترده دارند و در چارچوب گروه بریکس، سازمان همکاری شانگهای با یکدیگر همکاری می کنند و دو کشور از اعضای گروه ۱+۴ برای رفع اختلافات درباره برنامه هسته ای ایران هستند که از برجام حمایت می کنند.
اعزام بزرگترین هیات تجاری به چهارهمین همایش اقتصادی خاور دور روسیه از سوی چینی ها و اظهارات دیروز شی جین پینگ رئیس جمهوری چین مبنی بر آمادگی این کشور برای گسترش روزافزون روابط در تمامی حوزه ها، گویای این واقعیت است که دو عضو اصلی شورای امنیت سازمان ملل متحد بیش از هر زمانی به یکدیگر نزدیک شده اند و به دنبال عمق بخشیدن بیشتر به روابط راهبردی خود هستند مساله ای که به نظر می رسد بیش از همه غربی ها مخصوصا اروپایی ها همسایه غربی روسیه را نگران خواهد کرد.
ماکرون: اروپا در حوزه دفاعی نیازمند همکاری با روسیه است
به گزارش خبرگزاری رویترز، امانوئل ماکرون رئیسجمهوری فرانسه در کنفرانس خبری مشترک با «سائولی نینیستو» همتای فنلاندی خود گفت: اتحادیه اروپا نیازمند روابط راهبردی با نزدیکترین همسایگان خود ازجمله در مسائل دفاعی درراستای تضمین ثبات هرچهبیشتر است و این مسئله مستلزم بهروزرسانی روابط پساجنگ سرد با روسیه است.
دلایل کافی اروپا نسبت به استقلال امنیتی از آمریکا
پایگاه اینترنتی شبکه سیانان در مطلبی به بررسی دلایل احتمالی اروپا برای پایان دادن به وابستگی امنیتی خود به آمریکا پرداخت.
اردوغان شرطبندی علیه اسد را باخته است
زمانی که اردوغان در سال ۲۰۱۱ از شورشیان در برابر دولت اسد به امید به دست آوردن نفوذ در سراسر خاورمیانه حمایت کرد شاید فکر نمی کرد که اوضاع آنطور که فکر میکند پیش نمیرود و او در این قمار بازنده خواهد بود.
الاهرام: در خاورمیانه ائتلاف جدیدی در حال تشکیل است
روزنامه «الاهرام » مصر در مقاله ای تحت عنوان «ترکش های درگیری میان ترکیه و آمریکا» نوشت: ائتلاف جدیدی در منطقه شکل می گیرد و با توجه به شواهد موجود، نفوذ آمریکا در منطقه در حال کاهش است.